Bunele maniere... in parc

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui bursucelu

Da...bunnn...am citit tot dar acum hai sa va spun si eu ceva.Azi in parc in timp ce ma jucam cu fetita mea si prieteni ei de parc o mamica vine urca plodul pe bicicleta noastra si pleaca.Eu binenteles ca nu am vazut si ma face atenta o bunica,ma uit dupa ea vorbea la telefon si plimba baietelul cu bicicleta.Ei si ce...o sa spuneti nu s-a intamplat nimic a plimbat si ea copilul putin.Da asa am spus si eu dar mamica respectiva nu mai avea de gand sa aduca bicicleta,dupa o jumatate de ora ma duc dupa ea si o rog sa duca bicicleta de unde a luat-o,la care ea ofensata spune "dar ce draga sa luat vopseaua dupa bicicleta'.....Am ramas fara replica si socata in acelasi timp,ea trege de bietul copil mai mai sa-l dea pe jos si pleaca gesticuland din parc.

Zi merci ca nu aveai agatata de biclicleta geanta ta sau geanta copilului cu lucruri in ea...unei prietene i s-a intamplat si sa o vezi ce alerga prin tot parcul sa-si recupereze geanta....

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Citat:

da' cu copil astmatic e voie in parc?

Amuzant !

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

amuzant zici? fata mea are astm si tuseste ca magaru pana in vara bine ori de cate ori se agita si cand da cu nasul in aer rece. la locurile de joaca se agita, deci tuseste.
cu ea ce facem?

Si uite asa ajungem exact la ceea ce spuneam eu mai devreme cu nisipul pe tobogan si cu praful .....eh...nu sunt complet dusa...trist...

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Oanamada mi s-a intamplat si mie sa vad cum o fetita incerca sa ii care cateva picioare pe shestache fie-mii la intratea in tunel, m-am dus frumos si i-am zis "we do not hit". (nu se loveste). In momentul ala ma durea undeva daca aparea parintele, mi s-ar fi parut normal sa fie acolo si sa reactioneze el si sa nu fiu eu nevoita sa reactionez. De altfel nici nu stiam parintii fetitei deci nu aveam cum sa le atrag atentia.

Daria, mama Giulei sunt o norocoasa nu cu leoaica mea? Si daca te uiti la semnatura mea vei vedea ca sunt norocoasa la dublu. In fine, traiasca leutii nostri si noi sa reusim sa-i imblanzim macar putin.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Luna, fara suparare...aud deja rosiile vajaind spre mine...aici, nici daca era parintele langa tine...nu aveai mari sanse sa ia vreo masura..decat sa jicem in 7 cazuri din 10!
Ma alatur si eu grupului vostru...fi-mea e exact la limita...adica si leioaca si fecioara...a "luat" din ambele zodii

CATI POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ruxandraru, oanamada fata mea nu are astm pe fond alergic. poa' sa isi puna nisip in cap si sa se joace in acarieni
tusea ei e declansata de aer rece si agitatie in special.
e un copil perfect normal care face tot ce fac copiii de varsta ei, doar ca tuseste mai des. tipa-topaie-sare-alearga si vine inevitabil ca un purcel in casa.

insa repet intrebarea - ce fac cu ea? e etic sa o aduc in parc?

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Citat:

ruxandraru, oanamada fata mea nu are astm pe fond alergic. poa' sa isi puna nisip in cap si sa se joace in acarieni
tusea ei e declansata de aer rece si agitatie in special.
e un copil perfect normal care face tot ce fac copiii de varsta ei, doar ca tuseste mai des. tipa-topaie-sare-alearga si vine inevitabil ca un purcel in casa.

insa repet intrebarea - ce fac cu ea? e etic sa o aduc in parc?

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Ok, acum ai fost clara..si ironia ta tot clara a fost!
Noi nu suntem acolo cu tine ca sa stim daca este etic sau nu sa o duci in parc...numai tu stii in ce "parametri" se incadreaza...asta ca sa-ti raspund si eu in acelasi spirit!
O seara buna!

CATI POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Citat:
Dar ce ma fac daca celalalt copil cere? Daca mama e prezenta, ma voi conforma de-acum si ii voi cere permisiunea. Ca, pana acum, recunosc sincer ca nu am facut-o. De ce? Pentru ca, parintele fiind de fata, isi vede si aude copilul cand cere, ca vrea si el. Sau il aude pe al meu cand il intreaba daca vrea. Deci, daca crede ca nu e ok, poate sa spuna pe moment ca nu-i da voie. De ce sa fiu eu aia rea, ca nu vreau sa-i dau? Nu e mai corect ca parintele insusi sa-i spuna ca nu are voie? Si atunci, eu clar ca nu voi insista, ci voi spune "Imi pare rau, mami a zis ca nu ai voie si trebuie sa respectam ce spune mami." Mai mult decat atat, imi voi lua copilul deoparte pana mananca, sa nu accentuez problema.Dar daca copilul nu e insotit? Ce fac? Il refuz, spunandu-i ca nu-l pot servi cu pufuleti fara acordul parintilor?
Pai tocmai in ideea de a se evita atatea intrebari de genul oare cum o fi mai bine sa reactionez in astfel de situatii, ar fi de preferat ca gustarea sa fie luata acasa sau de ce nu, pe drum, la plecarea sau venirea din parc.Incercati macar o clipa sa va imaginati o situatie de genul : sunteti mamica unui copilas mic, sa zicem in varsta de 2 ani si ceva, recent diagnosticat ca alergic la lactate. In trecut copilasul mare iubitor de danonino. In parc, in alergarile sale, da nas in nas cu un alt copilas hranit cu danonino si ramane acolo proptit cu ochii cat cepele si inghitind in sec. Tu, mamico, vii langa puiul tau si vrei sa ii atragi atentia, incepi sa scoti tot soiul de snackuri din sacosa si incerci sa il iei de acolo. Copilul salivand in continuare frustrat, incepe sa planga ca vrea si el si se incapataneaza sa plece de acolo. Tu, mamico, ce simti in clipa aia? Sunt o multime de copii alergici pe lumea asta, dintre care o multime foarte mici, care nu constientizeaza ce inseamna o interdictie la mancare, de ce sa nu ne punem in pielea parintilor unor asfel de copii si sa nu incercam sa ne purtam asa cum am vrea si noi fim tratati in astfel de cazuri. Nu mai vorbesc de copii diabetici si interdictia pentru dulciuri.
my deviantArt Gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Citat:
citat din mesajul lui MihaelaV

Treaba cu nu-mi hrani copilul e relativa... Eram zilele trecute la o gogoserie pentru a cumpara 2 gogosi si langa era o mamica cu o fetita de 4-5 ani care poftise si se tara pe jos ca vrea gogosi, urla din toate puterile pur si simplu. Am vrut eu sa ii dau o gogoasa, dar mama a zis ca n-are voie pentru ca e pedepsita si ca o tine langa gogoserie ca sa pofteasca si alta data sa nu mai faca prostii. Mi s-a parut o mama sadica si cred ca nu asa educi un copil.

Mihaela

Extrem de sadica as spune....dar noi discutam strict despre chestia cu hranitul in parc!

CATI POZE NOI

Dar cate ore stati voi in parc de trebuie hraniti copiii acolo?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Citat:
citat din mesajul lui addinel

mie asta cu "fiecare copil sa se joace cu jucaria lui" mi se pare total aiurea. logic, oricate jucarii ai lua in parc, intotdeauna nu vei avea la tine ce au toti ceilalti copii din parc. si din experienta personala, mereu copilul tau va tanji la jucaria altuia.

edit ca am uitat sa va felicit pentru ca aveti cei mai educati copii din lume.

mama lu' maria

randuri pentru maria

Eu nu am spus ca fiecare copil sa se joace cu jucaria lui, am spus ca ma deranjeaza cand copilului meu i se ia jucaria din mana si pleaca cu ea in celalalt capat al parcului sa se joace singur cu ea,... normal ca ma deranjeaza. Aici pe forum una se scrie, alta se interpreteaza, incat ma simt nevoita sa repet. Sunt de acord cu copii care se joaca impreuna, chiar daca jucariile sunt numai ale copilului meu, insa nu mi se pare ok ca eu sa vin cu jucarii si copilul meu sa stea sa se uite cu jind cum un alt copil ii ia jucariile si pleaca cu ele.
Asta e parerea mea si nu ma intereseaza daca alte persoane nu mi-o impartasesc.

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Eu si acum tin minte... cand eram copil, 5-6 ani, copiii ieseau afara la joaca cu tot felul de gustari, care mai de care mai aratoase si mai... apetisante. Noi fiind crescuti doar de mama, avand doar strictul necesar acasa... si acum tin minte ce pofta imi era cand vedeam la altii ...
Mama ne cumpara si noua ciocolata, banane (pe vremea aia erau...lux) numai la salar, ca atunci isi permitea. In rest ne facea ea, acasa, tot felul...
Si acum tin minte cat de marcata am fost ca ei mancau si eu... ma uitam.
Va rog mamici, nu faceti la fel, nu dati copilului in mana toate bunatatile... poate dati de un copil ca mine care sufera in tacere ca el nu are...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Nu vreau sa aruncati cu rosii in noi, insa noi intram rau in categoria copiilor enervanti.... Cris ia jucariile si pleaca cu ele, eu am 1 sacosa enorma cu fel de fel de masini, galati, lopeti, greble, animale si minge..., dar nu le vrea pe-astea vrea altele. Avem bicicleta, motocicleta (cu baterie), calut, avion toate pt deplasat, ei, afara sunt mai bune ale altora. In general nu-l las sa puna mana pt ca stiu ce ma asteapta, dar dc vine un alt copil si ii ia jucaria din mana il las pe el sa reactioneze si il incurajez. Nu mi se pare normal nici chiar, la 1 an si 7 luni sa vorbesc in numele lui. Daca vrea jucaria LUI sa si-o ia, si si-o ia. Eu urmaresc din spate, nu intervin decat dc situatia degenereza. Negogierea conflictelor se poate invata astfel, parerea mea.
Referitor la pipi in boschet, cred ca exagerati. Nu cred ca poti sa i zici unui copil mic sa se tina 15 min pana la un closet, care este plin de microbi si unde este imposibil de neatins pe-acolo, ceva . Nu cred ca sunt atat de multi pi...i de copii, cat de catei prin boscheti, deci nu cred ca tb sa fiti ofensate, iar pe vremea noastra sa nu uitam ca numai asa faceam pipi.
Referitor la mancare, mie imi place sa mananc in aer liber si copilului meu la fel, nu mancam la locul de joaca, insa pe o alee da, si e problema altora, care cred ca nu se poate manca cu mainile doar sterse,mmm si e f gustos. Si apropo, noi stam,si cate 5 -6 ore in parc
Copii dezbracati la plaja nu ma deranjeaza, sunt micuti si cred ca e fff placut pt ei...si pt noi ar fi, vb lui Rufus.
Si eu ii mai zic lui Cris ca o sa il vada Omu', ca sa se mai potoleasca. Chiar avem un om care intreaba mereu dc a fost sau nu cuminte, nu sunt de acord sa sperii copilul, dar cand ai unul ca al meu ajungi sa faci si ceea ce nu credeai

Ma enerveaza persoanele care arunca chistoace, bete de cafea, pahare de unica folosinta in groapa de nisip in care se joaca fimiu, ma enerveaza parintii care nu taie unghiile copiilor zgarieciosi, ma enerveza spargatorii de seminte care fac chiciuri de covoare pe alei si la locurile de joaca, ma enerveaza posesorii de animale care cred ca fecalele papatrupedului lor, dispar subit dupa ce ei se indeparteaza 10 m, ma enererveaza parintii care lasa copiii peste 4 ani sa se joace cu mingia intre copilasi de 1-2 ani, si multe altele MA ENERVEAZA....Dar asta e

Mergi la inceput