Bunele maniere... in parc

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SabrinaLia spune:

Asta cu facutul pipi la tufa ,cred ca la noi a devenit traditie .Si pe vremea mea se facea la tufa din lipsa acuta a wc urilor publice ,si chiar daca existau ,erau prea imputite si mai si plateai pentru 3 degete de hirtie sau nu sint sigura pentru ce plateai . Probabil pentru intretinerea mizeriei ,ca de frecat Wc ,nu prea cred.

Faza ca ,vai copilul se murdareste pe haine ,pai asta e si ideea sa se murdareasca ca doar nu-l duci in parc sa faca moda.
Ii iei niste schimburi si rezolvi problema.
Gustari in parc ,ii dai ferit de vederea celorlati daca tii neaparat sa-i dai .Si gata ,ce atita praf pentru nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Citat:
citat din mesajul lui adinell

Nu imi permit sa cumpar scutece draga mea de cate ori ies afara cu copilul, mi-ar trebui "n" scutece. Si daca mi-as permite mi s-ar parea exagerat la extreme sa fac acest lucru si nu as face. Copilul meu bea multa apa si face foarte des pisu.Una la mana.
A doua la mana, ar fi faptuil ca a trecut de faza cu scutecul, pamersul, etc, are trei ani jumate. Il duc la tufis, si asa voi face si de acum incolo. Nu trebuie sa imi oferi solutii, gen olita portabila, etc, fiecare parinte si-a adoptat propriile solutii. Ar fii culmea sa ma plimb cu copilul cu olita dupa mine. Pentru mine astea sunt exagerari.
Daca erai atenta in postarea mea am mai scris ca tufisul nu se afla in mijlocul parcului, din contra, ma orientez si ma duc undeva unde in mod normal este mai ocolit de oameni locul, astfel incat sa nu deranjam cu mirosul.
Nu mai continui pe aceasta tema pentru ca fiecare face cum stie ca e mai bine pentru el si pentru copil, si in acelasi timp sa nu deranjam pe altii.
PS: Ti s-a mai amintit vad aici, ceva mai in urma de unele fete faptul ca sunt mai multi catei care fac pisu pe/langa copaci, decat ar face copiii. Gandeste-te ca nu toti copii care ii vezi in parc fac pisu la tufis, cei mari pot sa tina pana ajung la wc acasa. Eu in cate parcuri am fost nu am vazut instalat nici un wc. :)

Adinella

E o problema de civilizatie. Asta e. Daca nu-i scutec, e o plasuta... asa se aduna kk de catel. Pisu de catel nu-i voie. In parcurile naturale sau locurile de joaca nu-i voie cu cateii.
Si zau ca nu-s draga ta se simte clar din postare.
Dar inteleg ca-i baiat..poti utiliza si o sticluta
Poate fi de sticla si o spalati apoi ca sa fim ecologisti
Stiu tot incerc sa gasesc solutii. Nu ma pot impiedica.

Sunt fericita ca la mine tufisurile care miros a flori si pamantul pe care pot sa-mi asez o paturica si sa stau sa citesc. Sau sa facem un picnic fara a scana zona ca la razboi.

Ti-am zis, tu faci cum vrei si cum crezi ca e mai bine , si mai ales ca te simti mai civilizata. Eu fac in felul meu si cum cred eu ca e mai bine. Solutiile tii le oferi pentru cine doreste sa le adopte, desi dupa cate citesc nu iti impartaseste multe fete ideea cu plasuta sau sticluta pentru copil. Catel nu am si deci nu e nevoie de discutii pe aceasta tema. Nu trebuie sa te superi ca sunt transanta cu tine insa nu imi place sa periez omul. Spun ceea ce gandesc direct, fara menajamente. Ideea e ca nu cred ca te-am jignit.
Nu vreau sa mai continuam discutia asta deoarece nu duce la nimic pozitiv, pentru ca oricum fiecare dintre noi va face cum considera ca este mai bine. (Nu cred ca ai citit ceea ce am scris referitor la acel tufis la care ne retragem pentru pisu).
Subiectul propus aici e foarte interesant si nu as dorii sa il monopolizez eu cu discutia mea plictisitoare, gen tufisul la care face copilul meu pisu... de aceea, simt ca nu trebuie sa mai dau alte explicatii, ma opresc aici si te rog sa nu te superi daca am incercat sa imi spun parerea mea care nu e aceeasi cu a ta.
PS: Folosesc foarte des, cuvantul "Draga mea", imi cer scuze daca te-a suparat, il retrag.

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Da, dar la nivel practic, nu idealist, nu teoretic ci fix practic, pana cand fetita ta mai creste eu ti-am spus ca in plumbuita, chiar aproape de tine, exista locuri de joaca pe varste. Iar daca in plumbuita exista inseamna ca cel putin inca un om a visat. Ca tie nu-ti place in plumbuita asta e alta poveste. Nici mie nu-mi mai place de cand am depasit faza plimbarilor in carucior cand imi era la indemana sa traversez strada.
Exista si in herastrau sigur sigur chiar vreo doua, dar tocmai pentru ca este unul din cele mai mari parcuri mi-e greu sa iti explic pe unde vin asezate. CUm intri dinspre arcul de triumf faci imediat la dreapta si tii aleea care merge paralel cu soseaua, ducandu-te spre quatro stagioni. Si dupa vreo 2-3-5 minute de mers ai sa vezi un spatiu de joaca pentru copii mai mici.
Iar in kisseleff e un deliciu sa mergi in timpul saptamanii, indiferent ce varsta au restul copiilor din parc ca sunt putini oricum, si in atatea dispozitive de joaca, sunt cel putin vreo 3 pe care le poate folosi si Catinca ta. Nu o dau pe fi-mea de exemplu ca ea singurul loc in care nu se da este chestia aia care are si bara de coborat pe ea, gen bara de pompieri, care e pentru copii de 7-8-10 ani. In rest calareste tot ce se poate

Oricum cine citeste subiectul asta ar crede ca nu iesim in parc cu copiii nici o zi fara sa ne invinetim la ochi Si o alta nedumerire pe care o am si tin neaparat sa mi-o exprim! De unde ati inteles unele din voi ca daca copiii fac la tufis inseamna ca fac si caca??? Am si eu un copil care e scos din pampers dar in 2 ani de cand a iesit nu cred ca ni s-a intamplat mai mult decat O DATA sa il gaseasca kk, si atunci nu a fost in parc tocmai plecasem de la bunici spre casa si fusese la olita inainte sa iesim pe usa. So?
Si nu va mai laudati atata ca au aparut si la noi dispenserele cu pungi pentru caca, de caine sau de copil

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Androix, multumesc mult de tot pentru informatii ...sunt chiar utile...cred ca vor folosi si altora.
Eu in Plumbuita nu ma duc pentru ca ultima data cand am fost m-am plimbat cu carutul impreuna cu niste gaini, facand nitel slalom printre balega lasata de un amarat de calut (slab ca vai de mam alui) care tragea la o caruta mica cu fier vechi...chiar pe alee...foarte rustic de altfel...dar totusi
Sincera sa fiu, avand in vedere ca imi este foarte comod (pentru ca este exact in apropierea casei mamei mele) prefer Floreasca sau Bordeiul ...in felul asta o pot duce rapid pe Catinca sa o schimb, sa manance, sa o vada pe bunica si strabunica + ca pe acolo am toate prietenele din copilarie...kiseleff sau Herastrau in weekend (apropo, ii plac la nebunie leaganele din kiseleff), iar Constructiile in zilele in care este mai urat sau mai rece afara si nu vreau sa stau prea mult plecata de acasa cu fata. Da uite, asta cu Herastraul e bine ca mi-ai zis...eu o luam intotdeauna spre locurile de joaca dinspre expoflora (cele dinspre centru)
Multumesc din nou!

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ca tot vorbiti de pipi, kk... mi-am amintit ca, acum catinva ani, la mare, la Mamaia, am vazut un tata care si-a lasat copilul sa faca kk pe plaja ( mai la margine, ce-i drept, dar tot plaja se cheama) si apoi a ingropat totul in nisip.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Al meu flacau in principiu face acasa, inainte sa iesim in parc.

Daca insa il apuca in parc pisu, cum spune exact in ultimul moment (momentul in care incepe sa danseze repede din picioare), exclus sa ajung cu el in casa (chiar si in cazul in care sunt in parcul din spatele blocului), si, si mai exclus sa il duc acasa cnd mergem in parcul din apropierea casei (la vreo 15 min de mers pe jos), mai ales ca in acel parc chiar nu am vazut toalete!

Nu m-am gandit niciodata sa iau o sticla cu noi sa faca in ea... Si mi s-ar parea bizar sa ii cer sa faca in sticla. Asa ca il duc intr-un colt ferit, cu multe buruieni in principiu. Nu in aria amenajata ptr joaca.

Si pana la urma....e ingrasamant oameni buni. Cresc buruienile mai sanatoase Glumesc! Nu da' acum pe bune. Si om mare sa fi, si sa te treaca rau de tot..ce faci? Alegi sa faci pe tine?? Ganditi-va ca mancati la o terasa, plecati la o plimbare prin padure si .... si nu e WC. Aveti punguta cu voi?

Despre celelalte maniere in parc: sunt de acord sa se imparta jucariile - insa cu acordul proprietarului. Nu-mi place sa vina o mamica sa ii spuna: "tb sa imparti!" - cnd al meu tine la masinuta din mana lui si nu vrea sa o dea nimanui!

Pana la urma nici eu nu imi impart hainele/lucrurile cu prietenele.. Deci - el de ce ar trebui sa fie obligat?

Si da - ma supar cnd al meu incepe sa arunce cu nisip in toate partile, cnd "mestereste" o groapa (ca nu mai vede ce zboara in spatele lui). Ca ma gandesc ca nici mie nu mi-ar placea daca alt copil i-ar arunca la al meu cu nisip in ochi.

I s-a mai intamplat sa plece la plimbare cu galetusa de nisip si sa o rastoarne taman langa tobogan. In cazul asta a stat de a strans tot nisipul varsat ca deh - daca ar face toti la fel nu ar mai exista nisip in groapa de nisip.

Cat priveste tavalitul prin iarba- sunt de acord - cu conditia sa nu fie iarba uda, sa raceasca.
Si nu - nu-mi place sa sara in mijlocul baltii, mai ales cnd le poate ocoli.. Nu vad la ce i-ar folosi sa se faca ca purcelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ab, bravo voua ca le folositi Scrisese cineva din america mai inainte de dispensere, iar ce am zis eu apropo de ele era ca fapt divers pentru ca am peste o luna 4 ani de cand merg in parc cu copiii dar in 4 ani nu am vazut nici un romanas facand kk in parc. Si nici rahati nu am intalnit pe alei sau prin tufisuri. E drept nu am cautat cu luminarea vreau doar sa zic ca sunt mai mari sansele sa dai peste un #2 de vreun caine pe un trotuar, sau balega pe alee (ai dreq tigani cu caii lor!) decat de unul de copil in parc. Si la fel ca OanaMada, am frecventat si eu destule parcuri in bucuresti.
Deci, serios, chiar a scris cineva ca face copilul ei kk in parc la subiectul asta? In tufe? Ca eu nu am citit, poate mi-a scapat.
Treaba cu olita portabila e interesanta, chiar am vazut pe cineva care avea, dar parea de alta nationalitate. Vreau sa spun cu asta ca la noi nu am vazut de cumparat pe nicaieri. Asa ca... e frumos, dar sa pastram speranta vie: daca au aparut dispenserele vor aparea si olitele portabile.

Oanamada, in kisseleff e pacat sa mergi doar in weekend. E prea aglomerat, e mare ca loc de joaca e drept, multe leagane, nu trebuie sa pandesti ca sa fie unul liber, dar prea multi copii. Pe mine ma oboseste in weekend pentru ca ai mei alearga fiecare in alta directie si fiind multi copii plus parintii aferenti imi este mult mai greu sa-i urmaresc doar cu privirea. Dar in timpul saptamanii e o placere sa mergi acolo.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau
Si nu - nu-mi place sa sara in mijlocul baltii, mai ales cnd le poate ocoli.. Nu vad la ce i-ar folosi sa se faca ca purcelul.

nici o utilitate, alta decat fericirea de-a tzopai intr-o balta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

nimic

Conchita - depinde de varsta copilului.. Ca daca atunci cand avea 2-3 ani si imi topaia in balta radeam de rasul lui, acu la 5 ani am grija sa ii spun sa ocoleasca balta ca e mare si intelege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Sa mincati rosii si castraveti care su fost crescute/i cu kk de cal proaspat e okay...si organic......dar sa calci 1 data/saptamina pe kk de om/cal nu este bine ..va deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

nimic

Conchita - depinde de varsta copilului.. Ca daca atunci cand avea 2-3 ani si imi topaia in balta radeam de rasul lui, acu la 5 ani am grija sa ii spun sa ocoleasca balta ca e mare si intelege.

da voi acolo unde stati gasiti si balti...sau asta se intimpla doar cind veniti in ro?

Mergi la inceput