Sezatoarea canadiana (140) Paste fericit!
Raspunsuri - Pagina 7
OlgaTarziu spune:
Carmen, Monicutza, Denisa
multumesc mult
Denisa am nevoie. Sa te sun eu?Deseara?
Carmen ti-am trimis modelul de permision pe care il foloseam eu la lucru. E cel oficial acceptat.
Ica 1975 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carmen77 Nelia, da, daca o mai ai .. ar fi buna de model. Tu unde ai facut-o, la ce notar? Eu intrebam daca la intrarea in Romania ti-o cere careva sau la iesirea din Canada ... ca la iesirea din Ro ar fi sotul cu mine .. deci e vorba doar de dus ... Strumfii mei ![]() Carmen si Matei Gabriel + Marc David |
Carmen, poti merge si la Acces Montreal ptr assermentation, si costa cam 5-10 CAD
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
cge spune:
Ana, ti-am trimis un PM.
Merci mult,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
maru spune:
deci intalnire 2 Mai:
(ziua tineretului
)
Khristin,
Maru
Denisam,
ce ziceti de restaurantu asta:http://www.cagneys.ca/lunchmenu.html
nelia spune:
Oh, dar ati scris... ia sa va iau pe rind, ca daca tot am zi de facut nimic. La mine dorm toti trei, ptiu-ptiu, nu stiu ce s-a intimplat, sper sa nu fie bolnavi.
Asa ca, sint libera...
Carmen, ti-am trimis procurile, e buna ideea cu primaria. Apoi am vazut mesajul Roxanei si le-am pus pe contul comun, sint si in franceza si in engleza, la alegere.
Olga, uite sfat de la mamica cu multi pitici si fara ajutor, citeodata nici macar al sotului: nu ma descurc!![]()
Glumesc, adica nu ma descurc, dar aparent fac fata. Dar solutia este sa stabilesti mereu si mereu lista prioritatilor. Faci numai strictul necesar si numai in ordinea prioritatii... E mai greu la inceput, anul acesta, la un moment dat le vei face program cit de cit comun si va fi mai usor. Si zi mersi ca Tony n-are lectii, sa vezi cind una are lectii de facut, alta vrea atentie si face orice ca sa o capete si al treilea vineaza clipele tale de neatentie ca sa cotrobaiasca peste tot, sa traga totul peste el, sa guste tot... Ah, o placere, zic mersi ca nu s-a intimplat nimic pina acum si ma rog sa nu se intimple de acum incolo. Sau sa vezi cind una vrea afara cu bicicleta, a doua vrea desene si al treilea vrea la titza sa adoarma... si tu esti singura si te doare spatele si ti-e un somn din ala sora cu moartea... Adica, vreau sa spun, curaj, ca se poate si mai rau!
Eu ma ocup de copii, sa zicem acceptabil, desi fac imposibilul, nu e suficient, stiu foarte bine acest lucru, dar mai mult nu ma tin puterile. Gatesc, dar nu ma rup in figuri ca inainte, dar este o prioritate si fac in casa strictul strictului necesar... dar nu mai primesc de multa vreme vizite neanuntate.
Si chiar sa invit mi-e greu... pentru ca nu stiu ce reusesc sa fac in ziua respectiva, de multe ori nu mai pot face nimic in afara de a ma ocupa de copii si ceva de mincare... si tot pic lata seara.
Un sfat din experienta: nu-l neglija pe cel mare, sub nici o forma. Sophia e micuta, si daca e hranita si schimbata poti sa o lasi si in patut... daca nu sta, si te cred ca nu sta ca am avut si eu unul, solutia este wrapul, o pui acolo, o legi bine de tot de tine si tu te ocupi de Tony si strictul necesar din casa. Trebuie sa reusesti cumva ca Tony sa te accepte cu tot cu prelungirea titzei, adica el se joaca cu mami si cu Sophia agatata de titza... asta e cel mai important pentru inceput, ca Tony sa stie ca, de acum incolo, pentru o perioada, pina mai creste surioara lui, mami inseama mami cu titzi + Sophia in prelungirea ei.
Eu stiu ca iti va fi greu sa nu vezi casa in ordine pentru ca tu esti tare gospodina si iti place sa fie totul perfect in casa, gatesti bine si de toate, pentru toata lumea... eu nu am problema asta, am o fire asa... mai boema zic eu, ca sa nu ma fac singura lenesa... dar, te rog eu sa nu uiti ca, in perioada asta, Tony e foarte important, fff important. Micuta are nevoie de mult mai putin decit el!! Din cauza geloziei, desi aparent poate nu arata, poate acumula multe frustrari care sa-l urmareasca toata viata (eu am multe exemple, inclusiv al lui Octav si surorii lui, problema fiind la sora, care nu s-a impacat nici in ziua de astazi cu venirea lui pe lume, il iubeste, il suna, totul e in regula, pina afla ca mama sau tata a facut un lucru, oricit de mic, pentru el si pentru ea nu... chiar daca de multe ori i se pare, e doar in imaginatia ei.. eu o inteleg si stiu ca e mai presus de ea ce simte, ei nu!)
S-a rezolvat cu telefonia internationala la noi, te sun dupa-amiaza, in sfirsit, sper sa putem vorbi. Ah, si daca iti permiti, sint pentru ajutor platit, eu nu-mi permit, dar visez cu ochii deschisi la ziua cind eu ma duc in parc cu copiii si la tot felul de activitati placute, iar cind vin acasa, gasesc luna, totul pus la punct... facut de altul.![]()
Ah, si plingi, plingi daca asa iti vine! Ce bocete am mai tras eu dupa ce l-am nascut pe Lisandru... si inca le mai trag asa o data pe luna, cind sint la ciclu. Dar trec, iese soarele pentru o perioada, cind nu mai pot si se aduna iar nori, dau afara... plinsul usureaza. Dar sint sigura, la fel ca si mine, ca nu adai ce ai acum pe nimic altceva, oricit de greu ar fi, nu-i asa?
Revin ca sa-ti spun ca mai exista o prioritate, pe care tinzi sa o neglijezi in aceasta perioada: relatia cu sotul, nu el in sine, ci relatia ta cu el, a lui cu tine. Lasata la voia intimplarii, se poate ajunge in momente neplacute, pe care nu le crezi posibile... pina cind nu vezi ca se inmultesc. Ia-l partas la toate, nu lua singura pe umerii tai totul pentru ca e fff greu si s-ar putea sa se rupa undeva. Daca nu are timp sa te ajute e in regula, dar important este sa-i spui, sa stie ca este greu si ca tu ai nevoie de ajutor, iar daca nu-l primesti nu mai poate fi totul ca inainte. Pentru cel care pleaca zilnic la servici dimineata si vine seara e foarte greu sa inteleaga ce se intimpla toata ziua acasa, mai ales ca timpul petrecut cu copiii (statul la titza, explicatii date celui mare) nu se vede din afara si asta face pe cel in cauza sa fie tare ineficient.![]()
OlgaTarziu spune:
Tu Nelia dar cum crezi ca Tony are acelasi program cu Sophia. As intelege daca nu l-ai sti pe Tony cat e de nebun. Pai asta vrea in continu afara, game pe computer si tone de atentie. Si la toamna incepem scoala. Si timingul e tot aiurea deja. Bine presupun ca e mai bine cu 2 decat cu 3 dar asta nu ma ajuta deloc.
Nici macar un somn nu au in acelasi timp. F-tui Plus ca Sophia plange asa mult de Tony bietul e super stresat si tot cu mainile pe urechi.
nelia spune:
Olga, am spus ca anul acesta nu va fi acelasi program, dar va fi la un moment dat si atunci va fi mai usor. Sau cel putina sta am vrut sa spun...
Nu, nu e usor nici cu doi, nici cu trei, e fff greu, de aceea vreau sa stii ca ceea ce simti e normal sa simti, e normal sa fii obosita si sa nu-ti pui tu cenusa in cap si sa te invinovatesti ca nu faci lucrurile bine si de aceea e asa. Nu, tu esti in regula, doar ca ceea ce faci e peste puterile tale... pe moment, vei vedea, ca peste citeva luni va intra totul intr-un ritm, care o fi ala, si te vei simti mai sigura pe tine. Iti mai aduci aminte cind ma plingeam de nebunia de la noi!?! Sa stii ca nu exageram, inca nu spuneam tot!
Si nu te astepta sa fii prea mult inteleasa... mama mea, surorile mele, unele prietene ziceau ei, na, ce, noi n-am crescut copii? Si simteam eu de vina ca e nebunia care este, pina cind le-am luat la bani marunti pe toate si mi-am dat seama ca toate, dar absolut toate, au avut ajutor... fara exagerare, sint singura din familie si dintre prietenele pe care le am in tara care am crescut singura copiii, doar cu ajutorul sotului, dar si ala limitat din cauza de servici. Si atunci, am ridicat capul sus si... sa mai indrazneasca cineva sa-mi spuna ceva.
Trebuie sa ai incredere in tine ca faci bine ce faci si ca, chiar daca nu e intotdeauna suficient, faci tot ce trebuie pentru familia ta!
Denisam spune:
Olga-da-mi PM cu numarul de telefon
ca te sun de la job ca diseara sunt la activitati cu Alex.
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
nelia spune:
Khristin, am vazut pozele!
Ce frumosi sint amindoi copiii! Imi place cum e imbracata domnisoara, in alb si negru, ador aceasta combinatie si pe ea o prinde foarte bine! S-a inaltat, a slabit, i-a crescut si parul ala frumos, pare bronzata... ce mai, e o frumoasa, imi place de ea nu mai pot! Iar piticul e dulce foc! Nu-ti spun cit de bine arati tu! Sa va traiasca iepurasii si sa fie sanatosi si voi la fel!
Am mai vazut iepurasii lui Cge si ai Denisei - copii unul si unul la Sezatoarea noastra!
carmen77 spune:
Olga, Nelia, multumesc mult de mail! Am schimbat ce era de schimbat prin ele (adica datele) si le-am si printat .. sa mai iar RV la primarie si am rezolvat problema.
Olga, nu stiu ce sa iti zic, sincer, am trecut prin asta ... si cred ca numai timpul va rezolva putin problema, Sophia va mai creste, tu te vei mai recupera dupa nastere (eu eram ca batuta in primele 2-3 saptamani si alaptatul imi mai consuma si el putinele rezerve de energie ce le aveam), de aia iti spuneam .. cere ajutor, odihneste-te ... profita ca ai un bunic in casa si mai cere-i sa il scoata pe Tony in parc ... mai baga seara un bibe cu formula sa mai doarma copila si noaptea (na ca o sa imi iau rosii in cap
). Oricum ar fi, cu sau fara tzitzi, inceputul e greu ... primele 2 luni si Marc tot in wrap a stat, si la noi a fost si mai rau ca s-a nascut iarna si nu puteam sa ies cu el afara ... si in casa era teroare.
Capul sus ca trec toate! Odihna multa si profita de tot ajutorul disponibil.

Strumfii mei
si
Matei Gabriel + Marc David