Burtici fericite de septembrie-octombrie (46)
Raspunsuri - Pagina 12
ralu0308 spune:
Iulia, poate te ajuta ce am gasit mai jos:
Ecografia 3D
Ecografia "traditionala", adica cea in doua dimensiuni, are un fascicul ultrasonor care "examineaza" fatul si se intoarce ca imagine vizual, in timp real.
Cea tridimensionala acumuleaza un mare volum de date care sunt interpretate de soft-urile din dotare in planuri diferite, sub forma de sectiuni. In plus, are o mai mare acuratete a detaliilor, cum ar fi buze, urechi, degete, sex. Pentru practica curenta si pentru sarcinile fara probleme nu este absolut necesara, dar este spectaculoasa , avand in vedere ca iti ofera o imagine aproape fotografica.
Ecografia 4D
O noutate in domeni este ecografia 4D. Folosind principiul cinematografiei, ecografia 4D este de fapt o succesiune de imagini tridimensionale pe care ochiul uman o sesizeaza ca fiind in miscare. Calitatea imaginilor 4D depinde de prezenta/lipsa lichidului amniotic din jurul zonei de interes, de pozitia fatului. Alte obstacole mai pot fi si interpunerea cordonului ombilical sau obezitatea mamei.
Astfel, ecografia 4D ofera o imagime in miscare in timp real a copilasului care urmeaza sa se nasca. Spre deosebire de ecografia traditionala, are avantajul ca scoate in evidenta detaliile. Se vad degetelele, urechiusile, sexul. Aceasta ecografie nu este absolut necesara, insa e spectaculoasa! Dupa o examinare amanuntita. pacienteles e intorc acasa nu doar cu o colectie de poze, ci si cu primul "film" avandu-l ca protaginist pe viitorul junior al familiei.
Raluca
20+ mamica de viitor
- Alexandru 09.09.09
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ralu&year=2009&month=9&day=9&babycount=1
Roxxy80 spune:
Referitor la cumparaturi pt bb din burtik, eu am inceput deja sa-i cumpar cate una alta.I-am luat deja vreo 3 bluzite f f frumoase, o pereche de pantalonasi roz, niste botosei f colorati. De data asta nu voi mai cumpara f f multe lucruri pt ca am si de la Matei (pe Matei l-am imbracat f mult in rosu, portocaliu si verde).
Primele 4 luni am avut un patut de lemn super frumos, insa l-am schimbat pt ca piticul meu incepuse de f devreme sa se intoarca pe burtica. Mi-a fost f teama sa nu se loveasca si i-am cumparat patut-tarc si bine am facut pt ca la 7 luni deja se ridica singurel in picioare si tragea ceva lovituri de lateralele patutului.
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si
cu piciulina roz
Maria 20+
monikus spune:
Starchi, sa dea Dzeu sa fie totul bine si sa nu mai trebuiasca sa treceti prin asa ceva niciodata nici tu nici restul fetelor. Multa sanatate. Din pacate nu sunt in masura sa iti raspund la intrebarile tale pt ca habar n-am.
Selen, asteptam sa ne dai de veste. Poate un carucior ceva![]()
De caruciorul Chicco 2 in 1 am auzit si eu. L-am si vazut si mi se pare intradevar genial. Voi lua si eu unul dar mai incolo
.
Nu stiu daca vi se pare interesant sau nu dar as vrea sa va spun ca diseara la ora 21.00 pe www.stirileprotv.ro va fi la video chat ministrul muncii si va vorbi despre indemnizatiile mamelor si alocatiilor copiilor. Mie mi s-a parut interesant si un subiect de actualitate.
Va pup.
Monica
13+
kemsy spune:
Salutare fetelor!
Mult noroc fetelor care merg la eco si vizionare placuta

Vorbiti deja de lucruri de cumparat???? Abia asteptam sa se deschida subiectul
. Lamuriti-ma si pe mine cum vine carutul asta 2 in 1 de la chicco!! Eu am sa iau un 3 in 1, adica landou, scaunel de masina pt maxim 13 kg si carutul normal, pt peste 6 luni...Ajunge scumpisor. Ce preturi veti pune voi la bataie pt asta?
In ce priveste patutul, cred ca luam din lemn, cu comoda si masuta de infasat asortata. Am vazut deja o combinatie de verde cu portocaliu
. Toate astea insa, si hainutele, dupa ce aflam ce este, dar mai ales prin luna 7,8
.
Seara faina 
Gianina
17+
monikus spune:
Kemsy, eu stiu ca (virgula)
, caruciorul de la chicco 2 in 1 e unul care pare a fi sport dar care se intinde la orizontala si se face tip landou. Se poate folosi atat pt bebelusi (intins la orizontala) cat si pt copilasi mai marisori (mai ridicat putin). Are si ceva stil copertina si un fel de sac de dormit ca sa acoperi copilul daca e frig. Cel 3 in 1 mai are si scaun de masina.
Poate ma insel dar eu asa am vazut in magazin.
Monica
13+
uve_got_mail spune:
Incerc si eu din rasputeri sa citesc din urma...
Raluk,Roxxy, va doresc sa treceti cu bine peste problema cu varicela...eu cand am facut analizele alea de inceput, mi s-a facut rubeola, care e pojarelul si se pare ca sunt imuna. Varicela, daca nu ma insel este varsatul de vant, care o data facut nu iti da imunitate pe viata, in anumite conditii poti sa il faci din nou. Sper din tot sufletul sa va fie bine!
Starchi, testul Fish pe care il primesti intr-o saptamana o sa iti spuna cum stau lucrurile; o sa vezi ca o sa fie bine si o sa ai un
sanatos!
Fetele din Cta care mergeti la eco sa veniti cu vesti bune! De Happy_uka mai stiti ceva?
16+
Emy10 spune:
Hai ca va trasnmit un site ca sa distrati si voi:
http://www.thetech.org/exhibits/online/ugenetics/
E un test "What Color Eyes Will Your Children Have?" care calculeaza statistic ce sanse are copilul sa aiba ochii albastri verzi sau caprui in functie de culoarea ochilor parintilor si bunicilor.
19+ cu 
lutoniana spune:
Starchi bine ca a trecut, acum asteptarea e mai grea. Bafta multa, totul va fi bine 
Roxxy si Raluka THINK POSITIVE, altceva nu cred ca puteti face 
Biaz nu ai iesit din pasa proasta ? Inca te mai asteptam cu drag 
Vik Cj hai sa ne luam de mana si sa 
Conform zicalei romanesti pe care sonografa mea nu cred ca o stia, am mers azi la spital bou si m-am intors vaca si probabil la sotul a fost valabila viceversa ![]()
Sa incepem:
Suntem in toate graficele posibile, avem 381 gr la 20 de sapt si 3 zile, avem inimioara intreaga, rinichi si stomac care functioneaza bine, toate degetele la manute si talpite.
L-au masurat pe Bebitza din cap pana in picioare si la abdomen si lungimea membrelor si circumferinta capusorului...si foarte multe.
Am acum un brat de grafice de studiat si la toate scrie normal.
Placenta posterioara si Bebitza asezat ca in hamac.
Daca la inceput dormea si se vedea fericire pe ochii "doamnei sonografe" la un moment dat s-a trezit si a inceput sa dea din maini si din picioare facand imposibila colaborarea cu el.
Subiectul fierbnte a fost atins in nenumarate randuri si de mine si de sot dar in zadar
....paream doi tampiti ca tipa zambea si nu raspundea nimic si se vedea pe fata ei ca s-a prins ce urmarim....
La orice alta intrebare am primit raspuns satisfacator si complet ...
Asa ca raman cu SURPRIZA VIETII la purtator si va imbratisez pe toate cu mare drag.
Ceea ce e total nemultumitor este ca in cazul meu, daca totul va fi bine asa cum imi doresc, nu va mai urma alta ecografie.
Fetelor fiti tari si aveti incredere !
Faptul ca bebe al meu e sanatos e cea mai importanta veste pentru mine ![]()
![]()
Si DAAAAA, am mancat sarmale, un pic de slanina, cozonac, cornulete si o gura de vin rosu 

.....
Sotul zicea ca daca i-ar fi deschis in aeroport valiza ar fi spus ca nu e a lui...ca tot ce ii lipsea de acolo era 1 kg de praz.
Mai revin dupa ce mai citesc 
Selen asteptam vesti si de la tine 
Cea mai fericita
20 + cu