Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(118)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Timi07

Citat:
citat din mesajul lui Nikoleta20

kea, noua pediatra ne-a recomandat sucul de morcov de la 2 luni jumate,adica de azi in 2 sapt...a zis ca sa ajute putin si tranzitul,poate face kk singurel...acum,depide de el,dk il accepta sau nu...supa nu ii voi da de acum,pe la 6 luni,da;asa ma gandesc si eu...si mama zice k pe la 3 luni ar tb sa incepem mar cu biscuite...banana cu biscuite...danonino...dar...nu stiu...vom vedea pana atunci...am incredere in ea destul de mult...a crescut 10copii,noi 4;4verisori si pe cei 2 nepotei...asa k...am incredere...

AZI AM IMPLINIT 2 LUNITE!

Nikoleta 20 mamica deMario Andrei
A sosit minunea din viata noastra!!!
http://b1.lilypie.com/mY71p2.png
Site BB http://mario-andrei.go.ro/

Nikoleta e decizia ta cum iti hranesti copilul dar ar fi bine sa mai studiezi tendintele din pediatria moderna.
Ceea ce ai scris tu mai sus era mada anilor 70 cand mamele trebuiau sa se intoarca iute la lucru si partidul incuraja diversificarea timpurie -vezi inclusiv editiile vechi (si cele nu foarte vechi) a lui Capraru "Mama si sugarul" care din pacate e singura carte citita de multi pediatrii/medici din Ro.
daca dai un ochi la normele moderne de pediatrie vei vedea ca diversificarea se incepe dupa 6 luni si se face progresiv prin introducerea unui singur aliment- exista regula de 4-5 zile pt depistarea alergiilor (se da acelasi aliment timp de 4-5 zile) iar biscuiti nu se dau copilului sub nici o forma. In primul rand au gluten care e alergen iar in al 2-lea rand au zahar care e recomandat sa fie evitat in primul an de viata (eu si acum ii dau din an in Paste in cantitati infime dulciuri la fiica-mea care are 21 de luni si aia doar ce fac eu acasa)
Eu cand am inceput diversificarea cu Sophie m-am orientat dupa site-ul www.wholesomebabyfood.com/" target="_blank">asta
care are la sectiunea Food for bay food recomandari cand e safe sa introduci un aliment. Tot pe site-ul asta gasesti cum sa stochezi mancarea etc
Site-ul www.homemade-baby-food-recipes.com/" target="_blank">asta
mi-a placut sa-l citesc si am gasit idei de mancaruri pt bebe cand am inceput sa-i gatesac mai complex avand deja intoduse caeva legume cel putin si vroiam alteva decat simple combinatii de pireuri (ca sa am ce combinatii sa fac)
Aici mai poti sa citesti:
http://www.annabelkarmel.com/age-range/babies-6-9-months/features/introducing_solids_weaning
dar poate mai bine cauti tu singura si te documentezi inainte de a-i da fiului tau suc de moscovi sau alte bazaconii.
Nu e vina ta dar ma revolta enormitatea ce ti-a zis-o pediatra ta si ca sa fiu brutal de sincera eu i-as zice sasi bage ea un ardei iute in dos si pe urma m-as mai gandi 4 luni daca ii dau sau nu copilului meu suc de morcov
Poate studiind pt tine ii gasesti si ei niste cursuri de reorientare profesionala sau macar de reeducare. Dupa cum vezi m-a calcat pe nervi rau de tot DUAMNA respectiva.

Timi si fetele ei Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

TIMI,multumesc pt sfaturi,am sa citesc pe site-urile ce mi le-ai recomandat si ma voi gandi mult mai bine inainte de a incepe diversificarea la copilul meu.momentan,ii e bine cu lapticul meu,plus completarea de formula,uneori...dar sa ii dau numai laptic pana la 6 luni...mi se pare f mult...in fine...daca DD da laptic bun pana atunci,si daca asa e modern acum...om vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mart.apr09 spune:

Felicitari noilor mamici Ilinca ,Gaza, Bombonique
Stie cineva cum se num baietelul lui Bombonique???
A mai nascut cineva....mai este ceva de trecut in listutza??

Ma uitam ca sunt gravidutze care n-au scris de cand s-au inscris...
De[red] Maya [red] ati aflat ceva???

Am vazut ca Ayla si-a bagat Ob-ul si-a plecat , si-am zis sa umblu eu la listuta!!

Simina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Felicitari Nikoleta!
Avem acces la atata informatie incat ar fi pacat sa nu studiem (si nu ma refer la opinii de pe forumuri, inclusiv a opinia mea, ci site-urile unor institutii de specialitate care sunt aduse la zi) inainte de-a lua o decizie in ceea ce priveste copii nostri.
De ce ti se pare prea mult sa astepti pana la 6 luni cu diversificarea? Crezi ca iti va fi prea greu? este greu dar sa stii ca ii faci un enorm bine copilului tau plus ca ai papaica cea mai potrivita la temperatura optima si in cantitatea necesara puiului tau tot timpul la indemana. E drept ca independenata iti este afectata dar poti sa mulgi cate un pic de laptic (daca s-a stabilizat lactatia) si sa-l pastrezi in congelator pt acunci cand vrei sa evadezi un pic.
Cica exista o corelatie intre cat de mult e alaptat copilul si inteligenta. N-am cautat studii care sa ateste afirmatia de mai sus dar o iau pe fiica-mea ca exemplu viu pe care am alaptat-o pana la 15 luni (6 luni exclusiv) si e deosebit de inteligenta nah sa-si laude cioara puiul mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramona7575

Fetelor,

Nu m-am asteptat sa nasc in aprilie, ma tot uitam pe forumul din mai-iunie, stiam ca nasc pe 2-3 mai dar maine dimineata tre` sa ma prezint la doctor si sa-l scot pe micul piton din cuibarul lui de 9 luni. Azi intru in 39 sapt.iar doctorita m-a programata mai devreme pt.ca pleaca joi la Buc.si nu ar vrea sa aiba surprize, spurpize de la paciente. Am inceput sa am ceva dureri in timpul noptii ca la ciclu, stie el micutul ce stie. Am fost anuntata in scurt timp si am intrat un pic in panica dar cum au nascut milioane de femei o sa nasc si eu.
Am pregatit bagajul, tot mereu gasesc cate ceva de pus in el, cu siguranta mai las ceva acasa.
Doamne ajuta sa fie sanatos si sa iesim cu bine la aerul de Romania !!!
Pupic si tineti-mi pumnii si mie asa cum ati facut cu tpate fetele !!!

Apropo - cand sa dau banii la dr., inainte sau dupa operatie ?

ramona, scoatem majoretele daca zici ca ai dureri ca la CM

Hai ramona!!

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui petrean

Chatonel..pai gemenii mei nu prea fac nimic deodata..nu plang..nu-i doare burta..nu dorm..nu se trezesc...singurele momente cand dorm deodata sunt noaptea.Ziua rar dorm amandoi odata. De plans..doar dc sunt amandoi rupti de foame plang deodata, in rest nu auzi corul "vanatorilor"

Bogdana - mamica de 3 minuni Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006

POZE

corul vinatorilor zici?

ai pui cuminti, daca nu te streseaza amindoi in acelasi timp :)

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Timi07

Citat:
citat din mesajul lui Nikoleta20

kea, noua pediatra ne-a recomandat sucul de morcov de la 2 luni jumate,adica de azi in 2 sapt...a zis ca sa ajute putin si tranzitul,poate face kk singurel...acum,depide de el,dk il accepta sau nu...supa nu ii voi da de acum,pe la 6 luni,da;asa ma gandesc si eu...si mama zice k pe la 3 luni ar tb sa incepem mar cu biscuite...banana cu biscuite...danonino...dar...nu stiu...vom vedea pana atunci...am incredere in ea destul de mult...a crescut 10copii,noi 4;4verisori si pe cei 2 nepotei...asa k...am incredere...

AZI AM IMPLINIT 2 LUNITE!

Nikoleta e decizia ta cum iti hranesti copilul dar ar fi bine sa mai studiezi tendintele din pediatria moderna.
Ceea ce ai scris tu mai sus era mada anilor 70 cand mamele trebuiau sa se intoarca iute la lucru si partidul incuraja diversificarea timpurie -vezi inclusiv editiile vechi (si cele nu foarte vechi) a lui Capraru "Mama si sugarul" care din pacate e singura carte citita de multi pediatrii/medici din Ro.
daca dai un ochi la normele moderne de pediatrie vei vedea ca diversificarea se incepe dupa 6 luni si se face progresiv prin introducerea unui singur aliment- exista regula de 4-5 zile pt depistarea alergiilor (se da acelasi aliment timp de 4-5 zile) iar biscuiti nu se dau copilului sub nici o forma. In primul rand au gluten care e alergen iar in al 2-lea rand au zahar care e recomandat sa fie evitat in primul an de viata (eu si acum ii dau din an in Paste in cantitati infime dulciuri la fiica-mea care are 21 de luni si aia doar ce fac eu acasa)
Eu cand am inceput diversificarea cu Sophie m-am orientat dupa site-ul www.wholesomebabyfood.com/" target="_blank">asta
care are la sectiunea Food for bay food recomandari cand e safe sa introduci un aliment. Tot pe site-ul asta gasesti cum sa stochezi mancarea etc
Site-ul www.homemade-baby-food-recipes.com/" target="_blank">asta
mi-a placut sa-l citesc si am gasit idei de mancaruri pt bebe cand am inceput sa-i gatesac mai complex avand deja intoduse caeva legume cel putin si vroiam alteva decat simple combinatii de pireuri (ca sa am ce combinatii sa fac)
Aici mai poti sa citesti:
http://www.annabelkarmel.com/age-range/babies-6-9-months/features/introducing_solids_weaning
dar poate mai bine cauti tu singura si te documentezi inainte de a-i da fiului tau suc de moscovi sau alte bazaconii.
Nu e vina ta dar ma revolta enormitatea ce ti-a zis-o pediatra ta si ca sa fiu brutal de sincera eu i-as zice sasi bage ea un ardei iute in dos si pe urma m-as mai gandi 4 luni daca ii dau sau nu copilului meu suc de morcov
Poate studiind pt tine ii gasesti si ei niste cursuri de reorientare profesionala sau macar de reeducare. Dupa cum vezi m-a calcat pe nervi rau de tot DUAMNA respectiva.

Timi, super informatiile si site-urile. Multumim! Si eu ma lupt cu o mama de moda veche care ma tot convinge sa incep sa-l hranesc mai consistent dupa 6 saptamani ca mai demult asa se facea si ce bine cresteau copii No way!!!

Unde este dragoste, acolo este pace, unde este pace, acolo este binecuvāntare, unde este binecuvāntare, acolo este Dumnezeu, iar unde este Dumnezeu, nimic nu lipse#351;te.

Mergi la inceput

hai mai timi, fugi cu cercul... crezi ca laptele matern le-a inmultit IQul?

si aici se spune ca in caz de constipatie se poate da o picatura de suc de mere, se poate sa fie mai putin agresiv decit supozitorul, asa ca din doo rele se alege raul mai mic.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Mulumesc Chatonel pentru majorete
Nu mi-a raspuns nimeni cand sa dau banii la dr., ianinte sau dupa cezariana ???
Stiu ca la Bucuresti este mai scump dar nu stiu cam cat este in provincie, sunt in dilema... oare 7 mil.doctoritei este bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

hai mai timi, fugi cu cercul... crezi ca laptele matern le-a inmultit IQul?

si aici se spune ca in caz de constipatie se poate da o picatura de suc de mere, se poate sa fie mai putin agresiv decit supozitorul, asa ca din doo rele se alege raul mai mic.

Toulouse, la ville rose

E vreme urata la voi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramona7575

Mulumesc Chatonel pentru majorete
Nu mi-a raspuns nimeni cand sa dau banii la dr., ianinte sau dupa cezariana ???
Stiu ca la Bucuresti este mai scump dar nu stiu cam cat este in provincie, sunt in dilema... oare 7 mil.doctoritei este bine?

cu placere ramona
io as zice ca e foarte suficient sapte milioane pt bacau si i-as da dupa operatie... adica vorba vine, ca io nu i-as da deloc da raspund si io ce-am auzit pe la fete: cica dupa e ca o multumire, inainte e ca o obligatie.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput