"Nu stiu sa fac pipi!"

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

so...au trecut 2 luni de cand am deschis subiectul...
alexia a scapat de pampers, cu exceptia somnului!!!
dar...nu face la olita, ci la...wc! olita nu o accepta deloc. la wc insa face chiar cu placere...pentru prima data a reusit sa faca pe data de 12 iunie...iar de atunci face numai la wc! nu s-a scapat niciodata pe ea...spune intotdeauna cand face...
problema era ca nu stia cum sa-i dea drumul...odata ce a reusit, n-a mai fost nicio problema.
sunt foarte-foarte mandra de ea, si mi s-a luat o piatra de pe inima!

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Ralukutza, felicitari Alexiei pt reusita!

Si noi suntem in aceeasi situatie; cere fara probleme la WC, dar la nevoie nu refuza nici olita (unde face tot din picoare!). Am avut vreo cateva zile "constipatie" de treaba mare, dar cred ca am depasit momentul asta. Acum anunta de fiecare data, chiar daca uneori in ultima secunda si mai scapa cativa stropi pe el. Sper sa o tinem tot asa. Nu am renunta inca la pampersul de noapte, dar o vom face cat de curand: de cele mai multe ori este uscat dimineata, si cere de abia dupa ce se trezeste si isi bea laptele.

Exact cum spui: mi s-a luat efectiv o piatra de pe inima!

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ralucutza - e foarte bine.
Nu am vazut subiectul "la vremea lui" ci abia acum. Asta ti-as fi recomandat eu, colacel de WC.
Am zis in mesajul anterioro Monica nu a facut niciodata la olita. Nu i-a placut niciodata ideea, habar n-am de ce ....
WC-ul ok, olita nu e ok

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Ma bucur ca s-a rezolvat, si ca sa nu deschid altceva, pentru ca etse "inrudit", va voi cere si eu parerea aici, pentru ca nu imi dau seama daca a mea odrasla pur si simplu nu poate inca se se tina sau daor nu vrea sa faca la olita.

In primul rand, de fiecare data dupa ce face pipi/caca si suntem acasa, vine fuga cu olita in brate si cere sa ii dau pampers jos, ca ea "face pipi/caca" pe olita. Ar sta acolo 5 ore, dandu-mi comenzi sa ii aduc cate ceva...normal ca nu mai face nimic, si nimeni nu o lasa sa stea prea mult degeaba. Probabil asta inseamna doar ca a realizat ce a facut.

Apoi, de multe ori nu vrea pampers, daca tot a vazut ce bine este fara... Nu a facut niciodata caca pe ea cand nu a avut pampers...dar pisu da. Problema e alta...dispare din raza mea vizuala si cand se intoarce vine plangad "mami pisu...nana uda" De fiecare data aceeasi poveste...Chair am impresia ca isi da seama ca ii vine si fuge sa faca singura, fara sa o vad. Nu are un loc unde sa se duca sa faca...in principal oriunde doar sa nu fiu eu!

As insita cu olita, dar nu stiu daca e cazul...Adica daca fata inca nu poate tine, o tin degeaba pe olita. Ea sta de cate ori ii cer, dar a facut o singura data... Pe WC se aseaza daor de fason, vrea sa stea acolo, zice "pissshhhh" si apoi "gata pisu", este o joaca...

Ce parere aveti, arunc pampersii si ma chinui asa cu ea vro 2 sapt, sa opun pe olita 5 min la juma de ora pana ne prindem cu si ce sau inca nu da semne ca ar putea tine ?

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Sorina, eu as mai amana un pic renuntarea la pampers. Dar in acelasi timp, as continua sa ne jucam cu olita, sa ne pregatim pt perioada urmatoare.

Dudu si acum mai are "accidente" si scapa primii stropi pe el; este drept, noi suntem inca la inceputul operatiunii "fara pampers", dar nu stiu sigur daca nu cumva este si o problema fiziologica, legata de dezvoltarea musculara.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

sorina, cred ca inca nu poate tine pipi.
tot asa zic si eu...mai las-o...dar nu scoateti de tot olita din rutina zilnica...daca cere sa stea, las-o sa stea...

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Multumesc pentru raspunsuri...gandeam si eu ca nu poate inca, insa zilnic sunt diverse voci, din familie, care tin sa ne explice la amandoua cum nu e normal si cum ar trebui sa o tin eu pe olita si toata ziua pana invata sa faca doar la ea... Incerc sa o exclud din discutiile astea ca asta mai lipsea, sa o streseze de tot cu observatiile sa nu mai vrea deloc dupa...

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput