Licurici de ianuarie-februarie 2009 (16)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

legea e clara, doar 42 obligatorii

si eu tot la S2 sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Buna ziua,
Incerc si eu sa scriu cate ceva desi nu prea se leaga cuvintele.
Roxana, tare m-a dat peste cap vestea data de tine.

Jasmi si Eli

IrinaC, Jasmi, Lisa, sa le fie de bine botezul micilor crestini.
Lisa, Casa de Piatra.
Miere, eu ii mai dau fetei jucariile de pe jos, dar noi n-avem pisica. La tine e mai complicat. Cat priveste diversificarea, eu stiam ca se incepe cu cereale la copiii care iau mai greu in greutate, daca-s mai pufosi e bine sa se evite fainoasele. Inteleg de ce incep americanii cu acestea, sunt mai usor de acceptat de bebici pentru ca ele doar ingroasa laptele pe care bebicii il papa de cand s-au nascut. Vazut pozici cu Aidan cel vesel.
Bee, fara sa am pretentia sa dau sfaturi despre diversificare, mi se pare totusi prea devreme ce zici tu acolo despre cereale, 5 saptamani, respectiv 8. Sanatate multa va doresc si sincer mie chiar mi-ar placea sa citesc mai mult despre Alexia.
Porumbita, nu mai stiu nici eu ce facea Ilinca acum 2-3 saptamani. Pot sa spun ce face acum la aproape 4 luni: s-a intors doar de 3 ori de pe burta pe spate cred ca mai mult accidental, "face si ea podul" cum zicea cineva, tine bine capul (desi tot se mai balangane, sau ii cade la un moment dat cand oboseste), cand o tragi de maini se ridica cu spatele drept si sta destul de bine in fundulet (tinuta evident). Si un lucru pe care il face de muuuult timp si pe care nu tin minte Tudor sa-l fi facut asa mic: trage de umeri si cap ca si cum ar vrea sa se ridice atunci cand sta in bouncer sau scaunul de masa. Eu cred insa ca toate achizitiile sunt legate si de felul in care ii stimulam noi sau nu. Mai devreme sau mai tarziu toti vor face una, alta si cred ca nu e cazul sa ne ingrijoram asa usor.
Si ca tot am ajuns la partea asta vreu sa o cert putin si pe Anuc, ca de mult tot vreu sa ma iau de ea. Mami, zau ca zici ca nu esti la al doilea bb. In prima luna te plangeai ca nu ia Filip bine in greutate si copilul a ajuns sa ia 1.200 sau 1.300 de ma cruceam eu cand citeam. Acum zici ca-ti faci griji ca nu-si tine bine capul. Zau ca nu-i problema inca. Du-te la dr. daca asa vrei, da' nu te mai stresa atat. Sanatate sotului!

Sa va mai spun ca am vorbit zilele trecute cu Naty. Sunt bine, dar in continuare nu are laptop. Nadia are 5 kg la 4 luni, deci si-a dublat greutatea de la nastere, ceea ce e bine. Ioana va relua gradi luna asta. Vor avea botezul pe 23 sau 24 (n-am retinut exact), si ea a amanat intoarcerea la serviciu fara o data precisa.

Gata, va pup ca s-a trezit Ilinca.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Andreea, pledez VINOVAT! stiu, sunt groaznica! fac parte din grupul mamicilor care se panicheaza daca li se pare ceva in neregula. Fac si greseala sa-l compar pe Filip cu Ioana. stiu ca nu e bine, dar tot o fac. Ioana a fost f precoce in cam toate cele. Slava Domnului nu am probleme mari, dar eu tot imi fac griji marunte . Va admir pe voi (tu, Dark, Miere si mai sunt fete pe aici) ca sunteti atat de senine si stapane pe situatie. .

Anuc cu Ioana mica si BB Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

carol a refuzat si sucul de mere, dupa prima inghititura nu mai deschide gura nicicum. asa ca i-am dat cereale de 4 luni cu laptele lui, la masa de la ora 9, a doua din zi, si pe astea le accepta cu mare drag. dar numai cu biberonul - cu lingurita nu le stie inghiti inca. nu i-am facut atata de concentrat cum scrie pe cutie ca sa treaca prin tetina.

dupa cereale ce sa ii dau? ca vad ca suc nu vrea si nu vreau sa-l fortez.

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Salut fetelor,
La multi ani! Eli si cu intarziere pt. Jasmi;
Lisa - inca o data Casa de piatra, sa fiti fericiti si felicitari pt micuta crestina Ana. Am vazut pozicile - felicitari! f frumoase si voi f. frumosi;
Miere - si mie mi-ai facut pofta de balaceala, Aidan creste f. frumos. Sa stii ca eu nu spal jucariile decat daca sunt murdare. Daca le scapa jos le scutur, ma uit sa nu aiba murdarie, par, si i le dau inapoi. Nu cred ca trebuie sa exageram cu curatenia. Am vazut aici parinti care isi tineau copii de picioare ca ei sa se poata juca cu manutele in lac sau copii care se joaca in pamant sau nisip si cu capurile goale... si astea toate la 15 grade.
Dya - f. frumoasa Maya si mamica la fel ;
Alina2700- tareeee;

