Criza barbatului de 40 de ani... sau altceva?

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

stai ca nu ma refeream la asta, io chiar cred ca tu poti oricind gasi pe cineva asa cum vrei, numai ca eu cred ca inca nu esti pregatita pentru asta, iar pe de alta parte, de reactia lui sunt 100% sigura, adica daca tu ai avea pe cineva sau numai ai da impresia asta el s-ar replia urgent si ar incerca sa te recistige, numai ca ar fi ceva fortat (adica vine dintr-o constringere, si nu dintr-o convingere indelung probata).


34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

dov, da, citeste primul post, am scris acolo. din pacate, eu sunt din aia care zice sa nu-ti inseli nevasta gravida. mai ales cind ti-a mai dat un copil pt care a luptat luni in sir, mai ales cind tu ai insistat cu cerul si pamintul pt al doilea. de aia nici nu mi-a venit sa cred cind mi-am at seama, nu puteam sa cred ca o asemenea mojicie mi se intimpla mie.



Aici eu cred ca gresesti. Tu ai facut copii, tu ai luat decizia sa-i faci, si el nu e obligat sa nici sa te iubeasca nici sa nu te insele gravida fiind, atat timp cat isi asuma datoriile de tata.NIMENI nu e obligat sa ne iubeasca vesnic si nu are nici o vina atat timp cat nu ai ce sa-i reprosezi ca tata.

Si cred ca ai mai gresit luandu-i atat de mult apaprarea si cautandu-i scuze mereu si mereu si incercand sa faci tu, MEREU, cate ceva pt a repara ruptura.(iartam-ma daca te-am jignit cumva cu aceste randuri).Pai sa-ti spun eu ,si am mai spus la un topic asta, unii de prea mult bine incep sa duca dorul fluturasilor in stomac si sa umble creanga.Omul cauta in permanenta mai mult si mai mult. daca nu era asa, umanitatea nu era la stadiul asta.Omul tau a avut acasa absolut tot ce i-a trebuit,tu ai spus-o( gospodina buna, mama buna, confort sentimental), fara sa miste un desti. in timp, incepi sa crezi ca ti se cuvine (mai ales ca nu ai depus eforturi) de la sine tot ce ai si normal, cu burta plina,odihnit, cu nevasta care creste copii, cu confort sentimental , cu timp berechet la dispozitie esti numai bun sa cauti "dragostea".

mai ales partea cu oboseala...mai,la mine sambata cam e ziua mea de odihna. barbatu se ocupa cam de tot. eu plimb copilul si, dupa somnul regulamentar de pranz, dupa ce mami ne ia copilul, dupa ce barbatu ma scoate la terasa....maaaah, seara numai sex si inimioare am in fata ochilor!!!!


Si mai vad la tine(si iar imi cer iertare ca sigur o sa te superi) atitudinea aia ,nociva dupa mine, conform careia, daca dai in relatie una alta(copil, confort sentimental,etc) respectivul tre' sa raspunda cu aceeasi moneda sau macar sa fie recunoscator. cand pornesti asa in relatie si mai ales cand faci eforturi sa dai si iar sa dai in ideea ca vei primi,sigur se sfarseste prost .


Spui ca nu vrei sa sti ce ar face unul, altul in atare situatii. degeaba, ca eu tot iti spun ce as face eu :). L-as trimite la plimbare ,mai ales ca ai o oaresice confirmare ca e o alta. la cum il descri, va pleca, chiar si din casa lui, pentru a va lasa pe voi acolo.cred ca asta ii trebuie momentan.


Si mai cred ca se va intoarce acasa. Eu am spus intr-un post anterior ca ceva s-au cineva l-a trezit pe om din letargie. vad ca se (cam) confirma. si sti de ce zic eu ca e nervos omul? pentru ca nu poate, si ar vrea sa simta langa tine ce-a gasit la aia noua. de aia iti reproseaza ca nu-l intelegi, ca nu esti aventuroasa, de aia e cand asa, cand asa. prostul nu realizeaza ca dupa n-spe ani nu mai e adrenalina in cuplu,e cu totul altceva, mult mai frumos,dar linistit, ori neamul scorpionesc tanjeste dupa adrenalina,dupa lupta de orice fel si dupa viata pe muchie de cutit ,dupa framantari si goluri prin stomac,de orice fel.daca prostul va pricepe ca te iubeste profund pe tine , si ca poate simti si alaturi de tine fluturi in stomac si aventura bine,daca nu, DU-CA-SE.daca vrea sa darame zidul dintre voi, pe care el l-a ridicat,bine,daca nu, iar DU-CA-SE. dar asta trebuie s-o faca singur, e lupta lui, cu terapeutii lui cu tot,nu-l mai ajuta,nu-i mai pune covor rosu inainte pe care el doar sa binevoiasca sa calce,el,printul, lasa-l sa se descurce singur.sunt convinsa ca fiecar efort al tau,fiecare mail al tau in care ii explici prin cate ati trecut impreuna va va face rau. se va simti si mai obligat ,si mai nervos ca nu poate trai langa tine ce vrea el (ajutat acum de alta) sa traiasca.

se va simti si mai vinovat ca nu poate raspunde cu aceeasi moneda,se va inchide si mai mult in sine si va mai pune o caramida la zid.

explica-i daca vrei si daca tu consideri folositor ,lucrurile astea si apoi fa-i bagajele si zi-i ca-l primesti inapoi doar daca se va decide 100 ca-i cu tine si cu familia.

te-am pupat si sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

nu e chiar on topic dar de ce neamul scorpionesc tanjeste dupa adrenalina? nu cred ca asta are legatura cu zodia. daca ar avea legatura doar cu zodia atunci s-ar sti clar nu ma marit-insor cu scorpioni ca au nevoie de adrenalina si schimbare. oare nu toti ne dorim intr-o relatie sa simtit fluturasii aia de la inceput? dar mai departe dupa ce dispare adrenalia, fluturasii, noutatea...fiecare alege cum vrea sa isi duca casnicia, nu cred ca tine de zodie neaparat ci de liberul arbitru si multe altele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:

mihaelka, eu i-as spune sa-si faca bagajele si sa plece la maica-sa, dar tb sa vrea si el. asa ca, tot ce pot sa-i spun e ca, din partea mea, e liber sa faca ce vrea de acum incolo.


Nu, nuuuu.nu te mai raporta la el. trebuie sa accepte sa faca si dansul compromisuri, nu trebuie sa faci tu mereu ceva care sa-i pice bine printisorului.ori tu faci in continuare acelasi lucru pe care l-ai facut dintotdeauna. il lasi pe el sa faca "ce vrea de acum incolo" sa decida el cum ii e lui mai bine.

daca e asa cum il descri, va accepta decizia ta de a sta separat o periada, pana se lamureste singur ce vrea si ce simte.poate ca va fi prima data in relatia de cuplu cand va face ceva de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

da irina, ai dreptate. de fapt tine mai mult de temperamentul fiecaruia, de firea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

aoleu, stati s-o iau pe rind! va multumesc, in primul rind, tuturor.
hellen, am trecut peste prea multe deja si nu vad ca ar fi inteles ceva. poate ca-i tb reversul: treaba cu bagajele si bagat undeva. adica, sa trec peste a doua dezamagire in curs de 6 luni? de ce? ca-l iubesc? il iubesc, dar asta nu inseamna sa ma las calcata in picioare la nesfirsit.
agnes, si eu sunt convinsa ca l-ar apuca elozia, daca ar stii ca e altcineva pe linga mine. dar nu stiu daca n-ar fi doar orgoliu..
flaviutza, cred ca nu m-am exprimat cum trebuie. n-am spus ca tb sa ma iubeasca vesnic fiindca i-am facut copii. daaar... sa ma respecte, da! asa ca atunci cind i-a flutrat o fusta prin fata sa fi venit sa spuna. citeste postul mihaelkei de mai sus, asa cred eu ca ar tb sa faca un barbat de caracter. oricum doare sa intelegi ca barbatul tau nu te mai iubeste, dar macar as fi apreciat onestitatea. asa.. m-a calcat in picioare! asta nu pot sa iert. eu i-am spus si-n mailul de ieri ca, daca el crede ca fericirea lui e in alta parte - tot bateam saua sa priceapa iapa! - ma dau la o parte, fara reprosuri. nica.. vino, frate si asuma-ti: nu te mai iubesc. plec! punct si de la capat, de ce-ti bati joc de mine? iar cind am sps ca tb sa vrea si el sa plece nu m-am gindit la ce-i convine lui, ci la faptul ca poate sa spuna: unde sa plec, e casa mea. pleaca tu daca vrei. de aia n-as formula-o asa, aratindu-i usa, ci doar ma gindeam sa-i comunic ca eu nu mai exist in viata lui, ca femeie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

offf... exercitiul de imaginatie cu casa goala fara el l-am facut, dar... una e sa nu fie 3-5 ore si sa imi imaginez si alta e sa stiu ca nu mai vine deloc acasa si e cu alta femeie. adauga la asta intrebarile fara sfirsit ale copiilor: unde e tata? cind vine tata? de ce nu vine? va fi o presiune enorma pe mine. si vor fi momente cind o sa cad rau. stiu asta deja! de azi dimineata mi-a dat 3 telefoane sa-mi spuna ce a facut, cum a facut, ce incintat era de abilitatile lui.. de ce mie? de ce n-o suna pe aia?
cred ca sunt prea incarcata azi, mai bine evit o discutie si mai astept citeva zile.
nu mai vreau sa fiu zina lui buna, vreau sa fiu buna cu mine!


flaviutza, cred ca ai dreptate ca se simte vinovat si se va inchide si mai mult. acum mi-am amintit ca discutia despre custodie a pornit dintr-o replica a mea. el imi spunea ca nu fac echipa cu el si atunci eu i-am spus sa nu-mi vb el mie de echipa, ca nu stie ce e aia. si a explodat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
si nu am nevoie de ragaz ca sa sufar, nu mai vreau sa sufar si sa pling. sunt asa frumoasa cind zimbesc.. cineva o sa vada!


Ai nevoie de un spatiu personal in care sa urli, sa te dai cu capul de pereti si sa-ti smulgi parul din cap in voie, fara sa fii nevoita sa joci teatru si sa te ascunzi.

Spui in alta parte ca nu crezi ca va fi coada de pretendenti la usa ta. Cred ca e prea devreme sa te gandesti la asta. Pana nu va trece perioada de 'doliu' va fi prea devreme. Cat despre coada respectiva, eu cunosc o lingvista la Paris, care are 3 copii facuti cu 3 barbati diferiti si de care se roaga fo 2 sa-i ia (altii decat tatii respectivi:)). Nu pot sa spun decat 'A dracului m.u.i.e.r.e!'

Zici ca trebuie sa plecati la mare. Oare n-ar fi bine sa pleci numai tu cu pruncutii?

Edit: am tot vrut sa-i spun lui Agnes cat de tare m-a impresionat povestea ei. Agnes, sa te tina Al de Sus sanatoasa si sa-ti dea un prunc plin de viata!

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

eu cred ca sunt situatii cand "cui pe cui se scoate", si asta e una din situatii.

si mereu m-am condus dupa principiul "taie raul de la radacina" . as icerca sa nu-l mai vad deloc, uiatrea vine mai repede...chiar si cand ar veni sa-si vada copiii n-as iesi eu, etc. intelegi tu, solutii se gasesc.

la cum zici ca arati, la cum gandesti, si la cine esti...nu mi-as face griji nici cat o ceapa degerata...

auzi? mama ta e profa de romana? ca brusc m-a palit un gand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ba eu cred ca e obligat sa n-o insele pe cea cu care traieste si care ii daruieste copii. Cum sa nu fie. Asa se si zice. Un barbat cu nevasta si copii e un barbat cu obligatii.

Mergi la inceput