Ciorapel de Mos Nicolae
Acest ciorapel l-am facut ptr mos Nicolae , zi care are o mare importanta aici in Olanda.
Blat: 150 gr margarina
225 gr zahar
1/2 lamaie
3 oua
125 gr.faina
125 gr.amidon alimentar
3 lingurite praf de copt
Crema la plic cu aroma de zmeura -2 pachete
lapte ...eu pun intotdeauna cu 100-150 ml mai PUTIN decat scrie pe pachet si asta pentru a fi sigura ca nu ma trezesc cu ciorba de crema
gelatina 8 gr
martipan
blat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul.Cand e gata se adauga faina , amidonul si praful de copt toate cernute printr-o sita.Se continua amestecatul cu telul de data aceasta.Intotdeauna cand amestecati faina in compozitia de blat e bine sa se faca cu telul.
Se baga la CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 GRADE, GAS NR 4 , 150 GRADE LA CELE CU VENTILATOR , PENTRU 50 MINUTE SAU 40 LA CELE CU VENTILATOR.
crema se prepara dupa instructiunile de pe plic .Crema sa fie din aceea care se prepara cu lapte RECE !! Gelatina se prepara la fel dupa instructiunile de pe plic.E preferabil sa luati din aceea de la dr Oetker.Un pliculet e deajuns pentru fiecare crema .Se adauga la crema si se bate putin in continuare.ATENTIE !!! Intotdeauna in craticioara in care aveti gelatina se pune putina crema si se amesteca dupa care se pune aceasta compozitie in vasul cu crema initiala .SI NU INVERS!!! Asta din cauza sa preveniti aparitia diverselor bucatele de gelatina formate in crema.
Se taie blatul pe 3 nivele si se umplecu crema.Se lasa la rece peste noapte , dupa care cu ajutorul unui sablon se taie in forma de ciorapel.Daca doriti puteti sa acoperiti cu martipan inainte de a decupa pentru a va fi mai usor .Deoarece daca decupati blatul si pe urma asezati martipanul e posibil sa se lase marginile la martipan.
Cand ati terminat de " decupat" ornati cu icing de diferite culori si marginile le manjiti cu frisca si puneti migdale fulgi.
Enjoy it!
http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2211.jpg
http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2220.jpg
http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2219.jpg
sectiunile :
http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2221.jpg
http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2223.jpg
Raspunsuri
louisea spune:
Tare dragut Multumim de reteta
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci