Sezatoarea canadiana (141)
Raspunsuri - Pagina 10
Ica 1975 spune:
Inca ceva- la copilasii mai micuti ce le puneti la pachetel?
Editez - noi n-avem voie paste, orez, banane si tot ce constipa.
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
oanagabriela spune:
Mona B, sint tare frumosi baietii tai . Sa va traiasca si sa creasca mari si sanatosi.
Daiopri, iti urez din toata inima sa treci cit mai repede peste aceasta incercare, trebuie sa fii optimista, va fii bine, cu siguranta.
Dana, cum mai spunea cineva, sint investigatii de rutina, nu te ingrijora (stiu, este usor de spus...) . Poate ne vedem intr-una din zile.
Simonna, f.frumoase pozele. Radu este cuceritor (vai de fetele din jurului lui, ce vor mai suspina ) iar tu esti infloritoare, am impresia ca sarcina iti prieste Cu vacantele in sud ai perfecta dreptate, dupa ce te duci prima data, tare greu iti vine sa mai renunti
Legat de cont, etc, si eu sint de acord cu tine, si mie Irina imi este draga, dar cred ca pe Sezatoare trebuie sa incercam sa fim ca in deviza muschetarilor: toti pentru unul si unul pentru toti, si la bine si la rau, si nu prea se poate sa fii doar "partial"...Parerea mea
Ica, trebuie sa-i dai fetitei regim? Cum se mai simte? I-a mai trecut infectia?
Ana, din ce stiu eu, nu prea poti trimite medicamente prin posta, risti sa nu ajunga. Tot prin cineva trebuie sa incerci.
columbiana spune:
Oana, Nelia, Carmen, mersi! ma speriati cu trimisul prin posta; Nelia, ce s-a intimplat cu laptele, ti l-au returnat sau nici macar nu l-au primit la posta^. Carmen, in ultima instanta am sa apelez la tine sa le postezi din Suceava! multumesc mult oricum!
inacanada2005 spune:
Maru, merci ..."te astept" maine ...cu sufletul la gura. Am luat biletele, plecarea e pe 20 mai, in Cancun. Cel mai frica mi-e pt Thea. Daca ai putea afla si ce medicamente pot fi luate, ca am citit ca ar fi bun Tamiflu, ca tratament.
cge spune:
Daiopri, tinem pumnii.
Trebuie sa fie bine.
Nu te mai stresa cu alaptatul, de asta s-a inventat formula, ptr. situatii din astea mai "speciale".
Dana, si tie la controale. Of, o tii dintr-un control in altul.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
rocs02 spune:
Buna seara!
Cam multe probleme s-au strans pe aici de cand n-am mai intrat! Sper sa se rezolve toate cu bine.
Daiopri,imi pare tare rau ca presimtirile tale s-au adeverit. Sunt convinsa insa ca toate se vor termina cu bine.Esti optimista si asta ajuta! Vreau sa va spun ca am reusit dupa multe tentative esuate din diverse motive sa ne intalnim si sa-l vad si eu pe bebe de daiopri care e un bebe perfect si bine educat, ne-a lasat sa ne luam pranzul linistite, nici nu i-am auzit gurita, si, abia apoi si-a facut simtita prezenta.Mi-a facut tare multa placere sa ne intalnim, chiar daca a fost doar in lunch-ul meu si sper ca data viitoare cand ne vedem problemele tale sa fie rezolvate si ramase undeva,departe.
Daca ai nevoie de cel mai mic ajutor, cu toate ca stiu ca ai prieteni in jurul tau, spune-mi te rog ! Parintii mei vin sambata si, ca urmare, programul devine mai flexibil. Oricum incerc sa te sun zilele astea.
Dana si Ana, va doresc ca analizele sa va iasa bine si sa va puteti linisti.
Olga si Mona, chiar daca ati nascut de ceva vreme, felicitari ptr. bebicii perfecti pe care ii aveti!
Aici a venit primavara mult asteptata, care anul trecut venise prin februarie, asa, si stam mai mult pe afara in putinul timp care mai ramane dupa ce ajungem acasa.
Ne pregatim de graduarea "kindergarden-ului" pe care o asteptam cu mult interes. Aveti idee de vre-un site cu livrare in Ca unde as putea gasi o rochita de Cinderella mai de doamne ajuta? Ca la ce am gasit, m-a cam apucat jalea. A venit si la noi "Fairy Tooth" asa ca Cinderella va fii cam stirba peste o luna la concert.
Pentru juniorul nostru se pare ca perioada "terrible two" se va prelungi pana dupa trei. E dezastru dupa ce il aduc acasa de la nanny. Acolo e ok, nu vrea sa plece pana nu-si termina activitatile, insa acasa nu sta o secunda fara sa fiu pe o arie de 1-2 m in jurul lui. Aveti ceva tips, please?
Numai bine tuturor...o sa mai intru cand mai pot, insa numai de acasa, de la munca accesul e interzis pe forumuri.
mikiion spune:
Ica, e cumva la aceea care e in fata la intrarea la metrou?
Parca aia e totusi CPE?
Din ce ai spus tu e garderie cu but lucratif, adica ca sa faca profit, asa ca intelege ca trebuie sa faca profit
Eu am 2 de tipul asta unde nici macar nu am inscris copilul. Dar sunt 3 CPE( sans but lucratif) in cartier, din alea cum visez eu, plus una tot cu but lucratif dar la care nici pe lista n-am avut sanse sa ma inscriu. Dar noi suntem la perifierie, spatiile si curtile sunt mai largi. Nu ca in west Island langa parcul la care am fost duminica dar suficient de mari.Am uita sa spun ca sunt inscrisa din iarna 2006-2007 pe lista de asteptare?
Acum despre regim, crezi ca din cauza mancarii a avut toate problemele? Si la noi pastele primeaza( din fericire ca doar asta pofteste Marc si sunt toti italieni pe acolo) , plus ca ii dau multe legume. Stiu ca l-a laudat ca a mancat si peste la cuptor...La vechea garderie manca mancare libaneza acum am emigrat in Italia. Sincer nici nu am avut timp sa ma mai uit pe programul lor. Tie nu ti-au dat un orar cu menu-ul din fiecare zi, ca sa te orientezi cam ce mananca? Iar de idei nu sunt eu un exemplu prea reusit ....
Am incercat si eu duminica seara sa il fortez sa manace gris cu lapte. Mancase fara probleme cu o zi inainte . Acum a iesit un scandal. Am incerct sa stau tare pe pozitie, l-am dus in camera , l-am lasat sa planga, mai mult decat l-am lasat in toata viata lui. Ceva gen Super nany. Rezultatul, nu a mancat nimic dar n-a primit nici tortul dupa care urla..... Dupa vreo 2 ore a cigulit ceva de pe masa, echivalentul a o lingurita de mancare si a baut laptele. Si asa am esuat si in rolul de Super nanny
Rocs bine ai revenit pe aici. Iti confirm ca si Marc e la fel. Duminica in parc n-a stat pe loc decat 5 minute, timp de 3 ore a fugit in toate partile, a urcat muntele, a inconjurat lacul....si surpiza, n-a adormit nici in masina, nici acasa si pe la 9.30 ma chinuiam sa-l adorm.... Asa ca bine ai venit in club. Insa in afara de crizele de mancare parca a inceput sa mai inteleaga cand nu are voie sa faca ceva. Mai grav era cand a prindea pe mine nervoasa, parca ii transmiteam starea si lui. Si ieseau scantei.
Ma duc sa ma culc, am terminat ultima tema si ar trebui sa ma imbat!!!!
maru spune:
inacanada, asta asa, pana dupa pranz
Swine flu update:
Alert level raised The World Health Organization (WHO) raised its global pandemic alert level from three to four on Monday, meaning the global health body feels the virus causing the swine flu outbreak can easily transmit between people. Level four "indicates a significant increase in risk of a pandemic but does not necessarily mean that a pandemic is a forgone conclusion."
Severe respiratory illness precautions at SickKids
Toronto Public Health and the Ministry of Health and Long-Term Care (MOHLTC) have issued alerts regarding a number of cases of severe respiratory illness originating in Mexico. Cases have presented with influenza-like illness and some have progressed to severe distress requiring ventilation. At the same time, there have been cases of swine flu identified in southern California and Texas. There is suggestion of human-to-human transmission.
SickKids has been actively monitoring this situation. Based on the information we have at the present time, we are taking the following precautionary measures, consistent with Hospital protocols and recommendations from the MOHLTC.
For our patients:
Staff, especially in the Emergency Department, Paediatric Intensive Care Unit and units 7BCD have been asked to enhance surveillance for febrile respiratory illness and ask if patients have been to Mexico, California, New Mexico, Arizona or Texas in the last two weeks, or have been in close contact with someone who has been to one of these locations in the last two weeks. If patients fit these categories, enhanced Droplet Contact Precautions are to be used.
Patients are to be isolated, in a single negative pressure isolation room
Health-care providers are to use gowns, gloves, eye protection and N95 masks when in contact with the patient
Traffic in and out of the room is to be limited
Visits should be restricted to those who are symptom free
Equipment should not be shared
The Infectious Diseases consulting service must be contacted for any suspected cases, both admitted and non-admitted.
All staff are encouraged to review the correct use of personal protective equipment (PPE) contained within the Droplet/Contact Precautions policy. You can access all related policies and procedures from the Infection Prevention and Control page on KidWeb.
Extra precautions should be taken with laboratory specimens:
Microbiologist on call should be notified that specimens are coming from suspected cases
Specimens should be labeled with pink “SRI” labels
Specimens must be hand delivered in biohazard transport bags contained within plastic containers provided by Microbiology.
For our outpatients, signage will be posted in all ambulatory clinics and at registration asking patients and parents to self-report any flu-like symptoms and recent travel.
For our staff:
Symptomatic staff who have travelled to these areas in the last two weeks are to stay home and call the STARS line at 416-813-6400. Staff is reminded to encourage all colleagues who are ill to call the STARS line. Staff who become ill during work hours should be assessed in the Occupational Health Clinic in Room 5309 Black Wing, open Monday to Friday from 8 a.m. to 4 p.m. Staff with questions can call the Occupational Health Clinic at 8696, e-mail 'Occupational Health' Nurses through Lotus Notes. You can also send an e-mail to: swineflu.update@sickkids.ca. We will continue to provide updates as they become available.
biscu spune:
iara atzi scris muuult si din pacate nu mai am timp asa mult, pentru ca a plecat mama vineri. acasa sunt o multzime de treburi si m-am invatat prost ca am avut ajutor pentru vreo 10 luni.
nu am apucat sa citesc, doar ultima pagina de aici. va doresc multa sanatate celor bolnave/i.
numai bine!!!
nelia spune:
Nu am citit tot, dar sa-i raspund Anei cu laptele... dupa ce nu mi-au spus nimic la posta si mi l-au acceptat, dupa ce am platit 15 dolari ca sa trimit un pachetel, mi se intoarce inapoi si ma cheama sa-l iau... si sa platesc vreo 37 parca de dolari. Nu m-am dus, nu stiu ce au facut cu el... Asa ca, de atunci, nu mai trimit nimic pina nu intreb si rasintreb daca exista vrteo conditie pe undeva ca sa ajunga. Cred ca e mai bine sa-i dai lui Carmen si daca nu poate sa ajunga cineva la aeroport cit sta ea, sa i-l trimita din Suceava... dar si asa s-ar putea sa fie probleme, ca e posta romana... Adica si acolo trebuie intrebat. Pe de alta parte, soacra mea ne-a trimis acum pachet cu nu stiu ce medicamente miraculoase pentru dureri de spate, un unguent si niste pastile... abia astept sa vad daca ajung, ca leustean pus la uscat de ea nu i l-a primit la posta. Eu il preferam pe ala decit medicamente despre care nu stiu nimic, dar or fi bune si alea, numai sa ajunga.
Pina termin de citit, stiti cumva o cofetarie buna care face torturi pentru copii, cu teme din desene animate (daca s-ar putea sa fie comanda online si sa mi-l duca la prinz la gradinita ar fi nemaipomenit)? Am fetita care face 4 ani joi! As vrea sa-i fac ceva dragut, eu m-am gindit sa-i fac eu un tort sub forma de printesa, adica sa-i pun o pausa spalata bine intr-un blat de tort copt in ceva rotund, ca sa fie ca o rochie si sa i-o ornez eu frumos, alb cu roz., cu bombonele... dar acum mi se pare tare complicat si daca nu-mi iese, ce fac? Noi o sarbatorim simbata la nasi, ca e si ziua lui, dar acolo fac eu un tort cu fructe. Numai ca la gradinita as fi vrut ceva o tema din desene animate...