autorizatia de constructie

autorizatia de constructie | Autor: Helenutza23

Link direct la acest mesaj

daca exista un asemenea topic rog moderatorii sa ma indrume la el, acum insa nu functioneaza cautarea.

am un teren in berceni-sat, luat cu credit de la banca. conditia pusa de banca a fost ca in max 3 ani sa ne apucam de construit.

intrebarea mea este cum ati procedat, cat v-a costat proiectul (eu vreau un proiect mic pt ca oricum nu cred ca ne vom apuca prea curand de casa-dar tre pt banca, sa le arat ceva), autorizatiile, eventual la cine pot apela sa ma ajute (arhitecti etc)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Chiar daca a trecut ceva vreme d ecand ma luptam cu hartiile pt casa mea, un sfat ar fi:
contacteza un proiectant, care iti va intocmi documentatia pt obtinerea Certificatului de urmbanism(din el reies conditiile de contructie: distanta fata de vecini, grad de ocupare al terenului, regim de inaltime...). Acest lucru nu costa prea mult, se ataseaza cererii o schita a viitoarei case.
Dupa obtinerea Certif Urbanism, functie de conditiile puse, iti intocmeste un Proiect pt obtinerea autorizatiei, faza PAC(initialele vin de la Proiect aut constr) adica fara anexele privind executia casei. Alegeti impreuna un model, proiect.
Discuta de la bun inceput pretul. Este posibil ca proiectantul sa vrea sa faca totul de la inceput, adica documentatia completa, iar cand vei dori sa te apuci de treaba sa ai toate elementele.

Avand in vedere ca vrei sa indeplinesti conditia pusa de banca, te inteleg, ai nevoie doar de demararea hartiilor.
Ai grija, daca banca vrea sa vada Aut de constr, probabil iti va inscrie in Cartea Funciara si Autoriz de constr.! Banuiesc ca ai terenul ipotecat.

Crixia mami de Alexia ( 2003) & +22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauf1000 spune:

pt certificatul de urbanism nu ai nevoie de proiectant. te duci pur si simplu la primaria de unde apartine terenul cu actele de proprietate si depui o cerere din care sa reiasa ce vrei sa construiesti, adica imobil de construit parter+etaj, garaj, imprejmuire. se plateste o taxa la oficiul de taxe si impozite al primariei respective in functie de suprafata terenului si apoi astepti 30 zile eliberarea CU care contine cam tot ce a spus crixia.
cu CU in mana cauti un arhitect autorizat, de obicei sunt notati pe usa la primarie , unde mergi sa-i spui cam cum vrei sa fie casa. arhitectul intocmeste toate actele pt obtinerea avizelor necesare pt autorizatia de constructie si planurile casei, in 2 exemplare care se depun apoi la primarie, se platesc iar taxe, %din valoarea constructiei. mai dureaza tot 30 de zile.
nu vreau sa te sperii, dar DUREAZAAA, de te plictisesti.la mine aproape 1 an pana m-am apucat de construit. acum, ce sa zic, poate am fost eu ghinionista...
recunosc ca nu am idee cum e cu documentatia pt banca .
succes!!

27s +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

merci de raspunsuri, dar va rog, amintiti ceva si de bani ca noi am consultat un arhitect si mi s-a parut ca vrea cam multi bani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Clauf, mie mi-a cerut pt CU o schita in care era amprenta viitoarei case. Posibil sa difere, ca doar eram la Mun'cipiu, si nu oricare...a lu Mazare!

Despre bani, eu chiar nu ma pot pronunta, documentatia am solicitat-o in 2004, nici nu mai stiu cat m-a costat, iar d'as sti, sigur s-au modificat.

Crixia mami de Alexia ( 2003) & +22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ia legatura cel mai simplu cu un arhitect si el iti face toata documentatia.
Pretul lor ar fi cam de 15 e/mp.

Mergi la inceput