America (162)
Raspunsuri - Pagina 18
IoanaN spune:
carmen...si da, asa cum zic fetele daca ai indoieli...lumineaza-te si apoi vaccineaza baiatul si discuta cu medicul orice...absolut orice ca le place sa explice si sa aiba pacientii lamuriti...
liris spune:
multumesc mult!
rasopund scurt . intelegeti voi de ce ...
deci: eu am nascut in 15 min. se pare ca pina am lasat copilul la niste prieteni , pina m-am facut gata si am ajuns la spital eram gata dilatata. am ajuns la 5am, la 5.07 eram in sfirsit la labor and delivery dupa ce in fata liftului , asteptind mi s-a rupt apa. apoi mi s-a spus clar sa nu imping desi eram gata de impins. trebuia sa vina si doctora. nu am avut epiziotomie, nici cusuta , au spus ei , ca nu a fost nevoie. eu nu ma uit "downthere"...
asa ca dupa ce am nascut puteam, dc aveam conditie fizica , sa alerg un marathon.
acum deja am singerari putin si m-a simtit great ... great -great , pina azi-noapte.
ma doare in zona pelvica jos. durere cind ma asez,de cele mai multe ori cind ma misc. e o durere suportabila insa sunt nedumerita de motivul ei, dupa atita timp. nu seamana cu crampele cit mai degraba cu durerea data de ceva inflamat ...
as merge abia joi la medic, ca miine iar trebuie sa-mi mearga barbatu la servici , dar joi isi ia liber. dar n-o fi prea tirziu?!
Ramona J spune:
Liris, durerea ta suna diferit de ce spun fetele. Nu-i bai daca mergi chiar si cu copiii dupa tine la medic. N-ai fi prima, nici ultima. Explica-i medicului simptomele tale si vezi ce zice. Eu sint din aia care prefera sa mearga la medic. Ma rog, ii trimit pe ai mei ca la mine mai las regula asta la o parte.
Wow, bine ca ai ajuns la timp la spital! Cam asa-i cu al doilea, vine mai pe nepusa masa.
Carmen, habar n-am avut. Sper sa nu se mai repete episodul, dar e bine sa ceri pareri si second opinions, sa fii sigura ca nu se mai intimpla. V-ati putut da seama ce a declansat chestia asta? A fost bolnav inainte, a luat vreun medicament/vaccin? Ar fi si asta un indiciu.
Ati schimbat medicul intre timp? Cel de acum stie de problema? Eu zic sa le amintesti intotdeauna inainte de vaccin, cind scriu vreo reteta, sau cind e bolnav Eric. Sanatate multa!
Hilde, daca nu ti-o amintesti poate ca nu ti s-a parut atit de rea. Sau n-ai facut-o...
sinzi_ana spune:
Simona, poate totusi s-a rupt ceva pe acolo...ar fi bine sa ajungi cat mai repede la dr...sau macar sa ii suni sa le descrii ce simti...
Ramona, merge HS??? Cum ti-ai organizat ziua cu ei? As face si eu...
Azi invatatoarea lui David mi-a sugerat asa "finutz" sa tin copilul in montessori...si iar m-a apucat nesiguranta
Lisa, in primul rand fetita ta e perfecta!!! E asa dulce!!!! Mi-a placut tare mult rochita ta de mireasa...
Carmen, dar de ce trebuie sa ii faci asa multe deodata??? PPD (tb skin test) nu este vaccin...este absolut inofensiv...nu cred ca are vreo contraindicatie. Varicella (chiken pox) o poti face si la 5/6 ani daca nu ai de gand sa mergi in Ro sau in general Europa(unde sunt mai multe focare de infectie).
Daca as fi in locul tau as merge la un imunolog-pediatru si as discuta cu el inainte sa ii fac vre-un vaccin...
Azi dimineata David m-a intrebat in masina, daca atunci cand eram insarcinata cu el am mancat sanatos...si multe fructe ca sa ii ajunga si lui prin tub(adica cordonul ombilical)...nu de alta dar e intr-o faza cu "nutrition facts" de pe fiecare aliment...si cu intrebari de genu "cate calorii sunt bune??" cica "caloriile sunt green light food??" Giiiz...iti trebuie master sa poti face copii in ziua de azi
ps...mirela, data viitoare sa ii faci si lui cont pe spark
Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">
IoanaN spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liris multumesc mult! rasopund scurt . intelegeti voi de ce ... deci: eu am nascut in 15 min. se pare ca pina am lasat copilul la niste prieteni , pina m-am facut gata si am ajuns la spital eram gata dilatata. am ajuns la 5am, la 5.07 eram in sfirsit la labor and delivery dupa ce in fata liftului , asteptind mi s-a rupt apa. apoi mi s-a spus clar sa nu imping desi eram gata de impins. trebuia sa vina si doctora. nu am avut epiziotomie, nici cusuta , au spus ei , ca nu a fost nevoie. eu nu ma uit "downthere"... asa ca dupa ce am nascut puteam, dc aveam conditie fizica , sa alerg un marathon. acum deja am singerari putin si m-a simtit great ... great -great , pina azi-noapte. ma doare in zona pelvica jos. durere cind ma asez,de cele mai multe ori cind ma misc. e o durere suportabila insa sunt nedumerita de motivul ei, dupa atita timp. nu seamana cu crampele cit mai degraba cu durerea data de ceva inflamat ... as merge abia joi la medic, ca miine iar trebuie sa-mi mearga barbatu la servici , dar joi isi ia liber. dar n-o fi prea tirziu?! |
...in general e normal dupa nastere sa existe incidente de genul acesta care trec fara cronicizare....
in cel mai rau caz e vorba de "diastasis of the pubic symphysis" durere ce se face resimtita ambulator, cand pacienta se misca
iti trebuie odihna, eviti sa ridici greutati foarte mari...si sa iei med pt durere, exact ce ti-am zis mai in spate
CRISMIR spune:
LISA ,frumoasa nunta ati avut,iar bebelina ta e o dulcica,ce razacioasa este,superba...sa va traiasca puiuta,iar voua Casa de piatra va doresc!
