Cine a scris Biblia?

Raspunsuri - Pagina 55

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Ateismul nu are adepti deloc pt ca nu e o religie.


Pe cuvintul meu, unii, cind aud cuvintul "religie", se comporta de parca le-ai da pe la fund cu ardei iute. Atit de orbiti sunt,in "detasarea" lor ateista, incit ii deranjeaza pina si sintagma "adepti ai ateismului", crezind ca termenul "adept" e definitiv conotat religios.

Fanatism ateist in toata splendoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Dar nu e adevarat deloc, daca ar fi o religie as recunoaste ca sunt membru.Cum sa fiu adepta la ateism? Am renuntat sa cred ca D-zeu exista, ma rog 99%. Asta ma face adepta la ateism? Decizia mea a fost luata cu mult timp in urma, cand nici nu stiam ce inseamna a fi ateu, cred ca dupa vreo 5 ani am aflat ca exista termenul ateu.

Oamenii din triburile din Amazonia sunt adepti la ateism?Poti fi adept la ceva ce nu stii ca exista?

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Citat:


Dar nu e adevarat deloc, daca ar fi o religie as recunoaste ca sunt membru.Cum sa fiu adepta la ateism? Am renuntat sa cred ca D-zeu exista, ma rog 99%. Asta ma face adepta la ateism?


Nu. Acel 1% ii este destul lui Hristos: "Daca veti avea credinta in voi cat un graunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Muta-te de aici dincolo, si se va muta; si nimic nu va fi voua cu neputinta" (Matei , 17, 20).

Probabil ca te-a suparat tare Iisus Hristos sa te lepezi de el in proportie de 99%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui ABLady eu nu stiu cum e cu genetica, atmosfera de acasa si homosexualitatea. Habar n-am. Dar ce spui tu are o fisura. Ok te streseaza sexul opus, nu te simti bine in pielea ta. Ok nu te vor atrage, dar de la a fi atras de cei ca tine e un pas in plus.Dar nu vorbeam de genetica ci de factori sociali si psihologici care pot fi motorul de declansare al homosexualitatii.

Nu e vorba ca 创te streseaza sexul opus创. E vorba despre ceea ce simte homosexualul cu privire la sine.
Orice persoana din lumea asta are un EU personal.
Un barbat nesigur pe calitatea lui de barbat, pe masculinitatea lui, va cauta aceasta masculinitate la altcineva, fata de care va dezvolta sentimente de dragoste, atractie, etc.

Cu totii cautam parteneri de viata care sa corespunda anumitor nevoi pe care le avem. la modul general, unor femei le plac barbatii puternici, altele se simt atrase de barbatul pe care unde-l pui acolo sta altele au puternic modelul patern dupa care-si aleg sotul.

Nu stiu daca una din cauzele homosexualitatii ar fi si complexul lui Oedip, nerezolvat. Este interesant de aflat, oricum. O sa caut ceva material care sa ma lamureasca.

Pur si simplu nu cred ca, cauzele homosexualitatii sunt genetice.


LadyJ, cum se explica diversitatea mediilor in care apare homosexualitatea? O fi mediul de viata, prietenii, scoala...poate e o influenta din partea acestora, dar chiar la toti? Chiar toti sa aiba complexul Oedip nerezolvat?
Cred ca preferintele sexuale sunt cel mai greu de trucat, o poti face vizavi de altii, dar in sufletul tau nu ai cum sa trisezi. Raman la ideea ca e genetica...altfel nu pot explica. Oricat de trendy ar fi, n-are cum sa-ti placa asta, daca nu simti ceva mai puternic de vointa ta. Mai demult trebuiau sa se ascunda, unii si-au pierdut familiile, slujbele, prietenii...de ce ar fi riscat daca era un capriciu de moment?

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3


Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
VauvenarguesIngrid, am zis ca nu stiu daca are sau nu de-a face cu complexul lui Oedip, dar ca , pentru mine e chiar interesant de aflat si caut sa aflu.

In rest, cum se explica mediile diverse: pai exact asa cum am spus.(cel putin asa cred eu, asa imi suna mie logic)

In toate familiile, indiferent de statutul social al acestora, poate aparea un conflict de ordin psihologic intre parinte si copil, nu? In orice familie, parintii pot face greseli inconstiente elementare in ceea ce priveste dezvoltarea corecta sexuala a copilului,nu?

Tocmai, ca in sufletul tau nu ai cum sa trisezi. Atunci ce faci? iti urmezi sufletul, care poate fi plin de complexe, temeri.

Ca sa fac o paranteza, stii ca unii parinti le spun copiilor 创daca mai puna mana acolo jos iti cade创? sau 创o sa ramai fara ea创
Aceste mici enunturi pot declansa o catastrofa in viata individului matur.E doar un exemplu, nu are a face neaparat cu homosexualitatea.

Daca homosexualitatea ar fi de ordin genetic, toti homosexualii ar trebui sa aiba in familie homosexuali. Ceea ce , cred ca nu e cazul sa afirmam.

Homosexualitatea e cel mult o boala psihica, dobandita Eu asa zic.Nu cred ca cineva se naste impotriva naturii umane.

EDIT- nu cred ca in general, homosexualitatea e capriciu de moment, nu. E o deregalre care te urmareste, te face sa fii altefel, blamat, respins, etc. Crezi ca lor le place?
Multi isi resping aceasta dorinta homosexuala tocmai pentru a fi total integrati in normalitate.Si sunt efectiv nefericiti, nu se REGASESC pe ei in relatiile lor, simt ca le lipseste ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Merci pt. rabdarea de a imi raspunde pe larg, Cardinal
ai putea fi cadru didctic!

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

... marxism-leninismul (cu toate urmarile sale, politice si strict doctrinare) este perfect incompatibil cu crestinismul, deoarece

marxismul considera religia o inventie umana si fundamentul metafizic al marxism-leninismului este o perspectiva ateista si materialista asupta lumii. Marxism-leninismul este cea mai inversunata doctrina militant-ateista.


De acord.

Citat:

... Probabil ca tu esti una dintre persoanele care nu au auzit in viata ei de inchisorile de reeducare din Romania si care nu aflat de torturile care aveau drept unic scop distrugerea credintei crestine din sufletele detinutilor.Nu.
M-am simtit eliberata in 22 dec.89 si nu am crezut nici o clipa ca "parca era mai bine pe vremea impuscatului", nici acum nu cred asemenea mizerie, desigur.
Am urmarit toate episoadele Memorialului Durerii, m-au zguduit ... nu-ti spun cat si cum (nu pot s-o uit pe Elisabeta Rizea cand povestea ce torturi a suportat...). Experimentul Pitesti a pus capacul la toate . Sper ca romanii sa nu uite ce a insemnat comunismul. Nu trebuie sa uite.
- cu tot respectul pt. crestinii torturati in inchisorile comuniste, scopul acelor torturi nu erau sa elimine credinta din sufletele detinutilor - nici nu erau cu totii crestini, nota bene - ci sa intimideze adversarii regimului si sa-i anihileze, pentru a obtine puterea absoluta in Ro. Ceea ce au si reusit, din pacate.
Un intelectual ateu care s-ar fi opus regimului ajungea mintenas alaturi de ceilalti detinuti, fara menajamente religioase sau doctrinare.

Citat:

... carti ale celor care au fost inchisi si, scapind totusi din torturi, au ajuns sa ne povesteasca noua azi pentru ca noi sa nu ne facem ca ploua zicind ca "nu ne temem de cai morti" (niciodata comunismul nu a fost un cal mort in intregime. Dovada: Rusia, China, Cuba, Coreea de Nord, si, cu voia dumneavoastra, Iliescu, cel mai bun exemplu).


Opinia mea e ca () comunismul a murit peste tot (cu exceptia Coreei de Nord?.. nici macar, as zice..). Vrei sa spui ca in China P.C. functioneaza dupa platforma marxist-leninista?? Sau in Rusia, Belarus... acolo-s acum regimuri totalitariste, dar nu comuniste.
Ilici a devenit un batranel simpatic si senil, care nu mai poate face rau. De facut rau, da, a facut, si nu putin. Dar acum, gata si cu el!
Raman la parerea ca vom mai avea parte in istorie de totalitarism, dar nu de comunism.

Citat:

In al treilea rind, nu e obligatoriu ca ateii sa fie marxisti, insa toti marxistii adevarati sunt atei. Marxistii care nu sunt atei nu sunt marxisti a la lettre.


De acord.

Citat:

Nu conteaza daca ateismul are adepti printre personalitatile cunoscute ale acestui secol. Faptul ca adera la ateism mari oameni nu il face mai respectabil din punct de vedere filosofic. Si nici ateismul nu confera o aura de intelepciune celor care il imbratiseaza. Unii inca nu au invatat asta. Cu virsta, vor ajunge sa inteleaga.Si cine a sustinut asa ceva pe-aici?

PS: aporpo de scoala austriaca de economie, din alta poastare a ta: mi se pare a fi un soi de anti-marxism, la fel de utopic si de daunator ca si marxismul insusi. Ei, de asa ceva ar putea sa-mi fie frica, da! nu de mortaciunea ingropata de comunism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Citat:


Dar nu e adevarat deloc, daca ar fi o religie as recunoaste ca sunt membru.Cum sa fiu adepta la ateism? Am renuntat sa cred ca D-zeu exista, ma rog 99%. Asta ma face adepta la ateism?


Nu. Acel 1% ii este destul lui Hristos: "Daca veti avea credinta in voi cat un graunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Muta-te de aici dincolo, si se va muta; si nimic nu va fi voua cu neputinta" (Matei , 17, 20).

Probabil ca te-a suparat tare Iisus Hristos sa te lepezi de el in proportie de 99%.Ok. Pt mine acel 1% e "nu stiu".

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

In conformitate cu Preafericitul vremii respective asa e: "Cristos este Omul Nou. Omul Nou este omul sovietic. Prin urmare, Cristos este sovietic!". Cu asta a intrat Marina in folclorul international:Come to The Dark Side ... we have cookies!He-he... aici e o discutie care ar merita un topic separat... cum s-au 'dat bine' (si repede) autoritatile clericale ortodoxe pe langa noul regim... obisnuinta de pe vremea suzeranitatii otomane, probabil... "capul plecat, sabia nu-l taie".
In aceeasi vreme, regimul a intreprins sireata manevra de a deposeda pe greco-catolici de ce aveau in favoarea ortodocsilor, cu care s-au cam incarligat intr-o alianta ne-trambitata dar bine fundamentata.
Asta cel putin la inceputurile regimului comunist.

Cati preoti greco-catolici au indurat teroarea comunista, procentual vorbind, fatza de cei ortodocsi?
Any answer??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:


1% nu stiu, zici tu? De asta nu crezi, pentru ca "nu stii"? In rest, in celelalte aspecte ale vietii tale, "stii" cu siguranta 99%?
"Stii" cu precizie de 99% ca te iubesc ceilalti, ca ii iubesti pe cei dragi, etc...de fapt, nu stii, ci "crezi" (si aduni dovezi ca sa iti demonstrezi ca ceea ce crezi e adevarat).


Cindva iti vei da seama ca orice credinta incepe cu 1% din citatul "Cred, Doamne, ajuta ne-credintei mele!" (Marcu 9, 24).
Problema oricarui necredincios (ateu, agnostic, etc) este ca el vrea sa "stie". Pentru acestia s-a spus: "Nu vor crede nici daca ar invia cineva din morti".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Daca homosexualitatea ar fi de ordin genetic, toti homosexualii ar trebui sa aiba in familie homosexuali.Nu chiar! O maladie genetica presupune defecte in materialul genetic (o gena, mai multe sau un intreg cromozom). Prin urmare poate fi mostenita (de la unul sau ambii parinti), poate aparea datorita mutatiilor spontane in celulele sexuale ale parintilor sau poate sa intervina mai tarziu, dupa fertilizare, odata ce embrionul incepe sa se divida. De exemplu, (probabil) cea mai cunoscuta maladie genetica - sindromul Down nu este ereditar (in majoritatea cazurilor).

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Cardinal, in viata de zi cu zi nu stiu, simt, eu asa functionez, fara gluma.Stiu imediat daca omul e cumsecade sau nu, simt daca sunt placuta sau nu, simt daca ma pot imprieteni cu cineva sau nu, marja de eroare e aproape nula. La familia mea, nu ma pot indoi de iubire.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput