***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(97)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
bettyR spune:
Chiquitita, am vazut Livia mare si frumoasa!
Spre seara iar a facut febra Andreea si vad ca si tuseste un pic, maine trebuie sa o duc sa o vada un dr. Asa mi de groaza. Raceala cealalta a trecut relativ repede si nu a chinuit-o mult, acum pare mai rau. Ma streseaza ca tuseste, dar trebuia sa treaca si prin faza asta, ea nu a prea racit. Poate o mai las o zi sa vad cum evolueaza lucrurile, nici nu stiu ce sa fac ca dr astia si sar repede cu tot felul de medicamente si e greu de dat ca e capoasa si daca nu o conving de buna voie si incerc sa o fortez, plange si vomita si nu am facut nimic.
Ella, bafta multa cu gradinita, cred ca ai emotii. Dar poate o sa ii placa la copii, acum Andreea trece printr-o faza mai ciudata, are pe prietena ei cu care se joaca si accepta mai greu alti copii, dar totusi ii place si s-ar duce sa se joace, dar nu indrazneste. In schimb ii imita si vorbeste cu ei, dar de la distanta, daca vine cineva la ea, nu prea e incantata. Oricum asta e varsta la care e indicat sa socializeze.
Betty 32+
, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
Catalina felicitari, refacere rapida si un bebe mancacios iti doresc
Referitor la gradinita si lasatul copilului acolo citisem in facultate,nu mai stiu exact autorul sau cartea(am avut atatea cursuri de psihologia copilului si am citit atat de mult,ca retin doar continutul).Ideea era ca este mult mai bine pentru copil ca parintele sa mearga cu el in vizita on gradinita,sa-l lase sa se acomodeze,sa se joace cu ceielalti copii mai multe zile la rand dupa care parintele pleaca pentru 15 minute,crescand intervalul de timp.La fel stiu ca nu se lasa copilul de la inceput la program prelungit(el o sa creada ca a fost abandonat,locul fiind nou iar el strain),ci la program scurt(4 ore).Abia dupa un timp cand copilul stie ca locul unde se vede cu atatia copiii este un loc sigur se lasa la program prelungit insa nu toata saptamana ci tot asa gradat
.
Io nu spun ca cine isi lasa copilul la gradinita dintr-o data o sa aiba un copil neadaptat,ci consider ca acel copil este mult mai stresat,mult mai speriat de nou si se va adapta mult mai greu,spre deosebire de un copil care primeste lucrul nou gradat.
Cel mai bine este pentru mamele care stau inca acasa si isi pot permite sa treaca cu puiul lor prin perioada de acomodare.Daca nu orice cunostinta in care copilul are incredere este de mare valoare
chiquitita spune:
Betty, ati fost la doctor? Si mie mi-e groaza de stat pe la usi cu copil in brate intre multi bolnavi, dar e bine totusi sa o vada cineva, ca sa vezi daca trebuie tratament sau nu e ceva grav.
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
bettyR spune:
Chiquitita, nu am fost inca, am zis ca mai asteptam, mai bine sotul zice sa mai asteptam, eu singura nu ma pot duce oricum cu ea ca nu o pot tine si nici nu ma aud cu doctorita ca asa tare plange. Dar s-a trezit mult mai bine, a dormit toata noaptea, aseara a tusit de cateva ori si parca se aude ceva. I-am dat de 2ori Nurofen cand era mai fierbinte si eurespal, azi i-am dat numai eurespal si ii mai dau azi si maine. Dar de azi dimineata mananca normal, ca ma si mir. Oricum daca tot mi se pare mie ca aud ceva in gat cand tuseste, sau daca se inrautateste starea ei o duc. Azi incerc sa o tin in casa ca e vant afara, asa ma enerveaza vantul ca nu se mai opreste si sufla tare ca si pe noi ne doare capul dupa un ceas de stat afara.
Betty 32+
, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_74/ella_74.jpg)
ella_74 spune:
Ioana,
nu stiu cum vom face cu gradi ca nici nu pot sa-mi iau concediu ca sa-l duc sa stau cu el acolo sau sa-l iau la pranz acasa.
Ideea e sa scapam de soacra, nu sa stea cu ea mai putin.
Daca nu merge cu gradinita, vom cauta bona desi stiu ca cel mai bine pentru el e la gradi fiindca au personal pregatit sa lucreze cu copii, are nevoie de socializare, etc.
sunt deja stresata, nici asnoapte nu m-am putut odihni din cauza asta, ca nu stiu cum sa fac sa nu-l traumatizez.
mica0307 spune:
ella mai lasa-l pana poti sa va luati concediu. Cred ca e foarte important sa stati cateva zile cu el, sau sa il lasati cateva ore apoi sa il luati. Eu am inscris-o pe Maya la o gradi pe langa Marriott, le-am spus ca de la 1 sept (si sa o duc sa se joace cate 1-2 ore cu cateva sapt inainte) dar daca se intampla sa gasesc job pana atunci o duc mai devreme. Adica iulie-august.
arcadia spune:
vreau si eu va rog adresa de la medlife urgente pediatrie Mami de
Calin Gabriel (8 mai 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arcadia vreau si eu va rog adresa de la medlife urgente pediatrie ![]() ![]() |
Uite un nr. de la medlife 021 209 40 30,daca nu este cel de la pediatrie ti-l dau ei
![](pupic.gif)