Sezatoarea canadiana (142)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ange, eobserv ca si eu am un Robert acasa in varianta feminina!

Simi, am citit cu atentie mesajul tau, pai tu ai o minune de copil. Sa stii ca si Agata imi multumeste cind ia note bune, pentru ca, am uitat sa va spun, ca ei nu-i place sa studieze, dar ii place sa fie prima din clasa, sa stie sa raspunda la orice e intrebata... e regina dictarilor in clasa (le da diploma) si e printre cei trei care au primit atestat de buni la matematica. Si cind se vede printre cei buni, vine acasa si imi multumeste. Mi-a multumit si pentru ca e la panoul de onoare pentru comportament bun, cica e politicoasa si serviabila! Si a fost intrebata cine a invatat-o sa fie asa si a spus mama (care e cel mai bun om din lume si o iubesc enorm - citat de la invatoare! Credeti ca i-a spus si ca o data pe luna imi spune ca ma uraste!?! Eu nu cred...

Ca acum ca m-ati luat asa, ma simt aiurea ca am scris rau despre ea, pentru ca adunata, Agata e un copil nemaipomenit, indiferent de ce face si ce spune, poate cel mai cel dintre copiii mei. Are un ceva al ei care o scoate imediat in fata si o pune definitiv in sufletul oamenilor... nu ma puneti sa explic pentru ca nu pot. Umple locul, si cu rele, dar si cu bune, fara ea e plictiseala mare in casa la noi... Uite, ca o aici, ca sa sterg ce am spus rau despre don'soara mamei. Si sa stiti ca ea imi arunca vorbe din astea, trinteste usi, ca e temperamentala ca ma-sa, dar altfel sintem toata ziua bot in bot, se alinta si se pisiceste, e toata numai o afectiune si o tandrete... si culmea, mai ales cu mine, care o cert toata ziua, ba pentru una, ba pentru alta! Ii spun intr-o zi: ma intreb daca nu ai obosit sa tot auzi cum esti certata, nu mai bine faci si gata? Si ea, foarte sigura pe ceea ce spune: sa stii ca si eu ma intreb la fel: oare nu ai obosit sa ma certi tot timpul? Nu mai bine taci si ma lasi in pace!?!

Dar citind mesajul lui Simi, nu ma pot impiedica sa nu ma gindesc ca, pusa la un moment dat in competitie cu fetita ei (sa zicem ca dau examen pentru aceeasi scoala), sansele Agatei sint mici fata de sansele ingerasului lui Simi pentru ca si munca primeia este mult mai putina decit celei de-a doua. Ei, ideea asta nu-mi da pace... eu o las, dar daca ii fac mult mai rau facind-o decit obligind-o sa mai puna si burta pe carte din cind in cind.

DanaMario, exact la asta m-am gindit si eu, ca as sta acasa daca as face HS cu copiii. Eu nu am stat pentru Agata in mod special, pentru lectiile ei, am stat pentru urmatorii doi, pentru cei 2-3 ani cind au nevoie de mami... Dar daca as fi avut un singur copil si as fi stat acasa pentru el in clasa I, fara sa fac HS cu el sau sa facem lectiile cum le facem acum, cred, nu sint sigura, dar cred ca mi-ar fi parut rau si as fi zis ca nu merita. Pentru ca, vezi tu, eu nu am vrut sa renunt la principiile mele cu statul acasa cit sint copiii mici, si nu-mi pare rau. Dar statul acasa al uneia dintre parinti si ocupatul exclusiv de copii duce la scaderea drastica a nivelului de trai. Daca nu te deranjeaza asta, e in regula (pe noi ne streseaza, ca sint dari de platit si nu ajung banii, dar nu ne deranjeaza in mod deosebit ca nu avem o gramada de lucruri pe care am fi putut sa le avem), dar daca te deranjeaza, atunci nu fa greseala sa stai acasa si sa va scada nivelul de viata cu care v-ati obisnuit... pentru ca e nasol de tot, mult mai rau decit un 85% al copilului.

Pe de alta parte, daca nu te simti cu sufletul impacat... cred ca trebuie sa faci in asa fel incit sa-l impaci, caci altfel, tot nu va fi bine... Te-am lamurit, nu?

Ma duc sa mai citesc pina termin cafeaua, ca sint curioasa ce a scris si Khristin...

