Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(119)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka
Denisamada poate il chinuie coliceii?

Nu cred... ca daca ma reproduc artistic se potoleste, doar ca nu doarme. In rest nu plange decat daca incerc sa o las singura. Uneori kiar sta cumintica singura in patut... dar asta se intampla din ce in ce mai rar.

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
http://picasaweb.google.com/costinstroie/AdelaMarisa#5324202110819507042

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

oare e in regula sa nu doarma toata ziua???????? totusi, nu are decat 4 saptamani !!!!! surioara zice sa las copilul in pace , dar eu il vad ca nu e in apele lui si e supeer obosit. acum i-am facut baita, a papat si vad ca a picat lat. sa vedem cand cere urmatoarea masa, ca sincer nu cred ca a papat calumea.
ma enerveaza ca nu reusesc sa adorm deloc ziua, bine ar fi cam greu cu mutunelul oracaitor sa mai si dorm, dar seara nu mai am lapte calumea.

A mea a dormit vreo ora jumate inainte de baita, de atunci... gata... mi-e somn mie, dar ea nimic...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dyana27
voi va descurcati singurele?????? spuneti-mi si mie cum, accept orice sfat de la fetele cu experienta

Diana... si eu tot singura, ca tati s-a intors la servicii... de dimineata pana seara. Recunosc ca si pe mine m-a zapacit azi pisicutza ca nu a dormit DELOC. (poate vreo 2 ore cu totul...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alex2

Dyana, daca-mi permiti, eu zic sa-l implici, nu sa-i propui. Pune copilul langa el in pat, sau la el pe piept cand sta in pat la tv, lasa-l sa descopere rolul de tata, si nu-l descuraja, ca nu face bine, ca nu face cum trebuie. Multi tatici sunt speriti de bebe, stiu ce aiurea suna. Bebe e mic, si cred ca nu se descurca, ptr ca e fragil si tati e neindemanatic. Dar nu incearca sa vada ca nu e asa. Lasa-l sa incerce, sa vada ce sentiment deosebit e sa-l tina pe bebe in brate, sa il priveasca bebe cu ochisorii lui mirati, sa se topeasca.
Probabil e obosit dupa o zi de munca, e de inteles, dar nu-l lasa sa simta ca o povara statul cu bebe, ci ca o bucurie.
Iar cu neglijatul, cred ca se simte si el neglijat, e ceva ce se intampla cam in toate relatiile dupa ce apare bebe. Mami este exclusiv cu bebe si tati este pe lcoul doi. Asa ca se refugiaza in munca si in plus nu stie nici el cum sa procedeze.
Cred ca cel mai bine e sa treci la fapte incet, daca doar te certi cu el, doar il indepartezi mai tare.
Scuza-ma daca am spus ceva nepotrivit.

Alexandru, tati de 3 copii perfecti
(un baietel nazdravan, o fetita mica luptatoare, si un ingeras in cer)

-tati un mare adevar ai grait

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alex2

Multumim ptr urari!
Am pus pozele lui Paul, bebe de Zori, primite de Monica, la pagina lui pe piczo. Daca doriti sa il cunoasteti.
La pagina personala a Luanei gasiti niste poze superbe cu ea ,de astazi. De ziua ei, ne-a daruit cel mai frumos zambet. Mami chiar avea nevoie de el.
Avem o micuta printesa minunata!

Alexandru, tati de 3 copii perfecti
(un baietel nazdravan, o fetita mica luptatoare, si un ingeras in cer)

pt pozici cu bebe Paul.
Monica merita acel zambet superb si o sa o astepte altele si mai si

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

alex, cristi, multumesc mult de raspunsuri. o sa incerc sa fac asa, sa-l iau mai usor; nu ma intelegeti gresit, imi dau seama ca e obosit cu toata alergatura asta, si chiar nu ma cert cu el, nu-i spun absolut nimic, nu-i reprosez ca nu se ocupa mai mult. poate ca as fi vrut sa vina de la el ajutorul. in zilele cand e acasa seara ii place sa stea de vorba cu bebe, il alinta, il tine in brate, si obligatoriu la baita participam amandoi- din prima zi l-am pus in fata faptului implinit si l-am implicat in baita- si e lesinat dupa momentul asta. dar acum ma dispera ca vine acasa, se declara obosit, isi ia o bere si se aseaza la televizor in timp ce mie imi urla copilul in brate.
eu l-am protejat cat am putut, adica nu-l las sa doarma cu noi in camera sa nu-l trezeasca copilul noaptea, si el a fost foooarte multumit de propunere (doarme cu noi doar cand e si surioara mea acasa- adica maxim 2 nopti pe saptamana)

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel
minunea noastra David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

astazi sunt in delir. mutunelul meu a dormit de la 9 pana la 5. saracul copil dupa o zi complet nedormita a picat lat. nu mi-a venit sa cred cand am vazut cat e ceasul. evident ca aveam o cantitate uriasa de lapte, asa ca pentru prima data m-am si muls dupa ce a papat el. ma mai mulg azi, dupa fiecare masa ca sa strang un biberon de lapte, ca saptamana viitoare trebuie sa merg la doctor si sa am biberonul pregatit sa-i dea surioara la nevoie.
cand m-am trezit dupa 5-6 ore de somn eram in stare sa spal strazile cu carpa in tot cartierul, asa energie aveam. pai n-am prins atata somn de cand am nascut, maxim 3 ore jumate a fost recordul.
denisa, bebelina ta nu a dormit??????? ca ieri am vazut ca ne-am distrat amandoua

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel
minunea noastra David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Diana, si la noi a fost inceputul in 3 dificil. Stiu, o sa zici ca nu-i inceputul, ca bebe are deja 4 saptamani, dar din ce am inteles mama ta a stat pana acum cu voi. Din ce am observat, in general, acolo unde exista o bunica, o matusa, un ajutor, tatal se implica mai putin. Trebuie sa-i spui ce asteptari ai de la el si ca iti este greu singura. Noi acum ne-am impartit cumva programul cu bebe, adica dupa amiaza stam amandoi cu copilul, pe rand, in functie de ce avem de facut, seara eu ma culc o ora doua, el sta cu bebe in timp ce se uita la vreun film, apoi intru eu in tura de noapte, dimineata daca se potriveste ora, pregateste sotul lapticul lui bebe, iar eu intru mai departe in schimbul 1. Dar ce vreau sa-ti spun, la noi intrebarile se pun cam asa: dai tu cu aspiratorul si stau eu cu bebe, sau invers? Lasi bebe cu tati si tu mergi la dus, ii spui numai ce trebuie sa faca, eu sunt convinsa ca face. Dar spune-i cat mai clar, eu de ex in prima noapte in trei, m-am dus sa-i pregatesc lapticul lui bebe si i-am spus sotului sa se uite la copil pana ma intorc eu. Ei bine, am auzit copilul ca tipa si tipa si tipa si cand ma duc...sotul se uita la el, asa cum ii spusesem.
Trebuie sa va impartiti cumva sarcinile echitabil, sa va puteti descurca si cand nu aveti ajutor. Copilul nu l-ai facut cu soacra, asa ca nu de acolo astepti sprijin. Asa, incet ncet trebuie sa-i pui copilul in brate, ca sa se "imprieteneasca" unul cu altul.

35+

Mergi la inceput

Azi de dimineata am tras o tura de plans. La ora 4, bebe nu vroia in patut sub nici o forma, asa ca am adormit cu el in brate, cumva sprijinita de niste perne. M-am trezit amortita la 6 si am vrut sa-l pun in patut. Dupa cateva secunde i-a venit laptele inapoi. Am mai avut o tentativa dupa vreo ora si tot asa.
La noi nu exista stat cu ochii deschisi culcat ca-i vina lapticul inapoi, numai cand doarme profund il pot pune in pat.
Mai vroiam sa spun ca am fost la control zilele trecute la pediatru. Vai ce a facut cu copilul meu!!! L-a luat de o mana si un picior si l-a balanganit, apoi de amandoua picioarele, eu cand l-am vazut cu capul in jos pe placintica m-am intors cu spatele, ca nu am rezistat. Eu nu stiu cum sa-l apuc mai finut, ca tare fragil mi se pare, si stiu cat m-am chinuit sa-l fac, iar doctorul ... I-a mai facut ceva ecografii, iar la gelul ala a tras niste tipete, din alea adevarate, de zici ca nu mai are aer, de care am tot avut parte pana acum la schimbatul scutecului. Acum vad ca s-au rarit.

Voua v-a recomandat vaccinul antienterocolita? Noi trebuie sa ne hotaram, acum, zilele astea daca il facem.

A, dar cu cojitele de pe cap cum procedati?

35+

Mergi la inceput

Eu tot imi mai amintesc cate ceva. Noua ne-a spus moasa ca la varsta asta (4-5 saptamani) e normal sa stea vreo 6 ore treaz. Asta la noi inseamna intervalul dintre doua mese.
Fetele, spuneti-mi si mie va rog ce lapte dati la puiuti, ce nr si daca sunteti multumite sau nu.

35+

Mergi la inceput