haleu pentru pici
Copilasul nostru are acum 1 anisor. Mama lui inca il alapteaza si, desi am incercat sa-i dam si altceva de mancare, mare lucru nu am reusit. Adica nu maninca decat iaurt si destul de greu cate un pic de lapte (nu de la san).
Stie cineva cam ce metode de succes :) pot fi utilizate ca sa-l facem sa ingurgiteze si alte chestii? Noi de obicei il tinem cu noi la masa si incercam sa-l pacalim, dar nu prea sunt mari sanse. Intotdeauna pune mana la gura sau intoarce capul.
Multumesc pentru eventualele raspunsuri
Raspunsuri
mitub spune:
Ati incercat sa-i dati lapte de la mami din biberon?
Daca mananca asa, inseamna ca ii place tare mult lapticul de la mami. In plus, daca creste bine, e totul Ok. Doar probabil mama super-obosita si demineralizata...
Incercati cu suc de fructe in care puneti laptic de la mami, apoi piure cu lapte de la mami, supa cu lapte de la mami etc.
Scadeti treptat cantitatea de lapte.
Dar numai un tip de fruct o data, un tip de leguma etc. Dupa cateva zile vedeti daca tolereaza bine, puteti modifica ceva.
Succes!
Boga
Marina spune:
cum adica la 1 an nu mananca carnita, out si alte chestii din astea
? se hraneste doar cu lapte de mama si acum?
marina
dddd spune:
ar trebui sa luati masuri. diversificarea trebuia inceputa de ceva vreme, asa ca mana pe lingurita si legume, carne, fructe. chiar, nici macar fructe nu i-ati dat? de ce oare? ati crezut cumva ca va va cere el? oricum daca nu a mancat nimic, decat lapte pana acum , trebuie sa incepeti, si cu multa rabdare veti reusi. luati modelul de la 3, 4 luni cu sucurile de fructe si supicile. dar nu toate o data ci introduceti pe rand alimentele sa vedeti daca nu apar alergii sau alte cele. succes! va trebui sa manance si altceva decat lapte, pentru ca laptele nu e suficient pentru nevoile lui la varsta de 1 an.
oanaesn spune:
O masa la san o inlocuiesti total cu iaurt sau branza de vaci. Dupa 2 zile ii adaugi mar ras sau banana sau piersica pasata sau morcov ras pe razatoarea mica. Dupa inca doua zile introduci altceva. Dupa cca. 2 saptamani incepi si inlocuiesti cealalta masa la sin cu legume fierte la care incepi si adaugi carne de pui si galbenus de ou. Chiar daca la inceput papa doar 3 lingurite, nu trebuie sa te descurajezi. Cu timpul va accepta si alte alimente. Ti-as recomanda niste analize, ar putea avea carenta de fier, dupa 6 luni ar trebui sa manance carnita si galbenus de ou in fiecare zi.
MonicaGj spune:
Daca papa cu biberonul , ii puteti adauga in lapte mai intai o lingurita de grisulet. Exista in farmacii Milubrai de la Milupa si nici nu necesita fierbere. Are de toate ( fructe , vitamine , minerale, calciu, etc). Asta pentru inceput.
Eu Ancai , ii dau zilnic Tedi, de exemplu. Si ea a facut nazuri cu mancatul.
Si mai e ceva , inainte sa manince o lingurita , aliniem papusile si le dam pe rand , la toate si ciorbita si tocanita , si banane si mai stiu eu ce.
Bafta!