Bunele maniere... in parc
Raspunsuri - Pagina 17
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinadana Dar cate ore stati voi in parc de trebuie hraniti copiii acolo? |
Corina, dilema asta am avut-o si eu multi ani de zile, cand am vazut grupuri imense de mamici cu carucioare prin parcurile patriei natale. dar se pare ca asta e stilul de viata. mamicile si copiii se muta in parc, de-a dreptul. am citit si despre 6-7 ore petrecute in parc. eu nu inteleg de ce, as muri de plictiseala, dar si sonia pe langa mine, s-o claustrez intr-un singur loc atatea ore. zic ca o ora-maximum doua pe zi e ultra-suficient pentru temperamentele noastre. plus ca nu mergem in parc zilnic. sunt atatea alte locuri de vizitat, atatea alte activitati frumoase si instructive. nu stiu, fara sa intepreteze cineva eronat comentariul meu, doar marturisesc ca nu vad de ce as lasa-o sa se joace exclusiv in nisip si la tobogan o zi intreaga.
pe de alta parte, de doi ani si ceva de cand tot iesim, nu ni s-a intamplat nici macar o faza dintre zecile povestite aici. nici copii nepoliticosi sau violenti, nici mamici isterice sau bagacioase. aa, mint, o data, recent, cand am cunoscut o romanca intr-un parc. erau 80 de grade afara, pe la 5 seara, o vreme foarte placuta. eu si sonia in maneca scurta, normal. copiii ei infofoliti cu ilicuri, pulovere, geci, cizme, caciuli de lana. si imi arunca "subtil" daca nu mi-e teama ca raceste fie-mea daca alearga si transpira si e "doar" intr-un tricou. inutil sa spun ca n-am facut schimb de nr. de telefon.
rhoneea spune:
Am o intrebare pentru mamicile care isi hranesc copii in parc in timp ce acestia se joaca.Vin ei la voi si cer de mancare?Si apoi ii lasati sa-si continue joaca cu stomacu plin?Intreb asta ca nu de putine ori am fost martora la cum mamica ii baga pe gat banana si apoi vomita pe unde apuca saracu copil iar maica'sa nici nu se sinchisea sa stearga.E chiar atat de necesara gustarea in parc in timp ce micutii is ocupati cu joaca?
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
***SONIA - docs` did miracles ***
Si Mihaita,are nevoie de noi!!
"Oamenii,isi strica sanatatea pentru a face bani si apoi,isi cheltuiesc banii pentru a-si reface sanatatea"
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui LUCIA MIRELA
Pai tocmai in ideea de a se evita atatea intrebari de genul oare cum o fi mai bine sa reactionez in astfel de situatii, ar fi de preferat ca gustarea sa fie luata acasa sau de ce nu, pe drum, la plecarea sau venirea din parc. Incercati macar o clipa sa va imaginati o situatie de genul : sunteti mamica unui copilas mic, sa zicem in varsta de 2 ani si ceva, recent diagnosticat ca alergic la lactate. In trecut copilasul mare iubitor de danonino. In parc, in alergarile sale, da nas in nas cu un alt copilas hranit cu danonino si ramane acolo proptit cu ochii cat cepele si inghitind in sec. Tu, mamico, vii langa puiul tau si vrei sa ii atragi atentia, incepi sa scoti tot soiul de snackuri din sacosa si incerci sa il iei de acolo. Copilul salivand in continuare frustrat, incepe sa planga ca vrea si el si se incapataneaza sa plece de acolo. Tu, mamico, ce simti in clipa aia? Sunt o multime de copii alergici pe lumea asta, dintre care o multime foarte mici, care nu constientizeaza ce inseamna o interdictie la mancare, de ce sa nu ne punem in pielea parintilor unor asfel de copii si sa nu incercam sa ne purtam asa cum am vrea si noi fim tratati in astfel de cazuri. Nu mai vorbesc de copii diabetici si interdictia pentru dulciuri. my deviantArt Gallery |
Sunt de acord ca nu trebuie 'hraniti' copiii fara a intreba parintii....dar tocmai aia diabetici sau care tin un regim anume au nevoie de gustari mai mici si mai dese, cateodata la ore fixe..( mai ales daca au ajuns la insulina mititeii)..Cum vine asta sa nu vi cu gustarea in parc???
Si eu ca adult imi iau o gustare daca stiu ca imi va fi foame sau urmez un regim.
Fiecare parinte ar tb sa aiba apa un fruct ceva pt. copilul lui.Am citit ca unele stati si cate 4 ore in parc.Nu li se face foame la copilasi?
Da, unii vor veni cu bomboane/cozonac/ciocolata- se va intampla oricum la gradinita/scoala/vizite asa ca le explicati copiilor ca nu e sanatos.Si ca nu se accepta nimic de mancare de la straini.
Daca sunt prea mici sa priceapa banuiesc ca nu plecati de langa ei.
kay spune:
oanamada, ce e atat de gresit in a se aseza copilul in nisip? ti-e frica sa nu se murdareasca?
conchita, noi mergem in parc dar S se plictiseste dupa 1 ora-2... uite ca in G, stateam cu orele in parc... era frumos, aveam o patura, o intindeam si ne jucam sau la castel... e superb... mergeam dupa 1-2-3 si stateam pana pe la 6... ne plimbam, mancam (e si un restaurant, ceva acolo), ne jucam prin padure pe acolo... era fff frumos. aici mi-e o frica sa merg la padure... nu stii de unde sare cainele...
in G, la locul de joaca, sunt jucarii lasate acolo, de copii, ca sa nu le mai care tota ziua... si se joaca toata lumea cu ele... si n-am vazut nici un copil isterizat. ZAU ! sau daca am ajuns in parc si am rugat sa ne dea si noua cineva jucaria, sau m-a rugat cineva sa ii dau jucaria Soniei, a fost totul super OK, la plecare am returnat obiectul si am multumit frumos. si gata. fara tam-tam. da suntem noi neam de scandalagii...
cat despre va rog nu... va rog nu mai radeti cand copilul vostru ii altoieste o nuia peste fata altui copil, ca s-ar putea sa il gasiti plangand.
Intrebare :
sunt singura mama care sa ziceam ca e isterica atunci cand e vb de copilul ei? gen mega isterica??? adica : un baiat i-a dat fiica-mii (a vrut mai bine zis) un toiag peste cap... si ta-su radea de isprava odorului... inutil sa va explic in ce hal mi s-a urcat sangele la cap si ce-a auzit musieu...
cum reactionezi la nesimtirea parinitlor??? cum reactionezi la dąlde : mvaiii, mor, pune-i cocoana caciula ( copilul meu nu poarta caciula decat la -16 grade...) adica daca sunt + grade nu are rost sa ii pun caciula, nici eu nu port, si nici nu raceste de la asta...
mai culeg din parc si va anunt
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
lara_c spune:
Acum am citit ca se sta 6-7 ore!!!
Pai daca nu ii hraniti in astea 6 ore e deja abuz!!
lol
Si eu ma intreb(sincer), ce faceti atatea ore in parc?
Deborah77 spune:
Subiectul asta mi se pare o isterie incredibila. Merg rar in parc, doar in week-end, dar cred ca o sa ramanem la noi in curte, si mai invitam prieteni cu copiii lor. Nu sunt f sociabila, evit discutiile cu colegele de banca in parc, poate de-asta nici nu mi-am dat seama ca sunt cateva perechi de ochi atintite permanent pe mine si pe copilul meu, urmarindu-ne fiecare miscare.
conchita spune:
citat din mesajul lui kay oanamada, ce e atat de gresit in a se aseza copilul in nisip? ti-e frica sa nu se murdareasca? conchita, noi mergem in parc dar S se plictiseste dupa 1 ora-2... uite ca in G, stateam cu orele in parc... era frumos, aveam o patura, o intindeam si ne jucam sau la castel... e superb... mergeam dupa 1-2-3 si stateam pana pe la 6... ne plimbam, mancam (e si un restaurant, ceva acolo), ne jucam prin padure pe acolo... era fff frumos. aici mi-e o frica sa merg la padure... nu stii de unde sare cainele... |
trebuia sa specific: sunt parcuri si parcuri. din ce se povesteste aici, "parcul" in discutie e groapa de nisip cu niste leagane si tobogane. parcul de care zici tu si pe care il am si eu, are si padurice, ale mele au si lacuri, dealuri, gradini...deci eu la "groapa de nisip" m-am mirat cum rezista lumea cate o zi intreaga.
Lara, si eu iau gustari la mine pentru sonia. plecam mai multe ore de-acasa, nu toate in parc!lol, deci se impune. plus apa. jucarii nu am luat niciodata cu noi cand iesim afara. are cateva carticele si niste jucarii in masina, in caz ca se plicti la drumuri mai lungi (juma de ora pana la zoo sau plaja, o ora-doua pana in deshert, o ora pana la munte, de ex), sau in vizite, dar la locul de joaca, niciodata...
szivarvany spune:
6-7 ore nu stiu cine poate sta in parc si cu copil cu tot, insa 2-3 ore stam.
si nu, nu am unde naiba sa merg in orasul asta cand ajung de la servici dupa orele 18,30 si unde sa-i placa si fie`mi.
incredibil, asa-i ?
ne ramane ori sa ne dam cu bicicletele in singurul parc unde sunt aleile speciale pentru asta, fie rolele unde este asfalt, fie zbenguiala cu prietenii de aceeasi varsta pe leagane, tobogane sau stat si porcait in groapa cu nisip.
si daaa, as sti unde sa merg in alte parti si la alte activitati daca as avea unde, la orele astea tarzii
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
oanamada spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui corinadana
Dar cate ore stati voi in parc de trebuie hraniti copiii acolo? Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca |
TU ai citit ce am spus eu intr-o postare anterioara...sunt CONTRA hranitului in parc...exact asta incercam sa argumentez in postarea anterioara!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti īntreaga lume."
oanamada spune:
citat din mesajul lui kay oanamada, ce e atat de gresit in a se aseza copilul in nisip? ti-e frica sa nu se murdareasca? conchita, noi mergem in parc dar S se plictiseste dupa 1 ora-2... uite ca in G, stateam cu orele in parc... era frumos, aveam o patura, o intindeam si ne jucam sau la castel... e superb... mergeam dupa 1-2-3 si stateam pana pe la 6... ne plimbam, mancam (e si un restaurant, ceva acolo), ne jucam prin padure pe acolo... era fff frumos. aici mi-e o frica sa merg la padure... nu stii de unde sare cainele... in G, la locul de joaca, sunt jucarii lasate acolo, de copii, ca sa nu le mai care tota ziua... si se joaca toata lumea cu ele... si n-am vazut nici un copil isterizat. ZAU ! sau daca am ajuns in parc si am rugat sa ne dea si noua cineva jucaria, sau m-a rugat cineva sa ii dau jucaria Soniei, a fost totul super OK, la plecare am returnat obiectul si am multumit frumos. si gata. fara tam-tam. da suntem noi neam de scandalagii... cat despre va rog nu... va rog nu mai radeti cand copilul vostru ii altoieste o nuia peste fata altui copil, ca s-ar putea sa il gasiti plangand. Intrebare : sunt singura mama care sa ziceam ca e isterica atunci cand e vb de copilul ei? gen mega isterica??? adica : un baiat i-a dat fiica-mii (a vrut mai bine zis) un toiag peste cap... si ta-su radea de isprava odorului... inutil sa va explic in ce hal mi s-a urcat sangele la cap si ce-a auzit musieu... cum reactionezi la nesimtirea parinitlor??? cum reactionezi la dąlde : mvaiii, mor, pune-i cocoana caciula ( copilul meu nu poarta caciula decat la -16 grade...) adica daca sunt + grade nu are rost sa ii pun caciula, nici eu nu port, si nici nu raceste de la asta... mai culeg din parc si va anunt ************************************************************************************ Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara : 858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone www.inimacopiilor.ro oana de SOSONICA (6.06.2007) asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an S www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil ! "When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout." |
Kay, nici tu nu ai citit ce am scris in postarile anterioare..... Nu este absolut nimic gresit...sa stea in nisip...iaca...ma citez pe mine!. Fi-mea se joaca in nisip, cu galeata, lopata si maini..dar nu sta jos ci pe vine pentru ca nu ii place ei!
Da, ma deranjeaza foarte tare pietrele, nisipul si suitul pe tobogan invers...desi imi amintesc ca si pe mine ma distrau in copilarie. Acum privesc insa cu ochiul parintelui care are parte de un copil care nu se suporta murdar. Catinca are un an si 8 luni si nu am incercat deloc sa o invat chestii de genul nu se sta pe jos in nisip, nu se pune nisip in par...etc...pentru ca nu a fost cazul! Nu se suporta murdara!!! Ea nu a mers deloc in patru labe a mers direct in picioare (acum ce o mai apuca sa se mai tarasca pe covor!) si nu suporta sa stea in fund in nisip (iar daca se joaca cu mainile in el...vine la final si cere servetel umed!)...sta pe vine. Daca se intampla sa cada in fund...se ridica repede, ca fripta si se scutura nervoasa....ei bine...de aia urasc chestia cu toboganele..pentru ca fata mea a refuzat sa se mai dea de vreo doua ori pe un tobogan pentru ca a vazut acolo pietre...desi ea fusese cea care ceruse sa o ajut sa se suie...daca am un copil curat..sau cuminte sau fitos...sau cum vreti voi sa-i spuneti...de ce trebuie sa se tarasca prin jeg??? Leaganele sunt leagane, toboganul este tobogan, nisipul este nisip....ca sa nu mai vorbim ca am vazut copil care s-a dat cu capul in jos pe tobogan (alta prostie primejdioasa) si si-a frecat toata fata de nisipul "depus" pe tobogan de altii...era foarte "simpatic" asa zgariat pe fata.
Cat despre traba cu toiagul...iaca, nu esti singura!
Chiar daca un copil este mai mare...stai cu ochii (nu cu gura!) pe el si intervii atunci cand este cazul...copilul meu era sa-si piarda ochii din cauza unui ciomag al unui copil de 5 ani...prezenta mea de spirit (si faptul ca eram fix langa ei)...m-am bagat eu intre ei si mi-a altoit mie genunchii...toate in timp ce bona fuma calma pe banca....o bona care imi spune senina ca sa-l las ca e handicapat si cam violent..."si de ce nu stai cucoana langa el????"..si asta doar pentru ca un copil de un an si putin a vrut sa se duca cu galetusa langa el sa se joace impreuna
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti īntreaga lume."