Gradi 197, gradi 90 sau gradi Apaca?
Buna,
Inclin pana la urma sa aleg intre aceste 3 gradinite. NU am avut pana cum nici un contact cu sistemul de stat la gradi asa ca habar nu am la ce sa astept. Am auzit de spagi, de stat la cozi etc. Nu asta ma sperie (neaparat) ci sa nu ma trezesc ca am facut atatea eforturi degeaba si ca nu se adapteaza copilul sau nu am nimerit unde trebuie.
NU stiu ce sa aleg:
- 197 imi place pt ca e f aproape ca locatie si are grupe step by step ceea ce pt noi ar fi exceptional (sunt fost cadru waldorf, deci mult mai pro oricarui sistem alternativ). Dar chiar fac step by step acolo? Adica, intrebare simpla: se tipa la copii? Cum sunt pedepsiti?
- gradi Apaca e mai departe ca locatie, dar am inteles si ca acolo ar avea grupe step by step si ca se intra ceva mai usor (ma refer la inscrierea la gradi). Aceeasi intrebare - au grija de copii? Educatoarele sunt ok ? Ies afara?
-gradi 90 e o gradinita cu program scurt (8-12) despre care nu am reusit sa aflu mai nimik. Eu am bunicii ca alternativa, deci ar putea sa fie si asta o optiune, sa iau copilul la pranz. ..Insa as vrea sa aflu mai multe de la parintii care au avut copiii acolo.
Stiu ca s-a mai scris despre aceste subiecte, insa marea majoritate a posturilor sunt old. M-ar interesa sa aflu cum stau ACUM lucrurile, daca grupele steb by step chiar functioneaza sau nu. Pana la urma cta costa pe luna? Am auzit ca 500 de lei la gradi 197, e adevarat? A, si stiti daca cei mici sunt scosi afara, cei de la 197 au o curte superba, sper ca o folosesc, nu?
Multumesc anticipat.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Raspunsuri
Liliann spune:
Baiatul meu este la gradinita Apaca si sunt multumita. Este in grupa mica deci de step by step nu stiu ce sa-ti spun. Intentionez sa-l inscriu de la anul.
Sunt multumita de educatoare si ingrijitoare, mancarea se face in bucataria proprie, pe luna platesc in jur de 200 lei, zilele in care lipseste nu se platesc.
Pt inscriere, cred ca trebuie sa vb cu dna director, este o femeie foarte draguta, si ii plac copiii, este comunicativa, imi place de ea.
In rest...mai intreaba-ma.
magghyc spune:
Merci mult! Apreciez mult raspunsul tau...
As mai vrea sa te intreb cate ceva...
Copiii ies afara?
Care este programul zilnic?
Au vacanta de vara sau nu?
Cred ca o sa merg sa vb cu doamna directoare, sa vad ce reusesc sa aflu de inscriere.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
livia72 spune:
Despre 197: e ok, step-by-step cred ca e mai mult cu numele, dar dotarea este buna, grupele de max. 20 copii, 2 educatoare in permanenta dimineata. La grupa lui Alex educatoarele sunt OK, nu tipa, sunt pedepsiti prin asezare izolata la alta masa. Da, ne cam duce la 500 pe luna cu urmatoarele: 200 si ceva masa, 80 consumabile si plata suplimentara educatoare si restul optionale, din care engleza zilnic. Din pacate, de scos afara nu ii scot decat cand este deja vara.
Programul este cam asa:
- la 8.30 micul dejun
- la 9.00 engleza
- la 10.00 activitati din programa conform cu grupa si optionale daca este cazul
- la 12.00 masa
- 13.00 -15.00 culcare
- 15.00 - 17.00 joaca
Au vacantele corespunzator celor scolare. Pentru cele din tipul anului se poate opta sa vina la gradi, chiar daca nu se face programa iar in iulie la fel.
magghyc spune:
livia,
Ma temeam de ce ai scris tu, ca adica step by step e mai mult asa, de firma. Of...
Iar cu scosul afara nu o sa inteleg in vecii vecilor de ce nu se practica. Si aici nu vb de gradinitele de stat, ci si de cele particulare. Baietelul tau e fericit ca se duce la gradi? Ma intreb adica daca macar atat au reusit sa faca educatoarele, sa pastreze bucuria studiului.
oricum inclin sa cred ca totusi copiii sunt mai bine tratati la step by step.Mai bine insemnand mai atent/ingrijit. dar poate e doar efectul faptului ca stiu ca se dau niste bani in plus, bani de care ma astept sa mi se ofere ceva...
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
livia72 spune:
"oricum inclin sa cred ca totusi copiii sunt mai bine tratati la step by step.Mai bine insemnand mai atent/ingrijit. dar poate e doar efectul faptului ca stiu ca se dau niste bani in plus, bani de care ma astept sa mi se ofere ceva..."
Da, eu sunt multumita. Baietelul meu este mediu, adica nu foarte incantat dar nici nu ii displace. Ii plac activitatile gen teatru (cam odata la 2 saptamani), excursiile, Haloween... Nu se omoara dupa studiu, dar asta tine mai mult de el.
Sa iti spun eu ce ma incanta pe mine: este foarte curat, au multe jucarii si materiale informative, in general ne si afiseaza cam ce au lucrat. La engleza chiar se vede ca fac. Canta mai bine in engleza decat in romana. Mancarea este OK si sunt receptivi la comentarii, adica au avut tendinta sa injcluda niste deserturi din astea din comert, iar la cererea parintilor au revenit la fructe si ce se gateste acolo.
Da, asta cu scosul afara e boala grea in Bucuresti, cred ca le e frica de boliu si accidente.
MariaToma spune:
Liliann, si eu l-am inscris pe baietelul meu la Apaca. Va incepe din toamna. Stii cumva daca la step by step primesc copii asa de mici, de 3 ani? Stii cumva daca dna directoare trebuie stimulata? O inteleg si pe ea ca are ft multe cereri, insa ...
Sa-mi spui daca reusesti sa-l inscrii la step by step pe baietelul tau si mai ales sa-mi spui cati ani are
Merci mult
Alexia27 spune:
Despre Apaca: are o curte interioara mare, si copiii sunt scosi afara regulat. MAncarea se prepara la ei in bucatarie. Fiecare grupa are 2 educatoare (cate una pe tura) si una sau 2 ingrijitoare (nu mai stiu sigur).
Referitor la step by step: au o singura grupa, care a fost infiintata de mama, cand lucra acolo. Cand era ea acolo se facea treaba chiar in sistem step. Bieninteles, adaptat la conditiile de la o gradinita de stat (la step trebuie 2 educatoare pe tura, aici era numai una, si se tinea cont si de programa MEC). Acum, sincer, nu stiu cine e la grupa in locul mamei mele. Cealalta educatoare a ramas si face treaba cu copiii.
Copii de 3 ani nu sunt primiti in mod normal la step pentru simplul motiv ca e grupa pregatitoare, are copii de 5-6 ani. Copii asa mici s-au acceptat cu pile la directoare.
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!