23 de ani...
Raspunsuri - Pagina 2
lisaelisa spune:
Chiar in ziua exploziei de la Cernobal, eu am iesit la plimbare prin oras.
Mult mai tarziu am aflat ce se intamplase in acea zi.
Nik0le spune:
Eu tin minte ca un timp am baut apa minerala, luasera ai mei lazi pline cu sticle din sticla, daca mi se permite exprimarea.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nik0le luasera ai mei lazi pline cu sticle din sticla |
eu zic ca nici erau sticle de plastic pe vremea aia,sau nu mai tzin eu minte bine?
Apa minerala era doar la sticla "de sticla",nu?
Ce problema am si eu la ora asta!
Am fost la padure de 1 mai si atunci am aflat de explozia de la Cernobil,la scoala ne-au dat pastile cu iod,chiar o matusa asistenta medicala ne-a mai procurat si altele sa fim feritzi!Uite ca mie nu mi-au ajutat,daca e sa pun suferintza mea tiroidiana pe baza Cernobilului!Asta n-o stiu sigur oricum!
Stiu si acum ca a fost un vint extrem de puternic in zilele alea,parca nenatural !
Dana
ina_nz spune:
Ce fericita am fost eu de acel 1 Mai!!!! M-am dus la padure, m-am intalnit cu un coleg de clasa si m-am sarutat pe o patura toata ziua.....pentru prima data in viata
A fost asa cutremur in inima mea de am crezut ca eu am provocat Cernobalul
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
ralcat spune:
oa, ce de ani au trecut ...
eram la scoala ne-au dat iod, dar dupa cateva zile parca. cred ca mi-a placut, ca dupa aia am ajuns la liceu pe platforma din Magurele si abia asteptam practica la reactor.
Fa Doamne o minune !
dori spune:
Eu eram in Constanta, in clasa a X-a. Imi aduc aminte de profesorul de fizica; imi explica ce grava e situatia masurand radiatiile dintr-o bucata de branza Imi aduc aminte disperarea verisoarei mele care era insarcinata si era foarte speriata ca i-ar fi putut fi afectat bebele din burtica. Si mai aduc aminte ca vara aceea mama imi interzicea sa fac baie in mare - o adevarata pedeapsa!
Anina_n spune:
Da, la noi, numai pe 1 mai s-a aflat, cel putin popu-latia.
Noi eram la iarba verde, la marginea orasului, ca era tare frumos afara. La intoarcere, drumul fiind pe langa policlinica mare, am fost opriti si dupa ce ni s-a spus ce s-a intamplat, ne-au dat pastilutzele acelea. Iar la scoala, imi amintesc ca ni s-au administrat o perioada de timp pastilutele cu iod. In fiecare saptamana, dar nu mai stiu cat timp.
Daca ne-a afectat viata ? Posibil... Atatea boli nu se stie ce le declanseaza, dar vinovat ar putea fi factorul de mediu. Iar efectele nu se vad pe noi, ci pe ceea ce procream noi, mai degraba.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Copilasi din 2002
Scorpiutze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !
StMihaela spune:
Si noi am luat pastile cu iod.
Altceva, nimic.
Fetita unor prieteni a murit. Tatal povestea ca dupa explozie erau in gradina. A vazut o ninsore abea vizibila, nu din fugi ci din ceva sclipitor, care s-a asezat pe ei. Au fugit in casa, dar a fost prea tarziu. Fetita, prea micuta, a murit dupa cateva luni de cancer.
Nu stiu mai multe; imi amintesc doar aceasta poveste.
Si ca mama se temea pentru sanatatea noastra.
Multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu pentru copii mei.