Mamici si gravidute de Constanta (51)
Raspunsuri - Pagina 13
andicu spune:
Cris, mie mi s-a zis de la spital ca bebe e bine sa pape la cerere, daca e alaptat , iar la lapte praf daca nu rezista la 3 ore, minim 1ora 1/2 intre biberoane;cat despre cantitate, la 3.550gr ale lui, din a2a zi papa deja 50 ml plus supliment tzitzi, asa ca nu stiu ce sa zic..poate nu se satura puiul..Scaunele e normal sa fie moi in primele zile si dese..chiar verzui , pt ca elimina meconiul .
Rozalia, Veve e o dulcee! tortul tare frumos! cred ca ati avut o super petrecere! Succes cu intorsul la servici!!
Mocutza, eu cred ca e de la dintisori. Daca are mai putin de 4-5 scaune moi, nu trebuie sa-ti faci griji. Spor la despachetat.
Mav, multumim de reteta. Nu numai ca arata super, dar am pus la favorites si linkul cu celelalte retete..
Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/135721.birthday.png" target="_blank">Asa cresc
Bazar pentru Mihaita
abibrinza spune:
Doc, Alexandru, Ana-Maria !
Crisis, sa va traiasca mica printesa!
Mamacita, e urticarie la Victor, nu a facut temperatura si i-a trecut cu Zyrtec si post.La noi intarcarea lui Mihai a fost un succes, dar eu ma chinui in continuare.Maine sun medicul ca nu mai pot.
Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?saved=1/" target="_blank">Alta zapada... si altele
isidora spune:
Buna seara!
Noi am fost la o petrecere in aer liber unde ne-am simtit tare bine...Si am cazut toti ca bobocii...Adica ma duc si eu repejor la nani ca-mi tin ochii in scobitori...
Crisis,te-au sfatuit fetele f. bine ,sa speram ca se regleaza ea cu somnul si papa in cateva zile...Doamne ajuta!
Andata,ma intereseaza tare mult experienta voastra cu scoala de la 6 ani.In principiu eu nu eram pentru asta,n-am fost nici pt. gradinitele particulare...dar uite ca fac exact invers...
Alexandra stia deja sa scrie sau sa citeasca cand ati dat-o?
Isi va avea 5 luni si 11 luni in septembrie...inca dezbatem problema,vreau sa-i faca o evaluare prietena mea invatatoare,tb. sa mai lucram pana la toamna la scris si citit...sunt multe de facut...Nu stiu cat va afecta calitatea temelor pt. acasa varsta lui Ioan de 1 an si jumatate...sunt multe necunoscute...Orice sfat din partea ta e binevenit,aici ca sa mai foloseasca si altora sau pe p.m Multumesc mult! Cum e la casa ? Ce va lipseste din oras?
Mocutza,ma bucur ca ai vesti de la sotul tau.
Abibrinza,of biata de tine sper din suflet sa se remedieze cat mai curand problema!
Menuet,aveti poze minunate ,Veve e o scumpa si o printesa iar voi toti o familie frumoasa si calda!
Mamacita,speram ca sunteti bine toti inclusiv mama.Sanatate multa!
Pup,mi se rup scobitorile...
andata spune:
Isidora, Alexandra stia deja sa citeasca si sa socoteasca atunci cand am dat-o la scoala. Stia si sa scrie un pic, in principal cu litere de tipar. Culmea e ca nu a invatat la gradi (acolo era doar in grupa mare si nu cea pregatitoare), ci de la fratele ei mai mare.
Tavi incepuse scoala la 7 ani, dar deja si el stia sa scrie , sa citeasca si socoteasca, asa ca de la inceput a considerat scoala o pierdere de vreme, deoarece normal colegii lui trebuiau sa ajunga la acelasi nivel si el si-a pierdut interesul.
Evaluarea de la educatoare, luata pentru Sandra, a fost defavorabila, un fel de "dati-o pe riscul vostru, dar ea nu e pregatita".
Asa ca am dat-o la scoala. Era nu numai cea mai mica din clasa, dar si cea mai mica din toata scoala.
La step-by-step, trecerea de la etapa de prescolar la cea de scolar e mai lina. Adica toti parintii am pus bani ca sa le mobilam clasa. Era o clasa experimentala, abia al treilea an care incepeau in acest sistem, deci am luat-o de la zero. Am cumparat mocheta si mobilier special, asemanator cu cel de la gradinita. Nu banci, ci masute si scaunele, dulapioare pentru carti si "operele" lor. La intrarea in clasa isi schimbau incaltamintea. Acum probabil au ceva traditie si clasele sunt deja mobilate.
Programa era identica cu cea traditionala, adica invatau dupa aceleasi manuale ca si ceilalti. Diferenta consta in faptul ca lucrau pe grupe de interes, adica erau 4 masute cu cate 6 scaunele, iar copiii decideau cu ce materie doresc sa inceapa. Unii poate doreau sa faca desen, altii matematica, altii romana, altii lucru manual. Fiind ei cei care decideau, erau mult mai concentrati la ceea ce li se preda. Intr-o prima faza, educatoarele au decis pentru ei, dar cu consimtamantul lor.
Programul era de la 8 dimineata pana la 4 dupa amiaza, structurat pe 2 etape: dimineata (8-12) faceau orele impuse de programa scolara, de la 12 la 13 aveau pauza de mancare si joaca sau care dorea se putea intinde fiecare pe salteluta din dotare sa doarma un pic. De la 13 la 16, cand ii luam isi faceau temele de a doua zi. Trebuie sa mentionez ca aveau 2 invatatoare, una de la 8 la 14, iar a doua de la 10-16, deci timp de 4 ore erau amandoua simultan in clasa, fiecare copil bucurandu-se de o atentie sporita. La orele 16, cand luam copila nu mai avea de facut decat sa manance si apoi sa se joace pana la ora de culcare. Aveam pe vremea aceea prietene ai caror copii erau la traditionala si care capiasera facand teme cu copiii pana la 20-21 seara, cu bastonase si liniute.
In fiecare dimineata, de la 8 la 8 si un sfert, erau incurajati sa povesteasca tot ce le trecea prin minte (ce facusera cu o zi inainte sau ce film vazusera sau ce le-ar place sa faca in vacanta). Stateau pe "scaunul autorului" in fata intregii clase si povesteau, fara sa se teama de vreo remarca sau critica. Multi din copiii mai interiorizati au capatat incredere in ei datorita acestui simplu fapt.
Lucrau foarte mult suplimentar, pe fise (cumparasem un copiator pentru multiplicare) si lunar dadeam o suma pentru consumabile, inclusiv carioci si creioane colorate. Neavand teme de facut acasa, nu trebuiau nici sa care dupa ei o gramada de caiete si manuale, care se pastrau in clasa.
Parintii erau incurajati sa vina si sa participe la lectii. Puteai sa stai de dimineata pana seara daca vroiai sa vezi cum se descurca puiul tau si puteai veni de cate ori vroiai intr-un semestru. Singura diferenta in detrimentul traditionalului era faptul ca nu primeau calificative, dar lucrarile lor erau afisate in clasa si puteai intra oricand sa vezi ce a facut sau sa vorbesti cu invatatoarele. Pe noi efectiv nu ne-a deranjat deloc lucrul acesta.
Nu stiu daca am dat toate detaliile de care ai nevoie, dar daca ai intrebari, poti oricand sa ma intrebi.
andata spune:
Isidora, nu am raspuns la intrebarea cu casa. In primul rand, mie imi place mult la casa. Aer, liniste, gradina, pomi. Nu batut in tevi, nu inundatii, nu vecini uraciosi, nu zgomote de daramaturi si bormasina la cele mai ciudate ore, nu lift auzit la 3 dimineata (camera noastra avea un perete care dadea pe casa scarii). In plus, pot tine fara nici o problema cati caini vreau. Avem acum in dotare 3 caini (unul lovit de masina in fata blocului si adoptat cand ne-am mutat, una luata de niste prieteni dar abandonata ca nu aveau cum sa o tina in apartament si una gasita acum 5 saptamani plina de sange, cu o sarma in jurul gatului si cu tripla fractura la humerus). Cainele este maidanez, catelele sunt amandoua lup. Avem in plus o pisica ajunsa prin nu stiu ce metode asta toamna sub masa din bucatarie. A ramas si ea la noi in custodie. In rest nu avem animale, nu am vrut chiar un trai cu pasari si vaci. Prefer sa cumpar de la vecini si lapte si oua de casa, iar pentru carne sunt destule alte surse. Nici eu si nici sotul meu nu ne simtim in stare sa omoram o gaina sau un porc.
Singurul lucru care imi lipseste este asfaltul de pe strada sau trotuare. In rest nimic. Avem apa curenta in baie si bucatarie, pentru incalzire apa avem un instant pe gaz, mai convenabil pentru noi decat programul de apa calda de la bloc. Pentru incalzirea casei avem o centrala pe cocs (merge si cu lemne) si calorifere in toate camerele si pe hol. Singura problema reala cu care ne-am confruntat este ca totusi casa a fost construita pentru vanzare, nu locuire, adica nu are izolatia facuta cum trebuie si inca trage umezeala. Acum am sti la ce sa ne uitam la cumpararea unei case, dar cand am luat-o eram novici. Totusi, nici acum, dupa 4-5 ani de stat la casa, nu m-as intoarce la bloc. Mai mergem in vizite pe la prieteni si abia asteptam sa plecam, parca ne sufocam.
nastasie spune:
mocutza,si eu am dat acu vreo 2 ani pe patut vreo 6,5 mil fara saltea.am luat unul de 70 pe 140 si se face pat de o persoana.l-am luat din oras.insa ai incercat la carrefour?eu si pe net am vazut mai ieftine.
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
lulu77 spune:
Buna dimineatza,
mocutza, noi am luat un patut de lemn ,60*120 ,de la MAREDI acum 1 an si ceva , cu 4.5 mil patutul plus salteaua din fibra de nuca de coco inca 1 mil.
Sunt f multumita de patut,e drept ,ca vrem sa il schimbam ,ca deja Luca e mare si il trecem pe pat de copil.
crisis, stiu ca si la alapte praf tot la cerere papa bebe, si asa cum ti-a zis si Andicu minim 1 1/2 ora intre bibe ,ideal 2 ore sa apuce sa se digere laptele, laptele praf se digere mult mai greu decat cel de mama.La 2,5 luni Luca deja ziua bea cam la 3,5 -4 ore iar noaptea doar 1 data intre suptul de seara si cel de dimineatza.
O sa se regleze singura.
Noi a avut un week-end aglomerat, sau mai bine zis plimbaret, mai ales ieri ,de dimineatza am fost la manastire la Techirghiol si apoi pana la ora 13.00 am innebunit cautand in oras o tricicleta ptr Luca.
Nu vreau din cele care sunt peste tot, cu zorzoane ,acoperis, claxoane si alte cele( a primit una ,a mers de doua ori cu ea ,a fost extrem de firava, proasta ,si nesigura( s-a rasturnat cu ea, si nu e numai cazul nostru ,am mai auzit mamici, chinezarimi ce sa faci!.....nu vreau sa o mai vad), am vazut pe net unele de Biemme,Primii Pasi si chiar Ketller ,dar in oras nu le gasesc sa vad cat de stabile sunt ,dacaa junge Luca la pedale sau are sustinator de picioare.
Aveti idee unde as putea gasii ceva ,in afara de net??
Apropo, Creem , voi de unde ati luat-o pe cea a Sofiei?
O saptamana usoara va doresc!
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
CRIXIA spune:
Lulu la mag Firt Bike de pe Tomis, zona Victoria? De acolo am luat noi pt Alexia la 1 an o masinarie de plastic pt exterior, apoi la 5 ani bicicleta. Imi amintesc ca aveau si alte chestii mai mici. E drept, n-am intrat de mult in mag. acela, poate mai aduc si pt pici.
Crixia mami de Alexia ( 2003) & +22 sapt
crisis81 spune:
Neatza'
Azi sunt mult mai incantata decat ieri si maine voi fi si mai incantata. Prinsesa mea a avut (la trecut sper) probleme cu diareea si m-am gandit ca e de la lapte. Asa ca aseara la 1 noaptea l-am trimis pe tati in oras si ne-a luat Toffer. Vad ca apa a inceput sa se transforme intr-un gel si s-a mai inchis un pic la culoare. Asa ca m-am mai linistit.
Ieri a stat afara o ora si azi o sa stea doua. Sunt nebuna, nu?
Am vorbit cu Dr. Dumbrava la telefon si mergem peste 2 saptamani sa o vada. Acum cautam medic de familie. Recomandari va rog?
Apropos de alaptat... a papat la 8.30 si la 10 a cerut iar...si i-am dat pana la urma, dar a baut doua guri si s-a culcat.... fitze.
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
dandusa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui isidora In seara asta,Isidora a tinut sa-i spuna ea rugaciunile lui Ioan iar el dragutul si-a impreunat mainile exact ca si ea si s-a inchinat ducand manuta pana la frunte si atat...Sunt doi ingeri si nu-mi vine sa cred ca sunt ai mei...nici nu-i merit... Daca i-ati fi vazut manutele alea grasune ...si mina mirata si intrebatoare pe care i-o adresa sora'sii... |
..................................................
diamantu' si safira'
poarta-ma mami