***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(97)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Poohy, ma incurajeaza faptul ca Manu este atasata de fratior, sper ca nici a mea sa nu fie prea geloasa, noi am pregatit-o si stie ca ne va ajuta cu surioara.
Despre alaptat sunt total de acord cu Liviana , un copil alaptat exclusiv nu poate fi prea gras, copiii nu se uita la ceas sa le fie foame la anumite ore, mai sunt si puseele de crestere, eu i-as da la cerere.

Carla, s.33 Larisa si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Cred ca s-a inteles gresit... Nu a zis ca Mihnea e prea gras - doar a avut grija si de Manu-barosanu si nu a zis niciodata asa...
A zis ca mananca prea mult - si e adevarat. Mihnea nu e alaptat exclusiv, ci mixt.
De exemplu aseara - a supt bine o ora, apoi 90 completare (la urlete ca nu mai curgea), si peste o ora jumatate iar supt + 90 completare si apoi dureri groaznice toata noaptea... Deci ieri a avut 180 completare (pana atunci scapasem fara), azi 100... Depinde de zi
Am observat si eu ca ii face rau - are dureri groaznice care il tin si cate 12 ore - nu doarme mai mult de 30-60 de minute legate, plansete, supt etc Daca ii mai spatiez mesele are colici, dar nu asa de tare
Mihnea e si un bebelus lenes, adoarme la san, am mult mult mai mult lapte decat la Manu, dar nu se descurca. Am incercat si cu statul 8-10 ore pe zi la san, tot nu a mers, si nu imi permit cu 2 copii
Fraza cu "bebel gras" a fost legata de bubite, e plin saracul... Si sper sa aiba dreptate, sa nu fie ca la Manu - ca doar ea a zis din prima la Manu ca e o problema...

Liviana, da, ma ajuta mama. Altfel sincer nu ma descurcam. As vrea eu sa aiba fiecare copil camera lui, dar nu avem... Oricum, trebuie sa rezolvam asta, insa nu o sa fie in curand
Si nici Mihnea cu noi in camera pana la adanci batraneti nu o sa mearga

Carla, da, Manu a reactionat extraordinar. Bine, pe mine ma ajuta si mama, si deci in general e cineva care sta cu ea (ca nu poate mama tot timpul cat stau cu Mihnea sa stea sau sa se joace cu ea). Singurele lucruri pe care le face sunt:
1. Cere in brate din cand in cand, ea care nu facea asa ceva
2. Cere insistent sa se imbrace cu pantalonasi cu picior, chiar daca ii sunt mici. E asa caraghioasa, cu pantalonii in vine...
3. Face la 5-10 minute dupa culcare cate un kk... Ea nu a facut dupa culcare de f mult timp
Sunt schimbari minore in comportamentul ei, dar sunt, deci resimte intr-un fel aparitia unui nou copil. Insa nu a influentat-o negativ
Si chiar e f atasata de Mihnea, ii aduce biberonul, vrea sa il puna in bouncer, sa il mangaie etc
Cel mai socata/speriata a fost de buricut pana a cazut - ii dadeau si lacrimile pur si simplu de mila lui Mihnea - nu stiu de ce o impresiona atat de mult
La inceput plangea cand plangea si Mihnea - tot de mila - dar acum s-a obisnuit, insa tot ii e mila
E o fetita tare sensibila, si eu sunt f norocoasa ca o am

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

poohy, te imbratisez cu toata dragostea !!! pupa-i pe amandoi puiutii tai ! si pentru tine un pupic mare de tot ! normal ca Manu e sensibila, seama cu mamcia ei frumoasa !

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

LA MULTI ANI TUTUROR CELR CE SI-AU SERBAT ZIUA DE NASTERE!!!!!!!!!

oANA DE CE INTRI ASA DE RAR IUBITA?De ce nu ne mai sci nimic despre SONIUTA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

poohy, eu am tinut-o pe ana in camera cu noi (in patutul ei) cam pana pe la 3 luni, apoi i-am mutat patutul in sufragerie (destul de incomod pentru noi, ca dadea stingerea devreme), dar ei i-a convenit. am mutat-o in camera cu andrei cand a inceput sa nu se mai trezeasca frecvent noaptea - nu stiu sa zic exact cant, pe la 7-8 luni parca, atunci cand si andrei si-a exprimat dorinta de a o avea partenera de camera.
oricum, sper ca pana intra andrei la scoala sa le fac camere separate (asta presupune ca o sa ne mutam ) dar cred ca e neaparata nevoie cand or fi mai maricei.

a... aseara eram in oras si anais si-a sucit mana din cot (adica ta-su o tinea de mana si ea avea chef sa se tranteasca pe jos) si a fost gabi cu ea la budimex, dupa ce in prealabil ne-au parasutat pe noi acasa (ca nu voiam sa duc copilul sanatos in droaia de germeni din spital). si andrei n-a vrut sa faca baie fara sora-sa. mamaaaaa, mi-a urlat ca el nu intra in cada si s-o asteptam pe anais la 11 i-am culcat aseara.
(ei, of course ca la 6 jumate azi-dimi erau in picioare)

o zi buna, capsunici si mamici de capsunici :)

a.. liviana - "la multi ani!" tare de tot faza cu tortul la lighean

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, margelute si chestiute

margelute noi de 1 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_lou spune:

Salutare la toata lumea!
Nu am avut timp sa citesc prea mult din urma dar urez si eu tuturor capsuneilor care au facut deja 2 anisori LA MULTI ANI,sa fie sanatosi si norocosi

Liviana,LA MULTI ANI,mult noroc si fericire alaturi de frumoasa ta familie si sa va bucuratii de casuta voastra noua, multi ani de acum incolo!

De fapt,eu am intrat sa va arat ce mesaj am primit aseara :Am nascut aseara(03.05)o fetita de nota 10,3.400gr si 51cm.Am avut un travaliu usor de 2 ore si am nascut usor.Vali5
Sa fie sanatoasa!Eu tocmai vorbisem la telefon duminica la pranz cu Vali si imi spunea ca are 38 sapt si ca abia asteapta sa nasca si duminica seara a si nascut,felicitati mamico

Va pupam,o sa mai revin cand o sa ma lase Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Felicitari vali!!!!

Mergi la inceput

Felicitari, vali :)
sa-ti traiasca mogaldeata si sa va bucurati mult timp impreuna!

margelute noi de 1 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

vai Vali, superb . Minunat, Felicitari!!! Bebe sanatos si tie recuperare usoara dubla mamica

Liviana , La multi ani!!! uite ca pe tine te-am scapat...stiam ca voi sunteti 3 in mai, dar esti taur precum Androix.
Multa sanatate iti doresc

Anca,

bubitele sunt NORMALE, se numesc aceneea bebeluslui si numai timpul le va rezolva. Scapa de stresul asta. stiu ca la david l-am dat cu benpanthene, dar pediatra mi-a spus ca si cu, si fara, tot in acelasi timp treceau.
Deh, grijile mamei de a face totul corect. Baza acestei accnei este faptul ca pielea lor, a stat pana acum in lichid, si acum se adapteaza la noul meu. Incearca sa clatesti bine rufele lui, si sa folosesti putin detergent la spalare.

Despre conjuctivita, nu stiu ce sa zic la un bebe asa mik. nu stiu la ce pediatru mergi, io daca as fi in locul tau as cauta-o pe Sobi, ea a mers in primele 6 luni cu vladutz la un pediatru de la euroclinik. Parerea mea ested ca era cel mai bun pediatru dupa plantatie. pacat ca este neonatolog, si se ocupa de bb doar pan la 6 luni. incearca sa iti alegi cel mai bun medic, sa ii dai un start bun in viata.
In legatura cu alaptatul nu stiu ce sa zic.
Sa iti dau un exemplu pe care il am aici. O pretena a nascut in 21 aprilie prin cezariana. pe prima fetita a nascut-o normal dar acu era copila invers. Si, pt ca mama ei e din alta generatie,(mai e si asistenta unei pediatre in bucuresti) nu a alaptat-o pe bb1 deloc. ACum, in schimb, avand in fatza alte experiete, si-a luat o moasa care o sustine in alaptat, ii da la cerere, i-am spus sa o tina in wrap si o alapteaza pe asta mika exclusiv. sunt unii bebici care ii scoti din burta si ii lipesti pe burta. Nu le este frig, vor sa te simta, nu le este foamne, iti cer prezenta. Stiu ca e greu cu doi, dar Manu va uita, dar inceputul asta pt tine este vital.
De multe ori am fost tentata sa renuntz sa il alaptez pe David. El a fost genu care scuipa sanu, era atent la alte chestii, si nu vroia sa manance daca era ceva in preajma, dar cu riscul de al tine pt R la Tv (pt ca eram singura cu ei), am continuat in nebunia mea. si parca ma simt asa bine acum, ca stiu ca si lui, precum fratelui sau le-am dat un bun (sper) inceput.

Renuntza la medicamnetele de colici, andrada nu a dat nik la Antonio, valeu, si cate a mai avut si el.

Schimbarile de la Manu, sunt normale, asa se vede si ea, mika, dar de fapt este, nu?! Sa nu ii scoti pampersul prea curand..sau sa ii faci niscai modificari in viata acum. Oricum, cand va merge la scoala/la nunta, nu mai stie nimeni la cati ani a facut una, alta..

imi pare rau ca nu citesc in timp util sa iti raspund si io cu caetva vorbe, pt ca e tare ametitoare perioada asta..

Despre somn, David a avut patutzul la noi in camera pan la 9 luni, dar a inceput sa doarma la el in patutz singurel pe la 13 luni, cand ne-am intors din ro. Drept sa iti spun, noi in perioada asta, dormeam toti 4 in pat, chiar scriam aici, ca zicea colegul, de ce stam la 3 camere si platim atata chirie, cand ne putem muta la garsoniera.
io nu am putut sa fac separatie, adika unul la un parinte si celalat la celalat parinte, si acum , ii culc pe rand, pe amandoi la fel. tre sa fiu io Dom'le acolo. Nici pe sotz nu l-am trimis pe canapea ca altfel ar fi uitat cum e cu crescutul copiilor, si soacra mi-a recomandata sa nu il iert .Sincer, si daca ma voi muta la o casa cu muulte camera, tot in aceeasi camera ii voi lasa. Io am crescut la casa, aveam camere fiecare, dar am stat mult timp cu fratele meu.
intentionez la ai mei sa arunc patul lu R si patutzul lu David si sa ii culc in acelasi pat. Stiu, ca poate suna deviant, dar cand se cearta in acelasi loc ii trimit, nu ii despart. Sa isi rezolve treburile singuri.

-------------------------------------------------

nu va mai scriu ce mai facem noi, copii astia ai mei au o mama nebuna, rau de tot.

Mergi la inceput

ah, asta cu camere separate cand se fac mai mari - cred ca depinde mult de copil.
eu am impartit camera cu sora-mea pana la 16 ani (eu) / 11 ani (ea), cand m-am saturat, mi-am facut bagajele si m-am carat in alta camera (o chichineata) si i-am lasat ei "dormitorul comun" de 30 de mp. credeti ca mi-a multumit? nope. ea nu suporta sa stea singura sau cu usa inchisa. eu nu suportam sa nu stau singura sau cu usa deschisa.
asa ca una din noi a trebuit sa sufere

margelute noi de 1 mai

Mergi la inceput