Mamici si gravidute de Constanta (51)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

angi: nu stiu sa raspund k la mine s-au intarcat singuri, amandoi...eu eram cea care se dadea de ceasul mortii si plngea, iar ei n-aveau nicio treaba...
Eu ma gandesc k rapsunsul intrebarii tale doar pupicu il stie..restul sunt doar presupuneri...

isidora: mi-ai amintit de scrisori..doamne ce vremuri frumoase... cred k am sa o las pe d-na montessori deoparte si ma apuc de recitit scrisori.Timp de un an am corespondat si noi, caci Cip era in State si ne scriam aproape zilnic... Doamne ce emotii aveam cand le deschideam...
pacat k ai nostri copii nu vor mai trai asemenea emotii

Doc: sincer, nu mai stiu adresa mailului comun k sa trimit cartea, dar dc vrei iti trimit pe mailul tau.

mav: ce dulce e sebi si ce frumos le zice el...chiar daca in ochii nosrti ei par mari, tot niste bebelusi sunt in anumite situatii...fa-i pe plac...
Eu mor de dragul lui darius cand merge in patru labe k briana si o pune si pe ea sa merga la fel caci asa era obisnuit pana acum, sau cand incearca sa imite ce zice ea... iti dai seama bebelusheza tradusa de un alt bebelusch...sau cand cere apte paf(lapte praf)k biana...

aoleu, da ce-am mai scris..fug la culcare k maine de dimineata nu voi putea deschide ochii...pupici

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Blogul nostru-Viatza intre roz si bleu

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Mada, cand ai timp vreau si eu cartea dnei Montessori, te rog.

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

spun si eu cu intarziere la multi ani, Victor.
la multi ani,Alexandru si Doc.
am citit si eu tot din urma.am avut o perioada super aglomerata.acum sunt mai bine.m-am mai linistit.
in rest noi suntem bine.
angi, iti tin pumnii cu pupi la intarcat.
andata, bine ai venit.sper sa te simti bine la noi.sarcina usoara.
alina, oricand vrei sa te apuci, poti sa suni linistita.
andicu,putere multa.
am vazut si pozele.sper sa reusesc sa mai incarc si eu ceva poze.poate acum in we.
fug sa beau cafeaua ca sunt buimaca de somn.razvan pana pe la 2 s-a tot frichinit si a tot vorbit in somn.
stiu ca mi-ati zis ca e normal sa intarzie ciclu dupa ce am pierdut sarcina, dar totusi mi se pare mult.am pierdut-o pe 11 martie si suntem in 25 aprilie.testul e negativ, dar totusi de ce intarzie.
ieri am sarbatorit si noi 5 ani de casnicie, dar cred ca azi ne cinstim prin oras, ca ieri nu am avut timp.
gata, fug la cafeluta.
tuturor, fara exceptii.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Buna dimineatza!

Incerc sa imi beau cafeaua si sa va citesc si sa mai si raspund.....

Angi, as vrea sa te pot ajuta cu un sfat, dar Luca a supt doar pana pe la 3 luni, deci habar nu am

ISI, sa stii ca inca afcem schema de dentitie tarzie cu Calcarea Carbonica si Kreosotum , 10 zile / luna.E intarziat oricum ,are doar 6 dinti la 1 an si 8 luni si apare o amsea si inca un incisiv de curand.Dr zice sa stau linistita , ca el creste f bine.
Si apoi se dscurca cu masticatia fantastic, ma si mir cu ce frate roade la mar?

mada, sa stii ca toata lumea zice : wow,ati fost plekati din tara? unde ati facut pozele?
Ei bine sunt facuta aici, in Romanica noastra si chiar in CTA.La PETROM-ul dintre Abator si Far, unde este fantastic de curat si are acest loc de joaca.Ma duc destul de des cu el acolo, eu imi beau cafeaua si el se joaca linistit.Asa ca asteptam si doritorii sau cei cu traseu prin zona.
Restul poezelor..pe plaja, la hotel VEGA si la PITICI.

Un inceput de week-end frumos si fara ploi,Doamne ajuta!

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
Nu sunt sigura ca mama(utilizez mama si nu parintii, deoarece mama e mai apropiata de copil si simte mai bine nevoile acestuia)poate face ceva special in primii ani de viata al copilului pentru ca acesta sa urmeze un curs bun mai tarziu...si mai ales nu cred in cresterea unui copil intr-un univers feeric, departe de relele cotidiene, schimbandu-i sfarsitul pevestilor, dandu-i de inteles ca in viata totul e perfect.