La multi ani! pt. printesuca mea Alice - Dorotheea
Alice creste ca in poveste sunt indragostita de ea sa dea Dumnezeu sa continue tot asa .
Am nascut-o micuta, dar viguroasa...A fost laudata de doctori inca de la nastere. Capul il tinea destul de bine din prima luna . Daca o ridic in piciore, sta singurica 2 sec, paseste daca o plimb cu piciorele pe jos, in schimb nu ii place pe burtica. Oricum se dezvolta tare frumos .
Am fost azi cu ea la cumparaturi (sa ii cumpar cadouri) si pe cand stateam la rand a inceput sa planga (era prea cald in magazin), am luat-o in brate. A inceput imediat sa gangureasca si sa zambeasca la doamna din spate...era mortala mai ales ca respectiva doamna nu ii dadea atentie. Sa fi vazut cum tipa Alice la respectiva doamna pana se uita la ea, dupa care ii zambea si radea in hohote...cauta joaca .
Ieri in parc am vazut o familie cu un bb abia nascut , mi-am adus aminte ca asa era si Alice, mi-au dat lacrimile...ce repede trece timpul...

Fotografii noi si vechi
http://b1.lilypie.com/Q3wHp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

cristi unele fete de la nov dec au dat piure de fructe sau de legume diluat cu lapte (tot in biberon

dc imi dai adresa de mail trimit eu ce am primit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

cristi_crisan2003@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

carol a refuzat si sucul de mere, dupa prima inghititura nu mai deschide gura nicicum. asa ca i-am dat cereale de 4 luni cu laptele lui, la masa de la ora 9, a doua din zi, si pe astea le accepta cu mare drag. dar numai cu biberonul - cu lingurita nu le stie inghiti inca. nu i-am facut atata de concentrat cum scrie pe cutie ca sa treaca prin tetina.

dupa cereale ce sa ii dau? ca vad ca suc nu vrea si nu vreau sa-l fortez.

Pe mail-ul comun sunt cartile trimise de Ada si planul de divesificare trimis se Miere - poate te inspira -

Fotografii noi si vechi
http://b1.lilypie.com/Q3wHp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu citisem ca e bine sa se dea sucul si cerealalele cu lingurita oricat de greu sau time consuming pt mama ar fi, pt ca bebe sa se obisnuiasca cu lingurita.
Noi am incercat cateva lingurite de suc....succes total, se linge pe buze, plescaie, si deschide gura pt urmatoarea....i-am zis sa fie mai des constipat dc vrea suc de mere:)) (pt asta ii dau).
Andreea multumesc pt sfat, da, nu cred ca voi incepe cu cereale, sau daca da, in nici un caz nu le voi pune in biberon.

Veronica si eu de aceeasi parere sunt (sau am prins curaj intre timp:)), nu vreau sa imi cresc copilul intr-un glob de sticla, dar in acelasi timp vreau sa respectam niste reguli minime de igiena. De aia era in dilema, pt ca de obicei ma spal pe maini dupa ce pun mana pe pisica, si scapatul jucariilor pe jos intra cam in aceeasi categorie, ca doamana Tzitzi merge peste tot.....dar am hotarat sa nu le mai spal. O sa o duc din nou la veterinar sa fiu sigura ca e sanatoasa. Pupici pt Alice cea frumoasa, am aratat poza ei unei prietene, a ramas cu gura cascata, a zis ca asa fetita frumoasa nu a mai vazut!

Nu stiu dc v-am mai spus, dar Aidan se trezeste dimineata cu scutecul uscat, uscat.

Cristi, nu cred ca trebuie sa te grabesti, prin carti spun ca dc copilul refuza un aliment, sa se ia o pauza de cateva zile, o saptamana si sa se reia introducerea alimentului respectiv.
Retete de ciorba sunt pe net, pe culinar.ro.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ziua buna la toata lumea!

LA MULTI ANI licuricilor sarbatoriti azi Agnes de Szmonic, Bogdan de Tuchi, David de Delia, Andrei de Tutu, Alice de Veronica, Marius de Bpaula si Carla de Iuliacris ... wow ce de sarbatoriti.. sa creasca mari-mari cu totii

LA MULTI ANI Eli, sa petreci bine si sa fii fericita impreuna cu familia ta

Cristi, poti incerca cu un pic (gen varf de lingurita) de piure de fructe (mar, sau mar cu banana, sau mar cu para) sau piure de legume (morcov). Daca acum nu-i lace sucul, nu insista, incearca din nou peste 2-3 saptamani, poate se razgandeste Carol si o sa-l aprecieze atunci

Andre_ea, transmite multe salutari la Naty si de la noi, data viitoare cand vorbesti cu ea. Sa stii ca si jupanu' nostru face cam tot ce face si Ilinca

La noi e o vreme oribila - planuiam sa mergem la ASDA sa cumparam scaunel pentru bebe (high-chair) caci au Baby Event iar scaunelul de la Graco e redus la £25 (are niste review-uri ff bune)... da' mergem alta data. Pe vremea asta nu scoatem nici nasu' afara.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput