Cine a scris Biblia?

Raspunsuri - Pagina 49

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Crede cineva ca putem reveni la un sistem in care copiii sunt invatati acasa de parinti (fiecare parinte ce stie si el, mai mult sau mai putin... sau deloc), apoi haida, copilul la munca, sa se descurce?...

Poate copiem modelul african, unde rezista si astazi pe scara larga stilul acesta de trai. Copii - cati da Dzeu, scoala ioc sau subtire de tot (apoi munca, evident), femeia acasa cu copiii, iar barbatul aduce ce trebuie acasa, pt. neveste, copii parinti si bunici. E adevarat, se poate si asa... hmm.

Inca ceva: e curios ca nu am gasit parerea scolii de economie cu pricina despre rolul bisericii in acest sistem (utopic, dupa mine)... Oare are Cardinal vreun raspuns, chiar e ceva ce as dori sa stiu. Cei care stiu asa de bine ce NU ar trebui sa faca Statul vizavi de indivizii din societate, si care practic l-ar desfiinta cu totul din cate am priceput eu, sau i-ar da un rol eminamente decorativ, nu au absolut nici o teorie despre o institutie atat de importanta cum e Biserica in Europa. Sau poate ca nu e asa?

PS: Cat despre asigurarile de stat, in RO, ne apropiem din pacate de idealul 'scolii austriece de economie'. Nu prea ne bazam de nici o culoare pe asistenta statului, cu exceptia pensionarilor care primesc ridicolele sume de subzistenta... cat le-or mai primi si pe alea. Cand avem nevoie de doctori, platim. eu nu ma bazez nici de 2 parale pe viitoarea pensie de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal
Dovada e faptul ca Sinziana si copilul ei, care traiesc intr-un stat zis democratic aproape ca ilustreaza perfect una dintre situatiile descrise din carte. Trebuie sa astepti ca Sinziana sa se plinga ca a turnat-o copilul la pentru ca odata, cindva, intr-o discutie sau intr-un gest a contrazis ideologia oficiala, pentru a-ti da seama ca grila 1984 se aplica oricarei societati in care statul decide ce e bine sa creada cetatenii sai?



E o limita majora intre ce simti tu ca parinte si ce poti impune copilului. Asta te-nvata societatea de aici. Sa nu lasi temerile tale sa-i blocheze pe copiii in alegerile lor. Daca le esti aproape vei avea sansa sa discuti cu el sa-i spui de ce crezi tu ca e mai bine ca tine. Ceea ce nu te lasa societatea sa-i spui e ca a ta cale este "unica".
Homosexualii nu spun copiilor ca un camin homosexual e unica solutie.
A fi homofob inseamna sa spui ca un camin homosexual nu este un mod de viata.
Crestinii ar trebui sa spuna ca un camin cu o femeie si un barbat este dorinta lui D-zeu.
A fi cristofob ar insemna sa spui ca o familie cu o femeie si un barbat care se roaga la biserica nu este un mod de viata.
De obicei crestinii spun nu ce vor sa faca ei ci ce ar trebui sa faca altii.


Sabina unele idei vin si natural. Copii mei erau scoliti acasa pe vremea aceea. Tv nu am. Si baietul meu mic suferea groaznic ca el nu are rochite de deghizat si coliere si bratari si sticluta de parfum. Avea un intreg arsenal de costume "baietesti" sabii, inele de print, platose, arce etc... Era plans mereu. Asa ca am trecut la costume de nativi americani, chinezesti, hawaiene care au diferentele sexuale mai putin clare. A fost o faza de dezvoltare.
La fel de natural prima iubire e mama. Sau sora, sau fratele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Lady, eu doar comentam pe marginea diferentelor intre doua sisteme, unul traditional, centrat pe familie, si altul modern, care si-a facut un mesia din stat (am bolduit tocmai ca sa se inteleaga ca vorbesc in general, nu despre parintii mei personali)

cand socialistii lui Xenocid o sa-mi dea cei cincizeci la suta pe care m-a asigurat ca-i voi primi a doua zi dupa alegeri, atunci o sa-mi schimb parerea despre iubirea de aproape practicata de sistem

pana atunci insa, nu pot sa nu observ cati batranei isi ajuta (din pensii de supravietire) cu bani copiii, si cati copii isi sustin parintii abandonati de stat, fara sa fi semnat vreun contract in sensul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Si cum ar arata sistemul perfect in viziunea ta, Cardinal? Chiar sunt curioasa.
AB, te citez cu ultima fraza care mi-a placut maxim: "de obicei crestinii spun nu ce vor sa faca ei, ci ce ar trebui sa faca altii".

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3


Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal
Dovada e faptul ca Sinziana si copilul ei, care traiesc intr-un stat zis democratic aproape ca ilustreaza perfect una dintre situatiile descrise din carte. Trebuie sa astepti ca Sinziana sa se plinga ca a turnat-o copilul la pentru ca odata, cindva, intr-o discutie sau intr-un gest a contrazis ideologia oficiala, pentru a-ti da seama ca grila 1984 se aplica oricarei societati in care statul decide ce e bine sa creada cetatenii sai?



E o limita majora intre ce simti tu ca parinte si ce poti impune copilului. Ceea ce nu te lasa societatea sa-i spui e ca a ta cale este "unica".


Si asa ar trebui sa fie...Un copil care va stii sa decida pentru el insusi este un copil care are de unde alege...Simplu...
Si va avea de unde alege numai cand ii vei expune mai multe variante si nu doar pe a ta!!!!
In plus...cu atat mai mult cred ca acel copil viitor adult, va stii care calea dreapta (a lui in principal)...

BTW...La botez saptamana trecuta, intr-o biserica romaneasca din USA, parintele ne-a sugerat sa nu uitam de "curea" cand ne educam copiii...si nu la propriu...ci la figurat...

Sabina, David vine mereu cu idei din astea...el se gandeste si intoarce pe toate partile o idee care porneste de undeva, si o transforma in ceea ce ii se potriveste modului de gandire...(ieri era bucuros ca nu sunt mama lui vitrega si ma tot imbratisa!!)




Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Sinzi copiii au nevoie si de indrumare si de parerea ta, ca parinte.
D-aia cica e bine sa ii faci tu educatia inainte sa i-o faca altii.




PS desi una din lectii e sa fii non-judgemental (d-aia imi place mie de tine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

da, sinzi_ana, copiii nu trebuie inhibati cu trebuie.
da, poate lui David i s-o fi spus la gradinitza ca un baiat poate sa iubeasca un baiat. si io cred ca e adevarat. un baiat poate iubi un baiat. o fata poate iubi o fata. la fel cum un baiat poate iubi o fata si viceversa. cam asta i-am spus si io lu’ fimiu. da’ nu stiu cum si de ce, lui nu i s-a parut normal. ca o fi auzit ceva negativ despre iubirea dintre aceleasi sexe, ca o fi simtit el ceva instinctiv, nu stiu. inclin sa cred in ultima varianta. pentru ca am discutat destul de mult despre asta. i-am explicat teoria mea: io cred ca sunt nascuti asha. ca ceva se-ntampla in faza de embrion, ca primesc organul sexual si apoi hormonii sau ce o fi ce determina sentimentele, atractia. sau invers. ca la fel cum unii se nasc cu diabet, altii se nasc homosexuali. la care el imi replica ca daca e o boala sa se trateze. io n-as cataloga-o nici ca boala. ma rog, poate si faptul ca io is "prea" intelegatoare – asha mai gri, cum m-ar descrie conchita :) - il face pe el sa fie mai categoric. s-ar putea. desi nu prea cred, pentru ca suntem de acord in multe discutii principiale, deci nu se razvrateste impotriva mea (perioada aia a trecut, slava domnului!)
io la venerabila-mi varsta – is la varsta la care nu-mi spun varsta si nici nu indraznesc sa spun "ghici?" :) - zic ca da, educatia isi are rolul ei, atat in familie cat si in societate, dar pe langa educatie mai e ceva. si ceva-ul ala nu stiu cum sa-l numesc, dar e chintesentza persoanei: de-o fi suflet, psihic, de-o fi duh ... nu stiu.
si uite copilul meu e "politically incorrect" :) iar io pe principiul de care vorbesti si tu sinzi_ana, nu-l inhib cu trebuie sa fii pc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

ma dusei sa trag un fum - vai de pacatele mele! :) - si-mi amintii de mesaju’ asta

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana



ieri era bucuros ca nu sunt mama lui vitrega si ma tot imbratisa!!



si ma gandeam la toate povestile cu mashtere. din pacate de multe ori la varsta obstinatiilor, unele mame se pot transforma in mashtere. sinzi_ana

crezi ca ne-ai putea spune mai multe despre educatia cu cureaua la figurat? intuiesc, dar mi-ar place sa aud ce zicea parintele

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana


BTW...La botez saptamana trecuta, intr-o biserica romaneasca din USA, parintele ne-a sugerat sa nu uitam de "curea" cand ne educam copiii...si nu la propriu...ci la figurat...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Astia cu educatia cu cureaua, de s-ar duce si nu s-ar mai intoarce...

Poate ca ei nu au simtit cum e sa te loveasca cineva cu cureaua, cu catarama pe piele, nu stiu cum e sa ai vanatai si taieturi de la catarama, nu stiu cat e de oribil sa te duci la scoala si la ora de sport sa se uite toti la tine si sa arate cu degetul la umerii tai, la spatele si picioarele tale pline de vanatai...si toate astea pt ca nu te-ai spalat corect pe dinti, sau pt ca ai gresit o litera la compunere sau pt ca ai stat 5 minute mai mult afara.

Primul care imi spune sa il educ pe Aidan cu cureaua o sa ia un pumn direct in mecla, poate sa fie un popa(mai greu daca nu merg la biserica), un misionar sau D-zeu in persoana.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

panterro nu era vorba despre curea la propriu. probabil nici despre abuz psihic. sper. io o astept pe sinzi_ana sa ne spuna ea.

Mergi la inceput