SINZI,mortal David
ANAMARIA va asteptam!!!
ABurel sa sti ca pe mine si SINZI ne batea gandul sa venim la NY...acu' s-au mai schimbat din planuri ca ei pleaca in Ro,ma lasa aici singura...pt 3 saptamani...da ,daca venim fac eu papa,numai ca esti sigura ca ai loc pt noi toti si galagiosi pe de-asupra...o sa se sperie sotul
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Ramona J spune:
Sinzi, nu-ti trebuie housesitter? Aducem pistolul de vopsit...
Sincer, mi-a placut foarte mult treaba cu HS. Nu ma asteptam. Alexandru a fost happy initial, a zis c-a invatat multe. Acum cred ca i s-a cam urit si ii este dor de scoala. Dar cei care fac HS se aduna in grup si au tot felul de activitati impreuna. Cred ca nu-i o varianta rea pentru cine are inclinatii din astea. Mamica prietenului lui Alexandru tocmai mi s-a confesat ca va face chestia asta la anul. A gasit un grup de homeschoolers nereligiosi. Sint curioasa cum merge, chiar pastram legatura.
Am facut pauza. Copiii mei au intins niste ate prin casa, au atirnat "stage curtains" si ne-au prezentat un magic show.
sinzi_ana spune:
Ramona, ba daaa!!!! Dar casa mea e mai mica si gradina mai urata...plus ca sunt un pachet de nervi...Blaze sapa prin curte, imi mananca petatelel si bobocii de la flori......noroc ca legumele sunt ingradite...si Radu nu prea se grabeste sa imi puna un gard...
Vin si eu cu intrebari si probleme...uf...
Am emotii cu scoala...faptul ca il voi muta
In seara asta a vrut sa imi citeasca niste texte de comprehension...nu numai ca le intelege)era la un moment dat o propozitie in text de genul:"azi e marti, maine Brianna va pleca acasa" si apoi una din intrebarile de la sfarsit era: "cand va pleca brianna acasa: marti, miercuri sau joi?" si si-a dat seama imediat), dar a citit lejer cuvinte ca: scratches, squeak, thumping, conductor, remembers, etc...
Acum eu habar nu am ce vor face in clasa I, daca intradevar e avansat cum spun invatatoarele lui actuale, sau doar il lauda...daca in general la kindergarden copiii pot citi astfel de cuvinte...
Chiar nu am habar...mie una mi se par totusi destul de complicate pentru un kindergarden...si imi e chiar teama...ca o sa se uite pe pereti in clasa 1, daca ceilalti copii nu vor fi tot pe acelasi nivel.
Singura mea "liniste" este ca nu stie sa scrie cuvinte asa imbarligate...si ma gandesc ca daca macar acu le citeste, poate in clasa 1 va invata sa le si scrie...
Si acu intrebarea...cam asa fac toti copiii in kinder???
Ruxij, voi ati trecut prin asta...ceva sfaturi???
Ma retin si sa lucrez cu el acasa, sau sa il pun sa citeasca...sa nu cumva sa stie prea multe in clasa 1...si sa se plictiseasca ingrozitor...
Noroc cu sporturile si copiii din cartier ca il pot tine ocupat...
Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">
Ramona J spune:
Sinzi, ia legatura cu scoala unde vrei sa-l duci si explica situatia. Nu stiu daca exista program avansat de la virsta asta, dar poate il testeaza macar pentru clasa intii. Eventual studiaza site-ul districtului scolar.
Nasol cu Blaze, dar nu prea ai ce-i face. Eventual inchizi o bucata de curte cu gard si ii cedezi spatiul ala lui. In citiva ani ii trece.
Evident ca glumeam cu housesitting.
ruxij spune:
Salut!
N-am citit din urma, Sanzi, deci mai vii sau nu in Hawaii. Vad ca pe pagina 18 se zice ca mergeti in Ro.
Ca raspuns la intrebarea ta, nu, nu toti copiii de kindergarten citesc asemenea cuvinte, doar cei avansati. Daca vei avea ocazia sa mergi la clasa vei observa ca nu va fi singurul asa avansat in clasa lui, dar va fi printre primii cativa, ba chiar s-ar putea sa fie 1 sau max 2 si mai si. Nu iti face griji ca se va plictisi in clasa I, ii vor pune pe nivele diferite la citit. Doar sa fii sigura ca il pun la nivelul la care e. Bogdan era tot asa ca David ca nivel, din ce imi spui tu si nu mi-am dat seama ca il pusesera la cel mai de jos nivel initial (citea propozitii de genul "the cat is on the mat"--in vreme ce el in vacanta dintre K si clasa I citise unsprezece carti cu capitole-- mai ales Junie B Jones) si abia dupa ce le-am atras atentia i-au dat un test si l-au avansat vreo 6 nivele (carti), apoi in sfarsit in semestrul II abia l-au pus la nivelul lui adevarat. Invatatoarea abia la ultima sedinta cu parintii a fost clar ca a stiut in sfarsit bine de tot despre copil, la inceput era total paralela cu ce stie/face/poate copilul. Deci una peste alta, tine legatura cu scoala, dc. invatatoarea e cu adevarat atenta si tu tii aproape, nu mi-as face griji. E avansat, dar nu e ani lumina, va fi OK, dar totul depinde de invatatoare, sa fie dedicata si deschisa la diferentele dintre copii, sa nu astepte roboti identici.