Meniu ... vizita

Meniu ... vizita | Autor: Ica 1975

Link direct la acest mesaj

Stiu ca suna ciudat, insa vroiam ca titlul sa fie cat mai ... sugestiv.

O sa avem in vizita niste oameni tare dragi si as vrea sa ma ajutati cu idei de meniuri. Vreau ca musafirii sa se simta ca acasa si sa pregatesc ceva nu tare sofisticat ci simplu, gustos, traditional.

Va rog, dati-mi idei

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Musafirii tai sint din Romania?Poate ar dori sa guste mai degraba ceva canadian!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Nu specifici cate persoane, ce varsta? vin cu copii? E cina? pranz?

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Aperitiv: Crakersi unsi cu Philadelphia si decorati cu somon afumat, sau ridiche, sau castravete, sau felioare de ou fiert (poti folosi Philadelphia cu ierburi)
Felul 1: Crema de dovlecel si praz (fierbi dovlecel+ praz+ un cartof, pasezi, condimentezi si adaugi smantanica)Decorezi cu marar sau crutoane de paine
Felul 2: Pipet de pui in sos de lamaie.
Desert: Salata de fructe

Aperitiv: Salata Caesar, crokete de ton
Felul 1: clatite umplute cu crema de spanac, gratinate cu mult cascaval.
Felul 2: carne la cuptor
Desert: Spuma de ciocolata alba

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Depinde cine vine,cati sunt,daca au preferinte,in sensul ca nu mananca d'aia nu d'ailalta...
Poti sa incepi cu niste salate,la alegere,bulgareasca,cu ton,caprese,de vinete,orientala,cu peste afumat,de icre,etc...
Peste ceva,la cuptor,gratar,cu sosuri, sau paste iarasi cu diverse sau o supa de ceva...
apoi pui,porc sau vita facut cum va place,cu o garnitura langa...
si desert,inghetata,o prajitura,un tort,fursecuri,placinta ce vrei tu sa faci

Eu o sa-ti dau un ex,ce gatesc eu sambata viitoare, cand am musafiri:
,gogosele umplute cu salata de icre,rosii cu salata de vinete,pui imbracat in bacon,oua umplute cu pate si castraveciori murati,si branza frecata cu marar,pusa pe feliute de castravete
fel 1 o sa fac pastrav a la venitiene cu sos de usturoi
fel 2.muschi de porc cu cartofi la cuptor
si oscilez intre un tort de ciocolata sau inghetata,ma mai gandesc..

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Musafirii nostri sunt romani ca si noi si locuiesc aici. Vin la pranz

Multumesc de idei

Problema mea e ca n-am mult timp si nici nu-s talentata in arta culinara

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Ica, da-le cancel!

Glumesc. :)

Comanda pizza. Ca desert o inghetata si te-ai scos.
sau ceva simplu, vezi ce ai prin frigider sau camara.
Niste branza si crackers, fructe, ceva legume cu ranch pe un platou (conopida, telina, baby carrots si de'astea).
Sau un vin rosu -cu branza si bagheta. Ceva struguri de decor.

Lumea nu se asteapta la pomposenii. Ideea e sa fiti impreuna.
Eu ma bucur si daca primesc o paine unsa daca merg la cineva. Sau doar un pahar de apa.
Am lasat-o mai moale cu mesele intre noi.
Am inceput sa recunoastem intre noi femeile ca ne cam streseza gatitul asa ca - we keep it simple. Si e mult mai relaxant pt toata lumea. Daca fac o masa prea pompoasa, celalalt se simte sa faca la fel si tot asa..
:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Daca inviti pe cineva la masa,parerea mea este ca trebuie sa-i dai sa manance totusi!Masa normala,cu 2 feluri de mancare!
Daca vin asa,in vizita,sa vorbiti,sa vedeti cum mai sunteti,evident ca le pui doar rogodele,alune,biscuiti,fructe,ceva de baut,etc!
Asadar Ica,vrei meniu de luat masa sau de venit la taclale?
Uite ce zice Mindy,ea stie mai bine ce se practica pe la voi.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

la noi prind f bine cind avem musafiri prieteni urmatoarele: ficatei bardati (inveliti in kaiser, pusi in scobitori si dati la cuptor), peste la cuptor cu legume, brinza de vaci frecata cu ceapa si marar, platouri de brinzeturi cu fructe si vin asortate, salata de vinete, tortillas cu sos picant, salata de cruditati (morcov, telina, mar, patrunjel robotite), tarta cu brinza, salata de fructe, inghetata.

toate se prepara extrem de usor - mie nu-mi place deloc sa stau in bucatarie.
sigur ca la o masa nu merg toate de mai sus, trebuie armonizate, eu le-am pus cum mi le-am amintit.
in plus, nici unul din preparatele de mai sus nu necesita prezenta mea in bucatarie pe timpul vizitei, astfel incit savuram cu totii intilnirea.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Mindy

Vali, vreau sa fac o masa si sa stam si la taclale in timpul mesei si dupa . As vrea sa pregatesc ceva bun dar nu f complicat. Daca ai idei eu abia le astept

Buli, multumesc de idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Daca le place pestele poti face diverse aperitive din peste spre ex.
somon proaspat cu sos roz
creveti cu sos roz , portocale sau pepene
salata mixta cu sepie,creveti si oricare alt peste combinat cu legume.
salata cu pastrav
feli de pìine unse cu unt si cu somon afumat
salata rusa care se poate pune pe feliuta de somon afumat si apoi se ìnchide ca un cornulet
poti alifia si putin unt cu o conserva de ton ,putin usturio,si putina zeama de lamìie cu care ungi feliute de pìine.
dovlecei si vinete griliate,carciofi umpluti sau facuti ìn tigaie,mazare cu putin unt ìn tigaie ,conopida ,morcovi sau oricare tip de legume preferati.
daca preferati alt fel de aperitive fara peste poti face cu diferite tipuri de cascaval si brìnzeturi variate sau ,salamuri,rosi uscate sau proaspete,ciuperci si multe legume pe care le poti face cum crezi ca va plac voua
Dupa aceia poti face (daca va place orezul)zeci de tipuri de orez care se face destul de repede sau paste daca va plac , daca faci multe aperitive treceti direct la carne si desert.
Din pacate dupa ce am scris am vazut ca vreti ceva traditional.

Poze

Mergi la inceput