Toate forumurile Timp liber pentru minte, suflet, trup si ochi  Sufletul credintei

Cine a scris Biblia?

(3 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 77
Cardinal
Cardinal127 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro
La familia mea, nu ma pot indoi de iubire.Dar de iubirea lui Iisus Hristos pentru tine te poti indoi?
Mergi la inceput
Cardinal
Cardinal127 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Gabi,

"cu tot respectul pt. crestinii torturati in inchisorile comuniste, scopul acelor torturi nu erau sa elimine credinta din sufletele detinutilor - nici nu erau cu totii crestini, nota bene - ci sa intimideze adversarii regimului si sa-i anihileze, pentru a obtine puterea absoluta in Ro. Ceea ce au si reusit, din pacate.
Un intelectual ateu care s-ar fi opus regimului ajungea mintenas alaturi de ceilalti detinuti, fara menajamente religioase sau doctrinare".


Partial adevarat. Puterea absoluta se putea obtine simplu, prin impuscare rapida a detinutilor. Nu s-a intimplat asa. Exista carti intregi in care detinutii relateaza vorbele lui Turcanu si ale altor tortionari, care le spun ad litteram ca scopul lor este sa le smulga din suflet credinta in Iisus Hristos. Un intelectual ateu nu avea nici o problema in a colabora si a scapa neinchis. Iti pot furniza citate si carti intregi in format .doc sau pdf. Nu se poate sa nu fi retinut acest aspect din Memorialul Durerii.

Opinia mea e ca () comunismul a murit peste tot (cu exceptia Coreei de Nord?.. nici macar, as zice..). Vrei sa spui ca in China P.C. functioneaza dupa platforma marxist-leninista?? Sau in Rusia, Belarus... acolo-s acum regimuri totalitariste, dar nu comuniste.
Ilici a devenit un batranel simpatic si senil, care nu mai poate face rau. De facut rau, da, a facut, si nu putin. Dar acum, gata si cu el!
Raman la parerea ca vom mai avea parte in istorie de totalitarism, dar nu de comunism.China este oficial comunista. Nu conteaza daca marxist-leninista, conteaza ca e marxista (eventual marxist-maoista, ca toti conducatorii comunisti au pretentia sa contribuie cu ceva la mausoleul marxismului.) China practica un comunism ortodox in zonele agricole si un capitalism controlat pe coasta, in zonele industrializate si in schimburile comerciale cu alte tari.
Ilici nu este simpatic, nici senil pentru mine. Faptul ca a declarat ca nu iese din politica decit cu picioarele inainte spune multe despre cit bine ne vrea el noua, romanilor. Inca mai poate face rau. Nu vreau sa deschid un topic Iliescu, pentru ca nu conteaz aparerile politice.


Scoala austriaca de economie nu este deloc utopica. Reprezinta de fapt esenta liberalismului clasic (nu te lua dupa Xenocid care sperie forumistii cu sintagma "darwinism social" pentru a-i face sa alerge in partea opusa). Economisti precum Carl Menger, Ludwig von mises, Eugen von Boehm Bawerk, Murray Rothbard si altii nu mai au nevoie de prezentare. Politicile teoretizate de ei, atunci cind au fost aplicate, nu au condus nici la o societate utopica, nici la anarho-capitalism sau la darwinism social. Dimpotriva, singura posibilitate de dezvoltare economica sanatoasa a unei societati capitaliste este teoretizata de scoala austriaca (evident, asta inseamna: revenirea la etalonul-aur, abolirea dreptului statelor de a tipari bani din hirtie, reducerea la minimum a intervenitiei statului in viata cetatenilor - cei care au citit chestiile astea citeva pagini mai sus s-au speriat de moarte, obisnuiti sa tot auda si sa creada ca Statul este ultima noastra salvare in fata vecinilor dusmani, a inflatiei, a crizei, a batrinetii etc).
Nu vreau sa transform topicul asta in topic socio-politic, insa o simpla cautare pe google despre Ludwig von Mises (exista un institut Mises in Romania) iti va spune mai multe despre scoala austriaca.

