Baietelul meu la 6 luni nu mai vrea lapte
Am o mare problema si nu stiu ce ar trebui sa mai fac. Baietelul meu la 6 luni refuza laptele praf. Pana la 5 luni a mancat Humana, iar apoi i-am schimbat laptele la recomnadarea medicului cu Milumil; de la 4 la 5 luni nu a luat in greutate decat 100g si pana la acel moment nu am avut probleme.
Problema este ca el nu mai vrea lapte, in schimb mananca diversificat, dar totusi este mult prea devreme pentru a renunta la lapte. Medicul lui mi-a spus ca este posibil nu-i mai placa pur si simplu. Ma incercat sa-i schimb gustul cu ceai , cu cereale , cu banane, cu ceea ce ii place. Dar recunosc ca noaptea in somn mananca de 3 ori cate 120ml, dar acest lucru se intampla pentru ca nu stie ce face, daca se trezeste nu vrea lapte, desi ii este foame. Analiza la urina i-am facut-o, nu are nimic.
Ce sa mai fa? E clar ca nu-l pot lasa asa! Daca ati avut aceasta problema, va rog indrumati-ma !
Raspunsuri
beshter spune:
Mda, complicat. Gabriel a refuzat laptele pe la 10 luni jumate - 11 luni, cand a fost si intarcat, dar copiii alaptati mai multicel cam refuza laptele dupa intarcare. Pediatra mi-a spus ca atata vreme cat mananca branzica si iaurt in fiecare zi, e ok. Nmai ca al tau e mai mititel.
E bine ca mananca noaptea macar. Lasa-l putin si incearca din nou. Am auzit ca exista lapte cu gust de nushce (de vanilie, de banane).
Cate mese 'solide' mananca? Mananca cereale (si alea au lapte)? Daca stai sa socotesti, ies cateva mese de lapte.
Sanatate si nu te speria ca multi fac asa
You cannot both dance and not pay the piper.
Flory_28 spune:
mananca cereale, cu lapte intotdeauna, ca trebuie sa recuperez...Ii mai dau si branzica proaspata si iaurt, dar alternez. Daca fac un calcul, ii mi dau si ziua lapte cand doarme, ajunge la 400-500 ml lapte pe zi. Medicul mi-a spus ca aceasta ar fi cantitatea pe care trebuie sa o manance. Exista pe piata lapte cu vanilie, dar de la 9 luni, cel putin asa am gasit eu.
Nu vreau sa exagerez, dar sa-i fac niste analize?! Nu stiu...
CRIXIA spune:
Ai incercat sa ii dai latele mai rece, sa nu fie cald?!
E posibil sa se pregateasca gingia pt dinti si sa-l deranjeze. Am constatat asta la fata mea, cam dupa 6-7 luni bea lapticul aproape rece, intradevar gingia era inflamata si prefera produse mai reci.
Crixia mami de Alexia ( 2003) & +22 sapt
nushulica spune:
fii-miu are 7luni si o saptamana...prima "criza de lapte"mi-a facut-o la fix 6 luni,cand se presupune ca ar tb sa fie marele puseu de crestere...in fine ...manca asa putin lapte abia daca adunat 400ml pe zi si asta numai in somncand era treaz scuipa cand simtea gustul de lapte si cu toata jucariile si schimonoselile mele nu papa!
am sunat pediatra disperata si mi-a zis sa-l las in pace,sa-i dau branzica ssi iaurt,sa-l hidratez bine cu ceai , suc,apa ca-si revine el...si asa a fost...peste vreo 6-7 zile a inceput sa pape...si papa frate vreo 7-8--ml/zi
acum,de duminica seara vad ca iar l-a apucat dar mai soft asa, adik mananca si ziua dar f putin 50-60 si cu ce mai papa seara 2 bibe de 240 adunat peste 500...il las in pace nu ma mai stresez ca papa bine 2 mese diversificate fructe la 10 si legume cu carnitza la 2
asa ca lasa copilul in pace,cu cat il fortezi mai mult cu atat va refuza mai tare
de David
Poveste
popescudora spune:
daca zici ca ii dai cereale cu lapte, branzica, iaurt, si papa si ceva laptic totusi, eu cred ca e suficient. In fond branzica si iaurtul tot din lapte sunt, nu?
POZE
CorinaDani spune:
eee, hai ca ne imprietenim de tot ,
ideea ar fi cam in felul urmator :
poate fi un refuz pe termen scurt, din cauza eruptiei dentare, care ii da un disconfort la gingie, il deranjeaza tetina si miscarile de supt pe care le face.
pe de alta parte, sa stii ca cele 2 marci de lapte au gust si miros diferite, le-am incercat de curiozitate, mie humana mi s-a parut mult mai bun....dar deh, nu mie trebuie sa-mi placa, ci lui bb
nu renunta la lapte, e prea devreme, nu se pune problema ca isi completeaza necesarul de calciu din iaurt si branzica, gandeste-te ca formulele de lapte sunt in asa fel produse incat trebuie sa-i furnizeze lui bb si fier, vitamine, minerale, fibre, pro-biotice, astfel incat sa nu apara carente in organism, care in aceasta perioada este si intr-o perioada de crestere accelerata + aparitia primilor dinti.
deci, ai rabdare si nu renunta inca la laptic, pentru ca este posibil sa-si revina, cel mult incearca sa-i dai din nou humana (stiu ca e cam scump, dar pentru bb-ii nostri ce nu facem...off).
sau poti incerca sa-i dai laptele cu lingurita, din cescuta sau dintr-o canuta cu cioc/pai, asta in eventualitatea in care lui bb ii dau dintii si il supara gingiile, iar biberonul il deranjeaza...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
diana_jors spune:
Alex n-a mai vrut lapte de la 8 luni, asa ca i-am dat doar in somn cate un biberon seara tarziu stiind ca are totusi inca nevoie de el, pana la 1 an si o luna. Dar manca bine iaurturi si branzica, asa ca atunci ne-am oprit. Acum la 2 ani bea lapte doar accidental ...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
kitzy spune:
Flory copiii mai au momente cand se satura de lapte, si Diana a avut multe momente din astea, important e sa nu-l fortezi, ii dai cu cereale, sau alte lactate si peste un timp incerci iar.
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca de Diana (24.04.2008)
fiona67 spune:
Poate o solutie ar fi sa-i schimbi marca de lapte? Incearca Topfer, gasesti la farmaciile Dona, e un lapte excelent baietelul meu creste f frumos cu el.
Alinutzaa spune:
Dar de ce i-ati schimbat laptele?
Din cate imi dau seama, cu Humana i-a mers bine.
Ma gandesc ca poate nu ii place laptele Milumil pur si simplu.
Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)
Un pici pe nume Tudor