Burtici fericite de septembrie-octombrie (47)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Cand incerc si eu sa soun cateceva..imi dau seama ca de fapt nu mai este de actualitate...asa ca renunt.
Dar:
MangaGirl Sa fii sanatoasa si sa ai un bebe perfect!
Ramsan si Mada Felicitari pentru flacaii vostri. Sa fie sanatosi si sa nasteti usor.
Dana, lore Felicitari pentru mandrele voastre!! si

Sa incep si eu cu listutele pentru bebe...
In primul rand, daca nu este prea mult, as vrea si eu parola de la mail-ul comun. Apoi, din experienta cu primul copil pot spune ca eu am fost foarte linistita in ceea ce priveste cumparaturile. Sunt genul care nu reuseste sa anticipeze ce-o sa fie, ci aleg pe loc varianta cea mai buna. Deci, lucruri nu am luat nimic iar dupa ce am nascut am trimis-o pe mama si pe mama-soacra sa cumpere tot ce considera ele ca mi-ar trebui. Mi-au cumparat lucruri frumoase, n-au facut rabat la calitate si nici nu s-au uitat in portofel (eu as fi facut-o!!)
Apoi, cu patutul...am vrut de lemn, cu sertare dedesubt ca sa am unde sa pun diverse ale copilului. Initial l-am pus intr-o anumita pozitie si dupa ce am adus fata acasa si am dormit o noapte in formatie completa, mi-am dat seama ca alesesem o pozitie aiurea, asa ca a doua zi am luat-o de la capat cu rearanjat... Am schimbat pozitia cam de vreo 5 ori
Cu ungunetele si produsele de copilasi..am luat si eu diverse chestii...care mi s-au parut mai fistichii la vremea respectiva numai ca s-a dovedit ca dadusem o gramada de bani iar fetei mele nu i-a priit decat sapunul cu glicerina. De la Bepantene facea niste bubute rosiatice, de la Jhonson parca era oparita. Am chemat o prietena care este medic dermatolog sa o vada de fiecare data...si tot de atatea ori imi contraindica un produc pentru Andra. Cel mai bun remediu pentru masaj era o crema preparata in farmacii (imi pare rau ca nu mai am reteta ) si pe care am dat fff putini bani iar pentru iritatii, deja eram maestra la apa fiarta cu amidon
Depinde f mult de la copil la copil.
Eu acum cred ca o sa las totul pentru dupa ce voi naste.
Singurele chestii pe care le voi lua inainte va fi necesarul pentru gentuta gravidei, care va include scutece, ser fiziologic, fese sterile, vata.

Liliana, Andra-Maria & 14+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Citat:
citat din mesajul lui santorini

Ramsan eu ma refeream la tampoanele absorbante pe care trebuie sa le ai in spital imediat dupa ce nasti!
Am vazut ca ziceati de scoica pt masina. Exista cumva doua modele? Adica una perfect orizontala si una mai mult ca un scaunel? Sper ca m-am facut inteleasa ca nu prea stiu cum sa explic!

20+ cu
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

OK...
Uite asa mi-am facut eu tampoanele absorbante dupa ce am nascut natural: se cumpara vata medicinala tip BC (cu cat mai mult bumbac in ea) din aia in pachete mari (ideea e sa fie destul de lata si sa poti taia din lungime cat ai tu nevoie). Sa stiti ca exista si in varianta pretaiata prin farm Sensiblu, si aia nu e chiar ok.
Pa langa vata aveti nevoie de fasa sterila lata din aia rulata tip cilindru, nu pachetele cu bucati deja taiate.
Pe un prosop curat, un scutelec etc. incepeti operatiunea. Cu ajutorul unui foarfece taiati bucati de vata cam de lungimea unui tampon normal pe care il folositi cand aveati ciclu. Daca vata este destul de lata, pliati bucata taiata in doua pe latime. Daca vata nu e lata atunci trebuie sa va luati o lungime dubla ca sa o puteti plia pe lungime.
In acest moment, asa cum este bucata pliata pe latime sau pe lungime, o puteti infasura in fasa sterila pe lungime, de doua ori. Si gata, ati facut un tamponel. La fel se procedeaza pana epuizati cel putin un pachet mare de vata.
Daca veti naste natural, mai intai se pune pe chilot un tampon ultraabsorbant pentru volum mare (cu 5 picaturi parca) pentru noapte (sa fie lungutz) si deasupra lui se pune tamponul confectionat de voi pe care presarati din abundenta pudra de Baneocin (va veti reface epiziotomia super bine si repede cu Baneocinul).
PS - Acelasi Baneocin presarat din abundenta pe buricutul necazut al bebelusului il va mumufica mai repede si va cadea.

Sper ca am fost destul de fluenta in explicatii.

Ramona

Tudor Gruia 17+

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Moni Iulia as face si eu ca tine dar eu am unitate din aia mica, din cea care se pune pe birou!

Ai dreptate Monica. Am intrat si eu pe cele doua site-uri, si am vazut ca preturile din ro sunt de 2 ori mai mari decat cele din fr. Ce nesimtiti!

M-ati linistit fetelor ca si eu ma ingrozisem de dimineata. 8 kg in plus!

20+ cu
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Mergi la inceput

O alta problema...fetele intrebau cum e mai bine sa procedam cu olita.
Sincera sa fiu, n-as putea spune cu exactitate cand s-a dezobisnuit de scutece, definitiv, cert este ca n-am insistat deloc. Vara o lasam in schimb fara scutec si era usor frustrata asa ca... a ajuns la concluzia ca e mai bine sa foloseasca olita.
Despre familiarizarea cu olita...ohohoooo, ce ne-am mai familiarizat, dormea cu ea in pat!! Frumoasa foc, dar ce pacat ca nu voia sa o foloseasca in scopul in care a fost confectionata. La noi a functionat abia in momentul in care eram plecati la mama-soacra si uitasem olita... in ideea de acomodare (avea aproape 2 ani). Si ca sa-si pastreze bunele obiceiuri...macar sa se aseze pe ea, fara sa faca nimic, am plecat "in targ" sa caut o olita oarecare. I-am luat una simpla, fara beculete, spatar, muzicute si alte figuri. Ei, asta n-a mai fost atat de atragatoare asa ca pipi si kk puteau sa se duca in oala. Apoi ne-am dat seama ca de fapt pe aia de acasa o folosea ca pe-o jucarie si nu ca pe olita

Mergi la inceput

Aseara am fost si eu la medicul de familie. Am luat intr-o luna 0,5 kg...cu toate ca mananc de rup!!! kemsy suntem pe-aproape. Eu cam tot atat de inalta si am ajuns deja la 64.

Tensiune 9 cu 7. Cica...e cam mica. Dar eu ma simt excelent. La prima sarcina, m-am dus intr-o dimineata, agale, la medic, si o aveam 7 cu 4 Nu le-a venit sa creada ca am venit pe jos si singura. Mi-au dat trimitere la cardiologie. M-am prezentat la internari..i-am explicat medicului cum stau eu cu tensiunea, m-a urmarit 2 zile si mi-a spus ca "asa sunt eu" dar sa am grija la variatii de tensiune. La cel mai mic semn de scadere/crestere sa il sun/caut. L-am intrebat pe medic daca am voie sa beau cate o cafeluta si mi-a dat mana libera.

Mai voiam sa zic cateceva...dar am uitat...

Scuze ca v-am bombardat asa...dar mi-e foarte greu sa va urmaresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Santorini si kiki_cri: Multumesc!!

Gianina 18+

<object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Gianina&year=2009&month=9&day=29&babycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Gianina&year=2009&month=9&day=29&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed></object>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anco spune:

salutari fetelor
eu, mai rar pe aici ca nu prea am timp.
ma bucur sa va vad active pe aici, la multi ani si din partea mea manga girl.
kiki cri, nu stii inca ce minuni ai?
nici eu nu am aflat, sper ca saptamana viitoare cand merg la control sa vad si eu. deja ma roade curiozitatea, ca tot mai multa lume ma inteaba ce sunt bebeii.
ma duc sa mai citesc din urma, ca bineinteles ca n-am citit.

20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Ralu80 si MangaGirl... LA MULTI ANI, sa fiti sanatoase, nastere usoara!

madutz

miracolul a venit pe stradutza mea

Sf Nectarie si Maicutza Sfanta mi-au binecuvantat pantecul cu un mic ghiocel
asa de optimista am fost
www.pregnancy-layouts.com/style-Binky-Catalina%20Maria.jpg" target="_blank">www.pregnancy-layouts.com/style-Belly-Catalina Maria.jpg" target="_blank">

"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Ramsan multumim de explicatii
Selen e misto ca se fac toate dar mi se pare un pic cam scump! Mai ales ca eu trebuie sa strang bani si pentru nasterea la clinica. O sa ma gandesc, ca mai am timp daca zici ca pana in sapt 26 sa ne hotaram! Sa imi zici cand te inscrii tu!

20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

MangaGirl,La multi ani!!!
Anco,ma bucur sa te "vad"
Ramsan, exact asa imi facea si mama tampoanelein prima zi la terapie intensiva cat a stat cu mine,mi-a tot facut la ele,sa-mi ajunga

Poze cu noi

http://mely-2007.hi5.com

Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si 21+, cu -Alexandra

Mergi la inceput