Ah, Marule, i-am zis de faza cu borcanul, i s-a parut foarte amuzanta ideea si cool si a fost de acord! Dar cu o singura conditie: mami, trebuie sa existe trei borcane, unul pentru mine si cite unul pentru voi. Pentru ca altfel nu ar fi fair!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu am zis acu cateva pagini, da mai zic odata: Andrei a primit primul job oficial, distribuie pennysavers pe strada noastra si inca o strada. Azi incepe E asa de fericit si motivat incat aseara nu vroia sa se culce pana nu isi face toate temele pentru vineri (ei au vineri de predat proiectele/temele). Pana acum, joi seara plangea cu lacrimi de crocodil ca se lungea prea mult, ca era cam hei-rup!

revin sa zic: nelia, borcanul e acelasi, doar culoarea la mesaje e diferita

si stai calma, nu am crezut nici o secunda ca Agatha e un copil rau, ori dificil, ci ca e un copil special, cu o mama care vrea sa o lase sa isi dezvolte personalitatea din vreme.

in rest, danamario, eu votez cu mQQm

Mergi la inceput

Khristin, noi doua tre' sa mai discutam. Imi place ca nu esti impotriva lectiilor, dar nici impotriva laudelor astea puse din burta... din politete. Esti undeva la mijloc si cu Agata, acolo ar trebui sa fiu si eu... Exact asta i-am spus eu Agatei, ca invatatoarea a vrut sa fie politicoasa si am intrebat-o daca ea e multumita, atunci e ok... a spus ca nu e multumita, dar nu e nici prea rau.

Daca ai sfaturi in privinta lectiilor, mi-ar placea sa le aud, uite, pune-o pe Agata in rindul acelor pre-adolescentini feroce, ca asa si este, si pe tine in postura de mama pe de o parte si de profesoara pe de alta... si mai arunca si la amariti cu un sfat-doua... ca rau nu are cum sa prinda.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Maru, felicitari lui Andrei!

Ref la intalnire, in principiu eu ar trebui sa incep stagiul pe 18 mai si probabil o sa plec cateva zile inainte ca sa ajung acolo pe 14-15 mai. Inca nu mi-am luat bilet de avion pentru ca inca nu am semnat contractul, etc. Dar sper sa se finalizeze pana la urma. Si o sa fiu plecata pana la sf lui august. Asa ca poate facem o intalnire si vinerea asta pentru cine-i disponibil

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biscu spune:

Maru, bravo lui Andrei!!!

Mergi la inceput

Da, Maru, am citit despre slujba lui Andrei, dar stresata de teme, am uitat sa-l felicit! Uite, o fac acum si sper sa-i prinda bine. Si acum m-am intors si am citit cu atentie, vezi, ca Agata mea nu e de dus cu vorba... ea a zis trei borcane, tu spui ca le ai colorate, adica ideea este ca si copilul are voie sa se exprime si sa foloseasca in favoarea ei greselile noastre... Aoleu, mi-e rau deja... sa vezi unde vom ajunge si cu borcanul.

Mqqm, nici nu stiu daca la tine ma refeream cu scoala privata, ca am prins asa din zbor ideea, dar acum ca spui, da, inteleg punctul tau de vedere pentru ca de aceea spuneam ca ma deranjeaza si abordarea - din politete - de la scoala. Agata e totusi un copil constiincios si e mindra, nu s-ar duce ea chiar cu lectiile nefacute la scoala, asa ca, daca i s-ar cere, cit i s-ar cere, le-ar face, nu ar mai cricni atit. Problema este ca nu i se cere de la scoala, dar ii cer eu, ea intelege ca trebuie, dar intelege si ca daca de la scoala nu i se cere, eu ii cer in plus si ea poate sa refuze... si de aici pleaca totul!

Roxana, tu unde pleci la stagiu? Si cu asta termini?

Gata, terminat cafeaua, ma duc la lectiile mele, cind ma apuc de ele, o inteleg cel mai bine pe Agata... Va !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Nelia am primit multam fain. Mno amu sa vezi chin, nu stiu cum sa-l pun, am incercat dupa ceva poze pe internet. Ma incing cumplit in el....Tie nu-ti era cald?

Mi-e dor fetele de-o barfa cu voi. Nu am vreme nici sa mananc. Poate se mai linistesc apele la un moment dat. Dar sa stiti ca mi-e dorrrrrrrrrrrde voi. Chiar ma gandeam ce fain ar fi sa vin la intalneala cu pititca. Normal ca asta e SF curat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Adica, tu vrei sa-mi spui ca Radu nu-ti raspunde niciodata, adica iti vorbeste frumos tot timpul?

In general da, chiar imi vorbeste frumos, pentru ca stie ca eu ma intristez rau, dar rau, cind oamenii pe care ii iubesc ma trateaza cu fundul.
Ah, ca e obraznic, of course, dar obraznicie de-aia infantila, in care eu zic: Du-te si spala-te pe miini si el zice: Nu mi-ai zis te rog! (Chestii care la virsta asta se regleaza cu: ok, fii obraznic si nici nu te spala pe miini, umple-te, mama, de microbi, ca poate te imbolnavesti si zaci la tine in pat in loc sa te joci la computer...)
De-aia zic, nu-s ce vreau sa spun, cautam doar sa vad pe unde scoti tu camasa, in cautare de inspiratie in cazul in care ma trezesc cu replici de-asta, ca mie ori imi pleaca mina singura ori ma sochez in asa hal ca ma pun pe plins!

Acu' ideea e ca eu nu i-am dat voie niciodata sa se "joace" cu cuvintele. I-am explicat de f. mic ca "doare" cind dai cu cuvinte, ca un cuvint bun face mai mult de o mie de mingiieri.
Asa l-am facut cu capul ca, la gradi fiind, i-a explicat educatoarei care ii tot zicea "love you" ca: "I like you, but I don't love you. I love my mum, my dad, I love Bo and Bia" Si pe urma a linistit-o: "But I like you A LOT".

De-aia zic, in ziua in care o sa-mi spuna ca ma uraste o sa fie pentru ca ma uraste cu adevarat. Si cred ca de-aia m-am si socat asa cind ai scris tu cum ti-a zis Agata.

Cit despre lectii... Asa e regula casei. Noi avem reguli impuse putine, foarte putine, majoritatea se pot incalca fara consecinte grave (in afara de aia in care nu te duci la culcare fara s-o pupi pe ma-ta! :)) dar la lectii sint inflexibila. Ma rog, am fost, ca acum au devenit automatism. Sigur ca are zile cind se crizeaza, ca e copil, dar de regula il astept sa-si termine criza si nu zic decit: Cu cit trenezi mai mult, cu atit mai tirziu mergi afara. Pe urma il string in brate si-i zic ca il inteleg, il pun sa-si sufle mucii si sa bea apa si deschid caietele.

Nu-s daca la alti copii ar functiona, eu l-am lamurit definitiv ca lectii trebuie facute cind l-am dus in clasa 1-a sa spele bude la Walmart. A iesit un circ ingrozitor, dar s-a convins ca drumul spre petrecut altfel viata decit spalind weceuri trece prin scoala. (De altfel, eu abia astept sa ajunga la virsta la care are voie sa lucreze! O saptamina la cules zmeura de la sase dimineata la sase seara cu mexicanii la 7 pe ora sau mai putin si sa vezi ce an scolar linistit ne asteapta!)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Simi si Simona-si jos plaria pt ca asa educatie si copii exemplari.
Nelia-Agata e un copil bun,dar normal ca noi ca parinti vrem ce e mai bun pt ei si mereu cerem mai mult ca sa le fie si lor si noua super bine down the road.
Khristin-multumim de idei si explicatii, sper sa ne vedem si sa mai vb pe tema cu lectii si french immersion. Deci concluzia ar fi sa stau acasa cu ea in clasa 1-a, mai stii, poate iau o pauza ca sa multumesc pe toata lumea
Cum e Chris, mai bine?
Maru-bafta diseara mai, am mai spus, si am pregatit si eu stickerele si borcanul ,dar aseara avut activitati sitat l agreu E afara,diseara e mai eljer si implementam "JOCUL".
EU nu intru in detalii legate de fii-mea mai ales, ca e cam mica, dar si eu sunt genul mai zbir si stricta,spre deosebire de sot si consider ca treb formati de mici si chiar vreau sa incep cu time-out si altele dc JOCUL nu da rezultatele scontate de mine
Laura- esti mai bine cu tratament?Am si eu programare diseara la naturista, sa avd ce mai zice de tiroida mea si dc progresam incet macar
mQQm-ai dreptate, 7 iunie e ok pt mine, si singura data din iunie cand as putea teoretic sa vin inainte de plecarea in ro.
Va doresc o zi buna si va pup pe toate-fug la munci ca treb sa plec si mai devreme azi si deja zac pe masa 2 proiecte urgente.

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Nelia, nu-i gata cu asta! In decembrie de abia o sa termin! Dar eu zic ca partea cea mai grea cu cele 5 cursuri s-a dus... Dupa ce termin stagiul o sa mai am de scris lucrarea finala si diverse vizite pe la institutii in domeniu. Daca se finalizeaza tot paperwork-ul necesar, stagiul o sa-l fac in Olanda. Daca nu, trebuie sa-mi gasesc altceva de urgenta

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput