Sezatoarea canadiana (141)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, tocmai am aflat ca nu putem lipsi de la dans duminica, deci noi ajungem, dar mai tirziu. Poate imi mai dati un numar de telefon mobil sa va sun ca sa vad daca mai sinteti...

Mikiion, stai asa, ca nu e inca la gradinita. Inca nu stiu cum va reactiona cind ma va vedea ca plec si va intelege ca el va ramine acolo. Dar mai avem ceva timp pina atunci... Da, inteleg ce spui, asa a fost la Agata, ea a plins cel mai mult cind am lasat-o, desi am facut integrarea treptat si a fost si este cea mai sociabila dintre copiii mei...

Din pacate, noi iar ne-am certat in seara asta, adica eu si cu Agata, tot de la raspuns urit la o rugaminte de-a mea. Nu-mi place deloc ce se intimpla intre noi doua, in plus stiu sigur ca vina e a mea, ea e copilul, eu sint mama... Of, Ina, tare mult mi-ar placea sa-ti deschizi odata scoala aia de reeducare si sa mi-o dai gata invatata si educata... Glumesc, dar citeodata tare greu imi este sa-i fac fata... si rac, astia nu sint chiar atit de caposi. Atunci ce ma fac cu taurita si cu sagetatorul, hai? Baremi la varsator m-am convins ca irecuperabil!

Donia, la mine te astepti sa fiu asa cum sint, da' tu parea mai adunata asa...

Oana, ce-mi place de tine, ti-am mai spus eu. Imi place mult cu ai procedat cu multe lucruri din viata voastra, de la copil pina la concedii. Dar nici la tine nu ma asteptam sa nu fii ordonata, ca mie imi pare tare la locul tau cu orice... Ei, da, uite asta va fi si solutia la mine, cineva care sa faca ordine si sa ne invete si pe noi macar sa o pastram cit de cit, fara sa ne stresam unii pe altii. Va spuneam eu de prietena mea, ca e o ordonata cum rar am mai intilnit, fara sa fie maniaca, adica o face in mod natural. Ea face ordine asa cum maninca sau face baie sau doarme... e o nevoie fiziologica, nu poate trai altfel.

Ah, si sa stii ca si mama mea facea cu noi asa, cind nu mai putea ne scotea tot in mijlocul casei si pina nu aranjam totul la loc nu ne lasa sa facem altceva. Si!?!

Eu am patit o chestie foarte ciudata. De dimineata m-a luat o durere de genunchi (va spuneam eu ca am probleme la un genunchi, dar de cind m-au tratat cei de la Juif, nu m-a mai durut decit foarte rar). Dar peste zi s-a umflat acolo unde ma doare si durerea a devenit acuta, am venit schiopatind de la gradinita. Iar in seara asta m-a durut atit de rau incit nu mai puteam pune piciorul in pamint. Asa ca, daca nu apar duminica, sa stiti ca s-a agravat genunchiul... pentru ca daca si miine ma doare la fel, trebuie sa ma duc undeva, e o durere destul de greu de suportat. Octav s-a uitat in seara asta la noi, apoi la el, ca si pe el il doare ba aia, ba aialalta, si a spus asa, cu mila: sintem niste epave! Nu mai stiu cine spunea, Ana cred, ca dupa 40 de ani s-a dus organismul la vale... asa simtim si noi. Dar eu le diversific, ca sa nu ma plictisesc, acum doua luni migrene groaznice, luna trecuta bube, acum genunchiul...

Simi, petrecere frumoasa, va iesi bine, sint sigura de asta. La multi ani inca o data domnisoarei!

Gata, ca mi se inchid ochii, noapte buna!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Simi, LMA pt fetita ta...numai 8 ani a implinit ? Nu stiu de ce, dar dupa cum povesteai despre ea, credeam ca e mai mare...ca frumoasa si cuminte stiu ca este !

Try, LMA tie si sotului tau, ce fain e ca aniversati impreuna ! Cred ca esti tare ocupata la job, daca nu mai ai timp pt DC...ai inceput sa lucrezi singura, nu ? Cum te descurci ?

Magdone, eu sunt o persoana moderat de sociabila, ca sa zic asa, dar la primul meu job serios am lucrat ;la o companie cu 25 de romani...asa ca-ti inchipui ca dupa aproape 4 ani, am multe cunostinte aici in zona noastra. Tare imi place cand ma intalnesc in magazine, ca aici , sa zici ca te-ntalnesti pe strada e mult spus, cu cunostinte, chiar si canadieni, imi da o senzatie de apartenenta, ma face sa cred ca am prins radacini intr-un loc.

Donia, eu am fost o mare dezordonata la viata mea si doar statul la facultate in camera de camin impartita cu alte 4 fete, m-a facut sa ma organizez. Asa ca acum cam am picat in cealalta latura, nu suport dezordinea...Iulian e si mai rau ca mine, daca are impresia ca un lucru sta cam mult intr-un loc si nu face parte din decor , il da la gunoi....
Eu de anul trecut am stabilit cu Ioana sa facem ordine impreuna, cam o data pe luna triem jucarii, hartii, haine si dam sau aruncam ce nu mai trebuie. Dupa o perioada am lasat-o sa-si faca singura si din cand in cand o mai ajut...daca vad ca e mare dezordinea, ii spun sa remedieze situatia, ii explic ca un cap de copil nu poate gandi intr-un loc dezordonat si incarcat de chestii inutile...
Cand vine de la scoala sau de afara isi pune hainele la loc in dulap, isi scoate lunch boxul din ghiozdan si corespondenta, e treaba ei sa faca ordine in basement la jucarii, ca doar e locul lor de joaca.
Oricum, e mult mai ordonata de cat eram eu la varsta ei....pe mine ma distreaza ca in fiecare zi David intra in camera ei si pana nu pleaca cu un mic suvenir, macar un pet-shop ceva, nu se lasa...

InaCanada, mie mama, cand aveam vreo 10-11 ani mi-a aruncat hainele pe balcon ( ei bine , o parte, cele care nu le pusesem la loc vreo 3 zile), noroc ca blocul avea o gradina interioara si n-avea cine sa mi le ia...dar nici asa nu m-am lecuit...ce-ai facut, ai ales excursia?

Mikiion, ma bucur ca vestile despre ganglion sunt bune.

OanaGabriela, multumesc de raspuns, dar inca nu dispun de finante...nu stiu daca am pomenit pe aici, dar sotul meu lucreaza din februarie doar 2 zile pe saptamana, daca lucreaza 3 e sarbatoare...acum am stabilit ca ne mai trebuie un frigider in basement si sa punem parchet in living.Sper ca atunci cand va incepe iar sa lucreze normal vom face un gest nebunesc si indiferent de situatia financiara, sa mergem o saptamana undeva. Pana atunci, visez la vacanta si la cottage-ul inchiriat in Port Franks.

Dana Podeanu, ma bucur enorm pt rezultatul primit ! Eu insa inca astept sa dai de baut, daaa???

Simonna, sa-ti fie de bine vacanta...

Nelia, ce baiat mare ai de acum, merge la gradi...itit vine sa crezi ?

Eu va salut pe we asta, se anunta 2 zile calduroase, poate si ploioasa, de abia astept sa ies undeva cu familia!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Va salut si eu!

Felicitari mamicilor care au nascut in ultimele saptamani!

S-auzim numai vesti bune la capitolul sanatate, atat pentru puiuti cat si pentru mamici!

Despre scoala: sa inteleg ca la scolile private din Montreal au programa cu un an inaintea celorlalti. Oare e cam cum era la noi in RO? Simpla curiozitate.

Mi-ar place ca fetita mea sa faca ceva mai mult decat se face la scoala, unde, ca mai toate mamicile, am impresia ca mai mult se joaca decat invata, chiar daca stiu ca invata jucandu-se. Incerc sa o atrag cu exercitii dragute, o mai pun sa citeasca in romaneste (ii spun ca nu se stie unde va alege sa traiasca cand va fi mare, poate ca vrea in Ro, ca tot ii place mult acolo. Intr-un an, era mica ~ 4 ani, pe cand sa ne intoarcem din RO, s-a apucat de-un plans ca ei ii place acolo si ca sa luam toate jucariile pe care le are ea in CA si sa ne mutam in RO (vorba aia, imi iau jucariile si plec acasa!)

Nelia sper ca nu m-ai uitat.

Biscu, multumesc!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

nasuc (ce nick dragalas) te rog sa ma scuzi ca ti-am ignorat mesajul, de fapt am citit cam rapid , aveam de gind sa-ti raspund, dar m-am luat cu altele... O sa vezi, dela o virsta incolo... se mai intimpla
Intrebai de copii de clasa a doua, ce fac la scoala, ti-au raspuns si fetele, sa-ti spun si eu cite ceva din experienta mea. Eu am avut baiatul la scoala publica tot timpul, apartineam de o scoala buna, eram multumiti, eram la inceputuri oricum, asa ca bani de privata n-aveam. Deci a stat la public. Si a fost bine. Fetita e la privata si vad diferenta. Nu pot sa spun daca fac materia de clasa a treia, ca nu-mi mai amintesc ce se face intr-a treia, dar au multe ore de matematica (5 ore / saptamina), franceza la fel (dublu), engleza multa (oral/ scris inca din clasa intii) si multe altele cum ar fi: science, biografie (unde invata despre oameni celebri ca: maica Tereza, Dalai Lama, Charlie Chaplin etc...), geografie, muzica, ma rog ce se face la scoala. La matematica a ajuns la inmultirea cu 8, au cite o tabla de invatat la doua saptamini, le da test la capatul celor doua saptamini cu toate tablele pina la ultima invatata. Fac probleme de logica, probleme unde trebuie sa adune sau sa scada numere mari (sute, zeci ,unitati), sau altele unde trebuie sa inmulteasca. La geometrie au facut formele (solide), masuratori 9sitemul metric si imperial, sa treaca de la unul la altul, pe rigla.
La franceza are cite o poezie de invatat pe saptamina, poezie la care ea trebuie sa faca un desen alaturi, cu ce a inteles ea din poezie. Conjugari face multe, a invatat grupa intii la present, viitor si acum fac passé composé. Plural/singular, acorduri ale adjectivului cu substantivul, de-astea.
Noi sintem multumiti in general, uneori gasesc ca au foarte mult de lucru acasa, am week-end-uri cind lucrez cu ea 3-4 ore si nu ciriie mititica, stie ca trebuiesc facute si n-are incotro! Au un sitem destul de dur, ii pedepsesc daca nu-si fac temele la timp, dar lasa, asa s-a calit otelul! Daca n-ar avea destule teme as zice, ca vaaai, nu face nimic la scoala. Asa ma vait ca au prea multe, cum o dai tot nu-i bine.

Sper sa-ti faci o idee, cit de cit, daca vrei poti sa ma suni, mai vorbim si facem un schimb de experienta, mi-ar place sa mai vorbesc cu alte mamici. Ca cu alea la scoala nu pot discuta, toate-s pline de dinsele, pretioase ce n-ai vazut. Sau sint eu mai ciudata, nu stiu!
Te pup si scrie-mi pe privat, daca vrei! Acum fug la umflat baloane, ca n-are rost sa fac curat inainte de petrecanie, o sa fac dupa ce trece taifunul!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Va trimit si eu ceea ce am primit de la un prieten care lucreaza la politie in Toronto:

YORK REGIONAL POLICE WARNING

> 5 District Criminal Investigations Bureau
> P (905) 881 - 1221 x7541
> F (905) 513 - 7280
>
> <mailto:993@yrp.ca> 993@yrp.ca
>
> F.Y.I. Please be very vigilant.
> This has been reported to be happening in Brampton , Mississauga
>
> Notify your Wives, Daughters...anyone close to you!
>
> Hello Everyone.....this has been passed to us by Paul Bevan of the Sexual
> Assault Unit. Please read . A man came over and offered his services as a
> painter to a female putting petrol in her car and left his card. She said
> no, but accepted his card out of kindness and got in the car. The man
then
> got into a car driven by another gentleman. As the lady left the service
> station, she saw the men following her out of the station at the same
time.
> Almost immediately, she started to feel dizzy and could not catch her
> breath. She tried to open the window and realized that the odor was on
her
> hand; the same hand which accepted the card from the gentleman at the
> service station. She then noticed the men were immediately behind her and
> she felt she needed to do something at that moment. She drove into the
first
> driveway and began to honk her horn repeatedly to ask for help. The men
> drove away but the lady still felt pretty bad for several minutes after
she
> could finally catch her breath. Apparently, there was a substance on the
> card that could have seriously injured her. This drug is called
'BURUNDANGA'
> and it is used by people who wish to incapacitate a victim in order to
steal
> from or take advantage of them. This drug is four times more dangerous
than
> the date rape drug and is transferable on simple cards. So take heed and
> make sure you don't accept cards at any given time alone or from
someone
on
> the streets. This applies to those making house calls and slipping you a
> card when they offer their services.
>
> PLEASE SEND THIS E-MAIL ALERT TO EVERY FEMALE YOU KNOW .
>
>
>
>


http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui Podeanu

Fetelor, m-au dat lacrimile la toate mesajele voastre. Va pup pe toate si va multumesc ca existati in viata mea.

Nu am reusit sa ma imbat aseara, nici in seara asta dar sigur o fac miine ca am si niste mici in plan care merg asa bine cu bere

Simonna, ce mi-ai lipsit..mesajele tale ma insenineaza instantaneu. De ce a-ti platit insurance (banuiesc ca travel,nu?) nu ai insurance de la servici?



Born to shop, forced to work.
Dana Podeanu, felicitari si din partea mea pentru vestile bunesi enjoy the party!Cum mai stati cu planurile pentru Australia?
Pentru cine are chef sa-l vada pe BB Aidan, am postat cateva poze la contul comun.
Un weekend superb tuturor!

Ramona - mami de Vlad Andrei 05.12.2004 si Aidan Victor 16.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nasuc, nu am uitat, dar am vrut sa le scanez si nu-mi mai merge scanerul si nici nu am apucat sa-i spun lui Octav sa se uite la el. Daca nu reuseste sa-l porneasca, le voi scrie, dar mi-ar fi mai usor sa scanez exemplele. Dar tu intelegi cit de cit franceza, nu? Ca sint in franceza. Daca nu o intelegi, atunci nu mai trebuie sa le scanez, le scriu, traducindu-le in romaneste.

Simi, ce multe face fetita ta!! Si m-a impresionat: 3-4 ore de munca in weekend fara sa spuna nimic!?! Bravo ei, sa o mama de fetita studioasa!

Agata nu are teme in weekend si daca o rog sa facem ceva suplimentar... zici ca-i dau foc! Nu degeaba am subliniat o rog, pentru ca asta fac. Mi-a raspuns intr-o zi la intrebarea mea de ce nu vrea sa faca teme acasa ca nu stiu cum sa-i cer sa le faca. Ok, spun eu, atunci invata-ma tu. Pai, uite, vii la mine cind ma vezi ca nu fac nimic (nu cind ma joc, nu cind ma uit la desene etc.) - de parca as putea sa o prind vreodata ca nu face nimic, ca ea e intr-o continua miscare...... Asaaa, spun eu... Si, calm si frumos, imi spui: Agata, te rog, vad ca esti libera, vrei sa lucram ceva? Da, spun eu, si daca procedez asa, vei spune da? Pai, nu stiu acum, tu incearca, s-ar putea sa spun da, s-ar putea sa-ti spun ca ma odihnesc, de aia nu fac nimic sau s-ar putea pur si simplu sa nu am chef in momentul ala de lectii... Pai, si atunci ce am rezolvat? Nimic, doar ca nu ma mai enervez si nu mai trintesc caietele si creioanele cind imi spui hai, la lectii!

Ktrinel, !Am vazut-o pe Julia, e atit de frumoasa! Iti vine sa-i papi gropitele alea dulci!

Mona, l-am vazut si pe bb Aidan! E atit de mic!!! Si dulce ca un pisoias! Si acum ma gindeam, oare l-am vazut vreodata pe Tudor???

Eu tot asa cu genunchiul, sper sa ajung miine... Si, incepe scoala de luni, s-au incheiat grevele!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nelia, nici Andrei nu vroia sa faca nimic suplimentar cand era in clasa I.
Eu am rezolvat altfel problema. Am taiat total toate privilegiile. Total. Adica isi facea temele de vineri seara, deci pe we nu avea nimic de facut.
Si atunci incepea suplimentarul: pentru 5 ex la matematica ai 1 desen (20 de min la tv).Pentru o pagina citita ai 20 de min la calculator. Fara astea nu pupa televizor si nici calculator. Il luam de dimineata la piata, il tineam in bucatarie, il p[uneam sa ma ajute, ii damdeam de "treaba" incat nu avea timp liber. Mai era si motanul, caruia trebuia sa ii faca curat.
DAca facea ceva la mate sau la romana, ii faceam eu curat la motan. Daca nu, era treaba lui. La inceput au fost zeci de proteste. Nu le-am auzit.
Victor innebunea cand il auzea protestand, lua gaeata de gunoi si iesea afara (eram in ro). Apoi mergea treaba o perioada. Cand incepea iar circul, ii spuneam ca il ducem pe we la tara, nu ca pedeapsa, ci ca recompensa pentru bunici, la aer liber, la gratar si la alte activitati de la tara.
DAr, mama la tara nu avea cablu, nu avea calculator. Deci ar fi trebuit sa se tina de ai mei toata ziua. N-a crezut ca fac asta, pana nu i-am facut-o intr-o sambata. A plans tot drumul pana in Vrancea, inainte de a ajunge i-am zis ca ii rupe inima lui mamaia daca ajunge bocit, ca el o iubeste pe mamaia si ea pe el, si-a recompus tinuta. Recunoaste ca a avut fun pe we ala, dar lipsea calculatoru si cablul.
Andrei e o fire care nu se teme sa recunoasca cand greseste, cu toate ca e scorpion, si vine si isi cere scuze. Noi il lasam sa se exprime dar nu il lasam sa ridice vocea si nicis a tranteasca usi (la faza cu trantitul usilor: nu doarme cu usa inchisa, si daca buseste usa, in noaptea aia va dormi cu usa inchisa, chiar daca inseamna sa ma trezesc din ora in ora sa ii inchid usa)
In Canada, cu temele in plus, am continuat ce incepusem in ro, nimic in plus fara supliment.Mai bombane, mai caraie, dar le face...

editez sa mai corectez din nebunia de greseli, nu pe toate ca nu am rabdare. Si sa spun ca am descoperit acu ca mai lasa din teme pentru duminica seara, ceea ce pe mine ma dispera. Ultima data i-am, scos cablurile de la Wii, a stat fara vreo cateva luni pana a venit cumnata-miu si i le-a rearanjat. Acu l-am amenintat ca il scot pe marginea drumului (Wii-ul) daca il mai prind ca are teme neterminate duminica seara. Ca ce, e we, si nici tu nu muncesti in we! Norocul meu ca e constiincios 90%, si nu se duce cu teme nefacute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Fetelor, eu ma tot uit pe prognoza si arata tot mai putin imbietoare ... ... punem si http://www.zigzagzoo.ca/en/index.shtml ... ca back-up daca ploua? 70% sanse de ploaie ... nu arata imbietor. Acuma vedem si dimineata in functie de cum arata cerul si cat e de frig ... si eventual luam o decizie dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Oana eu intre timp stersesem, ca scrisesem prea mult.....

Carmen, mai discutam dimineata? Eu nu mai garantez venitul, dar nici nu zic un nu hotarat.

A fost prea cald azi!!! sper ca nu ma bate nimeni dar mi-e mi-a venit rau in parc din cauza caldurii!!!!!

Mergi la inceput