Laptele de mama
Raspunsuri - Pagina 3
Sabina spune:
Ce vesti bune!
sa stii ca Sofia mea a fost ca a ta, kk la 3 zile si fara regurgitari.
bebe Gh in schimb(care e nascut tot in 6 sept, LOL )...kk de nspe ori pe zi(si acuma!!, la un an si 7 luni ) si regurgitari f f multe, Dr mi-a zis exact asa, ca regurgiteaza din lacomie, deh, Fomilu pamantului. sa-l vezi si acuma cum mananca, si nu e gras deloc! 10 kile cam, asa are...greutatea multor bebei de 9 luni .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
cat despre dieta stricta, sa nu uiti de fructe si legume proaspete, din exces de zel:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
adra_bell spune:
Ionica, fetita mea a fost alaptata exclusiv pana la 6 luni cand am inceput diversificarea. Pana la 3 luni facea cate 7-8 kk/zi, foarte moale, si dadea afara laptic in jet cam de 2 ori pe saptamana. Luase foarte bine in greutate, era un copil vesel si sanatos.
Pe la 10 luni a facut o enteroviroza, numai manca nimic, doar san, care a si salvat-o de la deshidratare.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
natynic spune:
Ionica- ma bucur pentru vestile bune. Si te rog eu, tine-o mult, dar mult mult timp vertical si bate-o sa scoata aerul dupa ce suge. Eu n-am alaptat dar si fata mea a fost foarte "regurgitatoare", a fost tare neplacut dar a si luat in greutate si a crescut frumos, cu timpul a regurgitat tot mai rar iar de pe la 6,5 luni cand am inceput diversificarea, treaba asta a disparut ca prin farmec. Iar scaunele moi la copiii alaptati sunt un fenomen bine descris in orice carte de pediatrie, in care se subliniaza CLAR ca nu este absolut deloc un motiv de intrerupere a alaptarii.
Iti doresc mult succes si numai bine piticei!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
khrisu spune:
Fetita mea voma in jet aproape in fiecare seara si asta din cauza ca atunci papa mai mult si mai lacom (cel putin asa simteam eu). Din a treia saptamana de viata i se schimbase scaunul din "galben floarea soarelui cu seminte de susan", in verde cu mult mucus... Nu s-au inmultit ca numar(6-7 pe zi) dar erau urate de tot... M-am cam speriat, i-am facut coprocultura. Analiza a iesit bine, lua si foarte bine in greutate... nu m-am gandit o clipa ca nu ar fi laptele bun ci ca ar fi din cauza colicilor...ca tot din perioada aia incepuse sa planga cumplit. Mai citisem de proteinele din laptele de vaca ca ar putea fi o cauza, asa ca am eliminat laptele si produsele lactate din alimentatia mea. Scaunele verzi cu mucus s-au rarit dar nu au disparut complet decat dupa perioada colicilor. De cand am inceput diversificarea nu mai varsa.
Sunt de acord cu Sabina..laptele tau nu are cum sa-i faca rau. Scaunele chiar daca-s apoase sunt normale pt un bebe alaptat exclusiv.
KHRISU mamik de baietel si fetita
luny spune:
andacos imi mentin afirmatia...
Ionica ma bucur mult de vestile bune! cu siguranta varza nu e cea mai fericita alegere alimentara!evita si fasolea uscata, conopida, ce baloneaza...Mufa a tinut-o asa cu regurgitarile alea urate, pana pe la 6 luni jumate, cand am inceput diversificarea...sa nu te sperii..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
MsBB spune:
Ionica - Sarah si tie multa putere! Sa duci alaptatul pana acolo unde vei dori!
Cum bine iti spuneau si fetele - laptele tau sub nici o forma nu are cum sa-i faca rau fetitei. Prin aceiasi chestie am trecut si eu la 2 luni cu fetitza mea. Nu regurgita f mult, pt ca daca ar fi facut-o, cumva ,poate, s-ar fi lamurit si medicii mai curand ce se intampla.
Din aceleasi considerente , facea kk de pana la 7-8 ori pe zi, destul de moale si era agitata dupa ce papa - toata lumea ma batea la cap sa incetez alaptarea pt ca ii fac rau .
Odata ajunsa in Iasi, medicii de acolo s-au crucit la intrebarea mea daca laptele meu ar putea sa-i faca rau. Au insistat fff mult ca alaptatul este cel mai potrivit si recomandat, asa ca am pus la gurile care ma "sfatuiau" de bine.
Acum la 11 luni inca o alaptez si sunt convinsa ca am facut fff bine ca am perseverat cu toate ca am ajuns si eu in pragul delierului la spital , cu un inceput de mastita , cu toate ca m-am chinuit sa mentin alaptarea saptamani cat am fost in spital cu ea ... dar ma uit la ea si uit de toate neplacerile astea.
Ah - fetitza mea a avut reflux gastro-esofagian si din aceasta cauza mai regurgita iar plansul ei dupa fiecare masa se datora durerii pe care io provoca refluxul.
Iar kk des si moale a facut pana in mom diversificarii.Practic eram si eu speriata, gandidu-ma la cele rele, cand vedeam ca dupa fiecare alaptat facea kk. Acum face normal de 2 max 3 ori pe zi.
Porumbita spune:
ionica piticu meu (tot alaptat exclusiv) are momente cand face sicate 2 -3 kk la un alaptat (tr sa il schimb rapid ca nu pot sa continui sa il alaptez de miros ) alteori face un kk pe zi...
si la fel cand mananca ca haplea regurgiteaza (uneori si la un sfert de ora dupa ce a mancat... in parc de ex il alaptez in wrap sau sling, deci e aproape la verticala si tot regurgiteaza uneori...la fel cand mama sau sotu ii dau laptele meu la biberon il tin pe umar si desi eructeaza de cateva ori tot se mai intampla sa regurgiteze...
insa acum la aproape 3 luni are 6800 g si 63-64 de cm (a fost externat cu 3200 si 51 cm) asa ca am decis sa igonor toate parerile care imi ziceau ba ca bb are diaree si tr sa ii dau formula, ba ca nu e normal sa manance atat de mult (prima pediatra zicea ca dupa 20 de min sa intreruop masa copilului ca e prea mult) ba ca tr sa il pacalesc cu ceai sa ii scot mesele de noape...
asa ca stai linistita...
a, si eu am pierdut 13 kg in primele 3 sapt (si am mai ramas cu 4-5 care nu vor frate neam sa se duca - bine si eu recunosc ca sunt nesi ca mananc zilnic dulce
cat despre regim... nu tin... merg pe principiu ca dc mie imi face rau ii face si lui (in cazul meu fasolea ma baloneaza, varza nu ) si vcieversa (dc mie imi face bine ciocolata sigur si lui )
are si el colici, dar nu sunt episoade foarte urate si din fericire nu f dese...
spor la alaptat!!
Mindy spune:
Ionica, felicitari pt bb2!!!
Ma bucur ca merge bine treaba cu alaptatul.
Daca ai rezerve de lapte sa nu le arunci.. sau le tii pt mai incolo in congelator poate vei avea nevoie sau e bine sa le donezi la o banca de lapte matern.
Mie imi pare rau de cat lapte am aruncat..puteam sa fi pus un anunt pe net si gaseam repede cui sa il dau.
A mea a fost cu colici nasoale de pana la 4 luni(orice dieta as fi tinut), si vomitacioasa rau de tot pana la 6 luni.
ionica spune:
Fetele, pitica mea s-a linistit ca prin minune de cand ma mulg putin inainte de alaptat,cred ca asta era vina regurgitatului cu jetajunsesem sa ma schimb de vreo 5 ori pe zi.
Cu diareea acum m-am lamurit,de fapt nu-i diaree este kk fara reziduri deoarece laptele matern se asimileaza bine .
Maine vom face primul vaccin si scanerul de rigoare la rinichi si alta maruntaie.
Eu ma simt mega-obo dar am primit azi un zambet cu un chiuit de la pitica cea mica de am crezut ca lesin de fericire,sunt adorabile fetele.
Ma duc sa mananc ceva ca sunt lesinata de foame,abia am reusit sa le culc.
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy