pericol de epidemie mondiala?
Raspunsuri - Pagina 10
carolinah spune:
Astazi a venit un prieten din Mexic...cu avionul, via Paris. Nimeni nu l-a intrebat nimic la granita... Nu stie inca daca are sau nu are, maine merge la dr, care probabil ca il va trimite la Matei Bals.
Ceea ce voiam sa spun de fapt este ca nu ma mir ca se raspandeste, din moment ce la granita (in cazul de fata Otopeni) nu face nimeni nimic!!!
blue_hat spune:
Carolinah,
Nu e neaparata nevoie ca orice persoana care a fost in Mexic sa fie infectata cu virusul asta. Ar fi dramatica situatia asa.
Oricum, pentru siguranta lui si a celor din jur, este bine sa mearga la dr si sa ii faca o analiza. Daca ar avea gripa, in 2-3 zile s-ar manifesta oricum.
Totusi, apropo de intrebat la granita, ma mir ca nu se instaureaza niste masuri. In sensul ca, la o faza 5, ar trebui instituite niste masuri prepandemice. Orice tara are sau ar trebui sa aiba un plan de actiune, pe fiecare faza a unei pandemii (din fericire, Romania are un asemenea plan, nu stiu insa care este momentul in care se declanseaza/pune in aplicare).
Chiar daca in prezent nu trebuie sa ne insterizam, totusi trebuie sa incepem sa aplicam niste masuri preventive, care nu ne scapa neaparat pe toti de o infectie, dar unii dintre noi poate ca au o sansa. Ca un fel de antrenament pentru o adevarata pandemie.
Ce o sa fac eu:
- in primul rand daca am vreun semn de gripa, ma duc la dr. si apoi vin acasa (cu masina personala!; daca nu poate sa vina sa ia nimeni, am grija sa ii feresc pe ceilalti din mij de transport). Nu ma duc in colectivitate, nu ma duc la munca. Statistica zice ca o persoana bolnava poate transmite virusul la inca 2-3, daca se indeplinesc toate conditiile transmiterii. Asta e aplicabila la o perioada asa tulbure ca acum, dar chiar si la o gripa banala tot ar fi bine sa ii ferim si pe ceilalti.
- daca copilul e bolnav, il tin acasa, nu la scoala, gradi, in parc cu alti copii. Daca il scot la plimbare, il scot in zone in care nu e o aglomeratie de copilasi.
- stranut, tusesc, batistuta la gura, nu mana, ca apoi o pun pe alte cele si vine cineva dupa mine si pune mana unde am pus eu plina de germeni
- cu riscul de a fi catalogata nesimtita, ma feresc de cei gripati. Nu imi place sa zic "ei, nu mi se va intampla tocmai mie".
- spalat temeinic pe maini.
Tudorana spune:
Am auzit la stiri ca s-au retras toate medicamentele antivirale din farmaciile din Romania si s-au stocat in spitale. Ma gandesc ca, pe langa regulile de igiena, am putea sa ajutam imunitatea organismului sa faca fata mai usor unor eventuale infectii respiratorii. Noi avem mare incredere in Broncho Vaxom, atat pentru copii cat si pentru adulti, pentru ca stimuleaza imunitatea specifica si pe cea nespecifica.
Multa sanatae tuturor!
spic de grau spune:
Si aici se pare ca Tamiflu incepe sa fie stocat, ca sa fie siguri ca au in caz de nevoie. Nu vor sa il dea ca profilactic, ca cica nu ar mai fi in caz de nevoie.
Pilotii de pe AirFrance ar fi refuzat sa decoleze spre Mexic.
O fetita venita din Mexic, a lesinat la scoala, in Paris. Parintii celorlalti copii au fst chemati la scoala sa isi ia copii.
Aici, daca vezi ca ai febra, nu ai voie sa mergi la spital, suni la SAMU, care te duc la spital. Ei spun ca daca cineva infectat s-ar duce singur la spital, risca sa imbolnaveasca si pe altii.
La nivel 6 se vor inchide scolile, transporturile se vor suspenda,vamile se inchid.. toata lumea va sta acasa..
Andrada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tudorana Am auzit la stiri ca s-au retras toate medicamentele antivirale din farmaciile din Romania si s-au stocat in spitale. Ma gandesc ca, pe langa regulile de igiena, am putea sa ajutam imunitatea organismului sa faca fata mai usor unor eventuale infectii respiratorii. Noi avem mare incredere in Broncho Vaxom, atat pentru copii cat si pentru adulti, pentru ca stimuleaza imunitatea specifica si pe cea nespecifica. Multa sanatae tuturor! |
Broncho Vaxomul ar ajuta la gripa H1N1 cam cum ajuta benzina sa stingi tigarea.
blue_hat spune:
La faza 5, oricum ar trebui sa fie oarecare restrictii de circulatie. La mine la serviciu s-au facut recomadari sa se evite deplasarile in strainatate, pe cat posibil.
Apropo de preventia cu Tamiflu, ca si cu Relenza, de altfel, in mom de fata e apa de ploaie daca nu ai avut contact cu vreun potential bolnav. Intr-adevar, la ambele antivirale se specifica ca se recomanda pentru tratament (dupa debutul initial al bolii) si preventie (imediat dupa contactul cu un bolnav). In caz de pandemie insa, la ambele se specifica ca se pot da preventiv pe o perioada mai mare de timp (caci la o pandemie riscul de a veni in contact cu bolnavi care poate ca inca nu au manifestat boala, este mult mai mare).
amie spune:
am vazut ca s-au luat masuri si la noi la punctele de vama si pe aeroporturi, au si medici pt consultatii.
ar trebui sa ne comportam ca intr-un sezon in care gripa este f probabil sa o contactam.
- masuri de igiena
- alimentatie diversificata, fructe si legume multe
- odihna
- evitarea colectivitatilor
- tratamente care cresc imunitatea generala a organismului (Tudorana, sa stii ca ai dreptate, noi oricum suntem in cura de primavara cu bronchovaxom)
sa auzim de bine!
Tanta-Lucica spune:
dupa criza financiara asta ne mai lipsea
destul ca suntem saraci si lipsa banilor va aduce numai probleme exemplu foamete inbolnaviri ca nu mai are lumea bani de medicamenta
dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine peste toate
Llaura spune:
Actually...poti sa stingi tigara cu benzina, totu' e sa n-ai nici un fel de vapori prin preajma, doar lichid