pericol de epidemie mondiala?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto

Citat:
citat din mesajul lui Noee aproape sigur ca spre weekend vor declansa faza 5
Noe, multumim pt tot ce ai scris! Intre timp am inteles ca deja au trecut la faza 5. Eu am hotarat sa o tin de maine acasa pe fiica-mea pana se mai lamuresc lucrurile. Suntem intr-un stat care se invecineaza cu Mexicul si m-am gandit ca e mai safe asa (chiar daca la urma urmei a aparut si in NY, deci nu exista garantii). Mi se pare important sa ne luam masuri de siguranta, dar nu sa ne panicam. Am dat drumul la tv si mai rau am facut: reporterii astia folosesc un ton alarmant si au niste fetze de parca mai avem putin si ne ducem cu totii. Am inchis tv-ul, prefer sa ma informez de pe internet.
acum am vazut si eu ca au declarat alerta gradul 5da cica noi romanii (din Romania) nu trebuie sa ne ingrijoram
edit: ca autoritatile "e la datorie""autoritatile romāne vor lupta īmpotriva gripei porcine cu traditionalele covorase de cauciuc īmbibate cu dezinfectant, peste care vor trece pasagerii, "calzi" sau "reci". Totusi, conform declaratiilor oficialilor, la acestea se va ad#259;uga si o"vigilenta sporita". Masurile antigripa porcin#259; a Romāniei prevad si tiparirea de fluturasi publicitari care ss contina descrierea simptomelor bolii, dar, deocamdata, nu se stie cand vor fi tipariti si cum vor fi distribuiti."http://www.gandul.info/actualitatea/romania-se-apara-de-gripa-porcina-cu-fluturasi-covoras-ud-si-vigilenta-marita.html?3927;4246779mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 10+am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto

Citat:
citat din mesajul lui Noe

e aproape sigur ca spre weekend vor declansa faza 5

Noe, multumim pt tot ce ai scris! Intre timp am inteles ca deja au trecut la faza 5.

Eu am hotarat sa o tin de maine acasa pe fiica-mea pana se mai lamuresc lucrurile. Suntem intr-un stat care se invecineaza cu Mexicul si m-am gandit ca e mai safe asa (chiar daca la urma urmei a aparut si in NY, deci nu exista garantii). Mi se pare important sa ne luam masuri de siguranta, dar nu sa ne panicam. Am dat drumul la tv si mai rau am facut: reporterii astia folosesc un ton alarmant si au niste fetze de parca mai avem putin si ne ducem cu totii. Am inchis tv-ul, prefer sa ma informez de pe internet.

Credeam ca sinteti la NY. Mda, asa ma gindesc si eu - sa tin copiii acasa.
La tv nici nu ma uit, mi-e ca ma apuca panica si nu ajuta la nimic. Ma tot uit la generatoare de curent...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirella80 spune:

buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Buna Mirella! Scrie 15 mesaje(parca atatea erau) ca sa scapi de moderare. Scurte si rapide si hai la "sperietoare"...asta in () .

Acum ceva vreme oamenii mureau de o simpla pneumonie...raceala, bronsita...etc. A aparut penicilina...si apoi alte entibiotice si ....si mai multi virusi...boli. Se pare ca virusii astia au totusi o inteligenta , asa mai virusologica. De ceva vreme ma intrebam asa in sinea ma daca toate tonele de medicamente si antibiotice date vacilor, porcilor, gainilor... de catre crescatori si producatori o sa ramana fara urmari??!!. se pare ca raspunsurile incep sa apara.
Oamenii au bolile lor, animalele pe a lor....hmmm da' ce virusii merg la scoala??? Care e o fi aritmetica trecerii de la o specie la alta numai ei o invata.
Porcul si omul... pare mi-se ca o data ..ca niciodata se vorbea de transplantul de ficat de la porc la om?!!! . de ce..? altii cu scoli multe si inalte ne pot raspunde.
Iar spalatul pe maini...et... are o eficacitate la nivel scazut. intr-adevar este o masura necesara dar nu suficienta.
Io zic sa nu mancati carne de porc...in fond "tata" gripe asteia a fost maria sa ...grogg grogg...so....
Cam atatea am avut sa zic si eu, si...aaa... faza cu vodtka a fost BETON

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriuta

Buna Mirella! Scrie 15 mesaje(parca atatea erau) ca sa scapi de moderare. Scurte si rapide si hai la "sperietoare"...asta in () .

Acum ceva vreme oamenii mureau de o simpla pneumonie...raceala, bronsita...etc. A aparut penicilina...si apoi alte entibiotice si ....si mai multi virusi...boli. Se pare ca virusii astia au totusi o inteligenta , asa mai virusologica. De ceva vreme ma intrebam asa in sinea ma daca toate tonele de medicamente si antibiotice date vacilor, porcilor, gainilor... de catre crescatori si producatori o sa ramana fara urmari??!!. se pare ca raspunsurile incep sa apara. Oamenii au bolile lor, animalele pe a lor....hmmm da' ce virusii merg la scoala??? Care e o fi aritmetica trecerii de la o specie la alta numai ei o invata.
Porcul si omul... pare mi-se ca o data ..ca niciodata se vorbea de transplantul de ficat de la porc la om?!!! . de ce..? altii cu scoli multe si inalte ne pot raspunde.
Iar spalatul pe maini...et... are o eficacitate la nivel scazut. intr-adevar este o masura necesara dar nu suficienta.
Io zic sa nu mancati carne de porc...in fond "tata" gripe asteia a fost maria sa ...grogg grogg...so....
Cam atatea am avut sa zic si eu, si...aaa... faza cu vodtka a fost BETON

Scuza-ma dar confunzi lucrurile, e drept ca aceasta confuzie e si din cauza administrarii antibioticelor aiurea in RO, la fiecare semn de raceala:antibioticele NU se administreaza impotriva virusilor, nu au efect, ba, mai mult, pot crea efecte nedorite. De ce sa transmite gripa aviara/porcina/care o mai fi la om? Bine-ar fi sa aflam, deocamdata cercetarile constata numai mutatii ale acestor virusi, mutatii cauzate in principal de conditiile actuale de viata-aproape totul e creat artificial, bazat pe chimicale, pina si ceea ce credem ca e bio nu e garantat 100% si lista continua. Si arme impotriva nu prea avem...Vezi tu, nu vreau sa aduc in discutie acum un subiect abia stins cu vaccinarile, insa eu cred ca e o legatura strinsa intre focarele unde izbucnesc aceste boli si nivelul de sanatate al po****tiei-citi parinti crezi ca-si duc regulat copiii la vaccinat in China, Mexic? Oare care e nivelul de imunitate la boli al po****tiei din zonele respective? Dar cel de igiena? De ce pojarul e o amenintare majora pt. copiii din RO? Dar Hep A?
Spunea cineva ca virusul porcin are efect mai mult pe grupa de virsta 20-40 ani-normal, zic eu, aceia sint cei ma plimbareti, restul sint ori prea mici, ori au grija de nepotii lasati in grija lor de copii aflati in plimbari
Eu sint convinsa ca un regim de viata echilibrat, fara vaccinari exagerate dar nici fara nici o vaccinare, multa miscare (mai ales in aer liber), o dieta echilibrata si o igiena constanta (dar nu exagerata) sint armele la indemina noastra pe care e bine sa le folosim.

Mergi la inceput

Administrandu-se antibiotice animalelor in crescatorii se creeaza tulpini de virusi din ce in ce mai rezistenti. Si aici nu ma refeream la animalele bolnave, ci la prevenirea imbolnavirii lor si a pierderilor ce ar putea surveni de pe urma unei epidemii in crescatoria respectiva.
Sa fim realisti si sa nu omitem existenta unei "lumi a virusilor" micoorganismelor...etc. Poate ca noi am facut aceasta lume mai puternica zi de zi, luna de luna, an de an. Crearea de vaccine, antibiotice, antidoturi, din pacate unele administrate fara un real motiv a dus la un haos care va atrage dupa sine mai multe antibiotice...ect, mai performante si uite asa cel mai puternic invinge.
Da se creeaza vaccine si parintii isi duc copiii la vaccine regulat, normal sunt inoculati virusi morti si corpul nostru invata sa fabrice "armele" necesare impotriva acelei boli. Dar sa luam in calcul noile boli care apar. Ele sunt periculoase si nu putem face abstractie de faptul ca pe zi ce trece apar alti virusi mai puternici si mai rezistenti la antidoturile existente momentan.

http://translate.google.ro/translate?prev=hp&hl=ro&js=n&u=http%3A%2F%2Fwww.organicconsumers.org%2FToxic%2Fanimalfeed.cfm&sl=en&tl=ro

este o pagina tradusa automat

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Observ ca nu pot pune linkul cu traducerea automata in romaneste si am sa pun linkul in engleza:
http://www.organicconsumers.org/Toxic/animalfeed.cfm

Daca aveti rabdare sa citit tot veti onluziona ca administrarea antibioticelor si a altor medicamente animalelor pe care noi le consumam nu ramane fara urmari.

Iar partea cealalta cu...ne vaccinam copiii...este foarte discutabila. Da mi-l vaccinez pt. hepaptita, pojare...varicele etc. Dar daca "se infiinteaza" vre-o mizerie de virus nou si prapadit toate vaccinele lui fiu-miu sunt vax albina...so

Asa creste mare puiul

Mergi la inceput

este un clip publicitar postat acum 3 luni. habar nu am ce limba vorbesc

dar sa fim totusi rezonabili:

Asa creste mare puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada
Un indiciu ca virusul a sarit citeva trepte pe calea evolutiei poate fi dat de faptul ca afecteaza numai adultii.

nu e adevarat. in mexico a afectat doar adultii, dar in USA si copiii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui dodo

Spunea cineva ca virusul porcin are efect mai mult pe grupa de virsta 20-40 ani-normal, zic eu, aceia sint cei ma plimbareti, restul sint ori prea mici, ori au grija de nepotii lasati in grija lor de copii aflati in plimbari
Eu sint convinsa ca un regim de viata echilibrat, fara vaccinari exagerate dar nici fara nici o vaccinare, multa miscare (mai ales in aer liber), o dieta echilibrata si o igiena constanta (dar nu exagerata) sint armele la indemina noastra pe care e bine sa le folosim.

Dodo deocamdata virusul e "usor" ceea ce-l face predispus la mutatii (neomorand gazda se poate transmite la mai multi si deci creste probabilitatea de mutatie evolutiva prin adaptarea la gazda).
Este straniu ca nu face ravagii mai ales la persoanele cu fond slab:bolnavi, batrani copiii.
Pe ce-i sanatosi de 20-40 nu-i de mirare ca-i ataca asa. Sa fii sanatos in contact cu un virus la care nu ai nici o imunitate naturala inseamna ca organismul primeste semnalul de a lupta cu toate fortele. Si a dat Ramona un link ignorat catre cum se poate bloca totul cand raspunsul organismului e prea puternic. E o teorie care ar explica numarul mare de tineri sanatosi morti.
Si da se-ntampla si-n afara virusilor la respingerea transplantelor.
Sunt niste categorii de celule din grupul limfocitelor care sunt precum albinele atacate. Lupta pana mor si murind emit cerere chimica de adus si alti soldati pe campul de lupta. Si cererea asta de obicei e reglata de un for superior care spune daca logistic pot fi transportati atatia soldati pe campul de bataie fara a se scufunda navele si rupe podurile de prea multa aglomeratie. E daca logistica nu mere bine se cam blocheaza caile respiratorii.

Dar asta explica numarul mai mare de bolnavi gravi si in puterea varstei in cazul tulpinilor noi de influenza in raport cu cel pentru tulpinile vechi. Nu explica de ce deocamdata cu mici exceptii ei sunt categoria principala.

De ce influenza se modifica asa. Pai exista virusuri DNA si RNA. Primele au un genom mai stabil si celalte mult mai putin stabil. Influenza este RNA si e pasibil sa sufere mutatii si sa se recombine. Daca doua tipuri de influenza afecteaza aceeasi persoana mixarea si recombinare genetica a virusului e posibila.

Si legat de cine intreba ce si cum de tulpinile virale virulente mai vechi. Scopul unui virus este ca si al altor "specii" este raspandirea si cum se comporta cu oamenii depinde de cat de esentiali ii suntem noi in acest scop al lui. Exista mai multe teorii. Cea cu care ne culcam pe o ureche este cea a "da mie - na tie" (i.e. agentul patogen are nevoie de gazda ca sa se raspandeasca asa ca va evolua catre ceva care nu omoara gazda). Exista si altele insa:
"te faci frate cu dragul sa treci podul s=apoi incerci sa-l strangi de gat" (i.e. un agent gen bacteriile botulinica si tetanica o folosesc)
"dupa noi potopul" (darwinism pur si orb in care mutatiile benefice apar dupa ce o pletora de mutatii sunt scoase pe piata precum versiunile de Windows chiar daca-i in prag de moarte gazda ...precum stafilococul auriu si rezistenta la penicilina)

Mergi la inceput