Mamici recunoscatoare de Nov.Dec2009(13)
Raspunsuri - Pagina 16
maddy2526 spune:
Am uitat sa va intreb..mai este vreuna dintre voi care ia in calcul posibilitatea unei cezariene? Eu am probleme cu coloana - scolioza si discopatie si tensiunea foarte foarte mica (7,4 - 8,5 maxim)asa ca nu se poate pune problema anesteziei epidurale. De asemenea in momentul cand am ramas insarcinata aveam 44 kg si am bazinul ingust.Toate astea combinate cu imensa frica de nastere inclina spre varianta cezarienei.Voi ce parere aveti?
9+
maddy2526 spune:
Madyna - mie doctorita mi a interzis baile in cada, sa fac baie in piscina si sa stau la soareEu sunt innebunita dupa soare si mare. de abia asteptam vara sa merg sa lenevesc la soare si sa ma balacesc in apa.Eu am pierdut o sarcina,oprita in evolutie,in septembrie asa ca deocamdata sunt cuminte si urmez toate sfaturile.
9+
BoboMom spune:
Maddy, ingrozitoare povestea fetei aleia! Bine ca s-a terminat totul cu bine! Banuiesc ca e bine copilul, nu? Felicitari surorii tale! Sa-i traiasca bebelusul!
In legatura cu cezariana, eu nu am de ales. Nu stiu daca e peste tot asa, dar la medicul meu asa e (cred totusi ca e chestie generala aici in USA). Ei fac cezariana doar daca e necesar. Nu poate alege pacienta.
Laura 10+ baby
Madyna spune:
Maddy intr-adevar infioratoare poveste.. sa fereasca Dumnezeu pe toata lumea de astfel de doctori..
Cat despre baitza e prima data cand aud asa ceva sa nu te lase nici la mare
Cezariana nu mi-as dori deloc dar la mine e riscul asta pentru ca am hepatita B si sa nu se infecteze bebe la nastere.. Nu se stie sigur insa pentru ca aici astia sunt foarte evoluati in materie de medicina si de orice de fapt, si mi-au spus ca pot sa nasc normal si ii fac imunizare la bebe prin venele capului de cum incepe sa iesa capul.. sau chiar inauntru inainte sa iasa dar dupa ce se rupe apa.. Si cred ca o sa trebuiasca sa nasc neaparat cu medic nu cu moasa cum se practica aici
A_driana spune:
fetelor eu ma simt fff rau, de ieri orice bag in gura in 5 minute dau afara.......nu mai stiu ce sa fac, nu mai am putere deja.....nimic nimic nu pot manca, tot dau la rate.......
acuma sunt la servici ca o leguma, nu stiu cat voi putea rezista...
cum nu pot manca nimic sunt f slabita, organismul imi cere de mancare...doamne la orice mancare ma gandesc imi vine sa vars...
probabil ultima solutie vor fi perfuziile la spital...
toate vin la timpul lor si nimic nu este intamplator . . .
7
strumfulet + poza strumfulet
laurairina13 spune:
Neata!
Laura, la noi nu am auzit sa fie oua pasteurizate...Asa ca..doar suntem in Romanica.. Si faza cu bocitu' brusc si din senin ti-o confirm eu, macar o data pe saptamana ma ia, ori ca mi-e ft rau, si incep sa plang, ori ca mai oftica al meu Si inainte , boceam o data la juma de an..asa ca sigur sunt din cauza hormonilor. Sper, ca i-a trecut supararea colegului, si eu mai fac faze de astea, si pe urma iese altceva, am patit-o..si pe urma sa imi reproseze altii dupa ani de zile ca le-am zis nu stiu ce, nu stiu cand..off..Se intampla, macar i-ai explicat cum sta treaba.
Krelia, tare faza cu gasca de 62 gravidusse pe capu' lu al meu Nu il mai bag in seama, seara nu mai frec menta pe net, si ..nici nu ii mai zic nik, ca ma doare ca nu..ca m-a enervat rau tare..
Betty, multam de sustinere, inclusiv de tigaie . Ca doar stim toate cum e..
Simonette, bine ai venit la noi, vad ca pastrezi cadenta, din doi in doi ani...bebe mic Poate iti da Doamne Doamne acum o fetita
Madyna, eu am avut dintotdeauna burtica, si slaba moarta, aveam burtica, asa ca..parca totusi acu a mai crescut, chiar si asa burtica mea, si am pus aproape 1 kg, sper, sper sa ma mentin in grafic..
Maddy, si pe mine ma bate tare ganduu la o cezariana...Da mai mult de frica ca o sa fie lung travaliu la nastere normala, si dupa cum stim cum se poarta astia prin spitale, in asemenea situatii..mi se ridica paru in cap..deja. Cred ca cezariana, m-ar scuti de asemenea situatii..Sa vad totusi ce imi recomanda dr sambata la consult. Daca nu o fi prea devreme sa am asemenea discutii cu el
Adriana, incearca cu covrigi uscati,biscuiti mancati inainte de a te ridica din pat, bea apa plata cu lamaie, sau apa minerala, ca mai taie din greturi..asta citisem pe la fetele care au patit asa..Eu am greturi , dar de vomitat am prestat doar o data..
Ia-ti eventual cateva zile de medical, daca nu te simti in stare sa stai la munca.
Laura, 10+
poze
Ramonika spune:
neata fetelor,
am fost ieri la gineco. l-am vazut pe bebe, desi e foarte mic, inca nu are forma de bebe. i-am vazut si inimioara, am si ascultat-o putin
sarcina cica e de 7 saptamani si 5 zile. lungimea e de 1,42 cm si 150 batai de inimioara.
totul e ok deocamdata, desi mi-a dat utrogestran preventiv, pentru ca am avut inainte un mare dezechilibru hormonal.
eram ingrijorata ca luasem Dostinex peste primele 2 saptamani de sarcina, dar doctorita mi-a zis ca nu influenteaza pe bebe, asa ca m-am mai linistit.
ma mai duc la o eco dupa 3 sapt.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com
nana04 spune:
Felicitari fetelor care si-au vazut deja bebele eu o sa merg la prima ecografie abia joia viitoare- sunt nerabdatoare
Nana
5+
Ramonika spune:
krelia - ma bucur ca e totul bine, si mie mi-a dat utrogestan, abia astept sa treaca primul trimestru, sa vedem ca e totul bine. Doamne ajuta!
Laura G - si pe mine ma mai apuca sentimentalismele, dar mai ales cand vad vreun animalut necajit, chinuit, imi vine sa plang.
nu mai pune la suflet ce zic colegii, lasa ca le trece.
simonette - bine ai venit! sarcina usoara si bebe sanatos.
zuza - eu cred ca n-am luat deloc in greutate, nici nu prea am pofta de mancare.
pentru analize n-am platit decat 65 lei pt. toxoplasmoza, in rest am avut bilet de la medicul de familie si le-am facut gratuit.
Madyna - eu inca n-am observat sa-mi creasca deloc burtica. oricum la 6 saptamani ale tale, cred ca e numai o impresie, n-are cum sa se vada deja bebe, el e cam cat o maslinuta acum, asa ca e imposibil sa se vada...
maddy - cred ca sunt multe fete care vor cezariana, cred ca majoritatea vor (cel putin colegele mele gravide cam toate vor operatie). eu personal as vrea sa incerc natural, daca imi recomanda si doctorita mea. vom vedea.
Adriana - imi pare rau ca nu te simti bine. ia-ti niste zile libere si stai acasa cuminte. bea apa cu lamaie.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com