eu sant sigura ca mama(parintii)sant cei responsabili de aproape tot ce inseamna adolescentul si adultul de mai tarziu.gasesc mama(parintii) responsabili de multe 'rele' pe care copilul le face sau le simte mai tarziu.nu cred in copii nascuti atomici,nu cred in copii razvratiti de la natura,nu cred ca ei(copii) sant vinovati.toti copii se nasc perfecti,parintii sant cei care decid cu voie sau fara voie ce sa faca cu comportamentul copiilor.cred ca personalitatea este cea cu care se nasc...dar comportamentul este cel dobandit si dezvoltat chiar din primii ani de viata.in familie,in parc sau in vizite...,nu pot sa nu compar copilul meu cu altii copii.defect sau normal...simt nevoia sa gasesc cauza pt care nepotul meu de 4 ani face cele mai traznite lucruri posibile...,simt nevoia sa gasesc cauza pt care prietena noastra din parc loveste tot ce prinde in jur...sau altele.si crede-ma ca de fiecare data gasesc mama(parintii) vinovata de atitudinea copilului.un copil crescut in armonie,intr-o familie unde toata lumea respecta pe toata lumea,unde se aude des 'multumesc/scuza-ma/te iubesc',unde se comunica,unde copilul este ascultat/inteles/tratat ca un adult...nu are cum sa devina un copil problema.nu are de ce sa manifeste frstrari si nevoie de atentie.

nu se poate s atraim intr-un unviers feeric,nu ne-ar plaea cu siguranta.ar fi chiar monoton.dar acum cat ei sant micuti,fac tot posibilul sa-i tin departe de tot ce inseamna rau.cu voia mea,NICODATA nu-i voi expune raului,fie ca-s stiri la tv,fie ca-i un scandal in plina strada,fie ca-i povestea iezilor.nu pot sa fiu atat de cruda cu aceste fiinte mici care nu inteleg de fapt nici jumatate din cele de mai sus.care-i scopul pana la urma,de ce sa ii expun?sa-i calesc sau ce?or sa aibe timp destul sa dea piept cu relele.involuntar,sant expusi raului.fie ca-i vantul care i-a luat cuibul porumbelului nostru ce clocea un ou,fie ca-i vecinu' care-si bate nevasta si se aude pana la parter,fie ca-i nenea din tir care-l injura pe tati la volan,fie ca-i prietena noastra din parc care loveste cu lopetica drept la tinta.
precizarea mea(cea mai importanta in aceasta situatie)este ca,daca sant pusa in situatia in care a dat piept cu raul,nu neg...ci explic.atunci,da...sant sincera cu ea si-i spun ca la un om mare cum stau lucrurile.

..................................................
diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

Dandusa,ai reusit sa spui in cateva randuri si fara sa creezi polemici ,ce am vrut eu sa spun in 7 pagini..

Madalina,ai dreptate dar inteleapta nu sunt inca si nici smerita.Daca as fi fost suficient as fi stiu sa vad margaritarele si sa nu le scap asa oriunde ...Aici am fost chiar nechibzuita rau...
Aproape toate raspunsurile la cautarile mele le-am gasit la prietena mea,care are o inteligenta ascutita,o cultura de care sa te poti folosi cu adevarat in viata ,o smerenie exersata in valtoiul vietii si un duh bun in toate cum n-am mai intalnit pana acum...
Ma gandesc serios sa o dau pe isi la scoala anul asta sa nu o pierd...Nu stiu unde as mai putea gasi o asa invatatoare ...Inevitabil o compar ...si risc sa fiu tare dezamagita...
Ea are la randul ei alaturi,un frate deosebit tare ,de la care stie multe,si pe calugarul despre care-ti pomeneam...Impreuna ne avem unii pe altii si descoperim ce dar minunat e prietenia...
Mai vb. despre asta ,as vrea sa-ti daruiesc niste carti pt. copii scrise de fratele ei si ceva lucrat de ea...Dar mai e timp ca Darius e inca mic...Pe la 3 ani poate...Isidorei ii plac tare povestile de acolo....Pup,inca n-am plecat ...habar n-am daca mai plecam...poate luni...

Mergi la inceput

mult controversata fraza ' nu-i voie!'
o urasc si incerc pe cat pot sa n-o folosesc.evident,sant momente cand nu am incotro si in graba scot porumbelul.daca as sta cateva secunde sa ma gandesc,as putea s-o formulez altfel decat negand si atunci copilul n-ar mai reactiona urat.dar...incerc sa repar...explicand situatia dupa ce am comis-o
serios,acum...v-ati gadit vreodata de ce 'nu-i voie'?cate din situatiile in care spunem 'nu-i voie' chiar sant interzise cu adevarat?eu m-am gandit!din experienta mea,spun ca,cu cat te gandesti mai profund,cu atat ajungi sa crezi ca acest 'nu-i voie' nu prea are ce cauta in vocabularul nostru.
pai daca la nivelul copilului,lasi numai lucruri safe sau obisnuite si ascuzi sau pui bine lucrurile importante si priculoase...nu mai ai d ece sa spui ' nu-i voie'.elimini din start cauza si atunci efectul nu se mai produce.sant pentru explorat tot ce-i inconjoara si fac posibil asta.niciodata n-o refuz pe Crinuta daca imi cere sa puna sare in mancare...sau niciodata nu-i interizc sa se joace cu oalele etc.pana la urma,ce se poate intampla daca dam voie sa manuiasca niste lucruri pe care noi le folosim(nepericuloase).
apropo de asta,am un exemplu f bun de cand Crinuta abia mergea in picioare.era inebunita dupa dulapuri si tot ce continutul lor.curiozitatea,perfect normala la varsta lor!si stateam cu ea si ma jucam cu toate.cele care se puteau sparge pe greisie au fost prezentate si puse in dulap la locul lor.cu alea nu ne jucam pt ca...bla,bla.ca sa evit discutiile,am pus farfuriile noastre in fundul dulapului si in fata le-am pus pe ale ei,castroane,pahare,lingurite(toate din plastic).au trecut aproape doi ani si farfuriile noastre stau in acelasi dulap cu ale ei,doar ca pe rafturi diferite.cu toate astea,de fff putine ori a fost tentata sa se joace cu ale noastre.de fiecare data scoate farfuriile ei,paharele etc si se joaca cu ele,pe jos,pe sus...nu conteaza...,are libertate maxima cu ele.pai daca ii spuneam si la astea din plastic,care-s zeci..ca 'nu-i voie',bag mana-n foc ca umbla si la alea de ceramica
inainte de 'nu-i voie',nu-i greu sa explici macar de ce nu-i voie...astfel il faci s aintelega mai bine,pt ca acorzi atentie subiectului si-i explici.dar daca vii cu regula pusa bine si mai completezi si cu 'pt ca asa spun eu!'...nush ce iese...
soacra mea este ex. cel mai negativ intr-ale 'nu-i voie'.de fiecare data cand vine la noi,iese cu discutii.pai daca copilul meu,zilnic sare in pat,cum d-zeu vii d-ta acum sa pui regula ca nu-i voie???dupa ea,Crinuta ar avea voie doar sa respire si sa stea nemiscata.in rest,interzis copiilor sub 18 anin-are voie langa Raducu,ca-l loveste.n-are voie sa spele vasele,ca se uda.n-are voie sa se ridice in scaun,ca va cadea.n-are voie sa tipe,ca aud vecinii.n-are voie sa alerge ca transpira.n-are voie sa se dezbrace ca raceste.n-are voie sa faca in pamp ca-i rusine...si dupa o ora de stat cu ea ajung la nebuni,EU dar copilul...(daca ar sta cu ea)?!
daca gandim putin si din prisma lor,a copiilor...,devenim mai intelegatori,zic eu

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralina spune:

Dandusa .Atata timp cat piticii invata prin imitatie la inceput singurii vinovati ptr comportamentul lor sunt parintii.

La multi ani Alexutu de Mamacita! Sa cresti mare si sanatos!

La multi ani Docdecap!Sa ti se indeplineasca toate dorintele!

Thea,minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

alexandru de mamacita,sa-ti dea umnezeu sanatate si tot binele din lume!

doc..tot binele din lume si ce-ti dorescti sa se implineasca!

adina,dandusa,mada...multi ...imi pare rau ca la 19 ani jumate,cand am avut-o pe andreea nu am avut mintea de acum si totusi multumesc lui dumnezeu ca nu am dat prea mult gres in educatia ei....
angi,mersi de raspuns...doamne ajuta sa fie bine...am emotii pana voi sta de vb cu doctora!
mav,andata nu este fina mea,este doar o alta prietena,facuta pe un alt forum...dar eu i-am recomandat cu caldura compania noastra!mai ales ca si ea este o graviduta si pe deasupra mamica de doi adolescenti!
va pup pe toate si va doresc un week-end placut!

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Despre noi,aici!
A&M

BAZARUL LUI MIHAITA

Mergi la inceput

Laaaaaaaa muuuuuuuuuulti ani,Alexandru
Laaaaaaaa muuuuuuuuulti ani,Doc

Creem,
am inceput sa visez la o seara petrecuta in doiincercam sa facem posibila o iesire.poate luna viitoare,daca vine mama sa stea cu piticii.mersi
Isidora,
scumpa tare Isi a ta,scumpa tareeee.semeni,semeni da' si cand incepi sa culegi...f frumoasa povestea voastra de dragoste.cand ai timp,poate ne pove mai multe,sant curioasa.scrisorile mi se par un comdiment perfect pt o relatie,ceva romantic si special.si noi avem o groaza dar scoase la imprimanta din mail.de cate ori le recitesc,ma apuca nostalgia
Andata,
bine ai venit,felicitari pt bb 3

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput