pericol de epidemie mondiala?
Raspunsuri - Pagina 9
Ramona J spune:
AB, pai e boring sa citesti un link serios cind sint atitea "conspiracy theories" mult mai interesante!
AB spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
nu e adevarat. in mexico a afectat doar adultii, dar in USA si copiii... nimic |
In ce sens a evoluat daca nu infecteaza copiii cu aceeasi rata ca pe adulti?
Influenza e boala de colectivitate. Deci copiii scolari sunt prima tinta logica. Pentru ca targetul sa fie adultii se produc mutatii ca sa fie pacalita memoria imunitara si sa nu le dea in cap cu anticorpii adecvati. Dar as intelege evolutia==mutatie daca am avea cazuri de reinfectare.
Mr. Fukuda de la WHO a zis ca mostrele de virus sunt foarte similare. Deci nici o mutatie yet.
Desi io nu-s de meserie tot as vrea sa-nteleg
Dar in fine nu-s de meserie...
Andrada spune:
Virusul se muta constant cum a schimbat organismul (DNA-ul de care se "agata") ca d-aia e virus si nu bacterie. Tulpina ramine constanta. Reinfectarea nu se intimpla dupa fiecare mutatie in genom. Se capata o oarecrea imunitate dupa variant. Si influenta nu e aceeasi in fiecare an, nici in fiecare luna sau saptamina. De aceea vaccinurile se fac doar inaintea sezonului, nu?
Virusul a aratat deja "versatilitate" In Mexic a declansat deja moartea a sapte oameni, in US nu e mai mult decit o raceala. capacitatea asta prompta de a se modifica are doua fete si de aici ingrijorarea.
AB, dupa cite inteleg eu ce i-a rapus pe oamenii aceia n-a fost virusul in sine ci reactia violenta a sistemului imunitar.
Acum nu stiu ce e cu copilul din US care inteleg ca venise aici la tratament, poate underlying disease...?
Vestea buna e ca porcii n-au nimic de a face cu virusul respectiv (in afara faptului ca odata a trecut pe la ei), si ca ei nu fac gripa. In mod virtual dispare pericolul de re-contaminare,
Nici eu nu le am cu imunologia,
A
PS adriuta, virusii n-au de a face cu bacteriile respectiv cu antibioticele. Bacteriile se modifica independent de corpul gazda si traiesc si fara el. Virusii au nevoie de celula gazda, altfel nu pot supravietui pentru ca le trebuie ADN-ul(ARN-ul) respectiv.
De aceea e stupid sa spele scolile alea cu clorox, cind doua zile de scoala goala ar ucide toti virusii. In fapt daca joi si vineri am sta toti acasa si n-am avea contact unii cu altii gripa asta (mai mult sau mai putin) porcina ar dispare.
AB spune:
Din ce o zis Fukuda eu am inteles ca nu s-a produs vreun shift ci a ramas in deriva genetica normala. Si atunci n u versatilitatea virusului ci reactia imunitara exagerata a mexicanilor tineri sanatosi ar fi singura explicatie a mortii unora versus supravietuirii altora.
” The genetic strains around the world that have been tested are “remarkably consistent and remarkably similar to each other,”
Ehhh io-s increzatoare cum ca noi o sa apucam sa aflam noi raspunsul, nu? E prima data in niste ani de zile in care am privit lipsa de trotuare si pustietatea din jur ca pe ceva linistitor si fain
qsar spune:
Eu fiind malthusianista* convinsa :D, tind sa cred ca aparitia molimelor cu potential pandemic are o logica si este aproximativ ecologica. Cam sinistru, nu?
_
* - Tomas Malthus a fost un nene care a zis ca omenetul se inmulteste in progresie geometrica pe cand resursele (hrana, apa, spatiu, energie, alea-alea) cresc in progresie aritmetica... Car'va sa zica, nu ne mai suporta pamantu' pe toti, maiculitaaa... Asa ca exista un ciclu natural al belelelor, crizelor, catastrofelor naturale, molimelor, razboaielor etc. menite sa ne mai imputineze, asa.
spic de grau spune:
Ati vazut ca OMS a ridicat nivelul de alerta la 5 (pe o scara unde 6 e maximul?). Si ei zic ca un vaccin ar putea fi gata in 3 luni... Iar medicamentele astea nu se dau decat la copii >1an. O iau razna..
http://www.lefigaro.fr/sante/2009/04/29/01004-20090429ARTFIG00032-l-oms-craint-l-explosion-d-une-pandemie-.php
Andrada spune:
Tamiflu e antiviral, are efecte secundare extrem de serioase si e mai periculos in copii mai mari decit cei micuti.
Eu zic ca deocamdata nu e motiv de panica cu gripa asta.
ionica spune:
spic de grau ,
stai calma,daca ai copii mici ni iesi in locuri aglomerate momentan,in franta poti face cumparaturi si pe net.
Aici in zona noastra se pare ca vor inchide scolile si gradinitzele pentru 2-3 zile incepand de luni.
In germania s-au depistat cateva cazuri de infectie.....nasol ,si eu am bebe de o luna si cred ca voi suna pediatru sa vad ce parere are si el.
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
AB spune:
Stati mei fetelor calme. Au ridicat nivelul de alerta pentru ca se pare desi nu-i confirmat ca un caz a aparut la cineva care n-a mers in Mexic ceea ce ar insemna un al doilea focar.
Dar avand in vedere relatia legal-ilegal dintre Mexic si US nu va garanteaza nimeni ca nu e legat tot de Mexic ca sursa. E mai bine sa fie nivelul de alarma mai sus dar nu intrati in panica.
Pentru copiii fara alte necazuri de sanatate, care nu-s alaptati si care nu au un sistem imunitar dezvoltat si nu-s vaccinati contra influenzei, gripa asta sau cea normala tot un drac. Cei alaptati pierd protectia unor anticorpi dati de voi.
Oanacn spune:
Al doilea focar a aparut in Spania nu in US, persoana confirmata pozitiv nu are nici o legatura cu Mexic/US .