Burtici fericite de septembrie-octombrie (45)
Raspunsuri - Pagina 8

diamar78 spune:
Neatza!
Eu zic ca nu puteti sa va hotarati pt nastere naturala sau cezariana din impartasirile celorlalte mamici pt ca difera de la persoana la persoana. Eu am nascut relativ usor, fara anestezie dar cu mine in sala de travaliu era o fata de 2 zile in perfuzii si nu mai nastea desi avea dureri mari. Daca nu exista alte probleme nu vad de ce as opta pt cezariana. Eu cred ca am impins prea mult si cand nu trebuia pt ca m-am ales cu un hemoroid de toata frumusetea asa ca nu stiu de ce nu am putut sa stau in sezut, din cauza epiziotomiei sau din cauza hemoroidului.
Eram curioasa sa vad cate kg am luat de sarbatori dar e bine, doar 1 kg. 16+ si mamica strengarului David 25.05.2007
Doamne ajuta pe toata lumea!

mary_07 spune:
Buna dimineata
Ellenuta, sa dea DD sa fie totul bine
Cat despre natural vs. cezariana, eu am "troncanit" mult pe tema asta in capitolele anterioare
Parerea mea....recomand nasterea normala,cu toate ca m-am vindecat f repede,taietura s-a vindecat f frumos; primele 2-3 zile au fost mai grele,pana am inceput sa merg si sa ma descurc singura cu toate. Repet,chiar daca la mine totul a fost mai mult decat ok ( dr. imi tot zicea ca e din cauza varstei si a corpului tanar care se reface f repede...deh,18 ani)...eu tot inclin spre nastere naturala daca e posibil...de ce sa aveti o taietura daca nu e cazul? Si stiu ca va ganditi si la epiziotomie,dar macar aia nu se vede si e mica...comparativ cu o ditamai taietura pe burta,si mai ales daca e sa aveti maaarele NENOROC sa v-o faca pe verticala,ca mie
Pe de alta parte,daca e sa aveti anestezie generala,pierdeti primul scancet al bebelui,primele clipe,minute de viata....eu chiar am suferit din cazua asta dupa ce am ajuns acasa,simteam ca eu n-am facut nimic pt a-l aduce pe lume....ganduri de-ale mele de atunci
Poze cu noi
http://mely-2007.hi5.com
Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si 21+, cu
-Alexandra

mary_07 spune:
Si as mai avea multe de zis la capitoul asta dar va las acum ca plange Alex
Poze cu noi
http://mely-2007.hi5.com
Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si 21+, cu
-Alexandra

raluk16 spune:
Buna dimineata!
Ellenuta ce rau imi pare de ce ai patit! Eu sunt asa stresata si daca ma scutura putin masina...
Adi atatea rele sunt in produsele si mancarurile din jur, dar toti ascund asta, ca se castiga multi bani. Chiar si un dermatolog de top iti va recomanda o crema extrem de scumpa cu chimicale in locul uneia organice... pentru ca este si el "sponsorizat" de o anumita firma.
Bia cum mai esti? Ai sunat-o pe doctorita?
lili eu am citit ca e mai simpla procedura la barbat , si nici nu-i da dereglari. Si in plus, la ei e reversibila in majoritatea cazurilor, la femei am citit ca nu. (nu radeti de mine, tot timpul ma gandesc cu groaza sa iau o hotarare definitiva)
Tin pumnii fetelor care merg la eco si alte teste! 14+

selen80 spune:
Neatza!
Ieri am pierdut sirul, ca dupa-amaiza nu ne-a mai mers netul la munca parca eram pierduta, nu stiam ce sa fac, stiind ca nu pot sa arunc un ochi din cand in cand pe forum
azi schimbam saptamana! numai ca am uitat sa schimb si semnatura..
Alex, Anaconda si Mimika, felicitari pt vestile bune de la controale!
Ellenuta fata sa treaca mai repede!
Starchi, tinem pumnii pt amnio! te asteptam cu vesti bune!
Iulia
Adimercedes era bine daca aevam si noi atatea optiuni in Romanica noastra draga....la noi inca nu e dezvoltata partea asta de "bio", "eco", deci nu prea avem de ales....doar sa luam fructe, legume, lapte direct de la tarani...dar nici acolo nu mai esti sigur ce iei, ca mai intervine si "mafia" pietelor.....
Doro, ok, ramane sa merg eu
Parca ne explica Monica cum sa procedam in caz ca cedam programari, ca ea era patita....daca o rugam frumos sa ne mai zica o data...?
si dup-aia mai vb noi pe PM...
o zi scurta va doresc! 20+ cu ursuletzul nostru
nunta
9 luni

monica_dicut spune:
Buna dimineata dragelor.
Sa luam evenimentele pe rand:
1. Natural vs cezariana. Din punctul meu de vedere 100% natural cu exceptia cazului in care se cere cezariana dpdv medical. PEntru mine, desi finalul a fost dramatic, tot consider ca a fost cea mai mare implinire din viata mea de pana acum. DAca auzeam si scancetul chiar nu mai imi trebuia nimic pe lumea asta. COnsider c amomentul expulziei este unul fantastic, divin, te simti implinita,te simti femeie. E adevarat ca pentru unele tavaliul este lung si dureros. La mine a fost scurt iar durerile putin mai intensificate decat cele de la menstruatie. Nu am avut nici epidurala si nici nu cred ca as opta nici acum pentru ea. Exista riscuri si in cazul ei si nu prea vreau sa mi le asum. La fel si cu cezariana. O operatie este o operatie iar anestezia probabil ca stiti ca se spune ca iti fura cativa ani din viata. Nu vreau sa am corpul taiat aiurea, pentru un moft de-al meu. Prin urmare, daca voi putea din nou natural voi alege natural. DEsi la ultimile controale dra m-a cam amenintat cu cezariana eu totusi sper sa nu fie cazul
2. Mancarea, cremele etc. In ultimul timp am incercat pe cat posibil sa cumpar cat mai natural si cat mai bio. Fructe si legume eu iarna nu prea mananc tocmai pentru ca sunt pline de toate cele. Prefer fructele de primavara-vara romanesti si naturale. Ma bucura teribil faptul ca au inceput sa apara si la noi produsele bio pe care incet incet am inceput sa le folosesc. E adevarat ca sunt mai scumpe dar eu cred ca merita. DIn pacate eu creme bio inca nu am vazut la noi dar voi cauta.
3. selen cu programarile la Sanador trebuie sa sune cea care a facut programarea si sa spuna ca vine altcineva in loc. Ii vor cere numele, data nasterii si CNP cred plus un nr de tel. Asa ca in preajma acelei date ar fi bine sa discutati pe PM sau pe mess si sa va dati aceste date
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 19+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi O noua viata

iuliapapusa spune:
Buna dimineata la toate fetele.Si eu sunt cu o de 3 in 1 si am citit totul.Ramasesem in urma ca nu am putut intra ieri (am sarbatorit ziua mea si a tatalui meu).Noi suntem bine, nu ma mai doare burta absolut deloc, insa continui tratamentul.Bebita misca tot in ambele parti in acelasi timp.Poate sunt 2
.
ralu0308 si eu sunt foarte ingrijorata in privinta nasterii.Mie imi este foarte frica de durere, intotdeauna am fost o fire fricoasa si bolnaviciosa, am avut mai multe probleme de sanatate si poate fac cezariana, sper.Cat despre 4d mie mi-a recomandat doctorul sa -l fac intre 22-24 saptamani.Asa o sa si fac.Abia astept.
Despre masuratul burtii nu am mai auzit.Bineinteles ca imi masor talia in fiecare zi.Sunt slabuta eu pana sa raman gravida aveam in talie 60 iar acum am 76.Este ceva, nu?As vrea insa sa ma sftuiasca cum se masoara corect va rog.
Ellenuta imi pare foarte rau ca ai cazut pe scari si ca inca ai dureri.Sper sa fie totul in regula cu tine si bebe.Si mie imi este frica de urcat/coborat scari deoarece stau la et 4 si nu este lift.Sper sa nu se intample sa cad.
Adimercedes eu sunt patita cu calciu in sarcina, mi s-a deschis colul uterin si era foarte riscant pentru sarcina asa ca l-am intrerupt imediat.De aceea as sfatui pe toata lumea sa intrebe cel putin 2 doctori de specialitate ginecologica depre orice medicament luat in sarcina.Este mai sigur.
Devylaimi pare rau ca ai racit atat de rau.Multumesc lui Dumnezeu nu am racit pana acum chiar daca am inceput sa mananc inghetata de vre-o 2 saptamani cate 2 pe zi.
Anaconda felicitari pentru .
Alex25 felicitri ca totul este bine cu sarcina si pentru .Si eu mi-as dori sa fie fetita insa sotul vrea baiat.Este o adevarata lupta in fiecare zi pe tema asta.
Ralu80 ma bucur foarte mult ca este bine acolo bebita.Asa sa fie pana la 40 fix la toate.
Moni iuliaasteptam sa ne spui ce carucior vei avea si ca bebe este sanatos, jucaus si bine.
Va dulce pe toate si va daruiesc cate o
.Sa auzim numai de bine.
+18

monica_dicut spune:
Si vroiam sa va mai spun ca de cateva zile bebe al meu misca de numa si eu sunt topita toata si foarte linistita. Parca toata paranoia mea dispare in ceata cand il simt, stiu ca e acolo si sper ca e bine si se dezvolta frumos. abia astept sa-l tin in brate si sa-mi urle toata noaptea
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 19+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi O noua viata

selen80 spune:
Multumim Monica
Doro, o sa-ti trimit PM cu datele, si astept raspuns de la tine cu ora exacta cand e programarea.
legat de nastere...eu in general sunt optimista si rezistenta la durere, asa ca sper din sufletul sa nu fie nevoie de cezariana. Vreau natural, pt ca cezariana este totusi o operatie ca oricare alta, si de ce s-o fac daca nu exista un motiv medical?? Ganditi-va ca taietura nu e doar deasupra, pe piele, ci sunt atatea "straturi" de taiat pana la uter, si toate astea se refac greu...imi spunea o amica ce a facut cezariana ca ea nu-l poate lua pe BB in brate sa-l plimbe prin camera sa-l linisteasca atunci cand plange...cel putin la inceput, pana s-a refacut...nu vreau sa fiu privata de astfel de placeri din cauza taieturii..... 20+ cu ursuletzul nostru
nunta
9 luni

alex25 spune:
Asaaaaa, deci la Iosup la CMU nu mai au locuri decat incepand cu 5 septembrie, si am nevoie in august , ce ma fac? Parca el mai lucra undeva, ma poate ajuta cineva?
17+ se pare ca fluturasul va fi
Da Doamne sa ne nastem sanatosi