Mai mergeti in vacanta in MEXIC?
Raspunsuri - Pagina 2
motanik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Eu chiar ma intrebam acum vreun ceas,cu toate asigurarile lor ca nu se transmite din consumul carnii de porc,oare cei care consuma o mai pot face??? |
Sigur, atata timp cat o gatesc f bine.
Chiar in seara asta fac snitele.
Altfel, daca n-as mai manca pui de teama gripei aviare, porc de teama gripei porcine, vita de teama bolii vacii nebune...m-as face vegetariana!
--------------------
Andra si bebe Theodora Povestea noastra
Andrada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Eu si dodo am scapat de dilema asta "sa mincam,sa nuuu?..." |
Va ramine dilema cu carnea de vita
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui motanik
Sigur, atata timp cat o gatesc f bine. Chiar in seara asta fac snitele. Altfel, daca n-as mai manca pui de teama gripei aviare, porc de teama gripei porcine, vita de teama bolii vacii nebune...m-as face vegetariana! -------------------- Andra si bebe Theodora Povestea noastra |
Pai asa ma gindeam si eu,vita cu ale ei nebunii,gainile cu gripa,porcii cu gripa...ne ramane sa iesim la pascut pe miristea din parcuri.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
dodo spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui hannen
Pai asa ma gindeam si eu,vita cu ale ei nebunii,gainile cu gripa,porcii cu gripa...ne ramane sa iesim la pascut pe miristea din parcuri. |
Bey, nici cu miristea nu e sigur, daca faci fro galbeaza, de la "maslinele" plantate de oi?
Adevarul e ca, ccc, carnea de orice fel risca sa fie infestata cu tot felul de dracii: ba galbeaza, ba trichineloza, ba dracia aia de-nebuneste vaca, ba virisul pasarelelor, ba chimicale de dau cu burta-n sus pestii...Nici nu stii cum sa te mai feresti, insa o regula de aur ar trebui respectata: carnea sa fie bine fiarta/coapta, nu "in singe", cum le place unora (mie personal mi-a fost sila intotdeauna de carnea mustind, insa asa sint eu) si astfel sansele de imbolnavire pe calea ingerarii sint eliminate, pe calea aerului, e mai greu de controlat, practic imposibil sa fii in siguranta, asa ca e mai bine sa nu te bagi in "vizuina" de bunavoie, stau cuminte acasa. Aici deocamdata nu a patruns, insa e numai o chestiune de timp, probabil..
lara_c spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia
Oarecum. Pentru vacanta de iarna trecuta am avut bilete pentru Israel, toata familia. A inceput conflictul acolo, au urlat toate cananlele de radio, TV...panica mondiala... Evident, am renuntat la excursie care nu s-a anulat, au fost turisti dornici sa viziteze chiar si in conditii de conflict. Nu am vazut vreun leu inapoi, cu toata reclamatia la Protectia Consumatorului. Cica treaba noastra daca ne-am razgandit, ca ei excursia au facut=o, si toti din grup s=au intors nevatamati (de parca trebuia sa se intample ceva!) La tine, fiind vorba de o agentie din UK banuiesc, este posibil sa stea lucrurile altfel. In cazul meu nu am recuperat nici un euro din cei aproape 3000 cat a costat excursia. |
Whaaaat???De asta imi era teama...
Noi am platit peste 10.000. usd si daca nu i-as mai vedea inapoi cred ca s-ar lasa cu crima...Nu mai vb ca sotul si-a luat concediu de la serv. o luna plus totul aranjat sa stea copilul la bunici in Ro pe perioada asta.Si daca imi dau toti banii inapoi , tot ies in pierdere mare cu toate cheltuielile astea colaterale.Deci daca va fi sa anuleze sper, sa imi dea o compensatie serioasa.
Problema e complicata rau pt. ca vacanta nu e numai in Mexic ci si in Hawaii si America pe continent si zborurile sunt in asa masura corelate incat nu stiu cum ar putea 'taia' doar Mexicul.Noi de ex nu am vrut sa nu mai mergem la NY (asa cum era vacanta in catalog)si era mult mai scump sa renuntam decat sa mergem.Am inlocuit cu Washington ca sa fie mai rezonabil.Practic venea mai scump sa tai o sapt din vacanta din cauza zborurilor.Ieri nu am putut lua legatura cu agentia, va suna sotul putin mai tarziu astazi.
Noi mai speram insa sa se limpezeasca apele pana atunci (Iunie)
Ellenuta, am auzit de cei doi....Ce sa zic, sigur au fost si in alta parte nu numai in Cancun....Dar pana la urma ei si-au facut luna de miere, vacanta vietii lor, acum au simptome usoare si nu vor avea mai mult ca sigur probleme.In timp ce noi restul...
Ar tb sa spuna exact unde au fost, ca pana sa se auda de ei se spunea ca e safe in Cancun si in celelalte destinatii turistice.Deci au cam starnit panica ....
Multumesc fetelor pt. raspuns.
Poate mai exista cineva in aceeasi situatie, de a fi (poate) nevoit sa isi anuleze vacanta.Poate aflam mai multe despre drepturile noastre in aceasta situatie.
andacos spune:
citat din mesajul lui hannen
Eu chiar ma intrebam acum vreun ceas,cu toate asigurarile lor ca nu se transmite din consumul carnii de porc,oare cei care consuma o mai pot face??? Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas I want to tell the world... a Story Occupation 101: Voice of the Silenced Majority The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades |
Carnea preparata la temperaturi de min.70° nu prezinta niciun pericol!Se poate consuma!
In legatura cu concediile-excursiile in Mexic,agentziile de turism(asta in Germania)vor inapoia banii celor ce anuleaza deplasarile in Mexic!Sper sa nu fie doar "teorie"asta cu returnarea banilor!
Dana
lara_c spune:
Tocmai am vb cu agentia (Thomas Cook) si au spus ca au anulat vacantele si refundeaza banii numai celor care calatoresc pana pe 6 Mai inclusiv.Restul, inca nu se stie, ei spera sa fie ok.
Mai grav este ca majoritatea companiilor de asigurari nu mai onoreaza asigurarile pt Mexic.Motiveaza ca deja cei care pleaca stiu ca exista riscul...exact cum ai pleca intr-o zona de razboi.
Noi avem o asigurare anuala, integral platita de mult, si o reinnoim in fiecare an.Iar la momentul achitarii vacantei nu stiam de nici un pericol si am platit asigurarea de mult...deci ei tb sa isi asume riscul ca de aia sunt agentie de asigurari...
Cand au primit cecul nu au spus ...vai ...daca cumva izbucneste ceva....nu ne priveste...Inteleg sa nu ii asigure pe cei care se duc acum sa incheie asigurarea...dar eu putem deja sa fiu in Mexic acum, nu?
OFFF
A_Iulia spune:
Lara, pai voi cand trebuie sa plecati?
La mine totul a fost de pe o zi pe alta, plecarea a fost la o zi (sau doua) de la inceperea conflictului. Agentia nu a anulat excursia, daca o anula trebuia sa ramburseze. Asa s-a considerat no-show.
Daca aveti mai mult timp inainte de plecare, poate ca puteti si prin contract sa va recuperati banii inapoi, ca scrie in ce conditii puteti sa renuntati si cat primiti inapoi.
Cu asigurarile nu am inteles, daca aveti asigurari, de ce v-ar mai trebui altele?
Eu am un coleg ce e plecat acum in Mexic....l-a prins acolo. Probabil ca nu s-ar mai fi dus daca incepea panica inainte.
Cum sa mergi in concediu cu asa un stres? Daca erai in interes de serviciu mai intelegeam sa n-ai incotro...dar asa, ca e concediu, cred ca tine de fiecare in parte daca isi asuma riscurile sau nu. Eu personal nu mi le-as asuma.
uta_ciun spune:
aici se spune peste tot sa se anuleze orice calatorie neesentiala spre mexic....tocmai am citit pe yahoo news ca in texas a aparaut prima victima in sua, un baietel de 2 ani
cuba si argentina au interzis deja calatoriile spre mexic
www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png" target="_blank">" Making the decision to have a child...is to decide forever to have your heart go walking around outside your body." – Elizabeth Stone
A_Iulia spune:
Lara, acum vad ca plecarea e in iunie, deci timp mai este (si cred ca si banii ii puteti primi integral inapoi, e vorba de mai bine de 30 de zile pana la plecare).
In locul vostru as schimba itinerariul, imposibil sa nu va gaseasca agentia ceva care sa va placa si sa nu contina traseu de Mexic.