"Indoctrinarea copiilor nostri"
Raspunsuri - Pagina 2
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabrielama - nimeni nu are voie sa o atinga in partile intime, sa ii ceara sa i le arate (sau sa-i ceara sa priveasca asa ceva) - nu primim nimic de la persoane pe care nu le cunoastem (ciocolata, biscuiti, etc) - nu vorbim cu oameni straini si nu mergem cu ei sa ne arate cele mai frumoase pisici din lume/ cea mai mare ciocolata, etc |
Acestea mi se par esentiale. Cu adevarat.
Pe langa cele domestice gen " nu pune mana pe plita", spala-te pe maini" etc.
Puiul meu are numai 8 luni dar prevad ce ma asteapta.
As adauga, atunci cand se face marisor, "vezi cu cine vorbesti pe net".
Desi eu, cu felul meu de-a fi ii restrictionez accesul si gata, il las pe net pt teme si supravegheat.
Banuiesc...sa treaca timpul sa ma vad atunci.Cine stie ce s-o mai inventa intre timp.
Fain subiectul.
************************************************************************************
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Welcome, my son!!!
bird70 spune:
Interesant subiectul, m-a pus pe ganduri.
Am observat ca in Australia parintii nu se obosesc atat de mult cu educarea odraslelor, sunt 'free range' cum zice sotul meu. Nu e ceva neobisnuit sa vezi seara copii desculti si in pijama la magazin, cateodata mai vezi si adulti (si nu sunt cu probleme la mansarda ). La modul general copiii mici alearga, tipa, sunt desculti, cei micuti e destul de obisnuit sa poarte doar un scutec, se murdaresc in ultimul hal. M-a socat si pe mine cand am ajuns aici. Si totusi, odata ajunsi adolescenti, copiii astia sunt politicosi, respectuosi, le pasa de cei din jur, nici nu se compara cu tinerii din Romania. Habar n-am care e secretul. Eu am crescut primul copil mai strict cum am fost eu crescuta in Ro, cu reguli, etc, pana am ajuns aici. Al 2-lea copil l-am crescut in spirit australia, free range . Au iesit amandoi OK nu am de ce sa ma plang, dar din partea noastra mult mai putin stres cu al 2-lea.
miereamara spune:
Cel mai tare ma enervau in Romania parintii care mergeau la restaurant si aveau pretentia ca cei mici sa stea smirna pe scaun tot timpul mesei si eventual la un sprit dupa. Daca nu statateau linsititi copii erau catalogati cu "obraznic", " ma faci de ras", etc etc.
Chestia asta nu am inteles-o niciodata, cred ca am ramas cu sechele de pe vremea cand mi se repeta obsesiv si mie: stai frumos la masa, nu alerga, nu mai plimba mancarea in gura, mananca cu paine, mananca tot din farfurie, pune sosete ca racesti (alta ineptie)...si multe altele.
In afara de sfaturile legate de siguranta copiilor, celelalte mi se par inutile.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
ilse spune:
citat din mesajul lui bird70 Interesant subiectul, m-a pus pe ganduri. Am observat ca in Australia parintii nu se obosesc atat de mult cu educarea odraslelor, sunt 'free range' cum zice sotul meu. Nu e ceva neobisnuit sa vezi seara copii desculti si in pijama la magazin, cateodata mai vezi si adulti (si nu sunt cu probleme la mansarda ). La modul general copiii mici alearga, tipa, sunt desculti, cei micuti e destul de obisnuit sa poarte doar un scutec, se murdaresc in ultimul hal. M-a socat si pe mine cand am ajuns aici. Si totusi, odata ajunsi adolescenti, copiii astia sunt politicosi, respectuosi, le pasa de cei din jur, nici nu se compara cu tinerii din Romania. Habar n-am care e secretul. Eu am crescut primul copil mai strict cum am fost eu crescuta in Ro, cu reguli, etc, pana am ajuns aici. Al 2-lea copil l-am crescut in spirit australia, free range . Au iesit amandoi OK nu am de ce sa ma plang, dar din partea noastra mult mai putin stres cu al 2-lea. |
Idem si la fel si in olanda ca ma si mir uneori cum de ies totusi oameni normali din copiii astia.
Ce ma "oripileaza" inca recunosc e asta cu mancatul, nu-mi place sa se joace cu mancarea ca imediat fac conexiunea cu copiii care ar da orice sa aiba macar "mancare" nu si fitele de genul: vreau aia, aia nu-mi place, etc.
Deci eu am instaurat dictatura: cui nu ii este foame si are chef sa se joace, adio si la gara...ridicat de pe scaun si asta este...si jumatatile de sandwich si alte nebunii le adunam intr-o punguta si ne ducem sa le ducem la rate, deci avem si activitate extra
De tacanit doar cu astea super de siguranta, da-mi mana cand trecem strada, apropos pana la ce varsta tinem copiii de mana?...ca eu inca o mai tin cand traversam pe fii mea de 5 ani si ceva.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
EvaF spune:
citat din mesajul lui bird70 Eu am crescut primul copil mai strict cum am fost eu crescuta in Ro, cu reguli, etc, pana am ajuns aici. Al 2-lea copil l-am crescut in spirit australia, free range . Au iesit amandoi OK nu am de ce sa ma plang, dar din partea noastra mult mai putin stres cu al 2-lea. |
Interesant paradox( aparent).
Asta suna ca faza aia: ofera-i copilului cat de multa dragoste, mai ales in primii 5 ani de viata, tine-l in wrap, ia-l peste tot dupa tine, ofera-i alinare si nu-l lasa sa planga, co-sleeping (ma rog, tot ce tine de attachment-parenting) etc. In Romania asta se considera rasfat si cica acest gen de bebe devine un adult dependent, timid, blabla, dimpotriva spun studiile, devine un adult independent si cu incredre in sine. Pe cand cel crescut strict si rece, fara pupici si cautari in cornite pe principiul "pe copil sa il pupi in somn" nu devin independenti deloc ci adulti care tanjesc dupa dragoste si fff addictive. Lipsiti de incredere in sine.
Ati remarcat?
************************************************************************************
Welcome, my son!!!
ary_v spune:
citat din mesajul lui EvaF Interesant paradox( aparent). Ati remarcat? |
Pai e nu e deloc un paradox. Un copil poate sa ofere numai ce a primit. A primit dragoste va oferi dragoste.
Referitor la subiect, nu cred ca ar trebui sa le transmitem copiilor temerile noastre. Astea cu "sa nu te atinga nimeni in zonele intime" si "sa nu vorbesti cu strainii" sunt cu doua taisuri.
alimaxi spune:
Buna tuturor!
Aveti dreptate....m-am regasit si eu intre multe dintre "indoctrinari"..., de aceea nici nu le mai insir aici, pentru ca e clar, suntem toate "la fel" mai mult sau mai putin...suntem MAME.
dar un lucru mi-a atras atentia de la prima postare...si chiar is curioasa...
mamagiuliei, am observat ca fetita ta e cu aproape o luna mai mare decat baietelul meu...spune-mi te rog, chiar ii vorbesti despre droguri si sex neprotejat la nici 5 ani???
EvaF spune:
citat din mesajul lui ary_v Referitor la subiect, nu cred ca ar trebui sa le transmitem copiilor temerile noastre. Astea cu "sa nu te atinga nimeni in zonele intime" si "sa nu vorbesti cu strainii" sunt cu doua taisuri. |
Pai tu cum vei face? nu ii vei spune sa nu vorbeasca cu strainii?
Ca mie mi se pare f important, in mod cert ii voi baga asta in cap, il voi "indoctrina" clar. La varste fragede nu prea intelege explicatiile asa ca sa nu vorbeasca cu strainii punct, mi se pare de ajuns. Asa m-au crescut si pe mine ai mei si nu sunt deloc o fire tematoare. Am intrat repede in vorba cu oricine incepand cu pubertattea, sunt sociabila. Dar e vorba de adulti aici, sa ii evite pe necunoscuti.
Imi amintesc ca eram eleva clasa I si ma astepta mereu un nene la poarta scolii cu bomboane, ba cu baloane, si spunea ca daca merg la el acasa are si mai multe. Si era pe vremea impuscatului cand nu gaseam bomboane" straineze" oricand. Mereu am refuzat si imi era frica de el, imi tremurau genunchii. Era si faptul ca imi spusesera ai mei dar si ceva instinctiv. Ma urmarea si la leagane unde ma opream cu colegele, il uram efectiv. Ma rog, si acum cand ma gandesc ma iau fiorii. Poate ca o alta fetita i-ar fi cazut in capcana, poate, zic, si Doamne fereste.
Mi-e teama crede-ma pentru copilul meu, traim intr-o lume nebuna nebuna. Aud atatea istorii
Tu cum vei face?
Welcome, my son!!!
szivarvany spune:
Alimaxi, mi-a iesit pe gura acu` 2 seri, cand o mamica a vb 15 minute despre bacterii si bacili peste tot.
Si nu e vb de transmis temeri, ca atunci scriu 2 zile, pur si simplu unele lucruri sunt foarte extra mega importante, altele mai putin. Cel putin in ochii mei, deci iar e o chestie subiectiva.
Asa cum fi`mea poate manca 1 kg de ciukalata daca vrea, atata timp cat a mancat mancarici si fructe, orice ar fi nu poate gusta berea de exemplu.
Si va multumesc tuturor celor care imi scrieti.
Imi sunteti de mare ajutor
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
EvaF spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei sa nu fumezi vreodata, ca iti imbolnavesti plamanii si organismul |
mamagiuliei, fain subiect.
Parerea mea legat de "sa nu fmezi" e ca are efect de boomerang. Sau de fruct oprit. Parintii pot interzice si copilul fix de aceea se apuca, sa vada cum e "interzisul" asta, din spirit de fronda. Ma gandesc. Oare cum o fi mai bine? Eu cred ca voi discuta cu fi-miu la rece si logic ce urmari poate avea fumatul in speranta ca nu o va face pt ca a priceput.
Nu voi insista pt ca asta l-ar impinge fix unde nu vreau, la tutungerie. Ma intreb asa: ce va face el cu banii de buzunar oare? Poate ii trebuie nici prea mult nici prea putin ca sa nu il tenteze pt ca asta cred, banuti pe mana cam multicei si uite ca le gaseste el o intrebuintare.
Insa in zilele noastre e la moda sa fii nefumator, peste tot in lumea civilizata fumatul e interzis in locuri publice, sa speram ca ai nostri copii vor dori sa nu fumeze, ca nu au unde si ca asta e "trendul". Sper sa nu se apuce in liceu / facultate, ca atunci ne apucam toti de diverse, din spirit gregar.
LE:
citat din mesajul lui mamagiuliei si din copilaria mea ... sa ai shalele acoperite si sosete in picioare sa nu racesti la ovare |
Astept rosiile dar eu sunt de acord cu asta. Nu intru cu picioarele in mare/ lac daca apa e rece, imi pun sosete pt ca sunt friguroasa iarna, e adevarat ca mai ies shalele cand port bluze/ camasi mai scurte dar in general ma feresc.
Bunicile noastre insistau sa avem mai mare grija de ovare decat de ten, in zilele noaste e invers
Welcome, my son!!!