Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (320)
Raspunsuri - Pagina 11
Giova spune:
am pus poze doar cu hainele lui Edi. mai am ceva scutece, ciorapei si cele de la Chicco nepozate. poate altadata, acum nu mai am chef. Hainutele care le voi folosi de la marco nu le-am pozat, oricum nu sunt prea multe.
http://community.webshots.com/album/570885242rKoOCZ
revin dupa ce mananc o felie de pepene ca si mor de nu.
edit, ca sa nu monopolizez subiectul cu postarile mele.
la voi au inceput copii cu intrebarea: DE CE?
pe noi ne termina marco cu: pai, de ce?
Orice ii spunem urmeaza intrebarea de mai sus. Nu credeam sa fie asa de enervant...dar zau ca ne-am saturat.
eu: Marco hai sa te imbrac!
el: pai de ce?
Altceva: alerga la greu prin magazine si prin oras, nu-l interesa ca ne pierdea din raza lui vizuala. la fel nu-l interesa ca lumea din jurul lui vorbeste alta limba. el o dadea in romana, chiar si cand cumparam cate ceva...se baga rapid in fata mea si cerea el.
se uita ciudat la copii in parc, cand astia veneau si-i spuneau ceva in italiana.
partea faina e ca ainceput sa spuna unele cuvinte in italiana, si de cele mai multe ori repeta dupa Luca sau sora-mea.
M-am tampit si eu ca-l intrebam de multe ori cate ceva in italiana, de se uita ca la prosti la mine. Sunt convinsa ca de stateam mai mult prindea mult mai multe cuvinte, asa...le va uita si pe astea.
S-au mirat cei de la pizzerie ca de ce nu stie italiana. pai unde si cu cine sa vb. in Ro?
a fost frumos...ne-a fost dor de toate locurile, am fost sa vedem blocul unde am locuit ultima data, la pizzerie mi-am amintit de forfota de acolo, in plus m-am intalnit cu vechii clienti si tare s-au bucurat sa ma vada, nu m-au uitat. si pizza aia buna facuta de Atillio....oricum mi-am refacut stocul de pizza, si inghetata pana la anul.
_
Gio29+ si Marco(06.01.2006)
poze
maraki spune:
Wow ce frumoase hainute ati luat pt Edilinu Pe mine Angelo ma intreaba unde este, incepe sa.i ia pe rand: Obet( robert )papus, iaia, tata.... Se duce la sifonier si imi arata hainele si spune cui apartine fiecare
De o sapt caut nasturii de la costumul de bucatar al lui Robert Nu stiu pe unde i.am pus
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Sant din aia cu doua capete, ca niste butoni dar mai lungi, se dau jos cand trebuie spalata bluza si uite ca habar nu am unde i.am pus Stii bluzele alea de bucatar cu 2 randuri de nasturi pe fatza Robert este foarte mandru cand poarta costumul asta si ma intreaba in fiecare zi daca am gasit nasturii
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
silvi_2005 spune:
Am mai scris un mesaj dar nu stiu ce a facut desteptul meu de copil ca l-a trimis in ceva lista drafts nu mai am chef sa il reiau ca ma simt f rau a dat boala si in mine .
Maraki eu din Romania il am, vezi daca nu poti obtine reteta de la alt medic, generalist...oricare aici e valabila, Jean imi face toate retetele aici. Daca nu vezi ca gasesti pe net sirop vitaminizat asu poate iti comanda la farmacie, aici am vazut ca sunt si dau si de la farmacie suplimente alimentare.
Giova bestiale hainutele, vad ca ai luat si doudou bravo§ Scaunele mi se parea idenice la material e ceva imitatie de piele...nu chiar dar ceva special ca sa nu transpire si chiar functioneaza. O sa ma uit cand mai mergem la masina ce firma exact e. Alaine e ca Marco al tau fuge in magazine rebuie sa il pazesc sa nu se piarda. Intreaba de ce la orice cred ca il si distreaza sa o faca mai si exagereaza.
Cu vb in alta tara a lb straine e cu doua taisuri e bine pe termen lung dar pe termen scurt apar confuzii eu vad la Alain, nu sunt multumita deloc cum e inca, desi al testul ala iese ca ar fi de 4 ani in ro si in fr nu leaga propozitiile si cuvintele...nu povesteste cum ziceti voi lui ii lipsesc o multime de cuvinte de legatura cand ajung la Cluj vreau s ail duc la un logoped la o evaluare...nu o sa stau linistita pana nu il vad ca vb ca mine . In rest e super ok, stie sa numere singur pana la 10, se prosteste cu coloratul cand vrea, stie toate culorile de baza si fig geometrice, cerc face deja singur...dar cu vb cam in urma zic eu.
Am plecat la pat si pana deseara credca nu ma ridic de acolo.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Giova spune:
maraki stiu costumul ala cu 2 randuri de nasturi. nasol ca nu-ti amintesti unde i-ai pus. rascolesti toata casa acum.
Silvia ce ai patit? racita cumva? insanatosire grabnica.
Scaunul e cu material dintr-ala, ca de catifea, ai dreptate, dar am vazut si in Austria de la alte firme cu material dintr-asta.
Eu zic sa ai rabdare cu Alain, ii e greu cu 2 limbi, nu exceleaza in nici una, dar asta e dezavantajul tuturor copiilor care vorbesc mai multe limbi. Imi zicea o prietena din It. ca i-a zis pediatra sa nu se sperie daca Ale va incepe sa vorbeasca mai tarziu si prost. caci ea ii vb. in romana, sotul in italiana, la cresa in italiana.
marco si alti copii care traiesc si locuiesc in Ro aud numai romana peste tot, ca fac o limba straina la gradi...asta e fix-pix, pe langa Alain, Angelos si altii care aud in permanenta mai multe limbi in jurul lor. dar tu stii toate astea, mai bine ca oricine.
vin si ai mei baieti acasa.....astept ouale, nu pot pune chiftelutele la prajit.
_
Gio29+ si Marco(06.01.2006)
poze
Bee spune:
Buna fetele.
Si noi pe drumuri si cu treaba. Greu ne-am asezat mai pe langa casa de cateva zile. Acum ce voi fi si eu mai libera, ca am terminat inca o tura de kineto cu copiii.
Maraki, detaliaza si tu cand zici ca Angelo nu mananca nimic. L-ai lasat nemancat sa vezi cand cere si daca cere ceva? Inainte sa vrei sa-i dai medicamente gen peritol, la care efectul secundar e cresterea apetitului, tb musai sa incerci orice altceva. Face suficienta miscare? Alearga sa-si consume energia? Rontaie inter mese, mananca dulciuri, bea sucuri? EU sunt mama de mofturosi si stiu ce zic. Ii infometez. Le dau mancare de 3 ori pe zi, cand mi se par zdravan flamanzi. SI asa am rezolvat problema. Cat m-am stresat n-am avut sanse de succes cu ei. Si evident, daca au gustat o napolitana, biscuite, ciocolatica sau suculetz, s-a zis cu mancarea. Acum cu Ana cel putin sunt multumita, ca mananca f bine macar masa de pranz (altfel nu primeste desert). Ana arata slaba ca o gaza, dar alearga toata ziua, dar mananca bine (are zile cand cere singura de mancare). Razvan e un grasun mofturos, care ar manca doar dulciuri. Mie cand eram eu disperata ca Ana nu manca chiar nimic,mi-a spus sa ma calmez, ca nu apar asa odata carentele de vitamine si ca o sa-si revina de la sine cu timpul. Si asa a fost.
Giova, superbe lucrusoarele pt Edi! Si noi patim cu Ana la fel in magazine. O fi o faza a lor. Sa vezi cand or fi 2 la tine, 3 la mine. Acum am mari probleme, ca la supermarket Razvi sta cat o vede pe sora-sa ca sta. Cand o ia Ana la galop, hop si el, dar de obicei in alta directie.
Ieri am fost la Zoo Baneasa. Dragutz. Ana s-a uitat la animale, s-a catarat pe toate gardurile si s-a tavalit (impiedicat/ balacit/cazut) in singura balta din zona (la o cismea). Praf toate hainele de pe ea! Avea noroi si in par. Iar Razvan s-a simtit ca la maraton. Nu stia el exact ce cautam noi acolo, dar fugea in disperare. La pasari gen vulturi s-a aratat si el mai impresionat.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
maraki spune:
Silvie am o idee care nu te costa decat putin efort Nu poti sa imi trimiti si mie o reteta prin posta? Aici se primesc retete din alte tari, asa am reusit sa fac o comanda pt prietena mea anul trecut.plsssss....i-am spus lui Giorgos sa se duca maine sa.i spuna generalistului sa cumpere el din farmacie peritol tablete dar nu stiu daca are husband-ul meu asa tupeu....
Giova asa este cu materialul scaunului la noi...il schimb pe angelo de tricou cand ajungem unde trebuie...este lac de apa pe spatesi nu coboram din masina pana nu il schimb.
Bee la Angelo nu este asa...pur si simplu nu mananca...nici macar nu vrea sa incerce mancare gatita decat un singur fel si ala doar la bunici...mi-a adus socrela mancarea acasa si nu a vrut sa manance, cere danonino din start si incepe sa planga daca nu.i dau...el nu a mancat ciorbe decat cand era bebeu, acum impinge farfuria, nici sa nu o vada.Nu mananca felii de paine unse cu unt, pateu, mezeluri cu paine( le prefera goale ) nu mai vrea demult sa manance crenvursti,fructe nu gusta deloc, legume bucatele nici sa nu le vada....orez cu lapte nu vrea, gris cu lapte nu, cereale cu lapte nu, ou fiert nu, pai ce sa.i dau copilului? cred ca are nevoie de peritol, nu este moftul meu ca sa zic asa,am citit mamici care le dadeau copiilor doar de dragul de ai vedea ca mananca mult desi copiii aratau super bine.Al meu a ajuns un tantarel, firav tare.....
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Ieri de exemplu, a fost prima zi de dupa boala cand a mancat ceva:pestele mc fish de la Mc, vreo 5-6 cartofi prajiti de la mc ,jumatate de chifla proaspata si bineinteles iaurturi crema branza cu fructe la greu....ma crezi ca asta m.a super multumit ieri ca totusi a bagat ceva in gura in afara de iaurt?
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Silvie, eu zic ca din moment ce Alain vorbeste in franceza, nu este cazul de logoped. Nici la Angelo nu este cazul pt ca el nu are probleme de pronuntie, logopeda a spus ca poate pronunta si ne.a sfatuit sa nu.i dam ce ne cere decat dupa ce spune cuvantul.Maine mergem la ea si nu am facut exercitii deloc pt ca a fost bolnav, vedem cum se prezinta angelo maine.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5