P.S. multe din discutiile de pe acest topic se bazeaza pe o supozitie gresita: Statul poate fi neutru (in economie, in educatie, in probleme religioase). Nici un stat nu este niciodata neutru, iar statul nu rezista niciodata sa foloseasca puterea de "mediator" pe care i-o atribuie sau cu care il cred inzestrat oamenii pentru a-si impune propria agenda sau propriile valori (de fapt, valorile grupurilor de presiune, oricare ar fi ele: intr-un stat teocratic, valori teocratice, intr-un stat zis ateu, valori ateiste). Statul nu e niciodata neutru. Mai devreme sau mai tirziu, isi da arama pe fata. Problema unora e ca ei spera, in tacere, ca statul sa le impuna celorlalti valorile lor. Eventual militeaza deschis pentru asta, invocind tot felul de pretexte.
Mergi la inceput
gaba-rema
gaba-rema1701 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite gaba-rema un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Daca homosexualitatea ar fi de ordin genetic, toti homosexualii ar trebui sa aiba in familie homosexuali.Nu chiar! O maladie genetica presupune defecte in materialul genetic (o gena, mai multe sau un intreg cromozom). Prin urmare poate fi mostenita (de la unul sau ambii parinti), poate aparea datorita mutatiilor spontane in celulele sexuale ale parintilor sau poate sa intervina mai tarziu, dupa fertilizare, odata ce embrionul incepe sa se divida. De exemplu, (probabil) cea mai cunoscuta maladie genetica - sindromul Down nu este ereditar (in majoritatea cazurilor).

Come to The Dark Side ... we have cookies!Asa e.
Coplesitoarea majoritate a cazurilor de maladii genetice sunt "de novo" (spontane). Doar 2-3% se datoreaza unor translocatii echilibrate intre portiuni ale cromozomilor la unul dintre parinti.
Genetica asta... :(
Mergi la inceput

Adela995573 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Adela99 un Mesaj Privat
www.monitorulsv.ro/Sanatate/2008-06-18/Barbatii-homosexuali-si-femeile-heterosexuale-au-trasaturi-cerebrale-similare" target="_blank"> barbatii homosexuali si femeile heterosexuale au trasaturi cerebrale similare

si mai citisem de un experiment cu feromoni pe drosophile.
www.ziare.com/S_a_descoperit_o_gena_intrerupator_a_homosexualitatii-192433.html" target="_blank"> iacata-l
Mergi la inceput
ladyJ
ladyJ6432 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ladyJ un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Daca homosexualitatea ar fi de ordin genetic, toti homosexualii ar trebui sa aiba in familie homosexuali.Nu chiar! O maladie genetica presupune defecte in materialul genetic (o gena, mai multe sau un intreg cromozom). Prin urmare poate fi mostenita (de la unul sau ambii parinti), poate aparea datorita mutatiilor spontane in celulele sexuale ale parintilor sau poate sa intervina mai tarziu, dupa fertilizare, odata ce embrionul incepe sa se divida. De exemplu, (probabil) cea mai cunoscuta maladie genetica - sindromul Down nu este ereditar (in majoritatea cazurilor).

Come to The Dark Side ... we have cookies!
Am inteles, multam.

Chiar si asa, homosexualismul nu cred ca poate fi o mutatie spontana de gene. Nu am citit nimic despre asa ceva.Cred ca e declansat, asa cum spuneam de factori socio-psihologici.
Nu e o boala care sa necesite tratamente medicamentoase, eventual doar tratament psihologic.Homosexualul nu necesita supraveghere sau terapii speciale.
As pune acesat problema cam pe aceiasi treapta cu perversitatea de exemplu. (deviere cu radacini in inconstient)

Mergi la inceput
conchita
membru veteran conchita10547 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui conchita Adauga semn de carte la raspuns Trimite conchita un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui Adela99
tie asta nu ti se pare o generalizare nepermisa, doar pentru ca n-ai folosit unul dintre cuvintele "toti, intotdeauna, mereu, niciunul"? la discutia asta participa doar mediocrii, mahalagiii si prostii gri ... aaa, n-a fost generalizare ca te-ai exclus pe tine si pe Mihaelka.

da, au aprobare de parada. si parada implica costumatiile alea. nu defileaza in pielea goala. si cei ce le dau aprobarea stiu cam cum vor defila.


nu, la discutia asta nu participa doar mediocrii, ci si mediocri si mahalagii.

nu am inteles al doilea paragraf, aprobarea nu implica si costumatiile, asta iti spuneam. pentru a treia oara iti spuneam. dar daca preferi sa te indignezi si tu, decat sa discuti si sa fii atenta la ce se discuta, be my guest.

si nu ma intereseaza ce fac homosexualii in dormitor. dar sa-ti reiau logica discutiei (ilogice si fanatice, de partea lui xenocid): homofobia e de fapt homosexualitate reprimata. eu zic ca numai sa-mi imaginez ce e homosexualitatea si vomit. raspuns - tot homosexualitate reprimata e si asta, si precis te uiti la porno cu homosexuali. numai mie mi se pare logica asta de-o prostie crasa? probabil. altora li s-ar parea doar rautate in stare pura. ce-ar urma acum, sa incerc sa-l conving pe xenocid? hilar si de cosmar. si tu, Adela, te idignezi de ce am considerat ca trei-patru participanti la topic manifesta ce-am zis. dar nu te-am vazut luand pozitie cand mi-au fost terfeliti prietenii sau la faza cu xenocid. ce vezi tu, e doar reactia, la care sunt absolut indreptatita. deci, daca nu ai participat la stoparea cauzei, nu prea ai dreptul sa te superi de efecte, corect?

nimic
Mergi la inceput
blackpanterro
blackpanterro6192 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite blackpanterro un Mesaj Privat
Eu vad homosexualitatea ca pe o bariera naturala ce nu ne lasa sa ne inmultim in nestire, la fel ca si femeile sau barbatii infertili. Se intampla peste tot in natura.

Daca infertilitatea are alternative a fi homosexual nu are desi unii cred ca are http://www.guardian.co.uk/science/2009/mar/26/homosexuality-gay-cure-treatment-orientation


Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
Mergi la inceput
gaba-rema
gaba-rema1701 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite gaba-rema un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Gabi,

... Puterea absoluta se putea obtine simplu, prin impuscare rapida a detinutilor. Nu s-a intimplat asa. Exista carti intregi in care detinutii relateaza vorbele lui Turcanu si ale altor tortionari, care le spun ad litteram ca scopul lor este sa le smulga din suflet credinta in Iisus Hristos. Un intelectual ateu nu avea nici o problema
in a colabora si a scapa neinchis. Iti pot furniza citate si carti intregi in format .doc sau pdf. Nu se poate sa nu fi retinut acest aspect din Memorialul Durerii.


Turcanu si alti tortionari sunt niste fiinte abrutizate si demne de mila crstineasca sau de orice fel. Erau programati sa creada ca asta fac, anihileaza credinta in sufletele detinutilor. Niste unelte pe care i-as deplange daca nu mi s-ar parea ca erau turbati si periculosi pt. societate.

Citat:

China este oficial comunista. Nu conteaza daca marxist-leninista, conteaza ca e marxista (eventual marxist-maoista, ca toti conducatorii comunisti au pretentia sa contribuie cu ceva la mausoleul marxismului.) China practica un comunism ortodox in zonele agricole si un capitalism controlat pe coasta, in zonele industrializate si in schimburile comerciale cu alte tari.
Ilici nu este simpatic, nici senil pentru mine. Faptul ca a declarat ca nu iese din politica decit cu picioarele inainte spune multe despre cit bine ne vrea el noua, romanilor. Inca mai poate face rau. Nu vreau sa deschid un topic Iliescu, pentru ca nu conteaz aparerile politice.
.

Pai, tocmai tu vorbeai de "adevaratii marxisti" si "marxistii eretici". In China sunt doar eretici.
Nu mai exista nicaieri marxisti adevarati, har Domnului (e o expresie...)

Citat:

Scoala austriaca de economie nu este deloc utopica [...] singura posibilitate de dezvoltare economica sanatoasa a unei societati capitaliste este teoretizata de scoala austriaca (evident, asta inseamna: revenirea la etalonul-aur, abolirea dreptului statelor de a tipari bani din hirtie, reducerea la minimum a intervenitiei statului in viata cetatenilor ...


De aceea ma si tem de noul 'sistem', ca ar putea fi aplicat , fereasca-ne Cel de Sus (e o expresie...).

... Si ma tot roade intrebarea: cand scoala austriaca de economie pune probleme de modificare atat de radicale in rolul Statului in societate, nu are nici o o pinie despre rolul credintei, al Bisericii in 'noua societate'? Te rog, daca ai vreo idee, impartaseste-mi-o, ca as vrea sa o stiu.

Statul tre' sa intervina minim in societate, dar Biserica??
Hai, lumineaza-ma, please

EDIT: e intr-adevar reconfortant sa discut cu tine, fie si in contradictoriu

Editat de - gaba-rema on 03/05/2009 23:18:33
Mergi la inceput
xenocid
xenocid3370 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj ICQ luixenocid  Trimite mesaj yahoo luixenocid Adauga semn de carte la raspuns Trimite xenocid un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Gabi,

"cu tot respectul pt. crestinii torturati in inchisorile comuniste, scopul acelor torturi nu erau sa elimine credinta din sufletele detinutilor - nici nu erau cu totii crestini, nota bene - ci sa intimideze adversarii regimului si sa-i anihileze, pentru a obtine puterea absoluta in Ro. Ceea ce au si reusit, din pacate.
Un intelectual ateu care s-ar fi opus regimului ajungea mintenas alaturi de ceilalti detinuti, fara menajamente religioase sau doctrinare".


Exista carti intregi in care detinutii relateaza vorbele lui Turcanu si ale altor tortionari, care le spun ad litteram ca scopul lor este sa le smulga din suflet credinta in Iisus Hristos. Un intelectual ateu nu avea nici o problema in a colabora si a scapa neinchis.


Asta explica bineinteles de ce biserica ortodoxa a inflorit in timpul regimului comunist adoptand o postura atata de indecenta incat merita sa inventam un cuvant pentru asta : flexibitionism si de ce organizatia la fel de religioasa, martorii lui iehova a fost desfintata. Credeam ca am inteles cu totii faptul ca regimul comunist a fost unul criminal, fara absolut nici o retinere in a elimina orice individ perceput drept adversar. Daca gaseau o parghie de presiune nu o lasau nefolosita: il iubeai pe hristos, ti'l batjocoreau, iti placeau florile, iti striveau panselutele, familia era tot ce aveai, iti aruncau parintii morti peste gard. Doar Cardinal mai incearca sa ne convinga azi ca de exemplu Stalin l'a omorat pe Trotski pentru ca l'a prins spunand pe furis Inger Ingerasul Meu.

Come to The Dark Side ... we have cookies!
Mergi la inceput
Cardinal
Cardinal127 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Citat:
citat din mesajul lui xenocid


Asta explica bineinteles de ce biserica ortodoxa a inflorit in timpul regimului comunist


Numai un ignorant ca tine putea spune asta. Ia si citeste, pentru cultura ta generala deficitara la capitolul asta. http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/ioanitoiu/ortodoxa/default.asp.htm

Si mai slabeste-ne cu confuzia ta grosolana si voita intre BOR si credinta in Iisus Hristos cel rastignit si inviat. Si nu iti mai bate joc de cei morti in temnite, confundindu-i cu ierarhia oficiala a BOR. Se vede treaba ca pentru tine postarea pe forumul asta e o gimnastica intelectuala fara suflet. Am priceput, insa devii obositor la un moment dat.

Si nu mai sustine ca regimul comunist nu a stiut sa faca diferenta intre iubitorul de Hristos si iubitorul de panselute, ca doar nu au stat in temnite iubitori de panselute. Comunistii au stiut exact ce fac si ce sa scoata din sufletul omului credincios (ca era el ortodox, catolic ori greco-catolic).

Pe Hristos au vrut sa il scoata, nu iubirea de panselute.

Cit despre Stalin si Trotski, treaba lor. Doi comunisti carora nu le mai ajungea pamintul si puterea.
Mergi la inceput
Pag. din 77 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com