Burtici fericite de septembrie-octombrie (44)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

mada La Multi Ani! Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de o sarcina cat mai usoara!!
Nu'sh de ce dar am senzatia ca suntem destul de aproape una de alta...ca locatie Cel putin daca schimb directia de plimbare, de pe podul din cartierul meu, chiar se vede cum se varsa Siretul in Dunare.

Sa ne traiasca cu numele toti cei care isi sarbatoresc azi ziua onomastica! Si numai urari de bine celor din familiile voastre care se sarbatoresc azi.

Va citesc cuy mult drag si-mi dau seama ca va ajung incet-incetisor din urma cu majoritatea simptomelor. Mi-e bica ca oarecum sunt pregatita sufleteste pentru orice mica schimbare si parca nu ma ia nimic prin surprindere.

unombun Orice-ar fi, noi te sustinem si ne punem un umar la bataie, ca sa ai unde sa plangi. Si eu, de la inceputul lunii martie am trecut printr-o multime de lucruri grele, gen 2 inmormantari, o bunica ce si-a pierdut mintile si care o necajeste pe mama, mama care vad ca se topeste pe zi ce trece dar care isi strange puterile cat de cat, am fost bolnavi pe rand: fata, eu si sotul. Dar...ceea ce nu ne ucide, ne face mai puternici. Si eu am fost atat de amarata si de suparata incat mi-am refuzat multe bucurii in perioada asta. Trebuie totusi sa mergem inainte, cu bune si cu rele.

Am si eu eterna stare de greata si mai nou, au aparut arsurile. Asa ca meniul meu e alcatuit din lapte rece, branza cu smantana si pufuleti. Asta momentan. Mai fetelor, si mi-e o foameeeeee...
Va dati seama cum ma simt cand eu stau cu meniul zilei in fata si ceilalti se infing in fripturi, salate beof, piftii si alte bunatati..si eu
Ieri am reusit sa manac oua (rosii) cu muuuult mustar.

Liliana, Andra-Maria & 13+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Nu as fi putut s-o spun la fel de frumos ca Bia, dar sunt cu totul de acord cu ea...
Oricum suntem alaturi de tine si de celalalte fete cu probleme, mai mari sau mai mici (oricum cand sunt ale noastre le vedem cele mai mari...), macar cu o vorba buna si un din cand in cand

20+ cu ursuletzul nostru

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Ola, burticutze! N-am mai intrat de mult ca sa scriu, dar va citesc in mod constant si ma bucur ca sunteti foarte active.

Eu sunt puztin cuprinsa de panica ... am fost pe data de 9.04 la un doctor si sarcina avea 14 saptamani si o zi si pe 21.04 la un altul si sarcina avea 15 saptamani si o zi ...deci nu se vedea diferenta de aproape 2 saptamani, ci doar de una. Nici nu stiu ce sa cred. Atunci m-am cam pierdut si nu am intrebat nimic .... dar e posibil ca bebe sa nu fi crescut timp? In rest parea bine, se misca, avea activitate cardiaca, organele erau toate corespunzatoare varstei...Adevarul este ca am avut niste probleme in familie. Sper ca stresul sa nu ii fi facut rau puiutzului. Voi ce credeti? Uf, abia astept sa ma duc iarasi la eco. Plus ca trebuie sa imi fac si TT ....

Eu inca nu l-am simtit pe bebe, desi sunt la a doua sarcina, dar abia astept ... Asta nu cred sa fie vreo problema. Pe la cate saptamani ati simtit voi miscarile(ma refer mai ales la mamicile la al doilea copil)?

M. cu Mihnea
http://picasaweb.google.com/mylenna2010/Mihnea#5299212513804209346 si fericita 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miillyy

Eu sunt puztin cuprinsa de panica ... am fost pe data de 9.04 la un doctor si sarcina avea 14 saptamani si o zi si pe 21.04 la un altul si sarcina avea 15 saptamani si o zi ...deci nu se vedea diferenta de aproape 2 saptamani, ci doar de una. Nici nu stiu ce sa cred. Atunci m-am cam pierdut si nu am intrebat nimic .... dar e posibil ca bebe sa nu fi crescut timp? In rest parea bine, se misca, avea activitate cardiaca, organele erau toate corespunzatoare varstei...Adevarul este ca am avut niste probleme in familie. Sper ca stresul sa nu ii fi facut rau puiutzului. Voi ce credeti? Uf, abia astept sa ma duc iarasi la eco. Plus ca trebuie sa imi fac si TT ....

Eu inca nu l-am simtit pe bebe, desi sunt la a doua sarcina, dar abia astept ... Asta nu cred sa fie vreo problema. Pe la cate saptamani ati simtit voi miscarile(ma refer mai ales la mamicile la al doilea copil)?

Este posibil sa nu il fi prins pe bebe, la masuratori, intr-o pozitie tocmai favorabila. Eu la ultima eco, am fost masurata si rasmasurata intr-o anumita pozitie si iesise exact varsta data dupa UM. Apoi bebe s-a miscat si l-a prins mai bine... i-a placut dr pozitia si a mai tras un prim-plan si l-a masurat din nou pe bebe si iesea cam cu 1 sapt si 2 zile mai mare. Asa ca stai linistita. Plus ca masuratorile astea sunt orientative, depinde si de materialul genetic. Daca nu sunteti prea inalti, iti dai seama ca si bebe este mai mititel. Eu la prima sarcina, intrasem in sapt 40 si la masuratori mi s-a zis ca am 36 sapt. Am nascut la 41 sapt si-o zi o fetita de 46 cm Nu de 50-51 cam ca majoritatea.

Liliana, Andra-Maria & 14+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miillyy

Ola, burticutze! N-am mai intrat de mult ca sa scriu, dar va citesc in mod constant si ma bucur ca sunteti foarte active.

M. cu Mihnea
http://picasaweb.google.com/mylenna2010/Mihnea#5299212513804209346 si fericita 15+

Iti inteleg ingrijorarea, dar cred ca e normal sa nu iasa varsta exact ca la carte. In plus, fetusii au ritmuri de crestere diferite, in puseuri, exact ca si copilasii nazdravani de dupa nastere. Intr-o luna parca nu au crescut deloc, in alta luna zici ca le-a turnat cineva apa la radacina. Asa a fost si baietelul meu inainte de a se naste: aci era cu o saptamana in urma, aci cu una inainte. Dar tot la termen s-a nascut. Pe urma mai sunt si erorile de masurare. Daca muta cursorul cu vreo 2-3 mm mai incolo - hopa o saptamana in plus.

De simtit eu l-am simtit pe bebe pe la 12 saptamani ca fluturasii din cand in cand (nu zilnic) dar miscari adevarate (zilnic) pot sa zic am am simtit cam de 2 saptamani, deci de pe la 17 saptamani. Dar fiecare mama simte diferit. Stiu o prietena care la al doilea copil a simtit mai tarziu decat la primul.

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Doro, multumim, eu astept sa se hotarasca Starchi, pt ca la ea este urgentza...la mine este doar faptul ca programarea mea este putin mai tarziu de 24 de sapt, si a ta ar pica mai bine, dar nu-i nimic grav...numai sa ne zica Starchi ce a hotarat, ca sa stim cum procedam mai departe, mai ales ca si eu si sotzul trebuie sa ne luam liber zilele respective, deci trebuie sa stiu mai din timp....

Miillyy, pe o poza pe care am primit-o eu de la eco scria varsta "+/-7 zile"...deci are si el o marja de eroare, ca sa nu mai vorbim si de faptul ca dr e si el om, si se poate insela cu cativa milimetri...mai ales la marimea asta...asa ca nu te mai stresa degeaba

20+ cu ursuletzul nostru

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns starchi spune:

Buna fetelor!

Va multumesc pentru raspunsurile prompte si pentru ajutor. Sunt la fel de buimaca si azi ca si ieri. Am fost dimineata si mi-am facut o echo morfofetala la CMU la Dr. Dinu Adela si mi-a zis inca o data ca totul pare ok. Daca ar avea sindrom edwards s-ar vedea pe undeva, Down e mai ascuns dar asta e f vizibil. Dr ginecolog imi spune ca teoretic totul e ok, practic nu-mi poate spune decat amnio. Ma omoara inecertitudinea. Pe de alta parte ma gandesc ca as putea sa pierd sarcina daca fac amnio si poate pierd un bb sanatos. Si tot asa.
Timp nu prea mai am de gandire ca sunt in aproape 20 de sapt.

Katteryna - unde si cu cine ai facut amnio? Ai prins programare imediat?

Dr mea mi l-a rec pe Hadi Rahimian de la CMU.
Celelalte care ati facut amnio, la cine ati facut?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
Daca ma linistesc cu asta, promit ca umplu cel putin 3 pagini de forum cu tot ce-mi trece prin minte si mai ales sa va povestesc ce minunatie de baiat mi-a iesit prima oara .

Cu drag,

Starchi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Va multumesc de incurajari! Asa sper si eu, sa nu fie cazul sa ma ingrijorez si sa se datoreze faptului ca bebeii cresc in salturi. Cat despre copii mici, eu sunt experta la facut asa ceva ... Mihnea al meu s-a nascut la 37 saptamani cu 2,500 kg si 46 cm. Un pisoi. Nici acum nu e prea mare .... dar e sanatos, destept si frumos ca ma-sa Eu sunt mai micutza, dar sotul are cam 1.80! Dar cand era bebe tot mititel si pricajit era si el.

Apropo, daca aveti vreo reteta de facut copii mai peste 3 kg, inaltuti si mancaciosi ... va rog nu va sfiiti sa mi-o dati si mie. Ca la noi o armata de bunici face avioane, tumbe si canta in cor sa manance baiatul, dar nu putem sa dublam efectivele pentru al doilea prunc.

Am uitat sa anunt ... mai facem un baietel, deci va rog sa ma treceti si pe mine cu un carucior albastru.

M. cu Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Miillyy felicitari pentru baietzelul 2! Sa fie sanatos si papacios!
Starchi mie amnio mi-a facut dr care imi urmareste sarcina (Bratila Elvira) la Euroclinic si ea m-a programat pt asta. Am uitat sa-ti spun ca mie imi iesise S Down la testele astea statistice si de aia nu prea m-a linistit ecograful, dar si eu stiam ca Edwards e mai vizibil(dc pot spune asa). Cred ca amnio poti face cu un doctor care are ceva experienta in asa ceva si cel mai important in care ai tu incredere.O sa fie bine!Eu ma gandesc la tine!

20+ cu floricica ( RAISA MARIA )
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliac1
Daca nu sunteti prea inalti, iti dai seama ca si bebe este mai mititel. Eu la prima sarcina, intrasem in sapt 40 si la masuratori mi s-a zis ca am 36 sapt. Am nascut la 41 sapt si-o zi o fetita de 46 cm Nu de 50-51 cam ca majoritatea.

Buna!
Lili, sa inteleg ca si tu esti micuta? Eu am 1.46m si pe baza asta mi-a zis ca probabil va fi cezariana. Tu cum ai nascut?

Iulia 15+ cu

Mergi la inceput