Meniu ... vizita
Raspunsuri - Pagina 2
valentinag spune:
Ica,fa tu frumusel 2 feluri de salate,una bulgareasca,una cu peste!Apoi ori pui ori muschi de porc de vita, bine condimentat,il lasi eventual o ora 2 in vin si condimente,ca sa fie fraged,il pui la cuptor in tava,alaturi pui alta tava in care ai pus cartofi taiati mai mari asa,stropiti cu ulei si condimentati bine si dati la cuptor,desert daca nu vrei sau nu ai chef de prea mult gatit,iei inghetata,o pui frumusel in cupe,pui langa niste fructe taiate,banane,piersici,struguri si ornezi cu frica si gata!Sau doar salata de fructe,sau clatite,sau faci un pandispan cu fructe in el,pudrat cu zahar si gata!
Mai usor de atat nu stiu ce sa zic,sa comanzi piza poate
La musafirii de maine de ex,pentru ca suntem in cursul saptamanii,vin tarziu acasa,le fac cascaval pane cu salata verde,apoi pulpe toscane cu cartofi taranesti si placinta cu mere!
Merele le-am taiat din seara asta si le-am pus cu zahar,o impachetez maine,ca sa fie calda cand vin ei,pulpele sunt la marinat,cartofii sunt taiati cuburi si sunt in frigider in apa,maine doar le pun la cuptor,mie mancarea imi place sa fie calda la masa,se intretin cu consortul 5 min cat pun eu in farfurii si aduc la masa!
Sper sa gasesti ceva util din toate astea si sa ne spui ce ai facut pana la urma!
Sau peste prajit cu mamaliga si mujdei
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Adela99 spune:
io daca m-as duce in vizita la masa si taclale as vrea sa mananc in primul si primul rand salata de vinete cu paine taraneasca (sau cum sa-i spun) proaspata
gustari cu mezeluri romanesti, printre care si un pic de slanina :) si ceapa verde, branza telemea, eventual ardei umpluti cu branza
apoi ce-o fi da' sa se asorteze cu o salata de ardei copti.
edcz: n-as stramba din nas nici la placinta cu mere a valentinei
daca is gazda fac taco pie :)
pitzinuca spune:
aperitiv: platou de branza cu rosii, mezel, ceapa verde, salata de vinete
o mamaligutza cu branza si smantana
clatite (romanesti, subtiri) cu dulceata de cirese amare
un vin bun, si neaparat o tuiculitza la aperitiv
distractie placuta!
b
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
columbiana spune:
Ica, eu pentru prieteni dragi cu care astept sa stau la taclale am doua variante : cea de vara, cu ciorba de burta+gratare+salate (aici scap usor, ciorba o fac cu o zi inainte, doar dresuiala in ziua respectiva si gratarele le fac cit mai diverse (frigarui cu carne, legume si ciuperci, mititei, cascaval pane) sau cea de iarna cu raclette (asta imi place tare mult pentru ca nu stau la gatit, ne asezam toti la masa, am pregatite boluri cu tot ce-mi trece prin cap de pus pe raclette, si taifasuim pina ce fiecare isi prepara ce-are chef; apoi urmeaza o tura de clatite cu brinza dulce sau dulceata, sau nutella (si pe astea le pregatesc cu o zi inainte, le tin la frigider si inainte de servire le incalzesc la microunde bine)
Ica 1975 spune:
Multumesc tare-tare mult de idei Va spun io' cum ma descurc oricum idei sunt, am de unde alege. Duminica viitoare e vizita, deci daca va mai vin idei eu abia le astept
Ana, la raclette nu ma bag, la casa cred ca e dif decat la apart, nu-mi miroase dupa toata casa a .... bucatareli? Bine, si asa oricum miroase
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Ica 1975 spune:
Cum am promis, vin cu meniu de vizita
Am avut: diverse tipuri de branza, una ca un cas cu ceapa verde (asa m-a pocnit ) carnaciori fripti un pic, smantana, mamaliguta; felul II a fost ciulama de pui si inghetata la desert. Usor de facut da' sper in timp sa mai avansez.
A, am incercat sa fac salata de vinete cu maioneza, doar ca am tocat vinetele prea tare si am scapat cam multa maioneza, asa ca am lasat-o ptr noi
Multumesc tuturor de sugestii
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!