Licurici de ianuarie-februarie 2009 (15)
Raspunsuri - Pagina 16
Arriel spune:
Astazi este o zi importanta cu multi bebelusi care se aniverseaza: Alexandru-Stefan, Sabina, Nadia, Carol, Karina si Ana Teodora. Le urez tuturor La multi ani!
Bebelusi si noi am avut acelasi program azi noapte, cu trezire la o ora jumate - doua ore, iar de la 7 gata, scularea. Mami e zombi, iar copilul vioi.
Iti urez sa te faci bine repede. Si eu am fost la fel saptamana trecuta si m-am tratat cu ceaiuri cu miere si lamaie 3-4/zi, paracetamol 3/zi, picaturile copilului de nas si m-am uns pe frunte cu wick vaporub.La mine oscillo... nu are nici un efect.
http://www.flickr.com/photos/cristiserban/sets/72157617398070712
jasmi spune:
vreau si eu pe listuta! Ciufik
Initial vroiam un Vladut, dar la cat de cuminte e Iulia nu m-as supara deloc sa mai am o fetita ![]()
Aalina, superba povestea (eu de aia nici n-am scris-o pt ca nu am talent la scris...stilul meu e autoironic si se vrea comic..da nu stiu daca e
)
... si ma bucur mult ca botezul va fi acolo unde iti doresti
Bebelusi, iti doresc sa te faci bine repede repede
Irina, ti-am mai zis eu odata ca arati ca la 17 ani
Felicitari pt suvite, iti vin f bine
Si multa sanatate mamei.
ma duc sa comand tortul fetei. am o cofe buna in zona, areia i se datoreaza toate kilele mele in plus
va pup
Jasmi -
de Iulia scumpa (10 februarie 2009)
DarkBendis spune:
Buna ziua la toata lumea!
Si LA MULTI ANI sarbatoritilor de azi: Alexandru de Stefanial (mai veniti pe la noi
), Sabina de Alina76, Nadia de Naty, Carol de Cristi, Karina de Ada si Anuta de Lisa 

Sper ca toata lumea e bine... mamici, licurici si bunici - Irina, cum se simte mama ta? Sper ca nu au mai fost probleme.
Deja unii licurici au 4 luni... sau se apropie de aceasta varsta respectabila si unele mamici au inceput deja sa se gandeasca la diversificare (la bebelusii hraniti cu formula si mixt) Chiar azi am primit "pachetul" lunar de la HippBaby Club (cu vouchere, brosurele si cadouri: "sample"-uri de organic baby food, o babetica si o lingurita). Mi-au trimis si o schema de diversificare - eu o voi folosi ca sa-mi fac o idee de unde sa incep. Iat-o (Irina, Roxana, mamicile cu 2-3 copilasi... voi ce ziceti? Mie mi se pare OK da' cum is la primu' bebe clar ca nu ma pricep). Produsele prezentate sunt toate din gama Hipp, da' ma gandesc ca oricum ne dau sugestii ce le-am putea da/gati la bebei.
SAPTAMANA 1
Ziua 1 si 2: Lapticul obisnuit. Dupa UNA dintre mese, oferiti un varf de "altceva"
Ziua 3 si 4: Lapticul obisnuit. Dupa UNA dintre mese oferiti 1-2 lingurite de "altceva"
Ziua 5 si 6: Lapticul obisnuit. Dupa UNA dintre mese oferiti 2-4 lingurite de "altceva"
Ziua 7: Lapticul obisnuit. Dupa UNA dintre mese oferiti 2-5 lingurite de "altceva"
Sugestii (de la Hipp Organic): baby rice, borcanele piure 1st Taste e.g. Piure de mere, Mar si Banana, Morcovi si Porumb etc, borcanele Purely Fruits e.g. Mar cu Para, sau Mar, Banana si Piesica, sau Mar,capsuni si coacaze
SAPTAMANA 2:
Lapticul obisnuit + "altceva" la UNA sau DOUA mese/zi
Mic dejun: Laptic san/biberon + 2-5 lingurite de "altceva"
Pranz/cina: Laptic san/biberon + 2-5 lingurite de "altceva"
(Daca preferati, puteti alege alte mese sau momente din timpul zilei pentru a oferi "altceva")
Sugestii (de la Hipp Organic): cereale (baby rice, cereale cu mar, portocala si banana), borcanele 1st Tasters, borcanele Purely Fruits, borcanele Stage 1 Jars: amestec de legume, morcovi si cartofi fierti, crema de pastarnac, cartof si conopida
SAPTAMANA 3:
Lapticul obisnuit + "altceva" la DOUA mese/zi
Mic dejun: Laptic san/biberon + 5-10 lingurite de "altceva"
Pranz/cina: Laptic san/biberon + 5-10 lingurite de "altceva"
( Nu va ingrijorati daca bebe nu e entuziasmat sa incerce lucruri noi - incercati din nou alta data)
Sugestii (de la Hipp organic): Alegeti din "meniul" saptamanilor 1 si 2 , plus din cele de mai jos:
Mic dejun: borcanele, cereale sau "cutiute" de mic-dejun cu fructe: banana+ piersica, orez cremos
Pranz sau cina: conopida cu branza, branza si cartofi
Deserturi: budinca de banana si orez, desert mar+coacaze
SAPTAMANA 4
Lapticul obisnuit + "altceva" la DOUA sau TREI mese/zi
Mic dejun: Laptic san/biberon + 5-10 lingurite de "altceva"
Pranz/cina: Laptic san/biberon + 5-10 lingurite de "altceva"
Cina: Laptic san/biberon + 5-10 lingurite de "altceva"
Sugestii (de la Hipp organic): Alegeti din "meniul" saptamanilor 1,2 si 3, plus din cele de mai jos:
Mic dejun: borcanele, cereale sau cutiute de mic-dejun cu fructe
Pranz sau cina: legume si linte, legume si carnita
Deserturi: Budinca de orez, Melba mango cu banana
Cutiute de iaurt cu fructe: pere, banana si piersica
Tot de la ei recomandari:
*Daca mancarea pentru bebei se prepara in casa, folositi pe cat posibil produse de calitate sau organice si nu puneti deloc zahar si sare.
*Primele mese diversificate pentru bebe sa fie moi, usoare si semi-lichide gen piure.
*Preparati o cantitate mai mare de piure de fructe sau legume si inghetati-o in tavite de cuburi de gheata
* Nu va ingrijorati daca ii dati prea mult sau prea putin papa la bebe - de obicei bebelusii, cand sunt satui, intorc capul sau refuza sa deschida gurita.
*Introduceti o varietate larga de alimente pentru ca bebelusul dumneavostra sa se obisnuiasca cu o a multime de gusturi.
PRIMELE SEMNE CA BEBE E GATA PENTRU DIVERSIFICARE:
*Bebe pare flamand, desi a baut destul lapte
*E interesat de mancarea parintilor
* Pune jucarii/diferite obiecte in gurita
*Poate sta in fundic bine (sprijinit)
"TIPS" PENTRU INCEPEREA DIVERSIFICARII (4 luni la bebeii alatati cu formula sau mixt, 6 luni la bebeii alaptati la san)
*Alegeti un moment cand bebe este multumit si in casa e liniste
*Dati intai bebelusului portia obisnuita de lapte
*Puneti-l pe bebe in fundic in poala sau pe scaunel
*Puneti intr-un bol/canita o cantitate mica de mancare (pentru a evita risipa)
*Folositi o lingurita mica de plastic
*Folositi o babetica (probabil primele "lingurite" vor ajunge afara din gurita)
*Primele "lingurite" trebuie sa fie moi si usoare
*Nu e nici o graba, nu fortati - lapticul inca ii ofera nutrientele de care are nevoie.
*Evitati cerealele sau alimentele care contin gluten pana bebe are cel putin 6 luni.
*Ministerul Sanatatii (UK) recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni. Totusi, este recunoscut ca fiecare bebe e diferit si ca unii pot avea nevoie de alimentatie diversificata mai devreme. Totusi, oricat ar parea bebele dumneavoastra pregatit pentru diversificare, nu-i dati alimente solide inainte de a implini 4 luni.
Astea ar fi o parte din informatiile primite (mai am o "tura" pentru 6 luni+ )Traducerea... aproximativa...dar sper sa fie folositoare cuiva (macar sa furnizeze idei
)
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
alina2700 spune:
Buna fetelor!
LA MULTI ANI LICURICILOR CARE ASTAZI ISI SARBATORESC IMPLINIREA LUNITELOR!
Aryia sper din tot sufletul sa fie norocosi.La noi nu se intampla zilnic chestia asta dar si cand se intampla....sa te tii nene, ca e durere ne schimbam/spalam direct la baie!
Cristi bine ca ati scapat cu bine de vaccin! Cu fimoza eu zic sa nu intri in panica ca se rezolva usor!Sper ca ai sa vii in curand cu vesti bune !
Deliafairais ma bucur ca ti-au placut pozicile!Am stat intr-adevar destul de mult sa le fac upload ,dar stiu ca merita toate fetele sa vada frumusete de flori,pe mine una m-au dat gata.
Irina sa-ti fie de bine suvitele! Iti sta super de bine! Te invidiez
ca eu nu am ajuns la frizerie sa ma tund si am un cap patrat
.Cat despre accidentul cu mami tau... ce sa-ti spun incearca sa-ti focalizezi atentia pe Botez si Andrei ,nu te mai stresa atat! Mami tau e om mare si daca nu s-ar simti bine cu siguranta ar face CT -ul .
Bee frumoasa foc Alexia -Maria!Sper sa nu ia raceala de la tati ,iar tati sa se faca repede bine sa aiba grija de voi.Sa ne spui ce ai facut la dr.Imi place numele pe care l-ai ales f.f.f muult!Noi ne gandeam daca e fetitza sa-i punem Amalia Alexia.
Arriel bine ai venit in
.Vazut pozici cu BB !E o super draguta ,iti vine sa o musti de obrajori nu alta!
Aalina ma bucur pentru tine!Acum chiar ca poti pune la sfarsitul povestii tale si increstinarea lui Fabian la biserica albastra.Numai sa nu ne mai faci sa plingem
.
Crisspy baie cu spuma spuneai....hmm
ce ma superi !Eu viaesz de mult la asa ceva dar nu pot sa-mi indeplinesc visul inca...noi nu avem cada

.Sa-ti fie de bine si sa te relaxeze
.Cat despre venirea mamei...ce sa mai spun ca stam deeeparte rau si nu are cum sa vina draga de ea deci esti o fericita!Spor la cumparaturi azi!
Ciufik succes azi la vaccin.Iar la lista daca tot ai trecut fetita la mine poti sa-i treci si numele
Amalia Alexia.Esti draguta tare m-am amuzat cand am vazut lista!
Veronica eu stiu ca sarcinile nu seamana intre ele deci poti sa te treci pe lista linistita.Eu la prima sarcina am avut tot felul de simtome urate iar acum cu David pot sa spun ca in afara de greutate si burta nu am simtit ca sunt gravidutza!Duminica poate ne vedem ,ca tare as vrea sa venm sa-l impartasim pe BB.
Bebelusi o fi doar un puseu de crestere,si noi mai patim asa din cand in cand!O sa-si revina cu siguranta.Iti urez insanatosire grabnica,da-i cu ceai cu miere si cu vitamina C,la mine au functionat tot timpul astea.Si paracetamol bineinteles!
Alinuk mi-ai adus aminte de fii-miu al mare care tot aptik cerea dimineata si seara
.Sa creasca mari si sanatosi printii!
Pupici la toate fetele si la toti licuricii!

http://community.webshots.com/album/570110551mxvPBV?start=12
David Luca Povestea Noastra http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132371&whichpage=15
alina2700 spune:
DarkBendis e interesant programul de diversificare.Chiar m-am uitat pe aici dupa produse Hipp pentru ca am folosit cu Alex si i-a mers tare bine,dar aici nu am vazut inca...o sa mai caut.Stiu ca Alex imi refuza hrana pe care o preparam eu insa cand ai dadeam Hipp era super de incantat.Acum lui David am sa incerc sa-i fac io acasa ... dar daca o sa ma refuze o sa-mi fac aprovizionare de acasa.

http://community.webshots.com/album/570110551mxvPBV?start=12
David Luca Povestea Noastra http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132371&whichpage=15
veronica75 spune:
Alina2700 - am uitat sa scriu...
Am vazut si eu pozicile....superrr m-am delectat vre-o ora cu ele supeerrr si voi si florile
.
Fotografii noi si vechi 
http://b1.lilypie.com/Q3wHp1.png
veronica75 spune:
Dark -
pare ok programul de diversificare, o sa il salvez si eu.
Fotografii noi si vechi 
http://b1.lilypie.com/Q3wHp1.png
eli spune:
buna! ce zi superba!
Micola, ai primit mesajul privat de la mine?
noi am fost in parc. pana la parc (Titan), era sa ne oprimi la cateva locuri de joaca. imi place ca un scranciob, topogan gasesti si langa bloc. dar am ajuns in parc, Stef a fost super incantat. s-a dat pe topogane, a adunat conuri de brad, s-a dat in leagane. distractia cea mai mare a fost faptul ca un baietel si o fetita s-au jucat cu el cu mingea pe terenul de fotbal. nu se mai dadea plecat.
Florence s-a bucurat si ea de soare. a stat foarte mult treaza, s-a uitat la copii, la copaci. peste tot ii fugeau okii. a si mancat in parc, iar la intoarcere a tras un pui bn de somn.
am vazut ca vorbeati de bb2 resp bb3. eu as mai vrea un copil, zic cpil pt ca nu as vrea inca o sarcina la cat de greu mi-e fost cu Florence in burtica si sa am grija de Stef in toata acea perioada. i-am propus sotului sa adoptam, dar el nu a fost de accord. sa vedem ce ne rezerva viitorul.
miere, vazut poze cu aidan. sperbe.
o sa intru pe contul comun sa mai vad poze si sa citesc povestea alinei, dar de acasa din Jp. maine decolam, ajungem vineri. am emotii mai mari ca la venire pt ca trebuie sa asteptam 7 ore in Moscova. sper sa le trecem cu bine, cu o floricica mancacioasa si somnoroasa si un Stef fara prea multe crize de personalitate.
v-am pupacit!
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
eli spune:
bebelushi, multa sanatate! si Vladut sa doarma mult mult noaptea.
Dark, multumim pt mesajul cu diversificarea.
ce scumpel e Teo cu aptikul lui.
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
Selene_Bunny spune:
Fetelor, eu sunt asa de obosita...
Nu stiu daca de la vaccin sau nu, dar Daria mea nu a dormit mai deloc astazi... Mai precis, a dormit de la 12.20 la 13, cand s-a pus pe urlat... Eu vroiam sa ies din casa, ca aveam treburi de rezolvat, si a trebuit sa o car dupa mine... Daca, de obicei, e cuminte in marsupiu, acum, pas... A mai dormit maximum o jumatate de ora la dus si la intors, in rest, canci... Ea, care dormea legat de la 12 la 16 sau de la 13 la 17, acum sta in patut si bufneste cu picioarele... Am carat-o in brate, ma doare spatele de numa'...
Am vizionat si eu poze, frumoase tare...
delia, poate in alte localitati sa fie faza cu o luna, nu la Cluj, raspunsul primarului a fost clar si trist, in aceasta privinta... Gandeste-te ca nici acum nu am primit trusoul, de-abia au inceput sa dea banii pentru deciziile emise in 2009...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit