***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(97)
Raspunsuri - Pagina 15
chiquitita spune:
Madi, m-ar interesa ceva preparat. Daca poti, o astept cu placere.
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
doxinu spune:
Arcadiau multa placere sper sa te fi ajutat.
Am facut FACULTATEA DE LIMBI SI LITERATURI STRAINE
nu prea are nimic in comun cu cibernetica si nici chiar asa desteapta nu sunt![]()
![]()
ella_74 spune:
Elteka,
am vazut putina primavara la voi; Elias mi se pare atat de mare.
Si pare un smecher...
Chiqui,
incearca SUDOCREM; noi am luat din LO dar cred ca e si la noi; e tare buna si e special pentru iritatii de scutec.
Lavini,
ce fetita frumoasa ai; si Andrei a invatat atat de multe la gradi.
Si arati bine, foarte bine, avand in vedere ca abia ai nascut.
Arcadia,
are putulica rosie cateodata fiindca nu ma lasa sa il decalotez; cand vad ca e rosu il dau cu crema de baneocin, ca are antibiotic; in cateva ore isi revine; acum ma anunta singurel , spune :"doae puta" , "mama da cu chema, nu mai doae".
Azi am fost cu sa-i prezint gradinita; a urlat de cand am intrat si pana am iesit, nu s-a dat jos de la mine din brate; educatoarele lui i-au spus la sfarsit "te mai asteptam sa te joci cu noi" iar le-a raspuns " NU, nu vin".
si inainte sa plecam spre gradi i-am spus sotului sa se duca pana jos la bancomat sa-mi scoata bani sa platim gradinita si care a auzit discutia a spus "nu dam nimic"![]()
Livi,
abia miercuri incepem gradi, ca noi ne intoarcem marti de la ROMA.
O sa-mi iau concediu sa stau cu el , dar mi-e greu sa cred ca se va acomoda in cateva zile.
arcadia spune:
ioana nu inseamna ca daca n-ai facut cibernetica nu esti desteapta ![]()
ella ce haios e bobu cu replicile lui
sper sa se acomodeze repede la gradi. si calin e rosu uneori in varful puticii, eu nu l-am dat cu nimic ca nu mi s-a parut ca ar fi in neregula, nu s-a plans ca l-ar durea.
partea proasta e ca, am uitat sa spun, la grigore doctorita a zis ca desprinde putin la putulica ca sa treaca infectia mai repede, si a varat un fel de pensa si a dat un pic imprejur, iar eu nu mi-am dat seama ce face in aiureala mea
in seara asta am mai citit pe dc si realizez ca l-a decalotat un pic
sper ca nu de tot
si eu chiar nu voiam asa ceva, am vazut ca alte mamici au tratat cu unguent si un pic antibiotic, si nici nu l-ar fi usturat la pipi. trebuie sa intreb maine la control ce i-a facut, daca l-a decalotat imi vine sa o bat 
Mami de
Calin Gabriel (8 mai 2007) si
10+
doxinu spune:
Activitati pentru cei mici de 2 ani
Activitati in bucatarie
Copilul tau de 2 ani simte nevoia sa te urmareasca si sa incearca sa faca ceea ce faci tu, mai ales atunci cand gatesti.Ceea ce ai putea sa faci tu este sa-ti achizitionezi o masuta si un scaunel pentru copii. Cumpara-ti si castronase,farfurii si linguri de plastic de asemenea. Lasa-l sa se joace cu mancare adevarata: banane, cereale lapte. Poti sa-l inveti cum sa curete o banana, apoi lasa-l si pe el sa incerce! Daca in decursul acestei activitati banana va fi distrusa, este excelent, copii la aceasta varsta adora sa distruga lucruri. Daca banana isi mentine forma in mana copilasului, atunci ii poti oferi un cutitas de plastic ( foarte bont sa nu pateasca ceva) si lasa-l sa o taie in bucatele pe care le veti pune impreuna intr-un bol.
De asemenea, ai putea sa-i rupi bucatele de paine si sa-i ceri sa le unga cu unt sau gem.
Nu uita sa acoperi masuta in prealabil cu o folie de plastic (te va ajuta mult sa faci curatenie dupa). Daca este posibil, imbraca-l pe bebe cu un mic sort.
Jucati-va cu coca!
Copii iubesc sa se joace cu coca. Exista un numar mare de lucruri pe care ar putea sa-l faca cu ea. Netinand cont de rezultat, copii adora sa stranga coca in maini. Poti sa cumperi plastelina pentru copii pentru a inlocui efectul.
Daca alegi sa faci tu din faina, adauga si niste coloranti alimentari.
Jucandu-se cu coca, copilul isi dezvolta aptitudinile motoare si ii va spori creativitatea.
Activitati 'lipicioase'
Lipitul este o alta activitate placuta de copii. Poti taia multe bucati de hartie de culori diferite si sa-l rogi pe cel mic sa le lipeasca pe o foaie mare. Pentru a-i usura treaba, poti sa-i fixezi foaia undeva pe o masuta. Stick-urile de lipici fac mai putin deranj, totusi copiilor le place sa aplice lipiciul cu mainile. Asigura-te ca nu-l mananca :)
Daca copilului ii place, poti duce aceasta joaca la un alt nivel. Poti decupa tot felul de forme - norisori, catei, pisici si alte obiecte cu care ai vrea sa se familiarizeze. Sau construiti o papusa din mai multe piese de hartie - ochi, gura, nas, urechi... Astfel, cel mic va invata partile componente ale corpului.
Desenul si pictura
De obicei, copii prefera creioane mari de ceara care pot scrie din toate unghiurile. Poti desena diferite forme si figuri apoi lasa-l pe el sa le coloreze. ( pastreaza desenul simplu ) Pictatul face multa mizerie prin casa, mai ales daca sunt implicati si pereti :), dar celor mici le place.
Puteti incerca sa pictati cu mana. Cumpara-ti un tricou mare alb si lasa-l sa te deseneze. La batranete vei aprecia gestul :). Cumpara-ti mai multe tricouri ca s-ar putea sa-i placa la nebunie!
Activitati in baie
Jucatul cu apa face ca baitza sa fie foarte placuta. Lasa apa sa curga ( nu foarte mult) si joaca-te cu el cu recipiente de plastic, sticlute de plastic si alte jucarii pentru apa. In felul acesta poate va incerca si singurel sa se spele cate putin. Poti sa-i aduci o papusa si sa-i arati cum ar trebui sa procedeze. Cat timp se joaca tu poti sa-l speli linistita fara alte probleme.
Aruncatul lucrurilor
Mototoleste niste ziare in mingiute pe care le poate cuprinde si el cu mana si invata-l sa le arunce intr-un cos de plastic. Ajusteaza distanta astfel incat sa aiba sanse sa nimereasca. Poti sa-l lasi sa arunce si cu mingiute usoare de plastic, eventual sa darame un turn de cuburi pe care l-ati construit mai devreme.
Sortari
Sortarile figurinelor colorate este o alta activitate foarte interesanta. Aseaza toate cuburile si jucariile de plastic si invata-l sa le sorteze in functie de forma sau culoare. Joaca asta merge de minune si cu mini-prajiturele in diferite forme.
Acestea sunt cateva dintre activitatile pe care le puteti practica atat in casa cat si afara, impreuna cu cel mic de 2 anisori. In aditie la acestea, puteti iesi afara sa va plimbati, sa va jucati in gradina (daca aveti, daca nu in parc), sa mergeti la zoo sau sa-l inveti sa urce singur scarile.
Psihologia copilului
DidiAlex spune:
Chichi, David a primit la un moment dat pt o iritatie urata creme pe baza de antibiotik, dar cand am vrut sa scriu aici (am mai sris odata acelasi lucru :))am vazut de e Clotrimazol, care io stiam ca nu-i antibiotik. Acu nu pot gandi, nici sa scotocesc prin creme, scriu din vise.
ARCADIA, am fost cand aveam R 6 luni la grigore Alexandrescu si nu i-a facut nik, dar acasa i-a tras cumnata de putulica lui, imi vinea sa o omor
ca nici nu mi-am dat seama ce face. La mine nu era nik, doar ii freca pe altii. a urlat noaptea cand facea pipi. tot rivanol. io is cu Cibernetica si altele..dar nu se pune ca ccccc castigul meu e zero
David a avut ieri o programare la pediatru si a uitat asistenta ca ii de-a bomboana pe batz, si-a adus aminte in hol la iesire, cand sa urce in carutz, cu toate ca el ceruse si cand a intrat. si imi cerea mie. Asa ca i-am spus ca daca isi vrea vama sa se duca sa isi ceara..si a plecat prin tot cabinetul si a intrat in sala de consult in care fusese, dr + asistenta inca nu plecase in alta sala si s-a intors victorios. Nu stiu cum le-a spus, dar a stiut ce vrea.
Are rosu in gat, a primit antibiotik (oare a cata oara!!??) dar nu ma mira, pt ca il plimb cu biciclta prin polie pt ca fratsu merge singur pe bicicleta lui de 18" fara roti ajutatoare si nu am cum sa stric bucuria copilului care ar merge si in somn.Evident a fara caciulita, doar cu casca..of ce nebuna is.
Ce mai facem noi? Ne plimbam cu masina de pompieri, si David deschide usa in mers
, la ziua pompierului, duminica....
pup
Graviduta spune:
Multumesc, Ioana, foarte utila informatia.
Am o problema cu Mara si chiar nu stiu cum sa o tratez. Cu bona e foarte cuminte, cu noi, insa, face crize cateodata, in sensul ca se tavaleste, tipa tare (practic urla) si, cel mai rau, da palme (si are o palma grea...). Pana acum ii spuneam ca m-am suparat pe ea, ca nu e bine/frumos sa dea in cineva, cum ar fi daca cineva ar da si in ea etc. Aseara, insa, am pedepsit-o. Am asezat-o pe un fotoliu in sufragerie, eu m-am asezat pe canapea si m-am prefacut suparata, nemaibagand-o in seama. Si a plans de mi se rupea inima, dar nici nu vreau sa se obisnuiasca asa. Problema e ca nu stiu daca intelege ceva din aceasta pedeapsa. Dorothy Nolte recomanda izolarea in astfel de cazuri, dar nu pot sa o duc in alta camera si sa o las acolo, ca nu vreau sa-i creez un sentiment de frica. Voi cum reactionati in astfel de momente?
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
addinel spune:
graviduta, si noi avem problemute de-astea. numai ca mariucu nu tipa, face prostioare. se uita senina la tine si pune mana pe cine stie ce sau sta cocotata pe dulap (eu am dulapuri scunde, de 30 cm, in sufragerie) sau bate cu palmele in televizor. daca o iei cu forta plange. asa ca am instituit un fotoliu de pedeapsa- care insa nu o afecteaza deloc deloc- sta acolo si isi gaseste de lucru pe el, daca nu are vreo jucarie prin preajma se cocoata si rascocoata pe el. la problemele mai serioase o trimitem in camera ei, mentionandu-i de fiecare data ca atunci cand nu mai plange poate veni la noi. plange 2 minute si incepe sa se joace apoi. daca ne ducem la ea in camera si o intrebam "gata, ti-a trecut?" ne raspunde "NU!!!" si incepe iar sa planga. daca o lasam in pace dupa 15-20 de minute vine ea singura si zice "gata". noi cam asa procedam.
DidiAlex spune:
Alina, toti au astfel de crize. e bine sa le gestionezi acu cel mai bine, pt ca mai tarziu e mai greu. io ii dau un fel de time out, cand nu ma inteleg cu el, timp de 1 minut. nu mai mult de 1 minut pt ca ai uita repede. (1 minut/an de varsta). si ii spun clar : sa mearga in hol, in pat,..nu neaparat un loc proscris..si apoi il intreb daca s-a calmat si imi zice, spasit ca DA.
stiu ca si la frat-su faceam la fel, te minunezi cate inteleg. Io stiu ca in perioada lu nr 1 citeam pe la copii mai maricei, si ma minunam ce crize faceau si mi-am spus ca mai bine acu la 2 ani. La noi situatie este ca David tre sa se potoleasca pt ca ar fi un ex negativ pt al mare.
chichi, am recitit acum ce ai scris. Drept sa iti zic nici io nu mai stiu ce sa mai cred. Banuiesc ca e frumos daca ai un job la care se te intorci. Dar sa te intorci la nik sau sa te intrebi: merg la scoala, sau nu merg la scoala sau nu..iti scoti peri albi. si io am stat numai pe facultate 11ani. e frumos cu 2, dar e oboseala ca m-a durut sap trecuta capul cu febra mi-au iesit leucocitele intr-o valoare anormala si am primit o trimitere la neurolog. frumos asa. As vrea si io acasa la liviana.
lavini spune:
Gravi, si noi paim acelasi lucru, la gradi cica se comporta f bine, dar acasa te apuca groaza.Singura diferenta e ca nu ne loveste, a incercat o data si i-am dat si eu usurel inapoi, cred ca a inteles cum sta treaba ca de atunci nu a mai dat.Daca il cert imi rade in fata, dc il amenint cu diverse chestii e imun...Am incercat cu pedeapsa, aveam un covoras din cauciuc pe care l-am dus in balcon(balconul face parte din sufragerie, nu am dat copilu in frig:)) intr-un colt si i-am zis ca e pedepsit.A zbierat prima data, apoi sarea pe el, il desfacea(e gen puzzle), se juca cu piesele, nici vorba de pedeapsa.Am incercat si cu trimisul in camera lui si inchis usa, nu am reusit nimic decat sa ii fie frica seara cand il puneam la somn si sa urle.Asa ca am renuntat.Daca mai are altcineva alte idei, si io sunt dornica de sugestii.
Chiqui, merci de complimente, cam toata casa e deschisa la culoare, se intretine greu ce-i drept, da' io sufar daca nu am spatiu.Acu din pacate Andrei si-a tot lovit masinile de colturi, a pus mainile pe pereti si se mai vad urme pe ici pe colea, dar o sa renovez cand s-o face si ciufulita mea mare, ca altfel nu are sens.Sanatate multa Liviei, cum mai e cu iritatia?
Cine a mai facut progrese cu olita?Doamnele de la gradi s-au oferit sa il scape de pampers, i-am dus protectie de saltea si mai multe schimburi.Dar nu vrea si pace sa stea la wc sau olita, face pe el si apoi vrea la baie.Aseara mi-a zis ca face 'pishulica', l-am pus pe olita, dupa 15 min s-a ridicat fara sa faca nimic...nu i-am pus pampers, si in 2 min imizice sa aduc carpa sa sterg parchetul, era ud ...Voi cum procedati?
Ella, imi pare rau sa aud ca Bob nu vrea la gradi, sunt convinsa ca va fi greu la inceput, dar io cred ca sigur se va acomoda.Ar fi bine ca macar o ora sa te lase sa stai cu el acolo, sa vada ca nu e nimic de speriat si sa se prinda in jocul celorlalti copii.In parc socializeaza cu copiii, imaprte jucarii, merge la alti prichindei?
Lavinia, Andrei (11 iunie 2007) si Teodora (14 februarie 2009)