Mai mergeti in vacanta in MEXIC?
Raspunsuri - Pagina 3
avmaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lara_c Poate mai exista cineva in aceeasi situatie, de a fi (poate) nevoit sa isi anuleze vacanta.Poate aflam mai multe despre drepturile noastre in aceasta situatie. |
Lara, cred ca "drepturile noastre" se jueca strict de la caz la caz. Iti spun asta caci tocmai studiasem problema urmatoare : sa subscriu la un master card gold pt care am o oferta nemaipomenita de la banca pana maine sau sa raman la cardul meu visa si sa subscriu asigurari de calatorie separat (caci ne pregatim de Tailanda acum, da nici nu calatorim de 10 ori pe an). In sensul ca daca cumperi biletele cu cardul asta aurit ai asigurare de anulare calatorie inclusa, de sanatate, de schi, de inchiriat masina in strainatate ... Aspectul asta ma interesa pe mine si nu alte avantaje ale cardului. Asa ca m-am apucat si am citit garantiile asigurarii, in special excluziunile, si iti spun sincer ca in final inclin spre a cumpara separat o asigurare (aia cu sanatatea ma arde pe mine cel mai tare ca am copil mic). De ex ce am citit la sanatate / spitalizare mi s-a parut prea light, m-a interpelat excluziunea de anulare in caz de catastrofa, "rascoala", etc (probabilitate mare in Tailanda de ex). Mai mult, am ajuns la concluzia ca cel mai sigur ar fi sa nu-mi iau asigurarea propusa de cel care vinde biletul, ci sa iau separat una de care m-am interesat in prealabil ca e buna in caz de Doamne fereste. In final, diferenta de bani e mica, raportat la cei 10.000 dolari pe care i-ati platit e peanuts, 0 barat.
Tu vorbesti de o asigurare pe care o innoiti anual. Asta o traduc cam in felul urmator : aveti o asigurare generala, responsabilitate civila, ceva de genul asta. Daca asta este, e clar ca nu prea va acopera. ORicum e clar ca asigurarile sant gandite mai degraba sa-ti ia banii decat sa-ti dea tie bani. De aceea e super important sa citim intre linii ... eu asigurare de anulare nu mi-am luat niciodata pana acuma, pe principiul ca oricum trebuie sa mori tu sau sa-ti moara cineva ca sa-ti ramburseze (exagerez dar cam asta e), in schimb de cand calatoresc cu copilul is atenta la partea cu imbolnavirea eventuala departe de casa. Si cred ca acuma o sa-mi iau si asigurare de anulatie, ca prea ii panica la bord, sau am imbatranit eu si devin mai precauta :-)
lara_c spune:
Fetelor, va multumesc pt. sfaturi.
Ratiunea imi spune sa tin cont de ele, imima...Pana la urma sigur ca voi face in asa fel incat sa fie safe.Mai ales ca vestile se inrautatesc de la o zi la alta.Mai sper insa ca totul se va calma...
Ma intreb totusi ce ar fi fost daca am fi locuit in Mexic?
Avamaria, asigurarea este o asigurare completa pt. calatorii in strainatate valabila pt toate tarile lumii inafara de UK.Deci de aia nu mi se pare normal sa se mai taie de pe lista cum le convine lor...Iar faptul ca e platita ma intriga si mai mult.Ca daca m-as duce acum sa imi fac asigurare as intelege de ce nu vor sa o incheie sau nu pt. anumite tari.Asa cum anul trecut noi am calatorit in strainatate de 4 ori- cat am fost insarcinata si cat bebe a fost f mic (din care de 2 ori in Romania-sa fim seriosi, ce risc!!) si am paltit pe tot anul, tot asa sa isi asume si ei riscul acum ca voi calatori mult mai des si in zone...mai sensibile.Mie asa mi se pare ca functioneaza asigurarile.Eu stiu ca ei vor sa castige...dar au castigat deja cand le-am platiti polita.
In fine, sper iarasi ca nu va fi cazul.Trebuie luat legatura si cu ei.Doar ca toata lumea se fereste sa dea un raspuns definitiv,pana nu se clarifica putin situatia.
Stiu asigurarea de care vorbesti, am ptimit-o si eu cand mi-am facut cardul.Nu mi s-a parut asa 'stralucita' si nici nu am incercat sa o folosesc vreodata.
Parerea mea este ca in Thailanda, nu vei avea probleme, s-a mai calmat situatia.
A_Iulia spune:
lara, si de ce crezi ca asigurarea asta a ta nu acopera deplasarea voastra in Mexic?
Intreb pentru ca si eu am o asigurare similara, anuala si valabila in intreaga lume, si nici ca mi-a dat prin cap sa intreb vreodata la vreo deplasare daca nu cumva au exclus vreo tara din cand in cand in functie de ce panica se mai iveste. Scrie inteaga lume acolo? Scrie. Mexic doar n-o fi de pe alta planeta.
lara_c spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia lara, si de ce crezi ca asigurarea asta a ta nu acopera deplasarea voastra in Mexic? Intreb pentru ca si eu am o asigurare similara, anuala si valabila in intreaga lume, si nici ca mi-a dat prin cap sa intreb vreodata la vreo deplasare daca nu cumva au exclus vreo tara din cand in cand in functie de ce panica se mai iveste. Scrie inteaga lume acolo? Scrie. Mexic doar n-o fi de pe alta planeta. |
Adina,
Am sunat ieri si am intrebat.Au spus asa : ca acopera deplasarea in Mexic si in orice tara, asa cum s-a platit, DAR nu acopera cheltuieli legate de gripa aviara, porcina -H1 N1 sau orice alta mutatie de gripa sau SARS in NICI O TARA NICIODATA.
Cu alte cuvinte daca imi rup piciorul in Mexic imi platesc spitalizarea etc, dar daca fac gripa indiferent ca in Mexic sau in alta parte maine sau peste 20 de ani (fireste, cu conditia reinnoirii in fiecare an) nu acopera nimic.
Daca zborurile sunt intarziate sau anulate despagubirile sunt acoperite de travel's agent.
Cel mai bine ar fi sa vb cu ei totusi, pt ca banuiesc ca politicile mai difera...Oricum mie mi se pare oarecum rezonabil, adica nu au decarat ca nu mai acopera o tara anume si nu si-au schimbat politica acum de cand cu Mexicul ci era in small print precizat orice virus gipal.
Doar ca au foat zvonuri ca ei nu ar mai acoperi nimic in Mexic si alte tari si ca ar fi luat decizia dupa izbucniera gripei porcine..
Oricum vad ca vestile par putin mai incurajatoare....
alessia2005 spune:
astazi au confirmat faptul ca este ptr prima oara cand in Canada este raspandit virusul de la om la om, nr persoanelor infestate ajungand la 48.Mai bine alegeti altceva. Mult noroc!
lara_c spune:
FCO a ridicat interdictia de a calatorii.Agentia inca nu a anulat nimic.... ...deci eu sper sa revenim la planul de vacanta initial, mai ales ca maine voi pleca in RO si de acolo direct in vacanta.
dori spune:
Buna lara! Eu te astept cu povesti din Mexic. Noi avem rezervare la sf. iunie - inceputul lui iulie si nu am de gand sa o anulez.
Vacanta placuta!
lara_c spune:
citat din mesajul lui dori Buna lara! Eu te astept cu povesti din Mexic. Noi avem rezervare la sf. iunie - inceputul lui iulie si nu am de gand sa o anulez. Vacanta placuta! dori |
Dori,
M-am intors.A fost absolut SUPERB.Nici pomeneala de gripa, oamenii se purtau firesc.Am vazut oamenii purtand masti in Hawaii si in USA in aeroporturi dar absolut deloc in Cancun.
Noi am ajuns pe la mijlocul lunii iunie, dupa vreo 10 zile in Hawaii.
Sincer va spun ca nu se compara.In Mexic a fost muuult mult mai frumos decat in Hawaii.
Conditiile de cazare absolut fenomenale.Cred ca e cel mai bun hotel de 5 stele la care am stat vreodata.Camera imensa in trepte cu jacuzzy f mare, balcon absolut grandios cu pat dublu pt plaja si muzica simfonica o auzeai non stop din gradini. Cred ca erau putin 30 de piscine diferite dintre care 2 infinity pools, teren de golf, lacuri in care gaseai inclusiv crocodili(micuti si inofensivi...),spa, sporturi extreme: scufundari,parasailling, alpinism la perete, zeci de restaurante.Absolut tot all inclusive.
Era atat de intins incat asigurau transport lobby to lobby cu cart de golf sau bus, transport in Cancun unde aveau aquapark si inca 2 hoteluri unde, la fel, absolut tot era all inclusiv.
Sincer am vizitat zeci de tari, dar sunt absolut impresionata de Mexic mai ales pt ca este considerata o tara subdezvoltata.Cred ca mi-ar fi parut rau toata viata daca ma lasam 'speriata' de gripa porcina.
Sper ca si tu te-ai simtit bine si nu cred sa ai motive sa regreti ca nu ai anulat.
fritz spune:
Buna Lara. Daca nu te deranjeaza, imi poti spune si mie cum se numeste locatia? Pentru ca as vrea sa ii "vand" pontul surorii mele care sta in SUA si chiar vroia sa mearga in Mexic anul asta, dar pana la urma a functionat sperietoarea cu gripa si a fost in jamaica, dar poate data viitoare...Mersi anticipat!
lara_c spune:
citat din mesajul lui fritz Buna Lara. Daca nu te deranjeaza, imi poti spune si mie cum se numeste locatia? Pentru ca as vrea sa ii "vand" pontul surorii mele care sta in SUA si chiar vroia sa mearga in Mexic anul asta, dar pana la urma a functionat sperietoarea cu gripa si a fost in jamaica, dar poate data viitoare...Mersi anticipat! |
Fritz,
Scuze ca raspund asa tarziu, acum am vazut mesajul.
Hotelul se numeste Moon Palace golf and Spa (in Cancun).De fapt sub numele Palace sunt 6 hoteluri la care ai acces platind numai unul ( mai putin cazarea).Deci sora ta poate alege sa stea la oricare din locatii.
Uite site-ul lor mai jos:
http://www.moonpalace.com/
Vacanta placuta surorii tale!
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall