Criza barbatului de 40 de ani... sau altceva?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

off topic: ati simtit cutremurul? o fi vreun semn


Da. L-am simtit. A fost unul usurel. Sper sa nu vina altul mai puternic.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

lisa, nu lasa copiii la mama lui, treaba cu dus copiii la munte in vacanta de vara o facem de 3 ani incoace, deci nu e special pt situatia de acum. cu ei stau soacra-mea si bona si am stat si eu anul trecut, gravida, dupa ce mi-am luat concediu. cind lucram, acum 2 ani, mergeam la ei cam la 3 zile, impreuna sau separat, cum ne permitea timpul si in fiecare week end. deci, nu e nou aranjamentul. pe de alta parte, nu cred ca am scris ca ideea a pornit cumva de la mine, fiindca obosisem psihic de atita discutat si despicat firul in patru, fara concluzii. si atunci i-am zis ca poate sa-si ia timp de gindire cit nu sunt copiii aici si sa se hotarasca ce vrea. cealalta varianta era sa-i spun direct sa plece, fiindca nu mai puteam sa duc, dar n-am vrut sa ma reped in decizii, sa afectez copiii si noi sa ne adunam dupa aia si ei sa nu mai inteleaga nimic. repet, nu e o decizie luata. e doar la nivel de discutie.
ufff, s-ar putea sa ma condamnati pt asta ca i-am dat ideea si acum ma supar, dar n-aveti habar cum e si nici nu va doresc sa aflati s-o tot tii 7 luni de zile in discutii.. care, intre timp, mai si nasti si alaptezi si faci lectii de clasa a treia si mincare si rufe..... vine un moment cind zici, hai frate, sa se aleaga cumva...
pauza de baie la copil si revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ah, in conditiile astea, revin la ideea initiala: fugi si tu in lume cu o amica!

n-are ce sa-ti strice. in plus sint unii barbati care cind dau de bine nu le e bine, nu stiu cum sa spun - vor adrenalina. poate o fi tipul ala de om.

eu asa as propune: fara separarea de 2 luni, doar cite o excursie fiecare fara celalalt.
si daca vrea sa plece, s-o faca de tot.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

ilia,

Tu ai venit cu ideea, dar tartoru' nemultumit si pus pe hartza, este el.

Daca are pe altcineva, desi tu bagi mana in foc ca nu, solutia nu e sa-i dai cale libera celeilalte. Nu la modul asta. Ii acorzi doua luni ragaz pt a se hotara daca sa fie cu tine sau nu !!!

Eu cand mi-am dat seama de ce barbatul meu era vesnic nemultumit si pus pe cearta, i-am facut bagajele si i le-am pus la usa apartamentului. Avea omu' o amanta de luni intregi !!!
L-am trimis la aia cu tam-tam. Nu a plecat. Relatia cu individa a incetat.

Ai nevoie de multa energie si determinare in actiuni pt a " pune cu botu pe labe " un asemenea exemplar de sot.

Succes.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

lisa, nu bag mina in foc pt el, doar ca nu pare verosimil. nu gasesc semne si, crede-ma, sunt foarte atenta. adica, donsoara care dadea lesinata sms-uri in creier de noapte sa se fi linistit brusc - si asta din decembrie incoace, adica 4 luni - si sa accepte ca asta are nevasta si copii si n-are voie sa dea semne dupa ora 17 si nici in week end? deloc? ca programul lui il stiu, e oarecum controlabil, seara nu iese, nu iese cu "baietii" cum fac alti barbati, in we e acasa, telefonul lui la discretia mea si nu e nimic suspect in el, deci... nu stiu, ar trebui sa fie una lipsita de personalitate, iar asta nu i-ar placea lui. sau nu stiu, poate fi vreo mita blinda, care a acceptat toate conditiile astea, pe termen nedeterminat? si eu incerc sa ma fraieresc singura.. nu stiu, n-am fost amanta, da' ma gindesc ca taci o zi, doua, o luna, da' tot te apuca la un moment dat, cind stii ca ala e cu nevasta in pat noapte de noapte si tu primesti ce? 10 zile, poate, peste 2 luni? imi suna cam a telenovela proasta, asa...
buli, si tu ai dreptate, cred ca i-am dat prea putina adrenalina omului astuia si prea multa liniste si rasfat. aici pot sa intorc foaia, nu-i bai. da' cum zisei... sa plec abia peste vreo luna pot, pina atunci, canci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

ilia,

Daca esti ferm convinsa ca nu este o alta la mijloc, ar putea fi o depresie. Si oricat l-ai intelege tu, nu-l poti ajuta pana nu pricepe el singur de ce se simte astfel.

Cand incepe terapia ?




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

cam in 2 sapt.

3, nu stiu exact, ca depinde de programul terapeutului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Atunci, nu ai nici-un motiv sa-l lasi sa plece pe te miri unde, 2 luni.

Sa urmeze terapia, intorcandu-se zi de zi acasa alaturi de tine si copii.

Daca este necesar sa i te alaturi la terapie, il poti insoti.

Cum ti-am mai scris : intr-o casnicie problemele se rezolva impreuna, nu separat.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu nu sunt de acord cu ideea "crizei barbatului" pe la diverse varste. In primul rand, criza asta s-ar manifesta in plan sexual, cand pe barbat l-ar apuca criza de timp pana la "ai unde, ai cu cine, dar n-ai cu ce". Altii spun ca barbatii nu-si mai vad nevestele, se uita doar la tinere...nimic neobisnuit, in afara de pubertate, cand baietii se uita cu jind la "purisane" de 30 de ani, orice barbat prefera junele, doar ca la batranete le considera chiar trofee.

ilia, un barbat la 40 de ani este matur. Din ceea ce scrii tu despre sotul tau (putem sa-i spunem asa), adica firme, copii...etc, chiar cred ca este. Asemenea derapaj la varsta asta este, cred eu, nepermis.
Dar, pentru ca incerc o explicatie, ma pun in situatia lui. Si vad, deopotriva posibile doua situatii: este abil si-si pregateste o iesire din scena intr-un mod in care, iata, deocamdata nici nu-l intelegi, dar sa-l banuiesti (si ceva-ceva semne ai avut), sau inocenta de pe lume s-a intruchipat in dansul si, ca in crestinism, crede si nu cerceta. Da, e posibil sa-si fi pierdut busola, pentru ca suntem oameni, nu masini, si inca nu s-a putut trece de stadiul sorecimii in cercetarea mecanismului formarii gandurilor...de aici nevoia de ajutor medical. Care poate fi, insa, valabil si pentru punctul 1. Ah, ce strategie buna ar fi...
Te-am lamurit? Posibil nu.
Dar, pot sa-ti spun ce cred eu ca ar trebui sa faci: meriti (tu, nu el...bine, poate si el...) o sansa. Daca asta inseamna ca trebuie sa se plimbe prin Europa, asta e (MIE NU IMI SUNA BINE). Lasa-l sa se lamureasca, ce ai altceva de facut mai bun? Un sut in fund poti oricand sa-l executi, nu conteaza momentul. Nu-ti fixa un timp, fii generoasa. Tu ai timp, el e in criza, lasa-l sa mute primul. Nu reactiona, incearca sa-l surprinzi cu lipsa ta reactie. Orice intentioneaza, va fi cu garda jos mai repede.

Am evitat special sa citesc ce au raspuns ceilalti, ca sa scriu ce-mi vine mie in minte.
O fi bine, n-o fi...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

rufus, uf, mersi, de cind te asteptam! ca te-am tot citit pe la alte topicuri.. plecatu' prin europa nu ma deranjeaza, el a mai avut plecari de unul singur pt diverse hobbyuri, asta e si acum. si pina acum n-aveam nicio criza si nicio suspiciune, deci nu e noua treaba, ca sa-mi para suspect. iar celelalte plecari s-au verificat ulterior, fara sa caut, pur si simplu am vb cu prietenii respectivi - ca ne erau apropiati - si am schimbat impresii despre cum le-a fost, deci.. inocenta, just for fun. plus ca asta chiar e o dorinta mai veche de-a lui, o stiam. criza in plan sexual n-avem, la din contra, daca imi permiti
treaba cu abilitatea.. hm.. nu e genul de sfios, daca are ceva de zis, ti-o zice, nene, de te doare, deci... nu cred ca e vreo strategie sa-mi menajeze sentimentele, ca nu asa actioneaza el. el e verde in fata, my way or the highway.

Mergi la inceput