pericol de epidemie mondiala?
Raspunsuri - Pagina 7
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Noe OMS http://www.who.int/csr/don/2009_04_29/en/index.html www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici- Drum bun, Emma! www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo |
Multumesc. Numarul e dublu fata de ieri sau alaltaieri, cind am vazut eu ultimele cifre. Ma refer la US.
Qamar spune:
Only 7 deaths
http://www.smh.com.au/world/only-7-swine-flu-deaths-not-152-says-who-20090429-aml1.html
ah, am citit recent -nu mai stiu unde, caut- ca simpla gripa a ucis anul trecut pana la 500.000 oameni in lume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici- Drum bun, Emma!
www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
andacos spune:
Pai atita timp cit se transmite ca o gripa obisnuita...acelasi masuri ca si la gripa!
De fapt nu cred ca ne putem feri!Indiferent de ce masuri luam!Sa speram doar ca nu se intimpla!
Dana
Qamar spune:
so, husbandul tocmai a vorbit putin cu sora lui, care lucreaza la OMS
de ce sunt ei ingrijorati: se ia foarte repde de la om la om
sunt afectate persoane care in mod normal sunt cele mai sanatoase (20-40 de ani)
e aproape sigur ca spre weekend vor declansa faza 5
precautii: ca la o gripa obisnuita, spalat pe maini, chestii de igiena, evitat locurile f aglomerate,calatoriile in zonele afectate, desi pozitia oficiala OMS nu recomanda 100% evitarea deplasarii
cazurile din Mexic se pare ca sunt mai virulente decat cele din SUA
iar in SUA este aproape o boala endemica (la fel cum e la noi hepatita A, daca nu ma insel--zise Noe)
a mai fost o epidemie in State prin '70 fara (prea multi?) morti
ce nu stie lumea probabil si din cauza asta se panicheaza, este ca si o gripa obisnuita poate da complicatii grave
si ca trebuie doar mai multa atentie ca de obicei, insa nu e cazul de panica
---sper sa va fie de folos cat de cat informatiile
sanatate multa!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici- Drum bun, Emma!
Qamar spune:
more: NU se ia din carnea de porc, se ia pe cale aeriana de la animal bolnav sau de la om, ----banuiesc ca era deja informatia pe-aici insa nu am apucat sa citesc tot subiectul
caro spune:
mda... acum 2 zile CNN avea pe ticker: 6 morti in Canada si 1 in Spania din motiv de gripa porcina. Adevarul era altul: 6 cazuri confirmate de infectie cu gripa porcina in Canada si 1 caz confirmat de infectie in Spania. What gives?
andacos spune:
citat din mesajul lui Noe more: NU se ia din carnea de porc, se ia pe cale aeriana de la animal bolnav sau de la om, ----banuiesc ca era deja informatia pe-aici insa nu am apucat sa citesc tot subiectul www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici- Drum bun, Emma! www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo |
Ai dreptate ,informatzia asta am pus-o la un alt subiect!
Carnea de porc preparata la 70° poate fi consumata fara probleme!
Dana
Andrada spune:
De fapt porcul e mai safe de mincat decit sa iesi pe strada, dat fiind ca nici un porc pina acum nu a fost gasit infectat cu virusul respectiv.
Un indiciu ca virusul a sarit citeva trepte pe calea evolutiei poate fi dat de faptul ca afecteaza numai adultii. Copiii si batrinii au sistem imunitar mai redus, cu o reactie la virus proportionala.
Adultii in schimb au reactie violenta si in cele din urma nu virusul respectiv ci reactia sistemului imunitar la infectie e cea care da de furca,
A
Ramona J spune:
Scuze pentru linkul in engleza. Uite cam ce se intimpla, de ce mor oamenii tineri:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_storm
Adela99 spune:
citat din mesajul lui Andrada nici un porc pina acum nu a fost gasit infectat cu virusul respectiv. |
si de ce-i zice gripa porcina?