Licurici de ianuarie-februarie 2009 (14)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Oxigen, si eu ma confrunt cu o problema asemanatoare: bebe nu papa bine, adica proba suptului (super blamata, dar utila uneori) imi arata ca papa in jur de 550-600 ml pe zi, adica insufient. In trei luni, a luat 1930 g, calculate de la greutatea de la nastere, nu de la scaderea fiziologica, deci nu stam foarte bine.

Ca si tine, am plans si m-am consumat enorm, ma doare sufletul cand vad cat de putin papa si ma simt frustrata cand aud ca alti bebei au deja 6 kg iar noi mergem incetisor. Sunt speriata ca bebe ar putea avea de suferit din cauza ca nu se alimenteaza bine si stau intr-un stres ingrozitor. Te inteleg foarte bine iar sfatul meu este sa mai consulti si un alt medic.

Eu deja am fost la vreo 3 dr iar raspunsurile au fost f diferite: ba ca e de la motilium, ba ca bebe e mai lenesa, ba ca acestea sunt nevoile ei energetice.

Sfatul meu catre tine este sa rezolvi problema cu infectia pt ca poate fi un factor care influenteaza pofta de mancare si sa pui copilul la piept chiar daca nu plange de foame sau nu da semne de foame. Ai sa fii surprinsa sa vezi ca uneori papa bine si le este foame desi nu zic nimic. De asemenea, dr m-au sfatuit sa nu o las pe bebe fara sa pape prea multa vreme (in special daca in timpul zilei a papat putin), deci bebe mai trebuie si stimulat sa pape.

Cat despre lapte praf, nici noi nu il acceptam, insa putin cate putin tot trebuie introdus, mai ales cand bebe nu ia in greutate cum e cazul nostru. In Capraru spune ca daca bebe nu creste min. 150 g pe saptamana, se va introduce treptat completare cu lapte praf. Pana acum nu am acceptat nici un lapte praf, dar incercam cu Milumil care cica e dulce si e mai agreat.

In fine, tot medicul stie mai bine si iti va da sfaturile cele mai potrivite. Oricum, trebuie sa fii tare si sa te gandesti ca si bebele tau va papa bine si va creste frumos.

PS. Si noi azi si ieri am mancat ffff putin. Traiesc cu speranta ca maine va fi mai bine si ca pofta de mancare va aparea din nou. Trebuie sa apara.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Bee eu pana acum nu am scris, deoarece sunt multumita cat a luat Stefan in greutate, adica 1 kg/luna... cam ca Alexia.. deci situatia este cam asa: Stefan de cand a venit de la maternitate bea lapte de la mamica, mamica care se mulge si-i da cu bibi, deoarece mamica nu are sfarcuri prea mari si copilu se chinuia. Mi-am cumparat si mameloane de silicon si tot degeaba, pe alea le molfaia.. pediatra a zis muls si cu bibi. Mamica are lapte sa dea la inca 2 copii. Stefan manaca 60-80-110 ml la o masa, in functie de cheful sau... ii dau sa manance numai la cerere si atat, nu incerc sa-i dau peste mese, ca daca il fortez vomita... Noaptea are o masa la ora 3, si apoi la 6, in general noaptea mananca mai bine...
Ideea e ca nu toti copii pun kg imediat, la mine Stefan s-a lungit, are falcute, dar niciodata nu m-am stresat ca nu ia in greutate... il cantaresc o data pe luna, cand mergem la control... Incearca sa nu te mai gandesti la greutate, incearca sa te bucuri ca mananca, putin dar des, incet se va mari. Incearca sa te linistesti, Alexia este o fetita superba!!!
Nu vreau sa par o mama insensibila sau in alt mod, dar sunteti cateva fete care va stresati foarte tare, poate asa va este felul, dar acest stres nu cred ca va aduce ceva bun...
Eu cred ca o buna colaborare cu pediatra si lipsa stresului cu kg luate, cat mananca etc, v-ar ajuta foarte mult.
Sa stiti ca eu cand am fost nelamurita am sunat pediatra si de mai multe ori/zi... pana m-a lamurit... maine merg cu o lista de intrebari... care imi ajung pt o luna....
Va rog sa nu va suparati pe mine ... dar linistiti-va... va rog..

IrinaC cum sunt suvitele???

Poze ..

Stefan-Sufletelul meu grabit..

Mergi la inceput

Mamicile am uita sa va intreb: as dori sa cumpar o gentuta termoizolanta pt bibi( am din alea de la pompa Philips Avent) si nu stiu de care sa cumpar.
Voi cam ce credet ca ar fi potrivit?

Poze ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Oameni buni sunteti f simpatice ,dar acum vreo 3 pagini la postu meu de azi am scris Carmencita ca imi fac maiine dc reusesc suvite.va pup

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Irina scuze... data viitoare voi citi mai atent!! numai ca am avut azi un strumf morocanos...

Poze ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Citat:
citat din mesajul lui IRINA.C

Oameni buni sunteti f simpatice ,dar acum vreo 3 pagini la postu meu de azi am scris Carmencita ca imi fac maiine dc reusesc suvite.va pup

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Cum Irina, inca nu ti-ai facut suvite?
Ei, hai ca nu-i tarziu, si asa pana la prima trezire a lui Ochila esti cu ele gata dc te apuci acum . - glumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Carmen, nu ne suparam pe tine, Doamne fereste! Spuneam doar si noi ce ne doare...Ai dreptate insa ca nu trebuie sa ne stresam, desi la noi e greu pt ca in 3 luni am luat sub 2 kg. Oricum, pe mine ma mai linisteste ce mi-a spus dna dr Culcer: nu toti copiii sunt la fel, iar valorile standard sunt doar in carti. Pupici si sanatate multa la toata lumea!

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Ma bucur ca v-a placut biroul meu, si mie mi-a placut si apreciez gestul ca stiu ca a fost o multime de munca la el..de acum colegii asteapta sa facem un 'clean up party'

Vad ca va plangeti cu greutatea...eu nu il cantaresc decat la controlul la doctor, ultima data a fost la 2 luni, urmatoarea data va fi la 4 luni, acum habar n-am cat cantareste..dar mie mi se pare mai greut pe zi ce trece..de mancat nu manaca f mult, dar bine zic eu, cate 120-150ml de 6 ori pe zi..mananca la interval de 3 ori, noaptea nu se trezeste....deci in medie cam 800ml pe zi. Eu una nu imi fac griji.

Flowerbee, fetita e superba! Incearca sa nu te ingrijorezi cu greutatea, mie mi se pare ok cat a luat pana acum. Nu toti copiii sunt la fel, iar fetitele in general cantaresc mai putin decat baietii, chiar si cand sunt bebei. Stiu ca e usor de spus, greu de facut, dar daca stai stresata nu o ajuta pe bebe, incearca sa te relaxezi ca ea iti simte starea de spirit. Daca fetita e bine dispusa si creste e ok, fiecare bebe creste in ritmul lui, incearca sa nu o compari cu altii ca nu face bine, si nici cu ce zice in carte ca sunt putini copiii 'ca la carte'.

ada_coman, bine ca nu e nimic grav cu Karina! Deci e si ea la categoria grea, 8.3 kg, wow! Cred ca e greuta bine, de acum devine greu de tinut in brate! Tu esti din Iasi? Si noi am stat in Iasi inainte de a veni in State, daca venim in ro, cu siguranta trecem si prin Iasi, avem multi prieteni acolo.

IRINA.C, clar ca ai incurcat-o daca nu iti faci suvitele mai repede! Si mai ales daca nu pui poze

Miere, dar de ce faceti botezul asa departe? Cred ca va fi destul de obositor drumul cu masina, mai ales daca e dus-intors la interval scurt. Bine ca veti avea slujba facuta in romana. Am participat eu la unul in engleza si suna f aiurea, ceremonia isi pierduse tot farmecul.

dark, asta cu 'SIGUR nu plange sa-mi faca mie in ciuda' e buna..tre' sa le-o mai zic si eu unora care cred in teoria de a lasa copilu' sa planga ca sa nu se invete alintat. Pe de alta parte mai stiu parinti care desi au copii mai marisori, de 2-3 ani, tot au response time de cateva secunde la cel mai mic scancet al copilului. (mai au copii faza aia cand se fac ca plang si tin un ochi deschis sa vada daca parintii il vad cat 'sufera'). Nici noi nu lasam bebeul sa planga si nici bunica, inca bunica are reponse time mai bun ca al nostru...zice ea ca parca ii e mai drag de nepoti decat i-a fost de proprii copii

Si acu' ma duc inapoi la munca, abia astept sa termin si sa plec acasa. Cine mai incepe serviciul in curand?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

anuc, si mie imi cade parul gramada!!! si cum david e tot cu mainile in gura, trebuie sa fiu mereu atenta sa nu ramana par dupa mine... ajunge ca isi trece manutzele prin cap, si cum cheleste si el, ii raman fire de par printre degete...pe care evident...le duce direct la gura
carmen, cum l-ai impartasit pe stefan?
veronica si eu il tin pe davidutz mai tot timpul in brate...si toata lumea imi spune cu spirit critic ca l-am invatat in brate. de parca eu n-as observa...

sa vedeti ce duda sunt! am fost intr-un magazin dasta mic de dupa bloc. sotul si-a luat o sana din frigider si i-a spus vanzatoarei ca si-a luat si un 'lapte'. aia cu un ton de desteapta planetei il corecteaza: aia e sana nu e lapte! eu sa il apar zic: stim ce e...dupa care arat spre un strudel si zic:dati-mi si o rulada! mama lui de lapsus!!!

puiutzul meu are 15 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

eu am obs ca lui david ii trece imediat sughitul daca plange un pic. altfel nu ii trece nicicum! si e ironica situatia...ca sughitul il apuca de fiecare data cand rade in hohote... deci ras=sughit=plans...

puiutzul meu are 15 saptamani!

Mergi la inceput