Bonele si zilele lor....libere
Raspunsuri - Pagina 3
filofteia spune:
Zina, eu spun sa incerci sa-ti cauti alta bona. Sincer! Eu asa as face! O persoana care are o astfel de atitudine nu poate da o educatie buna copilului, pentru ca vrem nu vrem, orele petrecute cu bona, fac parte din educatia lui, chiar daca nu face altceva decat s-o imite.
ni-na spune:
Iti propun un ultim test:spune-i ca nu mai merge ca inainte la tine la munca,ca banutii se imputineaza si ca nu stii cat timp ii vei putea da salariul intreg.Daca tine la copil si la voi iti dai seama din reactia ei.De sunteti doar o vaca de muls,macar sa stii.Citeam un post al unei fete de peste mari si tari in care spunea ca datorita crizei si bona ei tremura ca nu va mai putea s-o tina.Oare bona ta se crede buricul pamantului?
Deborah77 spune:
Bona mea a avut liber de 1 mai, desi eu am lucrat si doar sotul a stat acasa. II dau liber de cate ori avem si noi, chiar daca doar unul din noi. Pe de alta parte, apreciez ca il pot lasa pe Edy la ea oricand, fie noapte, fie week-end, chiar si o saptamana daca vrem sa plecam singuri undeva (s-a intamplat doar 1 data). Nu ii dau bani in plus pt astea, dar nici mai putin daca, cum va fi in iunie, va lucra doar 2 saptamani pt ca noi vom fi in concediu. E si ea om, stiu ca programul la noi este lung (11 ore), ca are si ea viata ei si treburile ei acasa, si apreciez cat de mult il iubeste pe Edi si cata grija are de el. A mai fost si ea nemultumita, ba chair a amenintat ca pleaca, dar nu direct, ci prin intermediul bunicii mele. Stiu ca am fost iritata, dar eu am o problema cu santajul emotional, indiferent din partea cui ar veni. Pt mine, bona nu e de neinlocuit...daca pleaca, exista oricand gradinite particulare unde BB poate merge pana la toamna, cand incepe gradi la stat. Am doar de analizat complicatile si beneficiile pe care le pot avea din schimbarea asta. Pt copil , poate fi mai bine....pt mine, ceva mai greu.
felicic76 spune:
daca copilasul este pana la varsta gradinitei/cresei, tu lucrezi si nu ai cu cine sa-l lasi, depinzi de bona. O am de 5 luni, sunt extrem de multumita de cum ingrijeste copilul. Il plimba toata ziua, este o fire mai sportiva, el o iubeste (chiar daca are momente in care o trateaza ca pe sclavul lui). Vine din sistemul privat, nu se asteapta sa o platesc dublu daca sta o ora peste program, dar nici eu nu abuzez(de egula se intampla atunci cand merg la cumparaturi) si o recompensez cum pot. Cand este liber si noi suntem acasa, nu are sens sa vina. Mereu imi spune sa-l las pe baiat la ea intr-un we daca vrem sa plecam undeva. Nu am facut-o pana acum.
In Sambata Mare am chemat-o ptr ca nu as fi avut timp sa fac pegatirile de Pasti, s-a ocupat de copil pana pe la 14, a fost libera doar pe 20 (dar i-am cumparat miel
pentru ca sa am vrut)..M-am inteles cu ea sa vina doua sambete din luna, program scurt. Ori a uitat, ori nu stiucum se intampla ca in sambetele respective se face ora 4 si ei sunt afara, zice ca nu vine ca doarme Vladutz si-l trezeste.
De 1 mai vroiam sa vina program scurt, dar nu a putut, isi trage gaze, m-a sunat pe la 15,30 sa-mi spuna ca a terminat si ca poate veni sa-l scoata pe cel mic afara(stia ca vreau sa dorm 3 ore
). I-am spus ca nu, nu avea sens, cu toate ca sta la 3 statii de autobuz de mine.
Deocamdata se pare ca sunt norocoasa, ne intelegem, imi asculta indicatiile legate de copil, face treaba prin casa cand doarme copilul, stie ca este criza financiara si ne-a auzit vorbind in casa de probleme cu banii, iar de cand cu cei 85% stie ca multe mamici stau acasa cu copii lor si cerere mare de bone nu prea mai exista.
In principiu am respectat zilele libere, dar cand am avut nevoie sa vina in plus i-am spus si a venit fara prbleme.