Sezatoarea canadiana (140) Paste fericit!
Raspunsuri - Pagina 6
carmen77 spune:
Da, pls, pls, ... vreau adresa ... si procura scanata . Eu am sunat la Consulat aici in Montreal si mi s-a parut jaf la drumul mare .. 60 cad pentru o bucata de hartie?? . Adresa mea de yahoo e cplamada@yahoo.com . Si nu e graba asa mare, cand ai timp, poate o gasesti .. si daca nu, oricum banuiesc ca prietena ta are ceva tipizat, adica nu e pb sa imi faca si mie una fara model .
khristin spune:
Coucou si de la noi
Am revenit in sfarsit din petreceri cu oua rosii, drob, cozonac, sarmale si friptura de miel si alte torturi ...trebuie sa recunoastem ca am cam abuzat, dar acum vrem sa ne intram in ritm normal .
Carmen, mie mi s-a cerut documentul cand am iesit din Canada...cred ca nici nu te lasa sa te imbarci daca nu-l ai...deci better safe than sorry, zic eu... vacanta placuta
Denisa, eu raspund afirmativ la 2 mai Intrebare e unde?
Oanagabriela, frumoase pozele din Dominicana...ce statiune e, ca parca n-am recunoscut totusi Punta Cana? Poate ne mai incumetam si noi in formula noua inca o data acolo
Ritah, sper sa-i dati de cap alergiilor micutului David
Magdone, sa stii ca si eu tot cu laptele organic voi incerca peste vreo 3 luni. Ce mai face Razvanelu tau, nu mai zici nimic de el?
Daiopri, tu cum te mai descurci? Cat mai e pana pleci in vacanta?
Iar gravidutele noastre ce mai fac oare? Simona, esti la soare?
mQQm, tu cu ce te mai lauzi? Creste burtica, i-a priit drobu' pepitzelului ?
Uitam doua lucruri: 1) am acvariu de dat cu tot cu instalatie si toate alea pt. cine e interesat ca noi am depasit momentul si 2) am pus poze cu iepurii mei
Va pup pe toate
Cristina
Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony
pitilache spune:
Montrealezelor, ati vazut ca pentru duminica se anunta 27 de grade, feels like 29???? Wow, cred ca ne aduce Simo caldura din Mexic!!!
Carmen eu nu am fost in cazul asta dar daca ai pasaport canadian iti trebuie. Procura nu trebuie s-o faci la consulat neaparat. Vezi la primarie la voi, nu-mi vine in cap acum cum se numesc, dar trebuie sa fie un serviciu de legalizat. Te duci cu hartia si o semnezi in fata lui si-ti pune o parafa si semneaza si el. La noi la primarie costa $5, doar ca trebuie sa te programezi parca si sa stai in jurisdictia respectiva. Noi avem un prieten care pleca doar in Rom in vacanta cu fetita si au uitat sa faca hartia respectiva(sotia ramanea aici) si au sunat-o pe ea de la aeroport (politia) s-o intrebe daca este de acord ca el sa plece cu copilul din Canada si de abia apoi l-au lasat sa urce in avion.
Editez sa cer si eu un model daca aveti caci o sa am si eu nevoie. Poate trimite cineva pe adresa comuna daca se poate.
carmen77 spune:
Oai, pai atunci o fac sigur! Mersi de idee, Roxana, pai tre' sa fie aproximativ acelasi servici care iti da si certificatul d'hebergement cand le faci chemare parintilor sa vina sa te viziteze aici. Da, cred ca e o idee super, am sa iau modelul de la Nelia, si ma duc cu Florin la primarie in Pierrefonds si o legalizez. ... nu e vorba numai de bani, dar mai ales de proximitate, nu mi-e tot una sa ma duc in downtown special pentru asta, sau la 1 km de casa ...
Denisam spune:
Uitam doua lucruri: 1) am acvariu de dat cu tot cu instalatie si toate alea pt. cine e interesat ca noi am depasit momentul si 2) am pus poze cu iepurii mei
Cristina
Cristina-vazut iepurii,frumusei foc- cred ca vrem noi acvariul-am incercat sa te sun, dar e ocupat-asa ca da tu un semn cand poti
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
biscu spune:
si eu am iesit cu copil/copii din tzara fara sotz si mi-au cerut imputernicire de la sotz. dar noi nu am facut-o la notariat ci acasa la noi si semnata de noi.
mi-au cerut-o cand am ajuns inapoi in canada si mi-au pus la intrebari ca-mi venea sa-l si bat pe ala (unde e sotzu? daca suntem certatzi? de ce am stat atata in romania? etc).
OlgaTarziu spune:
Merci de intrebare Laura. I-a trecut febra la fel de misterios cum a aparut dupa 5 zile. La doctor nu i-a gasit nimic. Se pare ca a fost un virus ciudat. Cu Sophia e bine, nu l-a luat deocamdata. Inca stau ca pe ace.
Fata asta a mea ma mananca de vie la propriu si figurat. Vrea tzitzi in continu, nu vrea decat in brate. Ce ma fac? Se pare ca mi-a repartizat DD iar un copchil cu fitze. Mno daca pot duce!
Sunt obosita m,oarta, nu prea dorm ca nu ma lasa, zi/ noapte. Azi dimineata la 4 deja plangeam, pentru prima oara de cand am nascut. Voiam asa rau sa dorm si asta mica avea program artistic si Tony striga dupa mine.
Magda cum mai esti?
Mona vad ca nu mai scri nimic. Bine ai venit in club. O sa recuperezi cand vine mama ta. Nu vrei un tata ametit ca-l dau pe gratis?
Khristin m-am uitat la poze!!!!!!!!!!! Vai ce frumosi sunt! Ai doi copii super reusiti!
Vreau sfaturi de la mamici cu mai multi pitici care nu au avut nici un ajutor. Cum va decsurcati? Cum balansati activitatile peste zi? In conditiile in care cu unul stati mai mult la san? Tony sufera cu toate ca fac imposibilul; si stau o groaza si cu el. Dar nu maio am cand sa gatesc, sa fac curat. Cunoasteti o femeie care face curat si sa o puteti recomanda? Cu banii pe care i-am dat pe biletul lui tata aveam femeie la curatenie pe un an.
carmen77 spune:
Olga, iti trebuie ajutor, asta e clar ... trimite-l pe tatal tau in parc cu Tony cand doarme Sophia si asa ai si tu o ora sa te odihnesti ... cu gatitul te mai poate ajuta sotul macar o perioada .. apoi mai exista si take out ... un delivery ... o pizza, o data pe saptamana ... sfatul meu e sa nu te sfarmi prea tare ca nu moare nimeni de la o luna mancat mai junk food sau gatit de tati ... pune legume la aburit pe steamer, arunca peste la cuptor .. chestii care sa nu ia mai mult de 5 minute la gatit ...
In legatura cu statul la tzitzi .. sorry, nu te pot ajuta, la mine a fost unul din marile motive de stress ... Matei ma intreba daca pe el nu il mai iubesc ca is toata ziua numai cu Marc in brate, Marc urla ca nu aveam destul lapte .. la noi a fost ca la casa de nebuni pana l-am trecut pe biberon si formula ... dar cu perseverenta o scoti probabil si pe asta la capat ... ideea e ... cere ajutor!
Denisam spune:
Olga-am femeie pt curatenie- e poloneza, e ok, pretul e in fctie de casa-deci treb sa vina sa vada casa si apoi dc va intelegeti e super.Zi-mi dc vrei numarul sau dc vrei sa te sun.
Ideile lui Carmen sunt ok- la noi prima luna a fost mai grea cu mincatul,appoi si-au facut amindoi program, la 3h,dar eu m-am muls mult cu E, iar la A am suplimentat cu formula ca nu se satura.
In rest faceam cate 2-3 oale de mincare si tinueau 3 ziel cel putin-mai aruncam in cuptor carne-pui,peste ce aveam si faceam chestii rapide-piure,orez cu legume la ricecooker,din astea si baga-l in priza pe tatal tau- nu mai umbla cu manusi lungi-l aplimbare si sa se joace cu Tony si la cumparaturi-chair si aspirat ar treb sa fie ok,adica al meu tata cand l-am avut nu a zis NU.
Pupici la fetitele frumoase,rabdare si tutun mai incolo, sper sa reusesti-si trebuie ca esti o luptatoare.
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
monicutza_bb spune:
Olga se poate si fara ajutor, dar sa te concentrezi pe esential: copii hraniti, spalati, culcati, activitati minime, curatenie cat se poate, papa bun pentru copii iar pt adulti ce se gaseste si odihna cat cuprinde pt tine. Asta este experienta mea cu o pisicuta micuta si papacioasa de san toata ziua si alergat cu ea la san, prin casa dupa Alex de 18 luni care se catzara si cadea de te miri unde.
Noi am supravietuit, nu a fost usor, in magazin pt noi cumparam mai mult frozen foods, pui la rotisor langa care trantea sotul o salata rapida, multe legume mancate asa, nepreparate, fructe, tot ce putea fi mancat rapid fara prea mari pregateli. O data pe saptamana faceam vreo 3 feluri de mancare (o ciorba mare, bogata cu de toate, sa fie satioasa, pui si peste la cuptor si cateva garnituri) si asta ne tinea vreo 5 zile (bine, pt copii mai faceam si proaspat ceva rapid). Daca sunteti ok cu prajelile merge o friteuza pt cartofi si pane-uri, ca trantesti totul acolo si este gata.
Inca nu este vremea ok, dar stai sa vina caldura sa iesi cu ei afara. Pe mine m-a salvat caruciorul dublu, ca pitica dormea de rupea (nici tzitzi nu ii mai trebuia, din lift simtea ca iesim la aer si incepea sa motzaie ), eventual il duceam pe Alex la nisip sau alte tzopaitoare in parc si ma relazam si eu putin pe o banca, cu un capuccino in timp ce pitica dormea si Alex isi punea nisip in cap (lui sau celorlalti copii).
Nu stiu daca Tony ar mai sta in carucior, dar pt mine a fost o solutie super.
Si implica-l pe sot in ingrijirea piticei pt chestii marunte, asa iei si tu o pauza si poti face orice (eu incepusem sa simt asa o disperare cand vedeam cum incepea sa ma caute cu gurita numai ce ma aplecam spre ea.)
Aaa... si am folosit un leagan cu baterii pt ea, statea acolo 10-15 min cat sa imi fac un dus sau sa prepar rapid ceva de bagat la cuptor.
Si povesteste ce te apasa, nu tine in tine ca nu ajuta, mai ales ca nu cred ca problemele cu tatal tau au trecut si numai o depresie iti trebuie acum. Si plangi daca nu mai poti.
Curaj ca creste
Pretioasa Ema invinge cancerul.
Te iubim din tot sufletul.
Monica & printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) & nazdravan de Alex (18 iunie 2006) & tati
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."