Pot sa-i dau branzica de oaie?

Pot sa-i dau branzica de oaie? | Autor: danielatt

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata fetelor,
Baietelul meu in varsta de 2 anisori, mi-a cerut ieri branza de oaie pentru ca ne-a vazut pe noi mancand.
Acum..nu stiu, am facut bine ca i-am dat? Nu a avut nici un fel de problema, insa ma gandesc sa nu fie prea sarata sau..nociva, stiu si eu?
Voi cum procedati? Ce fel de branza folositi pentru copilasi?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

In mod normal, eu nu i-as da.Sa fiu sincera, nu mancam nici noi.Dar daca i-ai dat un pic de pofta, nu cred ca are nimic.Cred ca era mai rau sa se tavaleasca pe jos de plans o ora, mai ales ca la 2 ani deja stie ca mancati ceva si lui nu ii dati.
Daca e f sarata, incearca sa ii dai apa suficienta , sa se hidrateze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

dar care e problema cu branza de oaie? Mai ales ca are copilul 2 ani, nu unu. Daca e prea sarata se pune la desarat si gata. Eu i-am dat fetei si de oaie, si de vaca si nu a patit niciodata nimic.

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

ma gandeam sa nu fie prea grasa branza de oaie, si de aceea m-am gandit sa mai aflu si alte pareri.
de ce nu i-ai da lara_c?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Pana pe la 2 ani (asa am citit eu in multe locuri, dar nu sunt experta!), am inteles ca e bine sa ii dam copilului produse lactate grase, asa ca nu cred ca ai gresit prea mult daca i-ai dat un pic de branza grasa.

In rest, asa cum spune Alexia, daca branza e prea sarata, poate fi desarata. Si as fi atenta sa fie pasteurizata. Eu ii dau fiica-mii (un an si 8 luni) inclusiv branza de capra pasteurizata. Aia ii place ei cel mai mult :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Din ce stiu eu si ce am citit pe la medicii din State si englezi, produsele din lapte de oaie nu sunt recomandate pana la 3 ani. Totusi, nu cred ca are nimic daca i-ai dat un pic sa nu moara de pofta. Oricum, nu cred ca este bine sa iti faci un obicei din asta.

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielatt

ma gandeam sa nu fie prea grasa branza de oaie, si de aceea m-am gandit sa mai aflu si alte pareri.
de ce nu i-ai da lara_c?

Pai Danielatt,cred ca in primul rand nu i-as da ca nu mancam nici noi, nu luam in casa pt ca mi se pare prea grasa si sarata. Daca nu mi se pare ok pt mine sigur ca nu i-a da nici fiicei mele.Dar asta nu inseamna ca cei care mananca branza de oaie fac neaparat o gresala.Noi mancam mai light.
Nu stiam insa ca nu se da pana la 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu cumpar branza de oaie din aia proaspata, foarte putin sarata si ii dau Mirunei, aia grasa si sarata nu ne place nici noua.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

margele si alte zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Mie pediatrul mi-a zis sa evit sa-i dau branza de oaie pana la 2 ani pentru ca este mai grea pentru burtica...specificatiile lui insa au fost concrete in urmatorul caz...nu de la tarani din piata!(fie de oaie, fie de vaca)...In mod clar aceste specificatii vin ca urmare a conditiilor in care sunt facute, transportate, depozitate etc... asa ca ...ma straduiesc sa aleg brnaza ambalata din comert...de regula de firme cat mai cunoscute (nu firmulite obscure!)..si atunci cand am ocazia sa iau branza "curata", din sursa sigura...ii iau!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Citat:

Din ce stiu eu si ce am citit pe la medicii din State si englezi, produsele din lapte de oaie nu sunt recomandate pana la 3 ani.

Eu totusi nu am auzit de asa ceva pe aici. Si ne-ar fi atentionat si pediatrul, deoarece la vizita de un an si la cea de 18 luni chiar am discutat pe larg despre ce are si ce nu are voie sa manance fiica-mea si la partea de lactate ne-a zis doar sa fie grase si pasteurizate.

Citat:
Daca nu mi se pare ok pt mine sigur ca nu i-a da nici fiicei mele.

Asta nu e intotdeauna corect. De exemplu, in privinta laptelui, lucrurile stau cam asa: pana pe la 2 ani copilul tb sa primeasca lapte gras, iar intre 2 si 5 ani lapte mai putin gras (reduced fat milk. Este contraindicat sa le dam skim milk, spre deosebire de noi, care ar tb sa consumam doar dintr-asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Eu i-am dat Mariei branza de toate felurile ,de oaie i-am dat pe la un an si 3 luni

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI

UN VOT VA RUGAM

Mergi la inceput