Sezatoarea canadiana (140) Paste fericit!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biscu spune:

mare lucru sa ai sursa pentru asa ceva. eu am baut la vara-mea in state acum un an jumate. nu se compara. asa e, acasa il fierbea mama si bunicile, dar nu se distruge asa de mult ca prin pasteurizare. am primit mai demult un email cu poza, in care spunea sa verifici de fiecare data cutia de lapte de la magazin, pentru ca are niste numere, chiar pe bottom. 1 inseamna ca a fost procesat o singura data, mai mult decat 1 inseamna ultrapasteurizat.
asta e o sursa buna pentru ce se mai intampla in lume referitor la subiect: http://thebovine.wordpress.com/
aici sunt niste sustinatori, care au si multe explicatii despre calitatile laptelui crud: www.realmilk.com/" target="_blank">http://www.realmilk.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru
Vineri noapte am copt la cozonaci pana la 1 noaptea/dimineata. Au iesit decent, s-au mancat, asta era si scopul

Ce vorbesti, Franz? Cozonacii au fost angelici! pufosi, plini de nuca...
Oare de ce n-am mancat de doua ori mai mult?
Multumim inca o data pentru ospitalitate!

nelia, toate bune si frumoase cu povestea cu piscina, dar ori ai tu probleme de exprimare (fapt confirmat si de Agata, de altfel ), ori eu de intelegere, dar pana la urma ati fost la piscina?
Sa nu spui ca nu...! Sa nu spui ca tot efortul fetelor a fost in zadar, ca vin si te bat!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Sarbatori fericite, fetelor, sper c-ati petrecut frumos de sarbatori.

Dati inainte cu intalnirea ca fug zilele astea prea repede. Daca ma vedeti ca nu raspund la provocarile voastre de intalnire inseamna ca n-am citit ce-ati scris aici asa ca faceti-va mila si trimiteti-mi un email pe adresa de email si asa vad sigur.

Mqqm, romanitza, cum merg burticile? Sper ca sunteti burtoase si frumoase si bebelusii alearga de zor prin burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Sarbatori fericite la toata lumea! Imi cer mii de scuze. La multi ani sarbatoritelor...am citit printre capitole ca a nascut Olga. SA-ti traiasca galusca si sa te bucuri de ea.. Sanatate multa celor bolnavioare. Si eu am fost saptamana trecuta si ca sa fiu in ton cu ouale de pasti vineri seara mi-a dat mama cu albastru de metil in gat ca ma ustura iar a doua zi am luat niste picaturi cu propolis asa ca la 12 aveam limba verde din combinatia albastru cu galben. Oricum partea buna e ca nu am mai behait la Inviere.
Sunt plina de munca la servici si din cauza asta nici nu am mai avut timp sa scriu
Va pup si promit sa va scriu de saptamana viitoare. Vine colega din conced si pleaca fi-miu in Romania cu mama.
Sa aveti o saptamana buna!

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Nelia, ne intilnim la AC/DC! Pe 7 vin din Romania, pe 8 merg la spectacol! Eu si fiul meu, ca S. nu serveste!

Aseara am fost la André Rieu si orchestra lui. Superb, e tot ce pot sa spun! Sincer, mi-au dat lacrimile! Nu numai muzica a fost superba, dar el, ca show-man, e excelent! Un tip simpatic, dragutz, modest! e drept ca acustica la Centre Bell nu-i grozava, dar...am trecut peste toate sa-l vad!Media de virsta in sala era cuprinsa intre 85 si 99 de ani Mosulica de linga mine mi-a facut conversatie tot timpul, eu cred ca eram a mai tinerica de pe-acolo si nu-s nici eu vreo pustoaica!

Dar cred ca la AC/DC se incheie programul de culturalizare pe anul asta, nu de alta dar am depasit bugetul cu muuult!

Paste fericit!
Noi am reinceput scoala, lectii, abia uitasem cum e...

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Paste fericit va doresc ( cu intarziere, ca de obicei) , alaturi de cei dragi si sa fiti inconjurate de dragoste si ganduri pozitive !

Eu m-am enervat si mi-am luat vineri o jumate de zi de concediu,ca sa terminam mai repede treaba. Am mare noroc ca o am pe mama si ma ajuta cu toate de Paste( dar si in rest, of corz), eu din pacate nici n-as putea sa framant cozonacul cu mainile mele, de aceea ma gandesc serios la o masina de paine. Vineri seara am luat copiii si pe mama si am mers la biserica, a fost tare frumos, am trecut pe sub aer, am inconjurat biserica, care e sus pe un deal, inconjurata de copaci,tare frumos a mai fost.
Sambata au venit prietenii nostrii din Toronto, sa petrecem Pastele impreuna...copiii au avut parte de egg hunting, cel mai haios era David, ca el vroia cum gasea oul sa-l si manance tot !
Seara La inviere am vazut atat de multi romani, si toti cantau cu lumanarile in mana, era atata pace si frumusete, cu adevarat romaneasca ! Cum am ajuns acasa, pe trepte pe copii ii asteptau cadourile iepurasului, am ciocnit oua si am mancat cozonac si pasca, ne-am culcat abia la 3 dimineata...dar parca nici nu stiam cand a trecut timpul.
Eiii, si duminica Ioana a avut First Comunion, era ca un inger, toate fetitele parca pluteau,in rochite albe si cu coronite pe cap dar baietii erau si ei tare eleganti...
Ce mai, am avut un Paste plin de activitati , alaturi de familie si prieteni !

Ange si Nelia,, daca voua va vine sa plangeti cand o vedeti pe Emma, ganditi-va ce simte mama ei cand deschide pagina de la DC. Eu cred ca as geme ca un animal zile la rand, fara mancare si apa, iar dupa o lunga perioada mi-as stoarce creierii sa gasesc o explicatie de ce a trebuit copilul meu sa se imbolnaveasca si sa moara...sa ne pazeasca Domnul de asa ceva, durere mai mare nu cred ca exista...Mereu ne miram cum pot mamele care-si pierd copiii sa supravietuiasca durerii, dar la cata putere e intr-o femeie, se ridica si incearca sa traiasca mai departe.

Mikiion, UHT Ultra High Temperature este lapte pasteurizat la temperatura f mare, peste 100 grade celsius( adica sterilizat).Eu personal prefer laptele pasteurizat si nu sterilizat , tu probabil iti amintesti de laptele de la Dorna sau Parmalat din Ro...laptele sterilizat poate tine f mult in timp pt care inactivate bacteriile lactice care pot da in timp fermentatie. De aceea eu il consider un lapte mort, care apoi e imbogatit artificial cu vitaminele care au fost inactivate in timpul procesului termic.
Copiilor mei nu le-a placut laptele organic, cel mai bine il beau pe cel de la Mac's ...iar lapte de ferma, daca e o ferma ff curata, laptele e sigur pt sanatate, altfel poate transmite. E.Coli, TBC...de exemplu in America sunt ferme acreditate care vand lapte nepasteurizat, dar sunt des testati microbiologic, au metode sterile de imbuteliere. Pacat ca in Canada nu se permite comertul cu lapte de ferma, eu am mai facut rost ca sa-i fac lui David branza, dar e considerat delict prin lege.

Biscu, laptele nu putrezeste, ca doar nu e carne, se poate acidula din cauza fermentatiei lactice si a microorganismelor patogene. Mie de ex mi-ar place sa am o ferma mica, sa cresc cateva animale si sa practic o microindustrie cu minim de procesare termica.

Olga Tarziu, e mai bine baietelul cu boala ? A luat si Sophia ?

Ktrinel, LMA ! Esti oare undeva, la soare cu Julia?

Mona, bravo, felicitari pt bebe Aidan !!! Cum te simti acum cu puiutul in brate , cum s-a acomodat Vladutz cu noul fratior ?

Adaf, imi pare rau sa aud ca soacra ta s-a imbolnavit, dar uite ca este o luptatoare, daca initial au zis ca a murit si apoi arezistat la o operatie de 8 ore. Cat despre banii ceruti, ca atentie, cred ca v-au fixat tariful asa de mare ca s-au gandit,ca fata ei e in Germania, baiatul in Canada, las ca au de unde sa dea, nu ? Dar vorba ta: daca nu ai , nu te opereaza, te lasa sa mori ?

Lorelai, iti doresc sa iesi cat mai repede din galeata, cum zici tu, trebuie sa fie mereu o raza de speranta in suflete, nu?

Ritah, daca baietelul mananca legume fierte, de la ce ar putea fi oare alergic? Ce ma bucur ca-i place la gradi, cred ca si David s-ar mai cuminti daca ar vedea ca nu-i sufla nimeni in fundic pe-acolo...si zii asa, singurul cavaler intre 5 fetite ? Trai pe el !

Nelia, cu asa diplomate in casa, trebuie sa te inarmezi cu argumente mai solide !

InaCanada, ti-am trimis de saptamana trecuta un email cu analizele, l-ai primit ? Cum ati sarbatorit aniversarea dubla ?

Donia, sunt tare suparata pe tine, auzi, sa vii la 2 pasi de mine si nici macar sa nu dati un telefon ? Aveti o bila mare si neagra de suparare de la noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biscu spune:

scuze, poate n-am folosit cuvantul potrivit (in articole ei zic "it gets rotten"), dar laptele pasteurizat nu se acreshte, nu fermenteaza. cel putin mie nu mi-a iesit. mirosea oribil.
asa e, in state poti merge la ferma sa cumperi si sunt certificatzi sa vanda, iar laptele e testat periodic. macar asa de ar face si in Canada.
si mie mi-ar place sa am macar o capritza langa casa si nishte gaini sa am oua proaspete. ma gandeam sa le fac animale de casa si deja ma vedeam cu capra la plimbare tzinand-o de lesa .
o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Laura, tu nu fi suparata pe Donia, ca n-a avut si n-am avut timp nici sa respiram...
Dai si lupta cu niste gratare, cu inghetata, cu salate, cu cozonaci (he, asteptam laude, stiu ca iesisera cozonacii), copii cu joaca, daca ai sti cate ture a facut pe scari Chris dupa oua de ciocolata...il trimiteam dupa un ou pentru mine, se intorcea cu 2, unul pentru el, ateriza in gurita inainte sa il dea pe cel comisionat...
Mai, se anunta 20 si de grade de joi incolo! Asa trai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

adevarat a inviat!
noi am petrecut in famile (he he am familie mare), am reusit sa fac cozonac, ciorba si friptura de miel si sa ne si plimbam sambata si duminica; aseara am fost la nasii fetitelor, de abi aimi tineam ochii deschisi aseara la 9 sa le schimb si sa le culc

ktrinel hai ca au trecut sarbatorile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Nelia si Simi - v-ati luat bilete AC/DC pentru concertul din Romania?
S-a dovedit ca a fost o mare pacaleala
http://www.bestfest.ro/editia2009/romana/blog/mesaj/50/index.html

edit: am citit aiurea , nevermind

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput